INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSELUdskriv

Jagt nordlyset i Tromsø

Nordlys, samisk kultur og hvalsafari

En eventyrlig rejse med nordlysjagt, besøg hos samerne og mulighed for tilkøb af en hvalsafari. Inklusive fly, transfer og 2 udflugter.

Afrejse fra København eller Billund (Billund gælder kun på rejsen d. 16/11/2018)

0,00 kr
In stock
Travel Code
EX-008
Oplev nordlyset i Nordnorge

Nordlyset har fascineret mennesker i årtusinder med sin flotte lysende dans over den mørke himmel. Det har altid være en eftertragtet oplevelse at få lov til at se dette spektakulære fænomen, og i dag er nordlysrejser populære som aldrig før. Tag derfor med os til det nordlige Norge, og kom hjem med kufferten fuld af spændende oplevelser som du aldrig glemmer.

Rejsens indhold

Denne 5-dages rejse til den nordliggende by Tromsø giver dig de optimale chancer for at se nordlys, samtidig med at du introduceres til den samiske kultur.

Vi har sammensat rejsen så du allerede den første aften har gode muligheder for at se nordlyset på nordlyssafari, og derudover inkluderer programmets udflugter også både et besøg hos samerne, rensdyrslædetur og tur med kabelbanen op til Storsteinen-bjergskråningen med sin fantastiske udsigt 421 m.o.h. Det planlagte program giver dig flere muligheder for at opleve nordlyset undervejs på rejsen, samtidig med at du også har fritid til selv at gå på opdagelse i Tromsø by – og der er også tid til at tage på en hvalsafari (tilkøb) hvis det har din interesse. 

 

Spændende udflugter inkluderet:

Nordlyssafari inkl. varm suppe

Nordlyssafarien starter tidligt på aftenen med en bustur ud til en af områdets nordlysbaser, hvor I sammen med en erfaren, lokal, engelsktalende guide vil jagte nordlyset. Med udgangspunkt i erfaring, vindretning og de seneste vejrforhold udvælges den base hvor sandsynligheden for klar himmel og nordlys er størst. På basen er der opvarmede telte/bygninger, toiletfaciliteter, mulighed for lån af tripods samt varme vinterdragter, hvis ens egen påklædning ikke er tilstrækkelig varm.

På basen får du også serveret en varm suppe lavet efter lokale madtraditioner, samt varm kakao, kaffe, te og den søde, traditionelle, norske kage ”lefse”.

Hvis vejret skulle ske at ændre sig, og det bliver overskyet i løbet af aftenen, spiser vi færdig og drikker ud, hvorefter vi kører videre til et andet sted i søgen efter klar himmel. Fokus for turen er nemlig at opleve nordlyset!

 

Nordlysaften med rensdyrkanetur og samisk kultur

Denne aften kommer du med ud på et sandt vintereventyr. Med besøg hos samerne, den indfødte befolkning som har boet i området i mange tusinde år, vil du få et spændende indblik i den samiske kultur – både hvad den var engang, hvad den er i dag, og hvilke forventninger samerne har til fremtiden. Aftenen byder bl.a. på historiefortælling, den traditionelle samiske folkesang ”jojk” og et varmt traditionelt samisk måltid (bidos). I løbet af aftenen er der også arrangeret en rensdyrslædetur gennem det smukke vinterlandskab og – hvis vi er heldige – med nordlyset dansende på himlen over os. Rensdyrslæde er den ældste transportform i Norden og udgør stadig en vigtig del af den samiske kultur, hvilket til alle tider har gjort rensdyrene til meget værdsatte dyr blandt det samiske folk. I løbet af aftenen får du mulighed for at komme helt tæt på disse sagnomspundne dyr, når det er fodringstid for rensdyrkalvene.

Det er muligt at låne varme vinterdragter på stedet, hvis ens egen påklædning ikke er tilstrækkelig.

 

Tur med kabelbanen – flotte udsigter og mulighed for nordlys

Vi har inkluderet en tur med kabelbanen, så du kan tage den op til Storsteinen-bjergskråningen og nyde den fantastiske panoramaudsigt ud over Tromsø og de omkringliggende øer, bjerge og fjorde. Storsteinen er også et godt sted at se nordlyset i løbet af vinteren.

Kabelbanen kører fra Solliveien, ca. 45 minutters gang eller 15 minutter med bus fra Tromsø centrum, og den er åben fra kl. 10.00-23.00. Oppe på Storsteinen finder du Fjellstua-restauranten som serverer lækre retter baseret på lokale råvarer, og her kan du købe lidt at spise hvis du bliver sulten.

 

OBS: På de udflugter hvor der serveres mad, er det muligt at få et vegetarisk alternativ. Ønske om dette skal dog oplyses ved bestilling af rejsen. 

 

Muligt tilkøb: Hvalsafari

Tag med på Hvalsafari og oplev de store havdyr i deres rette element. Fra oktober til februar bliver havet ud for Tromsø besøgt af både pukkelhvaler, spækhuggere, marsvin og til tider endda finhvaler, som kommer for at spise sild. Kom med ombord og få en oplevelse uden lige. Med på turen er en stedkendt guide, som viser film om hvalerne og fortæller om omgivelserne undervejs. Turen foregår med en hurtigsejlende katamaran, og vi sigter efter at få omkring 90 minutter ude i området med hvalerne. Ombord er det også muligt at købe varme retter, snacks og kolde drikke.

Rejseplan

Dag 1

Fly, Danmark-Oslo-Tromsø (morgen/formiddag)

Transfer, lufthavn-hotel

Nordlyssafari inkl. varm suppe (18:15-00:00)

 

Dag 2

Nordlysaften med rensdyrslædetur og samisk kultur (17:45-22:30)

 

Dag 3

Tilkøb: Hvalsafari (kl. 08.45, varighed 3-6 timer)

Ønsker du ikke at tilkøbe hvalsafari-udflugten, kan du bruge dagen i Tromsø på egen hånd. I Tromsø er der både mulighed for en tur på museum, shopping og afslapning.

3-retters middag om aftenen

 

Dag 4

Tur med kabelbanen – flotte udsigter og mulighed for nordlys (kl. 10.00-23.00)

3-retters middag om aftenen

 

Dag 5

Transfer, hotel-lufthavn

Fly, Tromsø-Oslo-Danmark (eftermiddag)

Bestil

Send rejseforespørgsel

Jagt nordlyset i Tromsø
Jeg accepterer Travelnorths Privatlivspolitik og giver samtykke til, at Travelnorth må behandle min persondata i overensstemmelse hermed.
Ja tak, tilmeld mig Ruby Rejser nyhedsbrev
Praktiske Informationer

Prisen inkluderer:

-        Fly Danmark-Oslo-Tromsø t/r med SAS
-        Transfer mellem lufthavnen og hotellet i Tromsø
-        4 x nætter på Radisson Blu Hotel Tromsø inkl. morgenmad
-        2 x 3-retters middag på hotellet
-        Nordlyssafari inkl. varm suppe
-        Nordlysaften med rensdyrslædetur, samisk kultur og middag
-        Tur med kabelbanen t/r 

Extras:

-        Hvalsafari

Se priser for extras under ”Bestil”.

Bestiller du online, trækkes depositum med det samme.

Fly information:

Afrejse 16. november, retur 20. november 2018

Fra København kl. 09.00 via Oslo til Tromsø med ankomst kl. 13.25
Fra Tromsø kl. 17.05 via Oslo til København med ankomst kl. 21.05
Flyvning med SAS

Rejser du via Billund, vil dine flytider fremgå af din flybillet

Afrejse 09. december, retur 13. december 2018

Fra København kl. 11.45 via Oslo til Tromsø med ankomst kl. 15.50
Fra Tromsø kl. 17.05 via Oslo til København med ankomst kl. 21.05
Flyvning med SAS

Gå til toppen af siden