Loading...

VÆLG FERIETYPE
VÆLG REJSEFORM
VÆLG UGE
VÆLG REJSEMÅL

Nordlysrejser

Oplev det imponerende nordlys

Ta' med os på en uforglemmelig nordlysrejse til det nordligste af kloden, hvor destinationer som Svalbard og Tromsø giver dig muligheden for at opleve det magiske nordlys danse over himlen.

Nordlyset har betaget mennesker i årtusinder med sin lysende og farverige dans over den mørke nattehimmel, og fascinationen er ikke blevet mindre med tiden! Det smukke naturfænomen er ubeskriveligt – ja, næsten hypnotiserende at se på. Du vil få svært ved at finde noget lige så betagende som at stå i vinterlandskabets stilhed så langt mod nord, og langt væk fra moderne lyskilder, med øjnene rettet mod himlen i dyb beundring over, at naturen kan producere noget så smukt. Det er essensen af en nordlysferie. Ønsker du at opleve det fascinerende og farverige Aurora Borealis, som nordlyset også kaldes, er du kommet til det rette sted. Vi har udvalgt de bedste nordlysdestinationer og sammensat vores nordlysrejser, så du får de mest optimale chancer for at opleve nordlyset.

Kort om nordlyset

Nordlys, Aurora Borealis og polarlys – det farverige naturfænomen går under mange navne. Nordlyset opstår, når elektrisk ladede partikler fra solen rammer jordens magnetfelt, og fænomenet opleves kun i vinterens mørke langt mod nord. Jo flere mørke timer du har på din nordlysrejse, jo større chance har du derfor også for at opleve nordlyset. Når vi danskere ønsker at opleve nordlyset, er vores bedste muligheder derfor at rejse nordpå til fx Svalbard, Nordnorge eller Island. 

 

Læs mere
Se vores udvalg herunder
View as Grid List

6 Items

per side
Vulkaner, gejsere, varme kilder og lavamarker

Tag med på denne rejse til Island og oplev vulkanøens fantastiske natur, Reykjaviks spændende arkitektur og det magiske nordlys. Rejsen er inklusiv fly, transfer, ophold, halvpension og tre udflugter.

 • 1 afrejse
 • 4 nætter
 • transport_icon/images/i/c/ico_plane.png
  Fly fra CPH, Aarhus, Billund, Aalborg
Fra 8.998,- DKK
Nordlys, samisk kultur og hvalsafari

Tag med på en eventyrlig rejse med nordlysjagt, besøg hos samerne, tur med rensdyrkane og mulighed for tilkøb af en hvalsafari. Rejsen er inklusiv fly, transfer og tre spændende udflugter.

 • 2 afrejser
 • 4 nætter
 • transport_icon/images/i/c/ico_plane.png
  Fly fra CPH, Aalborg eller Billund
Fra 8.998,- DKK
Sydgående sejlads fra Kirkenes til Bergen

Tag med på et arktisk eventyr fra Kirkenes til Bergen ombord på et af Hurtigrutens ekspeditionsskibe i jagten på det magiske nordlys. Rejsen er med fly tur/retur og dansk rejseleder. 

 • 1 afrejse
 • 6 nætter
 • transport_icon/images/i/c/ico_plane.png
  Fly fra København
Fra 12.498,- DKK
Nordgående sejlads fra Bergen til Kirkenes

Jagt nordlyset med Hurtigruten på verdens smukkeste sørejse. Inkl. i prisen er et besøg til Nidarosdomen i Trondheim, Ishavskatedralen i Tromsø og Europas nordligste fastlandspunkt ved Nordkap. 

 • 1 afrejse
 • 7 nætter
 • transport_icon/images/i/c/ico_plane.png
  Fly fra København
Fra 13.998,- DKK
Arktisk nordlyseventyr

Tag med på en uforglemmelig arktisk rejse til den norske øgruppe Svalbard, hvor vilde vintereventyr venter i mørket. Udover jagten på nordlyset er tre spændende udflugter også inkluderet i rejsen.

 • Ingen dato sat
 • 4 nætter
 • transport_icon/images/i/c/ico_plane.png
  Fly fra København
Nordgående sejlads fra Bergen til Kirkenes

Tag med på nordlysjagt ombord på Hurtigrutens ekspeditionsskib. Besøg den fortryllende Hjørundfjord og stå på Europas nordligste punkt på fastlandet ved Nordkap. Rejsen er inkl. 3 udflugter. 

 • Ingen dato sat
 • 7 nætter
 • transport_icon/images/i/c/ico_plane.png
  Fly fra CPH eller Billund
Pris på forespørgsel

Hvilken nordlysrejse skal jeg vælge?

Øgruppen Svalbard i Nordnorge er det sted på jorden, der oplever flest timer med nordlys, men alle vores nordlysdestinationer byder på rigtig gode muligheder for at se det smukke nordlys danse over himlen. Det er derfor også værd at overveje, hvilke andre oplevelser du ønsker på din rejse. Udover muligheden for nordlys byder de forskellige destinationer og rejser nemlig også på forskellige spændende lokaloplevelser og udflugter. 

De bedste steder at jage efter nordlyset er blandt andet Svalbard, Nordnorge og Island. Tag eksempelvis Longyearbyen på Svalbard. Longyearbyen er den by i verden, hvor der er flest mørke timer i døgnet om vinteren, hvilket også betyder flere timer, hvor du har chance for at opleve nordlyset. Derudover er stedet utroligt smukt, og det er i sig selv en speciel oplevelse at være et sted, hvor der kan være fuldstændig mørkt døgnet rundt!

Hvis du derimod hellere vil se nordlyset et sted, som er lidt tættere på den normale hverdag, er Tromsø og Island gode destinationer. Tromsø ligger lige midt i nordlysbæltet, hvilket betyder, at der altid vil være godt chancer for at se nordlyset her. Island er ligeledes et rigtigt godt sted at jage nordlyset, da det også ligger tæt på midten af nordlysbæltet. Fælles for alle tre steder er, at det er nemmest at fange nordlyset fra oktober til marts, og det er ikke usandsynligt at opleve dette fantastiske fænomen indenfor få dage på en nordlysrejse.

Sejlads eller hotelophold?

Når du vælger en destination til din nordlysferie, skal du også overveje, om du ønsker en sejlads eller at bo på hotel. På vores vintersejladser med Hurtigruten får du nemlig ikke kun mulighed for at opleve nordlyset, men også den skønne norske kyst. Det er en nordlysferie, som er kendt som en af de smukkeste sørejser i verden, og det er en uforglemmelig oplevelse med smukke landskaber, vilde naturscenarier og fabelagtige udsigter overalt på ruten. Ønsker du derimod at bo på hotel og også opleve lidt byliv på din nordlysferie, kan vi anbefale fx hyggelige Tromsø, der er Nordnorges største by, eller Reykjavik på Island, hvor du blandt andet kan opleve byens spændende arkitektur og Islands vilde gejsere. Ønsker du en nordlysferie med hotelophold og samtidig med masser af muligheder for aktiviteter i smukke vinterlandskaber, skal du dog vælge Svalbard, hvor Longyearbyen er den perfekte base for dit nordlyseventyr.

Er du i tvivl om, hvilken rejse du skal vælge, er du meget velkommen til at ringe til os på tlf. 86 15 35 99, så hjælper vi med at finde den perfekte nordlysferie til dig. 

Nordlysrejse

Nordlysrejse

Nordlysrejse

Skræddersy din nordlysrejse med udflugter

Med booking af forskellige udflugter kan du skræddersy din rejse præcis efter dine ønsker. Har du fx altid drømt om at køre med hundeslæde, besøge samerne, bade i varme kilder eller opleve den smukke norske natur på en vandretur, så har du chancen nu!

Rejser du på egen hånd på en af vores Hurtigrutensejladser, anbefaler vi, at du booker dine ønskede udflugter gennem os enten ved booking eller umiddelbart derefter, da mange udflugter er populære og derfor bliver udsolgt inden afgang. Ellers er personalet ombord på skibet også behjælpeligt med at at booke dine ønskede udflugter. 

På vores nordlysrejser, hvor du bor på hotel under hele dit ophold, er personalet på hotellet behjælpeligt med at booke dine ønskede udflugter. 

Rejs på egen hånd eller med dansk turleder

De fleste af vores gæster rejser på egen hånd på vores nordlysrejser, men vi har også rejser med dansk turleder til dig, der foretrækker det. På alle vores nordlysrejser taler personalet og de lokale guider rigtig godt engelsk. 

Alternativer til nordlysrejser

Har du allerede oplevet nordlyset, og drømmer du om et anderledes men ligeså spændende eventyr? Så kan du også prøve en af vores andre Hurtigrutensejladser eller ekspeditionsrejser.

Hurtigruten

Hurtigruten sejler langs Norges kyst hver eneste dag året rundt, og hver årstid byder på enestående oplevelser og unikke muligheder for udflugter. Læs mere om hvad du kan opleve med Hurtigruten

Ekspeditionsrejser

Drømmer du om at opleve spændende og måske lidt anderledes destinationer, hvor den almindelige turiststrøm ikke finder hen? Så skal du med på en ekspeditionsrejse. På en ekspeditionsrejse sejler du ombord på et Hurtigrutenskib til fjerne destinationer som fx Antarktis, Grønland og Nordamerika vilde østkyst, og du besøger steder, som kun meget få mennesker i verden har besøgt før dig. På en ekspeditionsrejse får du oplevelser, der er uforglemmelige og udover det sædvanlige. Læs mere om vores ekspeditionsrejser.

FAQ om nordlysrejser

Hvad er nordlys?

- Fænomenet nordlys opstår, når elektrisk ladede partikler fra solen rammer jordens magnetfelt. Partiklerne fæster sig da til jordens magnetfelt og bliver strukket som en elastik. Når det bliver strukket til sit maksimale punkt, slår magnetfeltet tilbage som en elastik. Derfra rejser det ned i jordens atmosfære, og det bliver da til det fænomen, vi kalder nordlys. 

Hvor kan man se nordlys?

- Man kan se nordlys mange forskellige steder i verden. Der er dog forskel på, hvor stor sandsynlighed der er for at opleve det farvede skær. Svalbard, Tromsø og Island er blandt de allerbedste steder at opleve det, og det er også i de mest fantastiske omgivelser. 

Hvornår kan man se nordlys?

- Der er bedst sandsynlighed for at opleve nordlyset mellem oktober og marts måned. Hvis du tilfældigvis skulle befinde dig et sted, hvor man kan se nordlys i disse måneder, bør du bevæge dig ud og lede i tidsrummet mellem kl. 18:00 og 01.00. Det er afgjort det bedste tidsrum at jagte nordlyset i.