INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSELUdskriv

Den klassiske rejse med Hurtigruten - AFREJSE HVER DAG

Kirkenes - Bergen | 6 dage

Den klassiske 6-dages rejse med Hurtigruten langs Norges kystlinje fra Kirkenes i nord mod Bergen i syd.

0,00 kr
In stock
Travel Code
HR-001
Mange oplevelser uanset årstid | Verdens smukkeste sørejse

Turen starter i Kirkenes i Nord – herfra sejles mod syd til Bergen. På turen, som varer 6 dage kan man opleve spektakulære fjelde, magiske fjorde og spændende byer langs Norges smukke kyst og evt tilvælge en ekstra nat i Kirkenes.

Det er muligt at rejse på alle 4 årstider, hvor du ved hver sæson får mulighed for at opleve Hurtigruten i et helt nyt lys i rejsen mod nord tilbage til syd. Afgangstidspunktet afspejler også den aktuelle årstid. Det betyder at både de mulige tilvalgsudflugter samt de lokale råvarer, der serveres ombord, afspejler årstiden.

Du besøger de samme byer på den sydgående rejse som den nordgående. Forskellen består af, at du på den sydgående rejse besøger byerne om natten, når du på den nordgående rejse besøger byerne om dagen og modsat. Du besøger ikke Geirangerfjorden på den sydgående sejlads, men kommer til andre smukke fjorde og fjelde.

Rejseperiode: Daglig afgang året rundt i både forår, sommer, efterår og vinter sæsonen.

    

Hvilket skib vil du sejle med langs Norges kyst?

Læs mere om Hurtigrutens skibe 

Ruteplan efter årstider: 

Forår   |    Sommer    |     Efterår    |    Vinter

SYDGÅENDE

Dag 1: Kirkenes – rejsens begyndelse og start på rejsen mod syd

Rejsen begynder i Kirkenes om formiddagen. Kirkenes ligger kun få kilometer fra den Russiske grænse og de samiske lokalsamfund i det nordlige Skandinavien. Kirkenes er kendt som hovedstaden i Barentsregionen og porten mod øst. Sommeren er fantastisk i Kirkenes med op til 30 varmegrader og vinteren er kold med sne. Den lokale befolking snakker norsk, samisk, finsk og russisk som også genspejler kulturen i Lapland. For at tilføje udflugter i Kirkenes kræver det en ekstra overnatning på hotel.

Dag 2: Hammerfest og Tromsø

I dag besøger vi to byer der er på listen over verdens 10 nordligste byer: Honningsvåg og Hammerfest. Start din dag tidligt med en morgenmad i Nordkapp-hallen ude på Nordkap klippen (maj-oktober). Senere på dagen er der et ophold i byen Hammerfest, der blev grundlagt i 1789. Det er traditionelt Hammerfest der har haft titlen som verdens nordligste by på fastlandet, og som var Norges første by med elektrisk gadebelysning. Rejsen fortsætter til den arktiske hovedstad Tromsø. Deltag i en helt speciel musikalsk oplevelse – Midnats koncert i Ishavskatedralen (udflugt).

Vælg dine udflugter for dag 2 her (Tilkøb).

Dag 3: Vesterålen og Lofoten

Dagens sejlads er for mange et højdepunkt på rejsen, hvor vi sejler i øriget Vesterålen til smukke Lofoten. Om morgenen ankommer vi til Harstad, hvor du kan tage med på en Hurtigruten-klassiker “En smag af Vesterålen”. Du besøger Trondenes middelalder kirke og lærer om historien, naturen. Fra skibet kan du også se kirken, mens vi sejler mod Risøyrenna.

Hurtigruten sejler gennem et imponerende netværk af holme og øer, inden turen går til et af de mange højdepunkter for mange – en tur ind til den imponerende og storslået, men smalle, Trollfjorden (den besøges dog ikke om vinteren). Ved Trollfjorden kan du også se de store havørne, hvis du tager med på udflugten.

Vælg dine udflugter for dag 3 her (Tilkøb).

Dag 4: Polarcirkelen og De Syv Søstre

Hurtigruten sejler i dag langs den flotte Helgelandskyst, som består af et utal holme, frodige landbrugsområder og stejle klippevægge, der er værd at stå tidlig op for at opleve. Det er den sidste dag på turen nord for polarcirklen, og Hurtigruten forlader det arktiske område for denne gang. Det fejres med en ceremoni på dækket for dem der er interesseret. Vi sejler forbi de syv søstre og Torghatten, hvor der medføler en saga om fjeldene. Hurtigruten sejler også tæt på øgruppen Vega, der er på
UNESCOs liste over verdens kultur og naturarvs steder, inden skibet ankommer til Sandnessjøen.

Vælg dine udflugter for dag 4 her (Tilkøb).

Dag 5: Trondheim og Kristiansund

Hurigruten lægger til kaj i Trondheim så I har en mulighed til at opleve Trondheim. Det tager ca. 20 minutter at gå ind til byen og ellers kan man tage med på udflugt til Nidarosdomen, hvor tre dronninger og syv konger er blevet kronet. Det er Skandinaviens største middelalderbygning. Vi sejler ud af Trondheimsfjorden, der er 170 km lang og op til 25km bred. Langs kysten ser vi hvor vigtig fiskeri har været og fortsat er for de norske kystsamfund. Hurtigruten sejler videre til Kristiansund, som ligger på den spektakulære Atlanterhavsvej. Kristiansund regnes som
Norges hovedstad for tørret torsk «klippfisk», som er den vigtigste norske eksporthavn for tørfisk.

Vælg dine udflugter for dag 5 her (Tilkøb).

Dag 6: Bergen, rejsen ender

Den imponerende runderejse langs Norges kyst afsluttes når Hurtigruten lægger til kaj i Bergen igen. Tag dine minder med hjem om verdens smukkeste sørejse, og dine oplevelser ombord.

Bestil rejse

Send rejseforespørgsel

Kirkenes - Bergen | 6 dage
Jeg accepterer Travelnorths Privatlivspolitik og giver samtykke til, at Travelnorth må behandle min persondata i overensstemmelse hermed.
Ja tak, tilmeld mig Ruby Rejser nyhedsbrev
Praktiske Informationer

Priseksempler

Vinter (november - marts)
November: priser fra 4.924,- per person i indvendig kahyt 
Februar 2019: priser fra 4.924,- per person i indvendig kahyt 

Forår (april - maj)
April: priser fra DKK 6.031,- per person i indvendig kahyt 
Maj: priser fra DKK 9.934,- per person i indvendig kahyt 

Sommer (juni - august)
Juni: priser fra DKK 10.719,- per person i indvendig kahyt 
August: priser fra DKK 9.283,- per person i indvendig kahyt 

Efterår (september - oktober)
September: priser fra DKK 6.815,- per person i indvendig kahyt 
Oktober: priser fra DKK 5.461,- per person i indvendig kahyt 

Alle priser er flydende ved Hurtigruten, det vil sige at de varierer fra sæson til sæson og måned til måned, samt i forhold til afrejsedato og tilgængelighed ombord på skibene. De laveste priser er dem der sælges først, og  priserne vil stige ved mange bookinger.

Der er altid helpension (morgenmad, frokost og aftensmad) inkluderet på de klassiske rundrejser

Det er også muligt at medbringe bil - for priser kontakt os venligst.

Fly er ikke inkluderet, men vi hjælper gerne med at bestille flybilletter. Gør venligst opmærksom på dette ved bestilling.

Gå til toppen af siden