Oplev fortryllende nordlys med Hurtigruten i Norge

Hvad er Nordlys?

det magiske nordlys |Travelnorth.dk

Det er enorme elektriske ladede partikler der kastes ud af solen og ud i rummet under store solareksplosioner. Når partiklerne kolliderer med jordens magnetfelt, føres de imod en cirkel omkring den magnetiske nordpol, hvor de interagerer med atmosfærens øverste lag. Energien der frigives danner hermed nordlys. Alt dette sker omkring 100 kilometer over hovedet på os.

Afrejseperiode:

September til marts

“Lyset der kan høres”

Fortryllende med nordlyset skær |Travelnorth.dk

Fænomenet har flere forskellige navne på samisk og der er blevet fundet symboler for nordlyset på samiske shaman-trommer. Det kaldes for eksempel Gouvssahas, hvilket betyder “lyset der kan høres”, fordi de associerede nordlyset med lyd. I vikingetiden var sagnet at det var valkyriernes rustninger, som glimtede særegent.

Styret af naturkræfterneMan skal dog huske på at nordlyset styres af naturkræfterne, og at man derfor skal være tålmodig. Det kan være en kamp mellem dig og din tålmodighed for at få et glimt af det smukke lys.

 Nordlys fra Hurtigruten i Norge | Travelnorth.dk

Hold en eller helst 12 dages ferie i et område, hvor der er nordlys, for at være sikker på at opleve nordlyset – og kryds fingre for at vejret ikke beslutter sig for at ødelægge udsigten med skyer.

Hvornår kan jeg opleve nordlys med Hurtigruten?

Den bedste årstid at opleve fænomenet er i vinter månederne. Faktisk har du allerede mulighed for at opleve det i Norge fra september til og med marts. Du skal så være opmærksom på at den bedste tid på dagen er fra ca. kl. 23-24 og at det er bedst at befinde sig over polarcirklen. Der er rigtig gode muligheder for at opleve nordlys ombord på hurtigrutens skibe op langs Norges kyst, men også på Svalbard. På Svalbard er det bedst mellem sen efterår og tidlig forår.