Oplev Svalbard hele året rundt

Årstiderne på Svalbard byder på forskellige oplevelser. Svalbard kan opleves hele året rundt: Forår, sommer, efterår eller vinter. Alle årstider byder hver især på deres helt specielle karaktertræk og eventyr. Hvornår skal du udforske Svalbard?

Copyright Dominic Barrington

Forår på Svalbard:
Når solen vender tilbage

Forårsperioden er højsæson på Svalbard og det er helt sikkert pga. de smukke naturscenarier, som du kan opleve på denne årstid. Vintermørket med sit blålige skær slipper lige så stille sit kolde favntag og et mildere skær vinder frem. Om dagen kan du opleve de små forandringer, der sker hvor vinter bliver til forår. I starten af marts kan der være mulighed for at se nordlys. I starten af maj har man dagslys og midnatssol. På en forårstur til Svalbard kan du komme med på ud Hundeslædetur i Bolterdalen.

Forår: 01.03 – 14.05

Oplev en årstid på Svalbard

Sommer på Svalbard:
Endeløse arktiske sommerdage

Den arktiske sommer begynder midt i maj med dagslys 24 timer i døgnet på grund af midnatssolen. Fuglene er vendt tilbage til fjeldsiderne og skaber liv i de ellers ensomme fjelde. Planterne skyder frem for en kort stund og gør dalene farverige og dyrene kulrede. Dyrene nyder solens stråler hen over sommeren, så du vil kunne opleve dem dase i solen under en blå himmel. På en sommertur til Svalbard kan du komme på udflugterne Isfjordsafari til Fuglefjeldet og Hundeslædetur på hjul.

Sommer: 15.05 – 30.09

Sommer i Svalbard, Copyright Camille Seaman

Efterår på Svalbard:
Krystal klart og farverigt

Om efteråret lægger der sig et blåt lys over Svalbard og lige så stille bliver landskabet indhyllet i mørke. I denne periode vil du kunne opleve et magisk måneskin, nordlys og et arktisk vintervejr. Deltag i den nordligste bluesfestival i oktober måned i Longyearbyen og oplev det spændende kulturliv, der sprudler i byen på denne årstid. På en efterårstur til Svalbard kan du komme med på udflugterne ‘Hundeslædetur på hjul’ og ‘Vandretur i fangernes spor’.

Efterår: 01.10 – 30.11

Svalbard, Copyright MEKEIRLE Marina

Vinter på Svalbard:
Magisk polarnat og nordlys

Selvom vinteren kommer med mørke opleves det som noget helt særligt i Longyearbyen – her er gaderne kun oplyste af gadelys, stjerneskær, nordlyset og månen, der giver et unikt glitrende genskær på isen. I denne årstid er atmosfæren helt speciel i vildmarken og byder på eksotiske aktiviteter. På en vinterrejse til Svalbard kan du komme med på udflugterne Polarnatsafari og Hundeslædetur i Bolterdalen.

Vinter: 01.12 – 31.12

Vinter Svalbard - Copyright Ørjan Bertelsen