INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSELUdskriv

Udforsk Falklandsøerne, Chiles fjorde & Antarktis

Opdagelsesrejsende og dyreliv 18 dage | Rejs november, december 2020 og januar 2021

Tag på 18-dages ekspeditionseventyr og oplev smuk natur og vildt dyreliv fra Chiles fjorde i Sydamerika til det frosne kontinent Antarktis og videre til de smukke sandstrande på Falklandsøerne. 

In stock
Travel Code
EX-026

Det kan du glæde dig til

Der er mange unikke oplevelser på denne 18-dages rejse til et af verdens mest uberørte steder - Antarktis. Det er rejsen til dig, der med andre ord er en eventyrer med stort E, som gerne vil opleve et sted de færreste mennesker har besøgt. 

Dyrelivet er ganske enkelt imponerende. Her er store kolonier med tusindvis af vraltende pingviner, der yngler på dette tidspunkt. Både på land og på isflager hviler sæler samt søleoparder med det frygtindgydende tandsæt. Her er bl.a. også pukkelhvaler og vågehvaler, som tiltrak hvalfangere for over 100 år siden, hvilket resterne af nogle af de gamle hvalfangerstationer vidner om. Havfugle skorter det heller ikke på. Store stormfugle kan af og til forveksles med albatrosser, og skarverne findes i kolonier med pingviner, men når de letter og flyver afsted, ved du, at det IKKE var en pingvin. Betragt søelefanter, pelssæler og pingviner, der slås om pladsen på øens sandstrand, mens spækhuggere og delfiner holder sig i vandet, og tusindevis af får står på marker og græsser. Det er næsten som en zoologisk have bare uden burene.

Udover at betragte de høje bjerge, der omgiver Beaglekanalen, når du sejler gennem de chilenske fjorde, så får du også mulighed for at gå rundt i den lille charmerende by Stanley på Falklandsøerne. En britiske koloni, som er en slags miniengland med pubber, katedral og et glimrende lille museum. Du sejler med et hybriddrevet ekspeditionsskib, som er helt nyt og kun med udvendige kahytter, så der altid er udsigt til seværdighederne.   

Rejseplan

Dag Sted Overnatning
1 Santiago de Chile Hotel i Santiago de Chile
2 Santiago de Chile / Punta Arenas På skib
3 Patagonien På skib
4-5 Drake-passagen På skib
6-12 Antarktis På skib
13 Til søs På skib
14-16 Falklandsøerne På skib
17 Til søs På skib
18 Punta Arenas / Santiago de Chile -

Kort

Falklandsøerne, Antarktis og chilenske fjorde med Hurtigruten - Ruby Rejser

Dagsprogram

Dag 1. Chiles hovedstad - Santiago

Velkommen til Santiago de Chile, hvor dit eventyr starter med en overnatning. Byen blev grundlagt i 1541 og har været Chiles hovedstad siden kolonitiden. Byens kerne består af nyklassicistisk arkitektur, og de snoede sidegader er oversået med bygninger i Art Deco, Neo-gotisk og andre arkitektoniske stilarter. Santiagos bybillede er formet af flere enkeltstående bakker, den hurtigt strømmende Mapocho-flod og omgivet af parker såsom Parque Forestal. Andesbjergene kan ses fra de fleste steder i byen. 


Dag 2. Påmøntring i Punta Arenas

Rejsen går med et tidligt morgenfly videre fra Santiago de Chile og sydpå til havnebyen Punta Arenas, hvor vi påmønstrer ekspeditionsskibet MS Roald Amundsen. Byen er knapt halvt så stor som Aarhus og var før Panamakanalens åbning for godt 100 år siden en stor anløbshavn for skibe, der sejlede mellem Stillehavet og Atlanterhavet. Byen er smukt beliggende ud til Magellanstrædet og med udsigt over mod Ildlandet, Tierra del Fuego. Vi går ombord på MS Roald Amundsen og kaster trosserne. Vi oplever den storslåede natur fra de chilenske fjorde, før vi for alvor stikker til søs og sætter kursen mod den Antarktiske halvø. Der holdes undervejs lærerige foredrag om videnskabelige emner som biologi, geografi, glaciologi og historie, så vi er godt rustede til oplevelserne på det hvide kontinent.

Dag 3. Beaglekanalen

Vi sejler mod syd gennem en del af det 600 kilometer lange og 5-30 kilometer brede Magellanstræde, som skiller Sydamerikas fastland fra Ildlandet. Strædet er opkaldt efter portugiseren Ferdinand Magellan, der som den første europæer sejlede gennem strædet i 1520. Landskabet er præget af høje grønne bjerge på begge sider af skibet. Allerede her er der chance for at se blåhvaler samt andeskondorer med et vingefang på op til 3 meter. 


Dag 4-5. Det sydligste punkt - Kap Horn

Vi fortsætter sydover for at nå Kap Horn, Sydamerikas sydligste punkt. Kap Horn ligger i øgruppen Ildlandet (Tierra del Fuego), og før Panamakanalen blev bygget, skulle al transport af gods og personer mellem USA’s vest- og østkyst runde den sydlige spids. Kaptajnen vil gøre sit bedste for at lægge til på Kap Horn – men området er kendt for sit åbne hav og udfordrende betingelser, og det er altid en stor præstation at lægge til. Herfra sættes kursen over Drakepassagen mod Antarktis.


Dag 6-12. Højdepunktet Antarktis

Vi er i de opdagelsesrejsendes kølvand, når vi sætter kursen mod det mest fjerntliggende område af verden, Antarktis, med dets endeløse hav og et kontinent dækket af sne og is. Det er en speciel følelse at slukke for mobiltelefonen, melde sig ud af det civiliserede samfund og hengive sig til naturen og oplevelserne undervejs. Det er nu, du skal gå en tur på dækket for at spejde efter dyrelivet f.eks. albatrosser - ikke at forveksle med de store stormfugle - der ofte svæver rundt om skibe. Som vi nærmer os den Antarktiske Halvø, stiger spændingen. Antarktis er en overvældende naturoplevelse, som du aldrig vil glemme. Havet er isskosser, isflager, isbjerge og andre former for drivis i skulpturelle formationer. Mellem drivisen svømmer pukkelhvaler, spækhuggere og forskellige sæler på jagt efter dagens måltid. På den vulkanske Deception Island sejler vi ind og forsøger at gå i land i den naturlige havn, der omfatter Whalers' Bay, der har en forladt hvalfangestation og en forladt britisk base. På den fotogene Half Moon Island udforsker vi de takkede og sprukne klipper, der er hjemsted for en stor koloni af rempingviner og flere arter af sæler og havfugle, der jævnligt besøger øen. 

Cuverville Island, der har den største kendte koloni af æselpingviner på Antarktis Halvøen. Vi sejler gennem den smalle Errera Channel til og fra Cuverville og ser isbjerge, der er strandet i de nærliggende, lavvandede farvande. I Paradise Harbour er der en sjælden mulighed for at komme i land på fastlandet. Du får de fineste udsigter og har mulighed for at besøge en forskningsstation og se pingvinkolonier. Wilhelmina Bay, der også kaldes "Whale-mina Bay" på grund af det store antal pukkelhvaler, der ses her i december. Bugten er et spisekammer for hvaler og sæler og var et rigt jagtområde for fortidens hvalfangere. Vi håber derfor på at kunne spotte et par hvaler her. 

Den britiske base i Port Lockroy er en af de mest populære steder i Antarktis, og du vil her kunne få indblik i livet fra den antarktisk base i 1950’erne. De rugende æsel-pingviner omgiver hovedbygningen, og de har vænnet sig til de hyppige besøg fra mennesker. De enorme ishylder i Antarktis er hjemstedet for en halv million adelie-pingviner samt æsel-pingviner, leopard-sæler og spækhuggere. Når mulighederne opstår, vil vi sætte kajakkerne i vandet, slå telte op i land og tage dig med på uforglemmelige vandreture for at udforske nogle af de smukkeste og uberørte steder på planeten.

Polarcirkelbådene er vores adgang til land. Udflugterne sker med polarcirkelbådene. Disse solide både gør det muligt at udforske ellers utilgængelige områder både til lands og til vands, og man kommer meget tæt på naturen. Man skal være lidt adræt for at komme ombord, og der benyttes sømandsgreb, men derudover er der ikke noget at bekymre sig om. Mandskabet viser dig, hvad du skal gøre, så i løbet af kort tid bliver ombordstigning en rutine. På alle udflugter på Antarktis med polarcirkelbådene skal du have gummistøvler på, når vi går i land. Du kan gratis låne gummistøvler på båden, eller du kan medbringe dine egne.


Dag 13. Følg forelæsningerne og spejd efter dyreliv på dækket

Rejsen fortsætter videre til nye oplevelser på Falklandsøerne. Vi skal nu bruge dagen på at slappe af, tale om oplevelserne, nyde lækker mad i restauranten og holde udkig efter dyrelivet. 


Dag 14-16. Højdepunkter på Falklandsøerne 

Stanley er en meget lille by, men dog Falklandsøernes hovedstad. Det er en farverig havneby, hvor du finder mange tegn på den britiske arv, fordi det fortsat administreres af England. Her er røde busser og telefonbokse og hele seks engelske pubber. Der vil være mulighed for at deltage i forskellige udflugter (mod merbetaling) eller udforske byen på egen hånd, hvilket er nemt til fods. Falklandsøerne byder på en stor kontrast til landskabet i Antarktis. Her møder vi hvide sandstrande og turkisblåt vand, hvor vi kan betragte søelefanter, pelssæler og pingviner, der slås om pladsen på øens sandstrand, mens spækhuggere og delfiner holder sig i vandet, og tusindevis af får står på marker og græsser. Her findes andre andre pingvinarter end dem, vi allerede har set undervejs og desuden de enorme søelefanter. Det er næsten som en zoologisk have bare uden burene.


Dag 17. Magellanstrædet

I dag fuldender vi runden i Magellanstrædet, hvor vi vender kursen mod Punta Arenas. 


Dag 18. Retur til Santiago de Chile

I dag ankommer vi til Punta Arenas om morgenen. Herfra flyver vi tilbage til Santiago de Chile.

Skib og kahytter

Ekspeditionsskibet MS Roald Amundsen er et af Hurtigrutens nyeste skibe og stod færdigt i 2019. Skibet er præget af banebrydende skandinavisk design med elegante møbler og komfortable kahytter, og er desuden et af de første ekspeditionsskibe i verden til at sejle fuldt elektrisk med hybridteknologi. Skibet har store udsigtsplatforme på flere dæk, så vores gæster kan komme så tæt som muligt på naturen og dyrelivet. MS Roald Amundsen har også tre restauranter med menuer, der afspejler råvarerne fra de områder, vi sejler forbi. Et separat pooldæk er inklusiv pools, jacuzzi og barer. Det nye skib har kun udvendige kahytter. Nedenfor kan du læse mere om to af kahytskategorierne. Der kan forespørges på andre kahytskategorier - kontakt os pr. telefon eller mail.

 • Udvendig kahyt (kahytklasse RS)
  Denne udvendige kahytstype er på midterste eller nederste dæk. Kahytterne er på 17 m2, er rummelige og har vindue. Der er fleksibelt sovearrangement med separate senge og TV med høj kahyt-standard. Sengepladser fra 2 til 4 personer. 

 • Udvendig kahyt (kahytklasse RR)
  Denne udvendige kahytstype på mellemdækket er større og meget rummelig. Kahytterne er mellem 19 og 23 m2, har fleksible sengearrangementer og TV med høj kahyt-standard. Dobbeltseng er standard i denne kahytstype, men kan fås med enkeltsenge efter forespørgsel. Sengepladser fra 2 til 4 personer.

Find din kahytskategori og læs mere om skibet her

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato
Praktiske Informationer

Afrejsedatoer:

 • 4. november 2020
 • 20. november 2020
 • 6. december 2020
 • 22. december 2020
 • 7. januar 2021

NB! Priser på andre kahytstyper, enkeltkahytter og afrejsedatoer end ovenstående oplyses ved anmodning. Kontakt os pr. mail eller telefon.

Prisen inkluderer:

 • En overnatning på hotel i Santiago de Chile inden sejladsen, inklusiv morgenmad
 • Transport fra hotel til lufthavn i Santiago de Chile
 • Fly tur/retur på økonomiklasse fra Santiago de Chile til Punta Arenas
 • Transport fra lufthavnen til skibet i Punta Arenas inklusive guidet byrundtur og frokostpakke
 • Ekspeditionssejlads i valgte kahytskategori
 • Helpension ombord (dvs. morgenmad, frokost og aftensmad) 
 • Øl, vin eller sodavand til måltiderne
 • Te, kaffe og eftermiddagssnack
 • Wifi ombord på skibet - bemærk dog at vi sejler i fjerne områder, så streaming er ikke muligt. 
 • Vind- og vandafvisende jakke
 • Landgange på Antarktis og aktiviteter ombord og i land
 • Professionelt engelsktalende ekspeditionshold, der holder foredrag og deltager i landgange og aktiviteter.
 • Støvler, vandrestave og udstyr til udflugter.

Ikke inkluderet:

 • Fly tur/retur fra Danmark
 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Tilvalgsudflugter (udflugtsliste sendes, så snart den er klar). Nogle udflugtsaktiviteter og ture med Polarcirkelbåd vil kun blive solgt ombord. 
 • Andre drikkevarer end ovennævnte
 • Drikkepenge (det er ikke en forventning eller et krav, men vi anbefaler ca. 80 NOK per person per dag)

Bemærkninger:

Vi tager forbehold for ændringer i det planlagte program og rejserute grundet vind- og vejrforhold. På en ekspeditionsrejse er det ikke altid plan A, men nogle gange den ligeså gode løsning plan B, der iværksættes. 

Krav for deltagelse i rejsen:

 • Lægeerklæring
  Det kræves, at alle medbringer en lægeerklæring udfyldt på Hurtigrutens formular tidligst 8 uger inden afrejse. Formularen fremsendes sammen med øvrige dokumenter ved bestilling af rejsen. Lægeerklæringen skal afleveres ved ombordstigning.
 • Personlige oplysninger
  Der skal udfyldes et skema med personlige oplysninger efter bestilling. Vi gør opmærksom på, at pas skal være gyldigt mindst 6 måneder efter hjemkomst.

Hurtigrutens fleksible prissystem:

De bedste priser og kahytter får du ved at bestille din rejse så tidligt som muligt. Hurtigrutens priser er fleksible, hvilket betyder, at de kan variere afhængigt af måned, afrejsedato, kahytstype og tilgængelighed ombord på skibene. Prisen ændrer sig ikke, efter du har fået en bekræftelse fra os. Priser oplyses også gerne ved anmodning ved at kontakte os pr. mail eller telefon.

Særlige betalingsvilkår:

Vi gør opmærksom på, at der på denne rejse er særlige betalingsvilkår, der afviger fra vores standard betalingsvilkår beskrevet i vores generelle betingelser. Depositummet er ifølge vores standard sats, mens restbetalingen forfalder 180 dage før afrejse. Er der mindre end 180 dage mellem bestillingsdatoen og afrejsedatoen forfalder hele beløbet til betaling straks.

For yderligere betalingsvilkår, som ikke er specificeret her, refereres der til vores generelle betingelser, der stadig vil være gældende.

Gå til toppen af siden

Loading...