INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSELUdskriv

Svalbardeventyr med Hurtigruten

Rejs mandag til lørdag | Rejs maj til september 2020

Sejl langs Svalbards kyst og oplev nogle af de nordligste bosættelser, gletsjere der kælver og måske isbjørne. En rejse med Hurtigruten, der tager dig med 80o nord. Rejs fra maj til september. 

In stock
Travel Code
EX-014
Det kan du glæde dig til

Skibet M/S Nordstjernen er Hurtigrutens mest nostalgiske skib, og på denne eventyrrejse tager det dig med på unikke oplevelser langs Svalbards kyst. Du er ikke langt fra Nordpolen, og vi forsøger at krydse hele 80 grader nord.

Langs kysten ad Svalbards største ø, Spitsbergen, sejler du ind til dybe fjorde, hvor du kan spejde efter isbjørne, hvaler, sæler og hvalrosser og måske endda tage en badetur i det kolde gys. Du besøger også bosættelser som Barentsburg og Ny Ålesund, der er nogle af verdens nordligst bosættelser, og går i land steder, som kun få andre har besøgt.

I perioden maj til august har du tilmed også mulighed for at se midnatssolen kysse horisonten - et fænomen, der kan kun ses nord for polarcirklen. Afrejse er mulig fra maj til september. Såfremt du ønsker at rejse på andre tidpunkter end de angivne afrejsedatoer nedenfor kontakt os da venligst på telefon eller mail. Tag med på et eventyr udover det sædvanlige.  

Dagsprogram

Dag. 1 På opdagelse i Longyearbyen

Når du er ankommet til lufthavnen på Svalbard, er der transport til hotellet, hvor du har en overnatning. Det betyder, at du har god mulighed for på egen hånd at gå på opdagelse i byen. Det arktiske klima dominerer, men den lille by byder også på flere museer, barer, restauranter og hyggelige. Når du går rundt i byen, så kan du se den historiske og kulturelle arv efter de første minearbejdere. Da Anden verdenskrig hærgede Europa, blev Svalbard også påvirket - bl.a. ved at alle barakker blev sat i brand. Minearbejderne vendte senere tilbage og opbyggede barakkerne igen, så de den dag i dag også giver overnatningtilbud til gæster.

Dag. 2 Mod den russiske bosættelse Barentsburg

Starten af dagen bruges på en sightseeingtur rundt Longyearbyen, hvor du bl.a. besøger Svalbard Museum og Galleri Svalbard. Herefter skal du ombord på M/S Nordstjernen, der stævner ud fra molen og sætter kursen mod den russiske bosættelse, Barentsburg. Barentsburg har været en kulminedriftsby siden 1932, og der bor i dag ca. 500 mennesker. Her kan du fx besøge pomormuseet (mod betaling) og overvære et livligt folkloreshow. Om eftermiddagen sejles ud i Isfjorden og nordpå langs Prins Karls Forland.

Dag 3. Magdelenefjorden, Moffen og 80 ° Nord

I vil i dag forsøge at nå 80 grader nord og på vejen skal I udforske "det nordvestlige hjørne" af Svalbard. I passerer små øer, hvor I måske kan spotte edderfugle. Om morgenen sejler I ind til Magdelenefjorden, hvor I skal udforske kulturarvejen i form af en hvalfanstation fra det 16. århundrede og en kirkeegård for hvalfangere, der døde under den første jagt efter olie. Der er gode muligheder for at spotte isbjørne, der søger efter æg, vågehvaler og remmesæler i området. Hvis isforholdene er gunstige, sejler I forbi 80° Nord til øen Moffen, hvor særligt hvalrosser holder til.

Dag 4. Den største fjord på nordvestkysten og Ny-Ålesund

Kongsfjorden er den største fjord på Spitsbergens nordvestkyst. Det meste af dagen sejler vi ind i den store sidefjord Krossfjord. Landskabet varierer fra store tundrasletter til alpine fjeldtoppe med dramatiske gletsjere som vælter ud i havet. Fjeldet Mitra er opkaldt efter den katolske bispehue, og vi sejler forbi på den nordlige bred af indsejlingen til Kongsfjorden. I slutningen af fjorden kan du se den majestætiske Kongsbreen (Kongens gletsjer). Gletsjeren har tre karakteristiske bjergtoppe kaldet Nora, Dana og Svea - opkaldt efter de tre Skandinaviske lande.
Ny-Ålesund bliver det sidste sted på dagen, som Ibesøger. Byen var tidligere et kulminedrift-samfund som nu huser en avanceret international artisk forskningsstation.

Dag 5. Isfjorden og Alkhornet

Du sejler i dag på Svalbards største fjordsystem kaldet Isfjorden, som er placeret midt i Spitsbergen. Du vil sikkert bemærke, hvordan landskabet ændrer sig overvejs. Det ene øjeblik er det fjelde med flade toppe, dernæst spidser og store U-formede dale, der er skåret ud af bjergene af de gigantiske gletsjere, der dækkede området for omkring titusinde år siden. Et af områdets mest bemærkelsesværdige fjelde er Alkhornet, hvor tusinder af polarlomvier yngler i sommersæsonen. Efter formiddagen ankommer I til Longyearbyen, hvor resten af dagen er til fri disposition. I mødes alle om aftenen på hotellet, hvor der serveres en lækker afskedsmiddag.

Dag 6. Svalbardeventyrets ende

Nyd en tidlig morgensnack inden du tager ud til lufthavnen og rejsen går hjem til Danmark igen.

Dit hjem ombord på M/S Nordstjernen

Denne ekspeditionsrejse foregår ombord på skibet MS Nordstjernen, der blev bygget i 1956. Skibet er selvfølgelig opkaldt efter Nordstjernen, som siden vikingetiden har hjulpet søfolk til navigere langt mod nord. Det er ren Styrmand Karlsen nostalgi i klassisk stil med træpaneler og messing, og det smukke og charmerende skib blev moderniseret i 2000, så det er endnu mere klargjort til arktisk sejlads.
Kahytterne ombord er meget forskellige i størrelse og indretning. Forvent ikke luksus, da det er et ældre skib, men alle kahytter er yderst charmerende. De fleste sengepladser er køjesenge med en overkøje og en underkøje. Eksempler på kahytstyper:

 • Indvendig kahyt D2 (Polar inside)
  Dette er den billigste indvendige kahyt uden vindue. Der er god komfort med plads til to personer. Kahytten har over- og underkøje. Der er vask på værelset og delt bad/toilet er på gangen. 

 • Indvendig kahyt I2 (Polar inside)
  Dette er en komfortabel indvendig kahyt uden vindue med plads til to personer. Nogle kahytter har seperate senge, hvor den ene kan laves om til sofa. Andre har over- og underkøje. Der er vask på værelset og delt bad/toilet er på gangen

 • Udvendig kahyt A2 (Polar outside)
  Dette er en komfortabel udvendig kahyt med vindue og plads til to personer. Nogle kahytter har seperate senge, hvor den ene kan laves om til sofa. Andre har over- og underkøje.Toilet/bruser i kahyt.

 • Udvendig kahyt N2 (Polar outside)
  Dette er en komfortabel udvendig kahyt med vindue og plads til to personer. Nogle kahytter har seperate senge, hvor den ene kan laves om til sofa. Andre har over- og underkøje. Toilet/bruser i kahyt.

Priser på andre kahytstyper oplyses gerne ved anmodning. Kontakte os pr mail eller telefon.

Se alle kahytstyper på skibet her

Hotel på Svalbard

Indkvarteringen på hotel afhænger af hvilken kahytskategori, du vælger ombord på ekspeditionsskibet.

 • Radisson Blu Polar
  Bo på Radisson Blu Polar Hotel, hvis du bestiller rejse i kahytkategori A, I, J eller N.
  Hotellet er genåbnet efter en omfattende renovering i 2019. Hotellet er centralt placeret tæt på "gågaden" og med udsigt til Hiorthfjellet. Hotellets faciliteter byder også på mulighed for at nyde et dejligt boblebad og spise middag i hotellets restaurant.

 • Coal Miners’ Cabins
  Når bestiller rejse i kahytkategori D eller E.
  Coal Miners' er et hotel, som før i tiden var kulminearbejdernes beboelseskvarter. Det ligger i Nybyen, som er den øverste del af Longyearbyen ca. 2 km fra centrum. Hotellet er nyrenoveret og med rigtig pæne værelser. Bad og toilet er på gangen.
Bestil
Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Vælg antal af rejsende X
Afrejsedato
Vælg afrejsedato
Praktiske Informationer

Der er afrejse hver mandag mellem 18. maj og 7. september 2020.


Prisen inkluderer:

 • Sejlads med MS Nordstjernen
 • Transfer fra/til lufthavnen til hotellet i Longyearbyen
 • Transport fra skibet til hotellet i Longyearbyen
 • Tre timers sightseeing inklusive Camp Barentz og Museum.Turen slutter på kajen før ombordstigning
 • En nat på hotel i Longyearbyen før sejladsen inkl. morgenmad
 • En nat på hotel i Longyearbyen efter rejsen inkl. en let frokost, middag og tidlig morgensnack
   • Coal Miner's Cabin, når bestiller rejse i kahytkategori D eller E
   • Radisson Blu Polar Hotel, når du bestiller rejse i kahytkategori A, I, J eller N
 • Helpension (morgenmad, frokost og aftensmad)
 • Kaffe/te ombord 

 • Professionelt engelsktalende ekspeditionshold, der er håndplukkede højtuddannede eksperter fra forskellige fagområder
 • Landgange hvor vi fordyber os i destinationen og aktiviteter ombord.
 • Lån af vandrestave og termodragt, der er nødvendig til aktiviteterne. 

Prisen inkluderer ikke:

 • Flyrejse til/fra Danmark
 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Tilvalgsudflugter
 • Drikkevarer, der ikke er nævnt herover

Kombinerer med 1893-ambassadørrabat men ikke med andre kampagner/tilbud.

Krav for deltagelse i rejsen:

Bemærk: Vi tager forbehold for ændringer i planlagte program og rejserute grundet vind- og vejr.

 • Personlige oplysninger:
  Der skal udfyldes et skema med personlige oplysninger efter bestilling. Vi gør opmærksom på, at pas skal være gyldigt mindst 6 måneder efter hjemkomst.

Hurtigrutens prissystem:
Alle priser er fleksible ved Hurtigruten, det vil sige at de varierer afhængigt af måned, afrejsedato, kahytstype og tilgængelighed ombord på skibene. Når rejsen er bestilt og bekræftet fra kontoret, så er der selvfølgelig ikke ændringer i prisen. De laveste priser er dem der sælges først, og Hurtigrutens fleksible prissystem betyder, at priser vil stige ved mange bestillinger, hvorfor vi ikke kan garantere at ovenstående priser stadig er tilgængelige ved bestilling - det er altså frapriser. Vi anbefaler at man bestiller rejsen tidligt, da du derved får den laveste og bedste pris og mulighed for valg af kahyt. Priser på andre kahytstyper og enkeltkahytter oplyses ved anmodning ved at kontakte os pr mail eller telefon.


NB! 2020: 

Afrejsedatoer: 18. maj / 25. maj / 1. jun / 8. jun / 15. jun / 22. jun / 29. jun / 6. jul / 13. jul / 20. jul / 27. jul / 3. aug / 10. aug / 17. aug / 24. aug / 31. aug / 7. sep 2020

Afrejse mulig fra maj til september. Priser på andre kahytstyper og afrejsedatoer oplyses gerne ved anmodning. Kontakte os pr mail eller telefon.


Gå til toppen af siden