INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSELUdskriv

Polarpionerernes rute

Fra Svalbard til Nordnorge | Rejs august 2020

Rejs med tilbage i tiden på denne ekspeditionssejlads, der går ad den historiske rute, der blev sejlet i 1896 fra Svalbard til Nordnorge. Oplev arktiske landskaber, vildt dyreliv og historiske havnebyer undervejs. 

In stock
Travel Code
EX-012

Det kan du glæde dig til

En sommerrejse fyldt med historie, dyreliv og storslået natur. Hurtigruten har sejlet denne historiske og banebrydende rute siden 1896. Vi starter rejsen på Svalbard, der med sin placering langt nord for polarcirklen byder på mange lyse timer og mulighed for at opleve uberørte områder, måske spotte isbjørne, se store gletsjere og fantastiske fjorde. Kursen sættes videre mod Nordkap, der er Europas nordligste punkt på fastlandet. Programmet er proppet med unikke opdagelser, og landskabet er ganske specielt. 

Rejseplan

Dag Sted Overnatning
1 Oslo/Longyearbyen Hotel i Longyearbyen
2 Longyearbyen På skib
3-7 Nordvest-Spitsbergen Nasjonalpark På skib
8-9 Syd-Spitsbergen Nasjonalpark og Bellsund På skib
10 Bjørnøya På skib
11 Hornvika, Skarsvåg, Gjesvær På skib
12 Tromsø -

Kort

Polarpionerenes rute fra Svalbard til Norge - Hurtigruten - Travelnorth - en del af Ruby Rejser

Dagsprogram

Dag 1. Velkommen til Longyearbyen

Udforsk Norges hovedstad Oslo inden du om aftenen flyver til Longyearbyen. Efter ankomst til Longyearbyen er der transport til hotellet, hvor du har en nat i standardværelse.

 

Dag 2. Norges højborg i det højarktiske 

Efter morgenmaden er der mulighed for at tage med på udflugt for at udforske byen, besøge vildmarkscampen Camp Barentz og de ivrige slædehunde. I Longyearbyen bevæger man sige kun uden for byens grænser, hvis man er bevæbnet, for at kunne sikre sig mod isbjørne. Der er en lang minehistorie på øen, og det har tidligere været lukket land for andre end minearbejdere. Vi går i dag også ombord på skibet, der starter sejladsen i Isfjorden, der er det mest omfattende fjordsystem i Svalbard. 

 

Dag 3-7. Imponerende fjorde og fascinerende historie

Det er naturen, der hersker, så vi er på eventyr som opdagelsesrejsende. I dette område er der masser af øer, fjorde og isolerede strande. Vi håber at kunne sejle ind i Kongsfjorden, hvor den gamle kulmineby Ny-Ålesund ligger. De små træhuse i byen er nu et sted for masser af videnskabelig research i sommermånederne, da mange lande har forskningscentre her. Byen har ydermere en spændende historik, da byen var startsted for mange ekspeditioner til Nordpolen, såsom ekspeditionen med luftskibet ledet af Roald Amundsen. 

 

Dag 8-9. Kursen mod syd 

På Svalbard og Franz Josef Land bor der samlet set ca. 3000 isbjørne, hvilket anses som værende den største koncentration på jorden. Vi observerer ofte isbjørne på denne strækning, dog sjældent på nært hold. Vi sejler sydpå til Bellsund-området og derefter til Hornsund med det varierede landskab og geologi. Området var populært blandt isbjørnejægere indtil 1973. 


Dag 10. Bjørnøya i midten af Ishavet

Vi krydset Ishavet og kommer til Bjørnø, som har en befolkning på kun 9 personer. Bjørnø er kendt for sin store koncentration af havfugle bl.a. søpapegøjer, og at det er her, at kolde vand fra Ishavet møder Golfstrømmens varme. Hvis vejret tillader det, stiger vi på land på Bjørnø.  

 

Dag 11. Nordkap

Tidligt om morgenen sejler vi til det kendte Nordkap-plateau, som har en ekstraordinær udsigt ud over vartegnet i nord. Tag et billede sammen med globussen, der markerer Europas nordligste punkt på fastlandet. Kursen sættes derefter mod Hornvika. Vandrere kan tage turen til toppen af Kappen ad den stejle sti eller tage bussen fra Skarsvåg. Skarsvåg er en landsby ved nordkysten af Mageroya. I byen Gjesvær opsamles udsflugtsdeltagerne igen, inden vi sejler forbi Gjesværstappan, der er hjemsted for en af Norges største havfuglekolonier.

 

Dag 12. Tromsø - porten til Arktis

Velkommen til farverige Tromsø, der også går under navnet "Porten til Arktis". Den kendte polarforsker Roald Amundsen fandt sine mænd til besætningen her, da disse, som de eneste, havde erfaring fra Ishavet, og vidste hvordan man overlevede med begrænsede midler. Dags dato huser Tromsø polar-eksperter og akademikere, som forsker i den globale opvarmning. Tag endelig god tid til at udforske den flotte by.

Skib og kahytter

Dit hjem ombord på sejladsen er skibet M/S Spitsbergen, der er opkaldt efter Norges arktiske kronjuvel – ø-gruppen Spitsbergen. Efter en total renovering er MS Spitsbergen blevet en del af Hurtigrutens flåde fra maj 2016. Skibet har en udsøgt høj standard med komfortable og moderne fællesområder og kahytter. MS Spitsbergen er et moderne og miljøvenligt skib, der hele tiden bliver forbedret for at reducere udslip og brændstofforbrug. Skibet sejler langs Norges kyst fra september til maj og er en del af Hurtigrutens globale explorer-flåde resten af året.

 • Indvendige kahytter
  Denne kahytstype har intet vindue. Der er seperate senge, hvor den ene kan laves om til en sofa, eller køjesenge. Der er eget bad/toilet i kahytten. Ingen kahytter er under vandlinjen, hvilket betyder, at du kan være placeret både lavt og højt på skibet. Du skal vælge denne kahyt, hvis du foretrækker at være på dækket og i panoramasalonen i dagstimerne.

 • Udvendige kahytter, hvor der kan være begrænset udsigt
  Denne kahytstype har et form for vindue fx koøje. Der kan dog være enkelte kahytter, der har begrænset udsigt i form af, at der er en redningsbåd eller lignende, som skærmer for udsigten. Der er seperate senge, hvor den ene kan laves om til en sofa. Der kan være køjesenge. Der er eget bad/toilet i kahytten. Kahytten er oftest placeret på de lavere dæk ved udgangen fra skibet. Du skal vælge denne kahyt, hvis du foretrækker at være på dækket og i panoramasalonen, men gerne vil have lidt naturligt lys ind i kahytten. Dette er den mest populære kahytstype.

 • Arctic superior udvendige kahytter placeret på øvre dæk
  Denne kahytstype har et vindue. Kahytterne er som oftest placeret højere oppe på skibet, og de kan også være placeret på panoramadækket. Der er seperate senge og eget bad/toilet i kahytten. Du skal vælge denne kahyt, hvis du gerne vil opholde dig på dækket og i panoramasalonen, men også gerne have mulighed for at opholde dig i kahytten.

Alle kahytter har bad og toilet. Læs mere om skibet og kahytterne her.

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato
Praktiske Informationer

Afrejsedato:

 • 25 august 2020

Prisen inkluderer:

 • Flyrejse på økonomiklasse fra Oslo til Longyearbyen
 • En nat på hotel i Longyearbyen inkl. morgenmad og frokost inden sejladsen.
 • Transport i Longyearbyen inkl. en udflugt inden sejlads
 • Ekspeditionssejlads i kahytskategori efter eget valg
 • Helpension ombord (morgenmad, frokost og aftensmad)
 • Drikkevarer til måltiderne (øl, vin, sodavand og mineralvand)
 • Te og kaffe ad libitum om bord
 • Wifi (Bemærk, vi sejler i fjerntliggende områder, så der kan være begrænset forbindelse. Streaming ikke mulig.)
 • Vind- og vandtæt jakke
 • Landgange med små både og aktiviteter om bord og på land.
 • Engelsktalende ekspeditionshold, der holder foredrag om bord og deltager i landgange og aktiviteter.
 • Lån af støvler, vandrestave og udstyr, der er nødvendigt til aktiviterne.

Ikke inkluderet:

 • Flyrejser, der ikke er nævnt herover
 • Tilvalgsudflugter (kan tilkøbes)
 • Rejse- og afbestillingsforsikring (kan tilkøbes)

Bemærkninger:

Vi tager forbehold for ændringer i det planlagte program grundet vejr- og isforhold. Det er en ekspeditionsrejse, og derfor er det ikke altid plan A, men nogle gange plan B, der iværksættes.

Krav for deltagelse i rejsen:

 • Personlige oplysninger
  Der skal udfyldes et skema med personlige oplysninger efter bestilling. Vi gør opmærksom på, at pas skal være gyldigt mindst 6 måneder efter hjemkomst.

Hurtigrutens prissystem:

De bedste priser og kahytter får du ved at bestille din rejse så tidligt som muligt. Priser er fleksible, hvilket betyder, at de kan variere afhængigt af måned, afrejsedato, kahytstype og tilgængelighed ombord på skibene. Prisen ændrer sig ikke, efter du har fået en bekræftelse fra os. Priser oplyses også gerne på anmodning ved at kontakte os pr. mail eller telefon.

Særlige betalingsvilkår:

Vi gør opmærksom på, at der på denne rejse er særlige betalingsvilkår, der afviger fra vores standard betalingsvilkår beskrevet i vores generelle betingelser. Depositummet er ifølge vores standard sats, mens restbetalingen forfalder 180 dage før afrejse. Er der mindre end 180 dage mellem bestillingsdatoen og afrejsedatoen forfalder hele beløbet til betaling straks.

For yderligere betalingsvilkår, som ikke er specificeret her, refereres der til vores generelle betingelser, der stadig vil være gældende.

Gå til toppen af siden