INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSELUdskriv

Kryds 80 grader nord til Rusland

Fra Norge til Franz Josefs Land

Dette er rejsen til det ekstreme nord, arktiske øer dækket af is, et sted, hvor flere berømte ekspeditioner til nordpolen er begyndt. Murmansk og hvor du kan opleve hvalrosser og isbjørne.

In stock
Travel Code
EX-015
Det kan du glæde dig til

På den yderste kant af Rusland 80 ° nord ligger det øde Franz Josefs Land i Rusland og som kun få mennesker har oplevet. Her får du fem grunde til at du må med på rejsen til Franz Josef Land:

 • Selvfølgelig er det første punkt, at du oplever det vilde og sjældent besøgte historiske Franz Josef Land
 • Der er store chancer for at se hvalrosser og isbjørne
 • Du besøger byen Murmansk inden vi forsætter nordover. 
 • Stå på det nordligste punkt på Europas fastland - Nordkap
 • Oplev mange fantastiske attaktioner i Tromsø
Dagsprogram

Dag 1: De opdagelsesrejsendes by Tromsø

Rejsen begynder i Tromsø. Tag evt et par dage i byen inden du går ombord på M/S Spitsbergen. Byen har mange fantastiske attraktioner såsom Ishavskatedralen eller svævebanen til toppen af Fløyfjellet (421 meter over havet), hvor du kan få en fantastisk udsigt over byen, fjelde og fjorde. Som inspiration til den kommende ekspedition kan du besøge Polarmuseet, hvor du kan lære noget om den tidlige ekspeditionshistorie og om de modige mænd, der vovede sig ud på isen. 


Dag 2: Vandretur ved Norges fjerdestørste ø Sørøya

Vi ankommer til Finnmarkens vildmark og den ”grønne ø” Sørøya. Byen er Norges fjerdestørste ø, men kun få indbyggere. Om morgenen ankommer vi til byen og ved hjælp af landgangsbåde udforsker vi landskabet, de vejløse fiskesteder og de fantastiske udsigter man finder ved at gå tur i det relativt lette terræn.


Dag 3: Murmansk – Velkommen til Rusland

Ikke langt fra grænsen til Norge ankommer vi til den russiske by Murmansk. Det er den største by nord for polarcirklen. Byen er opstået i 1916, fordi der var behov for en havn med adgang til Barentshavet, og den er derfor strategisk vigtig for både militæret og handelsskibe, hvilket kan man ses flere steder i byen. Vi har et kort stop i Murmansk, inden vi fortsætter nordover.

Dag 4-5: Til søs mod nord

Skibets ekspeditionsteam og dets russiske kolleger forbereder os på de kommende landgange med en række foredrag om Franz Josefs Lands historie og dyreliv. Hold øje med isflagerne, mens vi sejler stadig længere nordpå. Besøg skibets topmoderne træningslokale eller slap af i panoramaloungen.


Dag 6-10: Franz Josefs Land med betagende øer og fascinerende historie

Franz Josefs Land er en øgruppe bestående af 192 øer, der ligger øst for Svalbard.

Den historiske del er, at Franz Josefs Land blev opdaget i 1873 af en ekspedition, der var ledet af Julius von Payer og Karl Weyprecht fra Østrig-Ungarn. De opkaldte øerne efter kejser Franz Joseph 1. af Østrig-Ungarn. Øerne blev i 1926 en del af Sovjetunionen. Norge, som på den tid omtalte øerne som Fridtjof Nansen Land, protesterede over indlemmelsen, da Norge også ønskede suverænitet over øerne.

Besætningen fandt brede strande, stejle klipper med ynglende fugle i selskab med polarræve, isbjørne og hvalrosser. Vi håber at finde meget af det samme. Den nøjagtige rækkefølge af vore landgange besluttes af kaptajnen og ekspeditionslederen i forhold til is- og vejrsituationen. Der er mulighed for at komme i land disse steder:

 • Graham Bell-øen: Længst mod øst i øgruppen er for det meste isfri om sommeren, og vi kan muligvis rense en del af stranden for kasserede eller mistede fiskeredskaber og andet affald, der truer dyrelivet. På Graham Bell-øen findes rester af den ældste bygning på Franz Josefs Land, opført og forladt af en britisk ekspedition i 1880. Den samme ekspedition tog en isbjørn med tilbage til London Zoo.
 • Northbrook-øen: Denne ø er opkaldt efter den britiske jarl af Northbrook, Thomas George Baring, der var formand for The Royal Geographical Society 1890-93. På øen ligger Kap Flora, der har sit navn efter gødningen fra de tusindvis af havfugle, der yngler på klipperne. Vi håber, at se polarlomvie og sortfodet ride. 
 • Tikhaya Buchta (den rolige bugt): En flok russiske meteorologer blev efterladt her i begyndelsen af Anden Verdenskrig på denne centrale ø. De blev først reddet i 1945! Vi håber, at vi kan blive her dagen lang, for at udforske lidt af historien, og lytte til de små latterlignende alkeskrig, når fuglene flyver til og fra deres rede huller på skråningerne. Fuglefjeldet Rubini ligger ved Tikhaya Buchta og er perfekt til sejlture. Den cylindriske ø er en vulkansk prop - de centrale rester af en vulkankegle. Dens rene sider af rød basalt stiger 80 meter op fra havet og er øhavets bedste fuglefjeld.
 • Jackson-øen: Kap Norge på Jackson-øen har særlig betydning for vores ekspedition, da det var her i september 1895, at den norske polarforsker Fridtjof Nansen ankom og var villig til at overvintre. Ved hjælp af nogle få sten og et telt lavede han en primitiv hytte, og han og Hjalmar Johansen overlevede til den følgende sommer og genoptog deres rejse sydover.
 • Champ-øen: Djævelens marmorkugler er klippeformationer ved Kap Triest på Champ-øen (Tschamp på russisk). De sfæriske klippeformationer kaldes også geoder og kan have en diameter på op til to meter. Geoder er krystalhuler, hulrum i kalksten eller vulkanske bjergarter, hvis vægge ofte er beklædt med et tyndt lag af mineralet calcedon. Hold øje med hvalrosser i vandet og på stranden, når vi sejler ind til land i skibets solide landgangsbåde.
 • Alexandra Land : Denne ø er den vestligste (bortset fra den lille, fjerntliggende Victoria-ø). Den er hovedkvarter for den russiske arktiske nationalpark Franz Josefs Land. Under Anden Verdenskrig forsøgte tyskerne uden held at etablere en vejrstation her.


Dag 11-12: Til søs på Barenthavet

Hollænderen Willem Barents forsøgte at finde Nordøstpassagen, da han ved et tilfælde opdagede Svalbard. I 1596 nåede han til Svalbard og kaldte det Spitsbergen på grund af de spidse bjerge, han fandt. Mens vi sejler over havet, der er opkaldt efter ham, kan man slappe af efter alle aktiviteterne, nyde boblebadene på dækket, overvære ekspeditionsteamets foredrag eller endda måske skrive nogle gammeldags postkort.


Dag 13: Et tilbageblik på Anden Verdenkrigshistorie ved Murmansk 

Vi sejler tilbage til Murmansk, hvor der er tid til at udforske byen. Med udsigt over havnen står en 35 meter høj statue af en russisk soldat, kendt som Alyosha. Den er et mindesmærke for de russiske soldater, der kæmpede i Anden Verdenskrig. Du kan besøge Frelserkirken med guldkuplen, der blev bygget i 2002 som en del af et mindesmærke- kompleks over murmanske søfolk, der er omkommet i fredstid. Lige ved siden af ligger fyrtårns-monumentet og en del af den ulyksagelige ubåd K-141 Kursk, der sank med sin 118 personer store besætning i august 2000.


Dag 14: Det nordligste punkt på Europas fastland 

Vi ankommer til Finnmarkens vildmark igen og kommer til Skarsvåg, der er en lille landsby på Magerøyas nordkyst. Den hævder at være verdens nordligste fiskerby. Byen er også den nærmeste bebyggelse til Nordkapplateauet, så du kan herfra tage med på udflugt til Nordkap og få en fornemmelse af, hvordan det er at stå ved verdens ende. Der er et kombineret museum og restaurant på plateauet, hvor man kan lære noget om de tidlige ekspeditioner til Nordkap og se en panoramafilm, der viser de fire årstider i et landskab fuld af kontraster, lys og betagende natur. Nordkap er et spektakulært sted at opleve midnatssolen. 


Dag 15: Ekspeditionen slutter i Tromsø

På den sidste dag ankommer vi til Tromsø, som også betegnes som "Porten til Arktis", og her slutter ekspeditionen. Den kendte polarforsker Roald Amundsen fandt sine mænd til besætningen her, da disse, som de eneste, havde erfaring fra Ishavet og vidste hvordan man overlevede med begrænsede midler.  Nu til dags huser Tromsø polar-eksperter og akademikere, som forsker i den globale opvarmning. Tag endelig god tid til at udforske den flotte by, før du flyver hjem. 

Dit hjem ombord - M/S Spitsbergen

Skibet er opkaldt efter Norges arktiske kronjuvel – ø-gruppen Spitsbergen. Efter en total renovering er MS Spitsbergen blevet en del af Hurtigrutens flåde fra maj 2016.

Skibet har en udsøgt høj standard med komfortable og moderne fællesområder og kahytter. MS Spitsbergen er et moderne og miljøvenligt skib, der hele tiden bliver forbedret for at reducere udslip og brændstof forbrug.

Læs mere om skibet her.

 • Indvendig - Polar Inside:
  En indvendig kahyt (I), hvor der ikke er vindue. Der er seperate senge og nogle kahytter kan have køjesenge. Der er bad/toilet i kahytten
 • Udvendig - Polar Outside:
  En udvendig kahyt (F, N), hvor man har et koøje eller større vindue. Der kan være begrænset udsigt, da der fx kan være en redningsbåd foran vinduet. Der er seperate senge og nogle har køjesenge. Der er bad/toilet i kahytten.
 • Udvendig - Arctic Superior
  En udvendig kahyt med vindue/koøje (P, U). Kahytten er placeret på øvre dæk. Der kan være begrænset udsigt, da der fx kan være en redningsbåd foran vinduet. Der er seperate senge og nogle har køjesenge. Der er bad/toilet i kahytten.
Bestil
Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Vælg antal af rejsende X
Afrejsedato
Vælg afrejsedato
Praktiske Informationer

Afrejsedatoer: 

Priser på andre kahytstyper, enkeltkahytter og afrejsedatoer oplyses ved anmodning ved at kontakte os pr mail eller telefon.
 • 29 august 2019
 • 12 september 2019

Rejsens pris inkluderer:

 • Ekspeditionsrejse med Hurtigruten i kahytskategori efter eget valg
 • Helpension ombord (morgenmad, frokost og aftensmad)
 • Vind- og vandtæt jakke
 • Landgange og aktiviteter ombord og i land
 • Professionelt, engelsktalende ekspeditionshold, der holder foredrag og deltager i landgange og aktiviteter
 • Kaffe og te ombord

Ikke inkluderet:

 • Flyrejser
 • Rejseforsikring
 • Håndtering af bagage
 • Udflugter
 • Drikkepenge (vi anbefaler 80 NOK per person per dag)

NB: Planlagte landgange vil afhænge af vejr- og isforhold: Vi tager forbehold for ændringer i planlagte program og rejserute grundet vind- og vejr. Nogle udflugtsaktiviteter og ture med Polarcirkelbåd vil kun blive solgt ombord. Udlejning af støvler ombord.

Krav for deltagelse i rejsen:

 • Lægeerklæring:
  Det kræves, at alle medbringer en lægeerklæring udfyldt på Hurtigrutens formular tidligst 8 uger inden afrejse. Formularen fremsendes sammen med øvrige dokumenter ved bestilling af rejsen. Lægeerklæringen skal afleveres ved ombordstigning.

 • Personlige oplysninger:
  Der skal udfyldes et skema med personlige oplysninger efter bestilling. Vi gør opmærksom på, at pas skal være gyldigt mindst 6 måneder efter hjemkomst.

Hurtigrutens fleksible prissystem

De bedste priser og kahytter får du ved at bestille din rejse så tidligt som muligt. Priser er fleksible, hvilket betyder at de kan variere afhængigt af måned, afrejsedato, kahytstype og tilgængelighed ombord på skibene. Prisen ændrer sig ikke efter du har fået en bekræftelse fra os. Priser oplyses også gerne ved anmodning ved at kontakte os pr mail eller telefon.

Gå til toppen af siden