INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSELUdskriv

Island: Vulkanernes & sagaernes ø

Det bedste af Island rundt om eventyrøen | Rejs maj eller juni 2021

Sejl rundt om sagaøen Island med Hurtigruten og oplev de smukke vandfald, vilde gejsere, enorme vulkaner, naturlige varmekilder, sorte strande og historiske bopladser, som den mytiske ø byder på.

In stock
Travel Code
EX-011

Det kan du glæde dig til

Du kommer på denne rejse tæt på kystens enestående skønhed med alt fra imponerende og kraftfulde vandfald, flotte gletsjere, lavamarker, udsigten til vulkaner og dyrelivet. Det er en magisk ø der byder på naturoplevelser udover det sædvanlige hvorend du vender dig. Island er den perfekte destination til at spejde efter hvaler og ride på Islandske heste og spotte det rige fugleliv alt imens du går på opdagelse ledsaget af skibets dygtige ekspeditionshold. Det bliver helt sikkert en uforglemmelig oplevelse med alt det bedste som Island tilbyder.

Rejseplan

Dag Sted
1 Reykjavík
2 Stykkishólmur
3 Patreksfjördur
4 Nordvestlige Island
5 Akureyri
6 Grimsey
7 Bakkageroi
8 Heimaey
9 Reykjavik

Kort

Det bedste af Island 9 dage - Hurtigruten - Ruby Rejser

Dagsprogram

Dag 1. Velkommen til Island

Reykjavk er en charmerende og sprudlende moderne by, der har gode restauranter, interessante museer og hyggelige, smalle gader. Keflavik lufthavnen er kun 45 minutters kørsel væk fra byen og er placeret mellem dragende bjerge og vildmark med lavasten dækket af mos.  

Dag 2. Det dragende Sagaland

Det vestlige Island bliver ofte kaldt Sagalandet. Du kommer her til Stykkishólmur, hvor det er tydeligt, hvordan landskabet er blevet formet af lava, vulkansk aktivitet og varme og kolde kilder. Der er mulighed for at tage med på udflugt til ikoniske steder på Snæfellsnes-halvøen ved basaltklipper eller sorte sandstrande.

Dag 3. Det vestligste punkt i Europa

Vestfjordene er et af Islands specielle steder og vi besøger her den charmerende lille bosættelse Petreksfjördur med ca. 690 indbyggere. På land kan du opleve det imponerende Dynjandi-vandfald og udforske Látrabjarg-klipperne. Klipperne har hjemsted for millioner af fuglarter, såsom suler, lovier, alke og søpapegøjer. Vi sejler her rundt om spidsen af Látrabjerg halvøen, hvor Bjargtangar Fyrtårn kan ses fra dækket - Fyrtårnet er Europas vestligste punkt. 

Dag 4. Tårnhøje bjerge i det nordvestlige Island

Vi sætter kursen mod den nordvestelige del af Island, hvor forholdene bestemmer det endelige program og dagens aktiviteter. I dag er vi rigtige eventyrere. Der kan bl.a. være mulighed for at besøge en lille bosættelse, gå i troldendes fodspor på en vandretur eller søsætte havkajakker. Bl.a. grundet de mange små fiskelandsbyer, så er denne del af rejsen er et paradis for fugleelskere, så vær klar med kikkerten. 

Dag 5. Islands nordlige centrum Akureyri

Vi besøger i dag Islands næststørste by Akureyri. Den energiske og livlige by er kendt for sin botaniske have og trafiklysene, hvor den røde mand er erstattet af et rødt hjerte. Byen ligger også tæt på mange af Islands mest berømte naturskatte som f.eks. Mývatn og Goðafoss.

Dag 6. Kryds Polarcirklen

Kursen sættes mod den lille grønne og græsbeklædte ø Grímsey. Vi sætter polarcirklebådene i vandet for at komme ind til øen, hvor vi kan krydse polarcirklen til fods. 

Dag 7. Alfernes land

Vi sejler videre til Bakkagerdi, som er en rigtig vigtig boplads. Området er kendt som "Alfernes land" og for sin naturlige skønheder. Her er mange søpapegøjer i området, så der er gode fotomuligheder. Normalt er her ikke mange turister, så her er meget fred og ro og plads til lidt afslapning. Dog kan skoven udforskes, hvis der ønskes mere aktivitet. 

Dag 8. Islands svar på Pompeii

Byen er islands svar på Pompeii, da der i 1973 opstod et sturt vulkanudbrud, som tvang samtlige mennesker på øen at evakuere og sejle til fastlandet. Mange bygninger blev ødelagt og begravet i lava og aske, andre er gravet fri og restaureret. På øen findes museet Eldmeimar, som er bygget op omkring begivenheden. Heimaey er den største af Vestmannøerne. Disse øer bærer stort præg af storslåede klipper og er levested for mange søpapegøjer, rider og forskellige havfuglearter. Heimaey er også et godt sted at spotte hvaler. 

Dag 9. Ankomst til Reykjavik

Eventyret slutter i Reykjavik. Før du rejser hjem, er en sidste mulighed for en udflugt. Dette er til Den Gyldne Cirkel og Den Blå Lagune. 

Skib og kahytter

I 2020 blev Hurtigrutens nyeste tilføjelse til flåden helt klar til at udforske verden. MS Fridtjof Nansen er præget af banebrydende skandinavisk design med elegante møbler og komfortable kahytter. Skibet er et af de første ekspeditionsskibe i verden til at sejle fuldt elektrisk med hybrid teknologi.

Vi ønsker, at genskabe atmosfæren fra de store opdagelsesrejsendes æra i  en moderne ramme præget af kvalitet og høj komfort. Skibet har store udsigtsplatforme på flere dæk, så vores gæster kan komme så tæt som muligt på naturen og dyrelivet.

MS Fridtjof Nansen har også tre restauranter med menuer, der afspejler de råvarer og mad på rejsemålene. Et separat pool dæk er inklusiv pools, jacuzzi og barer. 

 • Find din kahytskategori
  Alle kahytter er udvendige, der er rummelige kahytter med vindue. De fleste har dobbeltseng, men nogle har fleksibel sengeopstilling, og der er enkelte som har sovesofa. Seks ud af ti kahytter har private balkoner, mens to ud af ti kahytter er suiter. Der er flere kahytsmuligheder, og priser på andre kahytstyper og enkeltkahytter oplyses gerne ved anmodning. 

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato
Praktiske Informationer

Afrejsedatoer:

 • 31. maj 2021
 • 8. juni 2021
 • 16. juni 2021
Prisen inkluderer:
 • Kahytskategori efter eget valg
 • Helpension (morgenmad, frokost og aftensmad)
 • Drikkevarer til måltiderne (øl, vin, sodavand og mineralvand)
 • Kaffe/te ad libitum
 • Wifi (Bemærk vi sejler i fjerntliggende områder, så der kan være begrænset internet forbindelse. Streaming understøttes ikke.)
 • Adgang til træningsrum, varme boblebade og sauna med panoramaudsigt
 • Vind- og vandtæt jakke
 • Lån af støvler, vandrestave og udstyr til aktiviteter
 • Landgange med små polarcirkelbåde og aktiviteter ombord
 • Engelsktalende ekspeditionshold, der holder foredrag og deltager i landgange og aktiviteter

Ikke inkluderet:

 • Fly tur/retur til Island (kan tilkøbes) 
 • Transfer fra lufthavn til/fra skib
 • Rejse- og afbestillingsforsikringer (kan tilkøbes)
 • Udflugter (program klart til at forhåndsbestille ca. 6 måneder før afrejse - nogle udflugter kan kun købes ombord) 

Bemærkninger:
Vi tager forbehold for ændringer i det planlagte program og rejserute grundet vind- og vejrforhold. På en ekspeditionsrejse er det ikke altid plan A, men nogle gange den ligeså gode løsning plan B, der iværksættes. 

Krav for deltagelse i rejsen:

 • Personlige oplysninger
  Der skal udfyldes et skema med personlige oplysninger efter bestilling. Vi gør opmærksom på, at pas skal være gyldigt mindst 6 måneder efter hjemkomst.

Hurtigrutens prissystem:
De beste priser og kahytter får du ved at bestille din rejse så tidligt som muligt. Priser er fleksible, hvilket betyder, at de kan variere afhængigt af måned, afrejsedato, kahytstype og tilgængelighed ombord på skibene. Prisen ændrer sig ikke efter, du har fået en bekræftelse fra os. Priser oplyses også gerne ved anmodning ved at kontakte os pr mail eller telefon.

Særlige betalingsvilkår:

Vi gør opmærksom på, at der på denne rejse er særlige betalingsvilkår, der afviger fra vores standard betalingsvilkår beskrevet i vores generelle betingelser. Depositummet er ifølge vores standard sats, mens restbetalingen forfalder 180 dage før afrejse. Er der mindre end 180 dage mellem bestillingsdatoen og afrejsedatoen forfalder hele beløbet til betaling straks.

For yderligere betalingsvilkår, som ikke er specificeret her, refereres der til vores generelle betingelser, der stadig vil være gældende.

 

Gå til toppen af siden

Loading...