INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSEL

Island: Vulkanernes & sagaernes ø

Det bedste af Island rundt om eventyrøen | Rejs juni 2022

Sejl rundt om sagaøen Island med Hurtigruten og oplev de smukke vandfald, vilde gejsere, enorme vulkaner, naturlige varmekilder, sorte strande og historiske bopladser, som den mytiske ø byder på.

In stock
Travel Code
EX-011

Det kan du glæde dig til

Du kommer på denne rejse tæt på kystens enestående skønhed med alt fra imponerende og kraftfulde vandfald, flotte gletsjere, lavamarker, udsigten til vulkaner og dyrelivet. Det er en magisk ø der byder på naturoplevelser udover det sædvanlige hvorend du vender dig. Island er den perfekte destination til at spejde efter hvaler og ride på Islandske heste og spotte det rige fugleliv alt imens du går på opdagelse ledsaget af skibets dygtige ekspeditionshold. Det bliver helt sikkert en uforglemmelig oplevelse med alt det bedste som Island tilbyder.

Rejseplan

Dag Sted
1 Reykjavík
2 Stykkishólmur
3 Patreksfjördur
4 Nordvestlige Island
5 Akureyri
6 Grimsey
7 Bakkageroi
8 Heimaey
9 Reykjavik

Kort

Det bedste af Island 9 dage - Hurtigruten - Ruby Rejser

Dagsprogram

Dag 1. Velkommen til Island

Reykjavk er en charmerende og sprudlende moderne by, der har gode restauranter, interessante museer og hyggelige, smalle gader. Keflavik lufthavnen er kun 45 minutters kørsel væk fra byen og er placeret mellem dragende bjerge og vildmark med lavasten dækket af mos.  

Dag 2. Det dragende Sagaland

Det vestlige Island bliver ofte kaldt Sagalandet. Du kommer her til Stykkishólmur, hvor det er tydeligt, hvordan landskabet er blevet formet af lava, vulkansk aktivitet og varme og kolde kilder. Der er mulighed for at tage med på udflugt til ikoniske steder på Snæfellsnes-halvøen ved basaltklipper eller sorte sandstrande.

 • Inkluderet aktivitet:
  • Stykkisholmur - Vandretur og edderfuglecenter (2t): Tag på vandretur i Stykkisholmur og lær en masse om det gæstfri samfunds kultur og historie. Du vil også besøge det islandske edderfuglecenter i Stykkishólmur, hvor Breidafjordur er verdens største yngleområde for edderfugle. 
 • Tilvalgsudfulgter:
  • Vandretur i Berserkjahrauns lavamarker (3t): Deltag i en guidet vandretur i nogle af Islands mest fascinerende landskaber. Vi besøger de enorme Berserkjahraun-lavamarker, der blev dannet af et vulkansk udbrud for tre-fire tusind år siden. 
  • Grotter kratere og bugter (7t): Tag med på en eventyrlig tur til nogle af områdets mest populære vandrestier langs kysten. Denne tur indebærer hele tre kvarters huleforskning med den berømte Snæfellsjökull ovenover os. 
  • Stykkishólmur – Seværdighederne på Snæfellsnes (5t): Tag med fra Stykkishólmur, hvor vi fortsætter forbi fiskebyerne Olafsvik, Rif og Hellissandur og omkring vestsiden af Snæfellsnes. Vi vandrer til de imponerende mærkværdige bjergformationer langs kysten, og fortsætter forbi Londrangar – to fremtrædende klipper, der stikker frem fra kysten lige øst for fyrtårnet ved Malarrif – til Arnarstapi.

Dag 3. Det vestligste punkt i Europa

Vestfjordene er et af Islands specielle steder og vi besøger her den charmerende lille bosættelse Petreksfjördur med ca. 690 indbyggere. På land kan du opleve det imponerende Dynjandi-vandfald og udforske Látrabjarg-klipperne. Klipperne har hjemsted for millioner af fuglarter, såsom suler, lovier, alke og søpapegøjer. Vi sejler her rundt om spidsen af Látrabjerg halvøen, hvor Bjargtangar Fyrtårn kan ses fra dækket - Fyrtårnet er Europas vestligste punkt. 

 • Inkluderet aktivitet:
  • Patreksfjördur - Gåtur gennem byen (1t): Udforsk fiskerlandsbyen Patreksfjördur. Se byens travle havne og lær om vigtigheden af fiskeri i landsbyen. På denne gåtur vil du både opleve byen, men også få indsigt i den lokale fiskeritradition.
 • Tilkøbsudflugter:
  • Patreksfjördur - Flot kombination (6t): Bliv betaget af Vestfjordenes skønhed og kultur på en smuk køre- og vandretur til det smukke vandfald Dynjandi! Nyd Vestfjordenes højeste bjerg, Kaldbakur, og dyp fødderne i en fjerntliggende varm kilde omgivet af smuk islandsk natur.
  • Patreksfjördur - Latrabjarg klippen (6,5t): Gå på Europas største fuglefjeld, Látrabjarg, der er Europas vestligste punkt. Nyd det fantastiske fugleliv, den utrolige natur og et besøg på et fascinerende museum.

Dag 4. Tårnhøje bjerge i det nordvestlige Island

Vi sætter kursen mod den nordvestelige del af Island, hvor forholdene bestemmer det endelige program og dagens aktiviteter. I dag er vi rigtige eventyrere. Der kan bl.a. være mulighed for at besøge en lille bosættelse, gå i troldendes fodspor på en vandretur eller søsætte havkajakker. Bl.a. grundet de mange små fiskelandsbyer, så er denne del af rejsen er et paradis for fugleelskere, så vær klar med kikkerten. 

Dag 5. Islands nordlige centrum Akureyri

Vi besøger i dag Islands næststørste by Akureyri. Den energiske og livlige by er kendt for sin botaniske have og trafiklysene, hvor den røde mand er erstattet af et rødt hjerte. Byen ligger også tæt på mange af Islands mest berømte naturskatte som f.eks. Mývatn og Goðafoss.

 • Inkluderet aktivitet:
  • Akureyri – Byvandring og besøg i botanisk have (2,5t): På en byvandring i Akureyri vil du opleve alt hvad denne dejlige by har at byde på og få indsigt i historien, der ligger bag. Gåturen vil føre os til den botaniske have (Lystigarðurinn), hvor der vil være mulighed for at gå rundt blandt 2.000 arter af lokale og udenlandske blomster, som alle blomstrer udenfor takket være Akureyris varme mikroklima.
 • Tilkøbsudflugter:
  • Væk fra den slagne landevej (7,5t): Vi kører fra Akureyri, og ankommer først til Goðafoss (Guds Vandfald), der bliver omtalt som et af Islands smukkeste vandfald. Vi fortsætter da til den magiske sø Mývatn og kører derefter ad landevejen til Lúdent-krateret, hvor vi fra kanten nyder den utrolige udsigt over omegnen, inden vi spiser en to-retters frokost på en restaurant. Derefter fortsætter vi til Bárðardalur, hvor Skjálfandafljót - en isfyldt flod fra Vatnajökull, Islands største iskappe, flyder ud i havet. Vi fortsætter da ned i dalen mod Akureyri, og påbegynder sidste del af turen, der består af en gåtur på en forlagt bjergvej, der svinger sig op over et 600 meter højt bjerg med fantastisk udsigt på begge sider af vejen.
  • Akureyri på hesteryg (2t): Oplev det islandske landskab på den traditionelle måde. Denne tur tilbyder en nem ridetur gennem det frodige landskab nær Akureyri.
  • Mývatns Nature Baths (5,5t): Vi kører fra Akureyri og krydser fjorden i retning af Goðafoss-vandfaldene (Guds Vandfald), som er et af Islands mest spektakulære vandfald. Efter et kort ophold kører vi til naturbadene, hvor en afslappende badeoplevelse venter, og vender derefter snuden tilbage mod Akureyri.

Dag 6. Kryds Polarcirklen

Kursen sættes mod den lille grønne og græsbeklædte ø Grímsey. Vi sætter polarcirklebådene i vandet for at komme ind til øen, hvor vi kan krydse polarcirklen til fods. 

 • Inkluderet aktivitet:
  • Grímsey – Ceromoni ved krydsningen af den arktiske polarcirkel (2,5t): Lige udenfor den nordlige kyst ligger den lille ø, Grímsey. Øen er blot 5,3 km², og er derfor lille nok til at blive udforsket til fods. Øens stejle klippesider er hjem for kæmpe kolonier af havfugle, og om sommeren rappeller de frygtløse øboere ned ad klippesiderne for at indsamle æg, som anses som en lokal delikatesse. Du vil opleve alt, hvad øen har at byde på, og vi slutter turen af med et besøg i kirken i Grímsey, hvor nogle af de lokale vil optræde. 

Dag 7. Alfernes land

Vi sejler videre til Bakkagerdi, som er en rigtig vigtig boplads. Området er kendt som "Alfernes land" og for sin naturlige skønheder. Her er mange søpapegøjer i området, så der er gode fotomuligheder. Normalt er her ikke mange turister, så her er meget fred og ro og plads til lidt afslapning. Dog kan skoven udforskes, hvis der ønskes mere aktivitet. 

 • Inkluderet aktivitet:
  • Bakkagerdi - Besøg en søpapegøjekoloni (1-3t): Tag med på en tur med en af skibets RIB-både til en lille mole ved siden af en stor koloni af lunder, der også kaldes søpapegøjer. Her går vi op ad en trappe til toppen af en lille bakke, hvor vi vil nyde den fantastiske udsigt udover kolonien. Bagefter tager vi en fem minutters bustur til landsbyen Bakkagerdi.

Dag 8. Islands svar på Pompeii

Byen er islands svar på Pompeii, da der i 1973 opstod et sturt vulkanudbrud, som tvang samtlige mennesker på øen at evakuere og sejle til fastlandet. Mange bygninger blev ødelagt og begravet i lava og aske, andre er gravet fri og restaureret. På øen findes museet Eldmeimar, som er bygget op omkring begivenheden. Heimaey er den største af Vestmannøerne. Disse øer bærer stort præg af storslåede klipper og er levested for mange søpapegøjer, rider og forskellige havfuglearter. Heimaey er også et godt sted at spotte hvaler. 

 • Inkluderet aktivitet:
  • Heimaey – Sjov og livlig gåtur over lavaen med en lokal (2t): Tag med på en vandretur over lavaen! På denne tur kan du lære en masse om øens vulkanhistorie og samtidig opleve den smukke islandske natur. Vi går på kanten af lavaen, hvor der er en fantastisk udsigt over byen. Vi slutter turen med en gåtur tilbage til havnen gennem bymidten.
 • Tilkøbsudflugter:
  • Rundtur på Heimaey (3t): På denne tur vil du have mulighed for at nyde en tre timers bustur til Heimaeys hovedattraktioner! Vi vil bl.a. besøge Herjólfsdalur, hvor vi vil udforske gårdruiner, som går helt tilbage til år 900. Vi vil vende bussen mod Stórhöfði, hvor du vil opleve den majestætiske udsigt udover gletsjere og det islandske landskab. Turen går derefter mellem to vulkaner, den 5.000 årige Helgafell og den betydeligt yngre Eldfell (Ildfjeldet), hvis historie du vil få at høre på turen. Vi udforsker byen, som blev dækket af lava, og besøger museet Eldheimar, hvor vi vil høre mere om udbruddet på Heimaey i 1973.
  • Bådtur til Heimaey (2t): På denne tur vil du have mulighed for at opleve Heimaey fra et anderledes perspektiv. På sejlturen fortæller guiden om øens historie, bosættelses-/vikingesagaer, den geologiske historie, vulkanudbruddene på øen i 1973 og informerer dig om Surtsey, den yngste ø i verden, som er en del af øhavet. Vi ser flere stenformationer og sejler langs den nye lava, der har gjort Heimaey 2 km større.

Dag 9. Ankomst til Reykjavik

Eventyret slutter i Reykjavik. Før du rejser hjem, er en sidste mulighed for en udflugt. Dette er til Den Gyldne Cirkel og Den Blå Lagune. 

Livet ombord MS Fridtjof Nansen

Hurtigrutens nyeste tilføjelse til flåden er helt klar til at udforske Antarktis. MS Fridtjof Nansen er præget af banebrydende skandinavisk design med elegante møbler og komfortable kahytter. Skibet er et af de første ekspeditionsskibe i verden til at sejle fuldt elektrisk med hybrid teknologi. Skibet forsøger at genskabe atmosfæren fra de store opdagelsesrejsendes æra, i en moderne ramme præget af kvalitet og høj komfort. Der er store udsigtsplatforme på flere dæk, så gæsterne kan komme så tæt som muligt på naturen og dyrelivet. MS Fridtjof Nansen har også tre restauranter med menuer, der afspejler de råvarer og maden, der findes på rejsemålene. Der findes et separat pooldæk inklusiv pools, jacuzzi og barer. 

Alle kahytterne er udvendige, rummelige kahytter med vindue. Kahytterne er samtidig uspecificerede, hvilket betyder, at kahytsnummer først tildeles ombord på skibet, og Ruby Rejser derfor ingen indflydelse har på placeringen af kahytterne. Nedenfor kan du læse nærmere om nogle af de enkelte kahytstyper: 

 • Polar Udvendig (betegnelse RR)
  RR-kahytterne er større kahytter på mellemdækket. Kahytterne er mellem 19 og 23 m², har fleksible sengearrangementer (nogle med sovesofa), tv og eget bad/toilet.


 • Arctic Superior (betegnelse XT)
  XT-kahytterne er rummelige kahytter på mellem 15 og 19 m² placeret på øverste dæk. Alle kahytterne har dobbeltseng eller fleksible sovesofaer, tv, hygiejnesæt, kedel + te og kaffe og ikke mindst balkon. 
Priser på andre kahytstyper oplyses gerne ved anmodning. Kontakt os pr mail eller telefon.

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato
Praktiske Informationer

Afrejsedatoer:

2022: 1. juni / 9. juni / 17. juni 

 
Prisen inkluderer:
 • Kahytskategori efter eget valg
 • Helpension (morgenmad, frokost og aftensmad)
 • Drikkevarer til måltiderne (øl, vin, sodavand og mineralvand)
 • Kaffe/te ad libitum
 • Wifi (Bemærk vi sejler i fjerntliggende områder, så der kan være begrænset internet forbindelse. Streaming understøttes ikke.)
 • Adgang til træningsrum, varme boblebade og sauna med panoramaudsigt
 • Vind- og vandtæt jakke
 • Lån af støvler, vandrestave og udstyr til aktiviteter
 • Landgange med små polarcirkelbåde og aktiviteter ombord
 • Engelsktalende ekspeditionshold, der holder foredrag og deltager i landgange og aktiviteter
 • Udflugter: 
  • Stykkisholmur - Vandretur og edderfuglecenter
  • Patreksfjördur – Gåtur gennem byen
  • Akureyri – Byvandring og besøg i botanisk have
  • Grímsey – Ceromoni ved krydsningen af den arktiske polarcirkel
  • Bakkagerdi - Besøg en søpapegøjekoloni
  • Heimaey – Sjov og livlig gåtur over lavaen med en lokal
 

Ikke inkluderet:

 • Fly tur/retur til Island (kan tilkøbes) 
 • Transfer fra lufthavn til/fra skib
 • Rejse- og afbestillingsforsikringer (kan tilkøbes)
 • Udflugter (program klart til at forhåndsbestille ca. 6 måneder før afrejse - nogle udflugter kan kun købes ombord) 
 

Tilkøb af udflugter:

 • Vandretur i Berserkjahrauns lavamarker - 1387 kr.
 • Grotter, kratere og bugter - 1561 kr.
 • Stykkishólmur – Seværdighederne på Snæfellsnes - 1213 kr.
 • Patreksfjördur - Flot kombination - 1430 kr.
 • Patreksfjördur - Latrabjarg klippen - 1430 kr.
 • Væk fra den slagne landevej - 2083 kr.
 • Akureyri – Akureyri på hesteryg - 691 kr.
 • Mývatns Nature Baths - 1039 kr.
 • Heimaey - Rundtur på Heimaey - 952 kr.
 • Heimaey – Bådtur - 604 kr.
 

Bemærkninger:

Vi tager forbehold for ændringer i planlagte program og rejserute grundet vind- og vejrforhold. På en ekspeditionsrejse er det ikke altid plan A, men nogle gange den ligeså gode plan B, der iværksættes. 

Krav for deltagelse i rejsen:

 • Personlige oplysninger
  Der skal udfyldes et skema med personlige oplysninger efter bestilling. Vi gør opmærksom på, at pas skal være gyldigt mindst 6 måneder efter hjemkomst. Rejsende skal selv sørge for at opfylde alle visumkrav. Læs mere om alle indrejsekrav her.

 • Sundhedserklæring
  Alle skal udfylde en sundhedserklæring inden afrejse, Godkendelse af en læge er obligatorisk for rejser til Antarktis, Nordvestpassagen, Nordøstgrønland og Svalbard med undtagelse af sejladser med MS Nordstjernen. Lægeerklæringen må ikke udfyldes af lægen tidligere end 8 uger før afrejsedato. Formularen fremsendes sammen med øvrige dokumenter ved bestilling af rejsen. 

Hurtigrutens fleksible prissystem:

De bedste priser og kahytter får du ved at bestille din rejse så tidligt som muligt. Priser er fleksible, hvilket betyder, at de kan variere afhængig af afrejsedato, kahytstype og tilgængelighed ombord på skibene. Prisen ændrer sig ikke, efter du har fået en bekræftelse fra os. Priser oplyses også gerne på anmodning ved at kontakte os pr. mail eller telefon.

Særlige betalingsvilkår:

Vi gør opmærksom på, at der på denne rejse er særlige betalingsvilkår, der afviger fra vores standard betalingsvilkår beskrevet i vores generelle betingelser. Depositummet er ifølge vores standardsats, mens restbetalingen forfalder 90 dage før afrejse. Er der mindre end 90 dage mellem bestillingsdatoen og afrejsedatoen forfalder hele beløbet til betaling straks.

For yderligere betalingsvilkår, som ikke er specificeret her, refereres der til vores generelle betingelser, der stadig vil være gældende.

Vi tager forbehold for ændringer til de viste priser og tilgængelighed

Gå til toppen af siden

Loading...