INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSELUdskriv

Grønlands vestkyst og Thule

Ekspedition under midnatssolen | Rejs august 2019

Oplev alle højdepunkterne langs Grønlands vestkyst med Hurtigruten: det ekstreme nord, isolerede bygder og Isfjorden med midnatsolen som kulisse. Fly t/r fra København. Note: Sidste chance. Denne rejse går ikke i 2020.

In stock
Travel Code
KA-016
Thule, nord og nordligst

På denne rejser besøger du steder og byer langs den Vestgrønlandske kyst, som kun de færreste har besøgt! Det er en helt fantastisk følelse at stå ved enden af indlandsisen, og vide, at den strækker sig 2.400 kilometer længere nordpå og dækker 80% af øen. Et krydstogt i midnatsolens skær, hvor vi i løbet af de 17 dage, skal udforske historiske og afsidesliggende bygder. Vi sejler helt op til isbjørnens land og Thule-området, som polarforskerne Knud Rasmussen og Peter Freuchen satte på verdenskortet.

Du får den autentiske oplevelse, hvor du kommer tæt på gletsjerlandskaber, besøger Siorapaluk – verdens nordligste bygd – og det affolkede Dundas med 900 år gamle arkæologiske udgravninger. Vi følger de grønlandske indenskærsruter langs den smukke kystlinje med det nye skib MS Fram. Med ekspeditionsteamet om bord, så bliver du klogere på inuitternes fascinerende kultur og historie.

Rute

afrejse 5 august

Dagsprogram - afrejse den 5 august 2019

Afrejsen den 5 august 2019 er på 16 dage

Dag 1: Fly fra København til Kangerlusuaq (Søndre Strømfjord) på Grønland

Kangerlussuaq ligger lige nord for polarcirklen – tæt på indlandsisen i det vestlige Grønland. Det tager kun 4½ time af flyve fra København til Kangerlussuaq, hvor du ankommer sent om aftenen. Du skal sejle med vores ekspeditionsskib MS Fram, der både har den nødvendige størrelse og manøvredygtighed til at være det perfekte ekspeditionsskib i polarvande. Der kan gå lidt tid fra kaj til i kommer ombord på skibet, da I kommer ombord via polarcirkelbåde.


Dag 2: Sisimiut

Vores første stop på rejsen er ved Sisimiut, der er den næststørste by i Grønland med ca. 5.500 indbyggere. Er du interesseret i at opleve den grønlandske madkultur, kan du tilkøbe en kulinarisk udflugt til lokale spisesteder, hvor du kan smage mad lavet med grønlandske ingredienser. Eller skal det være mere aktivt, så er der en vandretur på bjerget Palasip Qaqqaa, der ligger lige uden for Sisimiut. En bustur igennem Sisimiut kunne også være en mulighed, hvor du med lokal guide kan høre mere om livet og historien.


Dag 3: Qeqertarsuaq på Diskoøen

Vi sejler nu i Diskobugten og skal besøge den største ø ved Nordgrønlands kyst. der ligger på Diskoøen. Øen er en gammel vulkan ø, der trods sin imponerende størrelse kun byder på én by. Vi besøger byen Qeqertarsuaq (Godhavn), der er en af Grønlands ældste og mindste byer med kun lidt over 1000 indbyggere. Hvalerne elsker Diskobugten, så vi håber at få et glimt af en pukkelhval. Byen er omgivet af smukke basaltfjelde og er skabt til vandreture. Tag på udflugter som byvandring, kajakture eller iskrydstogt. Du kan også udforske byen på egen hånd og besøge det lokale museum. 


Dag 4: Uummannaq

Uummannaq har mange arkæologiske og historiske mindesmærker, og i byen findes en del gamle bygninger og bevarede jordhuse. Området er kendt for hvaler, som særligt kan opleves i august og september. På en af vores udflugter kan du møde lokalbefolkningen. Det kan eksempelvis være en jæger, der fortæller om hans arbejde og viser sit værktøj. Byen ligger højt på listen over en af de smukkeste beliggende byer i Grønland. Det siges, at når man besøger det hjerteformed bjerg, så bliver en del af ens eget hjerte på øen for evigt. Det er også herfra byen at man kan vandre ud til julemandens hytte (kendt fra julekalenderen "Nissebanden på Grønland", hvis der er godt vejr.


Dag 5: På vej nordover i Davisstrædet

Vi sejler langs nordveskysten i Davisstrædet. Fra 71 til 76 grader nord krydser vi i dag den nordligste bosætningslinje. Det er her naturen hersker! Ekspeditionsteamet vil undervejs holde lærerige foredrag.


Dag 6: Qaanaaq (Thule distriktet)

I dag kommer vi til Thule distriktet (Qaanaaq). Det var den første del af Grønland, der blev koloniseret af inuitter vestfra. Området er et af de nordligst beboede områder i verden med et indbyggertal på omkring 1.000. Det er også det amerikanske militærs sidste bastion i Grønland. Sæl-, hval- og isbjørnefangst er den eneste beskæftigelse i byen og de omkringliggende beboelser. Benyt den enestående mulighed for at besøge souvenirbutikken ”Ultima Thule”. Her kan du købe autentisk og traditionel kunst og kunsthåndværk fra Qaanaaq-distriktet.


Dag 7: Siorapaluk – verdens nordligst bygd

Siorapaluk er verdens nordligste beboede bygd. Den ligger så langt mod nord, som man kan komme i Grønland, men der er elektricitet, toiletter og en butik. Siorapaluk betyder “et mindre, sandet sted”. Bygden ligger bag en lille sandstrand. Høje sandstensbjerge i røde og lilla toner omgiver landsbyen og slutter ved havet i en smal sandstribe, og der er en gletsjer i bunden af den lille Robertson-fjord. Siorapaluk er kun 1362 km fra Nordpolen. Det er ekspeditionsteamets nordligste landsætning, hvor du kan besøge den lokale kirke, gå rundt og snakke med de lokale eller går i butikken og sende et postkort og få et stempel i passet fra verdens nordligste "posthus".. 


Dag 8: På ved sydover ved iskanten 

Vi sejler til kanten af isen i kølvandet efter pionerer og opdagelsesrejsende, der sejlede her for at udforske det høje nord og videre op mod Nordpolen. Vi forsøger at nå 80 ° Nord. Området er det største isfri havområde mellem Grønland og Canada. Vi sejler til kanten af isen i kølvandet efter pionerer og opdagelsesrejsende, der sejlede her for at udforske det høje nord og videre op mod Nordpolen. Vi forsøger at nå 80 ° Nord, men alt afhænger af vind og vejr. Området er det største isfri havområde mellem Grønland og Canada. Vi kan faktisk se til Grønland i klart vejr herfra. Vi forsøger at få polarcirkelbådene i vandet, så vi kan komme ud og spejde efter sæler, der soler sig på isflagerne.


Dag 9: Det gamle Thule (Dundas)

Dundas er verdens nordligste samfund, men i dag bor der ingen mennesker. Der er bevis for, at der i 900 år har boet mennesker i bygden, og du kan se resterne af de gamle tørvehytter. Lige nord for Dundasbjerget er en række arkæologiske udgravninger, herunder Comer’s Midden, hvor flere ruiner og affaldsdynger med skaller, dyreknogler og andet affald er blevet fundet. Den danske opdagelsesrejsende Knud Rasmussen etablerede i 1910 en handelsstation i det nordvestlige Grønland og opkaldte den efter den mytiske ø Thule. Knud Rasmussen undersøgte eskimostammer og forskede i deres myter og legender. USA-flybasen (Dundas) blev oprettet under Anden Verdenskrig og er fortsat i brug


Dag 10: Til søs

Dagen foregår på havet, så du kan nyde mens vi sejler langs Grønlands fjerne nordvestkyst. Oven på alle oplevelserne, så er det godt med en dag, hvor du kan fordybe dig i foredrag, holde udkig fra dækket efter dyrelivet til lands og til vands.


Dag 11: Den lille bosættelse Upernavik

I dag kommer vi til Upernavik-øgruppen. Der er øer, så langt øjet kan se. Upernavik Isfjord ses mod nord og verdens største fuglefjeld, Apparsuit, er mod syd. Det er et oplagt sted for de lokale at gå på jagt og fiske. Du kan måske se et sælskind der hænger til tørre, og i august er der moskusokse-jagtsæson.
Du kan besøge verdens nordligste frilandsmuseum, der oplyser om koloni- og vikinghistorier (ca. 60 kr for entré). På toppen af bjerget har byen en lufthavn. 


Dag 12: Den kælvende gletsjer Equip Sermia

Vil du gerne opleve, hvordan en gletsjer kælver isbjerge ud i det åbne hav? I dag får du en unik mulighed for at opleve naturens kræfter på Eqip Sermia-gletsjeren. For at komme dertil sejler vi ud i polarcirkelbåde, så det bliver en landing hvor du skal have gummistøvlerne frem. Du kan også gå en kort tur rundt i området på egen hånd f.eks. på vandring op af fjeldsiden for at få en fantastisk udsigt over gletsjeren. 


Dag 13: Ilulissat

Ilulissat kom på UNESCOs verdensarvliste i 2004, grundet Isfjorden og gletsjeren i bunden af fjorden. Følg stien ud til kanten, hvor du kan se ind til gletsjeren og måske du kan spotte en hval herfra. Det er en af de mest aktive gletsjere, hvor der ikke er to ens isbjerge. Det er en speciel oplevelse når midnatssolen når isbjerget og dets farver skifter fra hvid og blå til orange og rødlige nuancer. Du kan høre hvordan isbjergene revner og rumler, så det giver ekko i hele Ilulissat. Du kan i Ilulissat tage med på en bred vifte af tilvalgsudflugter såsom vandreture, historiske byrundture og en bådtur til Isfjorden.


Dag 14: Jagt- og fiskeribyen Itilleq

I Itilleq passerer polarcirklen kun 200 meter syd for landsbyens centrum, så Itilleq har med rette titlen Polarcirkellandsbyen. Itilleq betyder “lavningen/hulen”. Som navnet antyder, ligger den lille bygd i et hul, der er majestætisk omgivet af høje bjerge og gletsjere. Der bor kun ca. 130 mennesker, som primært ernærer sig ved jagt og fiskeri. Øen har ikke ferskvand, så beboerne bruger et anlæg, der laver ferskvand af havvand. Byens kirke er blevet bygget i Thule (Umanak, Nord-Grønland) i 1930 og blev flyttet til Itilleq i 1963.


Dag 15: Kangerlussuaq og indlandsisen

Kangerlussuaq er endestationen for vores rejse med MS Fram. Ved landgang kan du tage med på en ekspedition til den grønlandske indlandsis, der strækker sig 2500 kilometer i nordlig retning. Vi kører igennem arktisk ørken og tundra med lav bevoksning til bjergrige egne med fantastisk udsigt til indlandsisen. Først sent om aftenen tager du flyet tilbage til København


Dag 16: Du ankommer til København

Du ankommer til København tidligt om morgenen.

Vi tager forbeholder for ændringer i ruteplanen bl.a. grundet vind og vejrforhold.

MS Fram - dit hjem ombord

Skibet MS Fram på Grønland med Hurtigruten - Ruby Rejser

MS Fram blev bygget i 2007 med henblik på polarekspeditioner med ét formål – at bringe gæster tættere på naturen. Skibet blev fra starten designet til sejlads i polarvande og opfylder de højeste sikkerhedsstandarder. Således er dette krydstogtsskib spækket med udstyr og funktioner, der vil tilfredsstille den indre Jacques Cousteau på alle opdagelsesrejserne. Der er virkelig mulighed for at opleve noget helt unikt. 

Dækkene:

 • Dæk 8 har et udendørs oberservationsdæk
 • Dæk 7 har en fantastisk observationslounge, der byder på skønne udsigter fra de store panoramavinduer og komfortable siddeområder. På dæk 7 finder du også et veludstyret fitnessrum med panoramaudsigt og trapper, der fører op til en skøn sauna på skibets øverste dæk. Her er også mulighed for at slappe af i jacuzzi.
 • Dæk 6 er kahytsdæk
 • Dæk 5 er kahytsdæk og promenadedæk.
 • Dæk 4 har restaurant, bistro og konferencerum.
 • Dæk 3 er kahytsdæk
 • Dæk 2 er ekspeditionsdæk

kahytterne: 

I kahytten er en polar inside: Indvendige kahytter uden vindue. Komfortable, hvor der kan være køjesenge eller separate senge, hvor en af disse kan laves om til sofa.
N kahytten er en polar outside: Udvendige kahytter med vindue. Komfortable kahytter, hvor der kan være køjesenge eller seperate senge, hvor en af disse kan laves om til sofa.
U kahytter er artic superior udvendige kahytter med vindue. Kahytterne er placeret højere oppe. De fleste har seperate senge men enkelte kan have køjesenge.
Der er eget bad/toilet i kahytterne og de er op til 13 kvadratmeter 
Bestil

Send rejseforespørgsel

Grønlands vestkyst og Thule
Jeg accepterer Travelnorths Privatlivspolitik og giver samtykke til, at Travelnorth må behandle min persondata i overensstemmelse hermed.
Ja tak, tilmeld mig Ruby Rejser nyhedsbrev
Praktiske Informationer

Afrejse 5. august er på 16 dage 

Inkluderet i rejsen:

 • Fly fra København til Kangerlussuaq tur/retur
 • Transfer i Kangerlussuaq mellem lufthavn og skib
 • Landgange i polarcirkelbåde
 • Valgt kahyt
 • Helpension om bord
 • Kaffe/te om bord
 • Erfarent engelsktalende ekspeditionsteam der holder faglige foredrag
 • Vind- og vandafvisende jakke
 • lån af udstyr såsom støvler og vandrestave på landinger

Prisen inkluderer ikke: 

 • Afbestillings- og rejseforsikring (Kan tilkøbes)
 • Tilvalgsudflugter (er først tilgængelige i 2019)
 • Drikkevarer
 • Drikkepenge - Det er ikke et krav, men ønsker du at give så anbefales ca. 80 NOK pr dag


Rejsebetingelser: 

Ruby Rejser er agent for Hurtigruten, og det er Hurtigrutens bestemmelser, der er gældende for denne rejse.
Disse bestemmelser fremgår ikke i sin helhed på denne hjemmeside.
Vi tager forbehold for ændringer i rejseplanen pga. vejr- og vind.


Ekstra tilvalgsudflugter:

Er endnu ikke endeligt bekræftet! 

Priser for udflugter tager udgangspunkt i rejsen i 2018, og vi kan ikke garantere at det vil være tilsvarende indhold og priser for 2019

1. Sejltur til Isfjorden
Ilulissat er kendt for sin smukke og betagende Isfjord - der bedst opleves fra en båd. Kom tæt på naturen og oplev isen, der gør besøgende målløse af beundring.
Længde: Ca. 2 timer
Bemærk: Varmt tøj anbefales til bådturen.
Sprog: Engelsk
Inkluderet: Kaffe/te
Egnet for kørestolsbrugere: Nej
Til fods fra kajen om bord på båden og retur


2. Vandretur til Holms Bakke
Vandretur med spektakulære omgivelser til Holms Bakke - lokalbefolkningen traditionelle vandretur. Oplev inuit-kultur, se utrolige isbjerge og lær noget om flora og fauna.
Længde: Ca. 4-5 timer
Bemærk: Denne udflugt kræver god vandreform. Påklædning i forhold til vejret. Robuste sko. Bestil ikke andre udflugter i Ilulissat sammen med denne.
Sprog: Engelsk
Inkluderet: Transport, frokostpakke og vand
Egnet for kørestolsbrugere: Nej
Til fods i ujævnt terræn


3. Byrundtur i Ilulissat
Forøg din viden om grønlandsk kultur og historie på en tur til fods gennem Ilulissat. Byen har historisk vigtig betydning for Grønland.
Længde: Ca. 2 timer
Bemærk: Påklædning i forhold til vejret
Sprog: Engelsk
Egnet for kørestolsbrugere: Ja
Til fods primært på asfalterede veje


4. Kajakeventyr
Oplev den totale stilhed i arktisk farvand, når du ror i majestætiske fjorde og bugter. Den perfekte mulighed for at komme tættere på naturen!
Længde: Ca. 2-4 timer
Bemærk: Stabile, to-personers kajakker anvendes. Udflugten afhænger af vejr- og isforhold. Erfarne guider leder den eventyrlige udflugt.
Sprog: Engelsk.
Kørestolsbrugere kan ikke deltage.
Maksimalt 8 deltagere. 


5. Byrundtur i Qeqersuaq
Tag med på en interessant gåtur gennem Diskoøens eneste by. En lokal guide fortæller om byen, dens gamle og nye historie og dens indbyggere.
Længde: Ca. én time
Bemærk: Behageligt tøj og sko.
Sprog: Engelsk.
Til fods på blandt andet grusveje.
Kørestolsbrugere kan ikke deltage.


6. Bådtur til Assaqutaq
Besøg den forladte bosættelse Assaqutaq og lær noget om områdets interessante kultur og historie. Hvis vi er heldige, ser vi hvaler!
Længde: Ca. 2 timer
Bemærk: Ved meget lavt tidevand kan transporten fra skibet til anløbskajen i Issaquah være med en lille båd. Tag en let jakke med, da vejret kan ændre sig.
Sprog: Engelsk
Uegnet for kørestolsbrugere.
Til fods på jævnt terræn.
Maksimalt 12 deltagere.


7. Se Sisimiut med bus
Hele det kuperede Sisimiut kan opleves på kort tid i bus. Den lokale guide fortæller om hverdagen, byens historie og de interessante bygninger og steder, vi passerer. 
Længde: Ca. 1,5 time
Sprog: Engelsk. 


8. Vandretur til Palasip Qaqqaa
Deltag i en udfordrende vandretur til en fjeldtop og bliv belønnet med en fantastisk panoramaudsigt!
Længde: Ca. 3-5 timer
Bemærk: Anvend en let jakke, da vejret kan ændre sig. Vandrestøvler er absolut nødvendige. Medbring en lille rygsæk. Turen har en af samtlige Hurtigrutens mest krævende stigninger. Vanskelig vandretur med stejle hældninger. I starten af sæsonen kan vejen op være våd og dækket af sne.
Sprog: Engelsk
Inkluderet: Transport med bus fra skibet til startstedet for vandreturen. Madpakke.
Uegnet for kørestolsbrugere.
Maksimalt 15 deltagere.


9. Mød den lokale befolkning
Besøg Grønlands hjerte og de hjertevarme mennesker, der bor her
Længde: Ca. én time
Havn: Uummannaq
Sprog: Engelsk.
Vandre-oplysninger: Fra havnen til mødestedet.
Bemærk: Kan kun bestilles ombord.

Gå til toppen af siden