INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSELUdskriv

Fra Grønland til Newfoundland

Uberørt vildmark og nationalparker | Rejs september 2019

Tag med på eventyr og oplev spektakulære og enorme isbjerge langs Grønlands sydvestkyst, inden du krydser Labradorhavet til Newfoundlands overflod af rå skønhed og vilde nationalparker.

In stock
Travel Code
EX-022
Det kan du glæde dig til

Tag med på et eventyr fra Grønland tværs over Labradorhavet til den canadiske ø, Newfoundland. Undervejs oplever du historiske bosættelser, farverige fiskerbyer og vandreture i utrolig natur. Din ekspeditionsrejse foregår på M/S Fram, som er del af Hurtigrutens ekspeditionsflåde, og ombord er et erfarent ekspeditionsteam.

På turen besøger du steder og byer, hvor kun de færreste mennesker har været, og du får et helt unikt indblik i historien og naturen fra den grønlandske til den canadiske kyst. Du vil også udforske fjordsystemer og nationalparker, der er på UNESCOs verdensarvliste, og du får rig mulighed for at se sjældent dyreliv såsom sorte bjørne, fjeldryper, ørne, elge, rensdyr, ræve og hvaler. 

Efter afrejse fra Danmark, starter eventyret for alvor Kangerlussuaq, der har indlandsisen i ryggen og åbne vidder i horisonten. Herfra vil vi de følgende dage bo ombord på ekspeditionsskibet M/S Fram, der tager dig ned langs Grønlands fantastiske kyst til Qassiarsuk, hvor turen går tværs gennem Labradorhavet og fortsætter langs den canadiske kyst. 

På den Canadiske kyst vil du kunne opleve UNESCO-steder såsom arkæologiske fund fra vikingetiden, der er et levn fra nogle af de første europæere i det store kontinent. Du vil også besøge det berømte hvalfangersted, hvor baskerne for alvor gjorde sig bemærkede som hvalfangere. Endestationen i Canada er St. John's, hvorfra du flyver tilbage til Danmark.

Dagsprogram - dag for dag

Dag 1. Porten til Grønland
Du flyver fra København, hvilket tager ca. 4,5 time til Kangerlussuaq (Søndre Strømfjord). Det er stedet med den store fjord (suq), som slutter langt ude i den vestlige horisont. Bagved dominerer indlandsisen. Ved ankomsten venter transporten til Hurtigrutens ekspeditionsskib.


Dag 2. Maniitsoq området
Ekspeditionsteamet ombord forsøger at udnytte de aktuelle muligheder til at få en eventyrlig dag i området omkring Maniitsoq. Det er et område, der ligger mellem de rå klippetinder ved Evighedsfjorden og store gletsjere.


Dag 3. Den lille bygd Kapisillit
På Grønlandsk betyder navnet på byen ”laks”. Det er en lille bygd med færre end 100 mennesker, som er placeret inderst i Godthåbsfjorden (Nuup Kangerlua på grønlandsk). Dagens virkelige attraktion er sejladsen på fjorden for at nå Kapisillit og tilbage. I rolige forhold er spejlingerne fra bjergene i det stille fjordvand betagende.


Dag 4. Nuuk – Grønlands hovedstad
Ved udmundingen af byen finder du en af verdens største og mest spektakulære fjordsystemer. Byen Nuuk er Grønlands ældste by, og du kan spotte maleriske, historiske bygninger fra ”kolonihaven” til de større bygninger i Grønlands hjemmestyre. Universitetsstuderende samles også her i byen. Du kan i byen også besøge kirker, Grønlands nationalmuseum, hvor man kan se mumier fra Qilakilsoq. Byrundture, vandreture og en flyvetur er blandt udflugtsmulighederne.


Dag 5. Muskusokser og vikingeboplads
I dag besøger du den forladte mineby, Ivittuut. For mere end tusind år siden boede vikinger på omkring tyve gårde i området. Bygden blev anlagt oven på vikingernes Mellembygd. Nordboernes vikingebosættelse er den mindste og mindst kendte, da der heller ikke er fundet skriftlige optegnelser om dens beboere. Arkæologer mener, at bygden var den sidst etablerede, og den første der blev opgivet. Byen er også højborg for moskusokser, så måske du spotter nogle i landskabet.   


Dag 6. Naturlige varmekilder og vikingeruiner
Dagen starter med et besøg på Uunartoq, der er en lille ubeboet ø velsignet af naturlige varmekilder, som man kan bade i. Det er derfor en gode ide at medbringe badetøjet. Selv i frostvejr om vinteren holder de varme kilder stadig en temperatur på 34-38 grader. Fra kilderne er der smukke udsigter udover græsklædte naturområder omgivet af bjergtoppe og drivende isbjerge. Herfra går turen videre til Hvalsey, der har nogle af de bedst bevarede ruiner fra nordboernes tid. Ved Hvalsey etablerede Erik den Rødes slægtninge en gård sent i det tiende århundrede. I 1408 var der et bryllup i kirken, og det er den sidste dokumenterede begivenhed på vikingernes bopladser i Grønland. Hvalsey Kirken blev sandsynligvis bygget i det 14. århundrede. Polarcirkelbåde bruges til at komme i land, så du kan udforske området.


Dag 7. Qassiarsuq
Forstil dig et par håndfulde får kastet ud over de grønne marker, en frodig veteation og travle gårde, som en farverig kontrast til isen i havet - så har du området ved Qassiarsuq. Det er også her i byen, at Erik den Røde byggede sin Brattahlid-gård i 982, efter at han blev forvist fra Island. Stedet blev betegnet som Grønlands mest frugtbare sted. Du kan tage med på en guidet tur gennem bygden for at lære mere om historien. Besøg også det genopbyggede langhus og kirken.


Dag 8-9. På havet
Det er befriende at få et par afslappende dage til søs, så du rigtig kan tænke tilbage på alle oplevelserne, som du allerede har med i bagagen. Du kan f.eks. deltage i skibets foredrag, koble af i jacuzzien, få sved på panden i træningsrummet eller holde øje med dyrelivet og isbjergene. Kursen sættes nu mod Canada og forude ligger cirka 1300 sømil åbent vand tværs over Nordatlanten.


Dag 10. Dyreliv og vikingeboplads
I farvandet ved St. Anthony flyder her et forbløffende antal isbjerge, og vandet er forageringsområde for mange hvaler. Det er heller ikke ualmindeligt at se sæler, delfiner og marsvin her. Dagen går med at besøge St. Anthony, der er en fjerntliggende by i en perfekt naturhavn. Lige uden for bygrænsen er et stort vildnis af uberørte dale og bjergegne med søer - og måske med verdens største forekomst af elge og skovrensdyr i verden. Andet dyreliv omfatter den sorte bjørn, prærieulven, ulven, sneskoharen og den arktiske hare. Tag med i land for at besøge byen og se Fishing Point Municipal Park. Grenfell-fell-museet skildrer Sir Wilfred Grenfells liv og tidsalder. Han var medicinsk missionær og viede sit liv til det nordlige Newfoundland og Labrador.
For at få den bedste udsigt over området skal du vandre ad Tea House Hill-stien til udsigtsplatformen eller prøv Whale Watching-sporet.For at få noget vikinghistorien tæt på. kan du deltage i en udflugt til L'Anse aux Meadows. På spidsen af Newfoundlands Great Northern-halvø finders det første kendte tegn på europæisk tilstedeværelse i Amerika. Det er her, at en vikingeekspedition fra Grønland fandt et smukt land med forrevne klipper og marskland for over tusind år siden. De byggede en lille lejr, og i 1960 begyndte to norske arkæologer udgravningen og opdagede de fascinerende rester af vikingelejren. I 1979 kom L'Anse aux Meadows på UNESCOs verdensarvsliste. I den genskabte lejr findes oprindelige artefakter fra det internationalt anerkendte arkæologiske fund.


Dag 11. Kystlivet i Labrador
Du kan i dag vandre rundt i den tidligere hvalfangstby Red Bay og fordybe dig i historien. Red Bay, også kaldet Hvalbugten, var center for baskisk hvalfangst og i over 70 år jagtede hvalfangerne her hvaler såsom rethvaler og Grønlandshvaler for spæk til produktion af olie til lamper i Europa. En sådan rejse over Atlanten tog måneder, og da hvalfangst var på sit højdepunkt, var der 2500 hvalfangere på 50 skibe fra Frankrig og Spanien. Red Bays baskiske hvalfangststation er nu på UNESCOs verdensarvsliste.Gå ad Bone Shore-stien, der fører til der, hvor hvalfangere kasserede hvalknogler. Tag en vandretur langs strandkanten og besøg oplevelsescentret for at se en otte meter lang chalup, som hvalfangere brugte på havet for at harpunere deres gigantiske fangst. For at få en fuld forståelse af hvalernes størrelse, kan chaluppen sammenlignes med samlingerne af hvalknogler.
Tracey Hill-stien er en gangbro med 689 trin, beskrivende paneler, hvilesteder og to mønt-opererede teleskoper med en betagende udsigt over Red Bay. Du kan også tage med på kajaktur på Saddle Island-stien, hvor du kan se resterne af ovne, hvor hvalspæk blev kogt til olie, og gravene for nogle af de 130 mænd, der døde her.


Dag 12-13. Nationalpark ved Bonne Bay
I dag sejles der ind til vestkysten til Newfoundlands smukke bugt Bonne Bay. Gros Morne nationalpark er delt i to af den dybe bjergrigge fjord. Traditionen tro lever de små kystsamfund af fiskeri og skovhug. Du kan se Tablelands Mountains, der har klipper med flade toppe, fra skibets dæk. Det er et beskyttet område, og parken er også på UNESCOs verdensarvsliste. I den sydlige del af parken kan du opleve de gamle huse og importerede popler fra Lombardiet. 


Dag 14. Frankrig i Nordamerika 
Du er nu ca. 4000 km væk fra Paris, men Saint Pierre er faktisk Frankrigs ældste oversøiske territorium dvs. en rest af koloniriget New France. Her i byen bor der lidt mere end 6000 indbyggere, og de er altså stolte af at være franske. Stedet summer af fransk livsstil med abretter, flotte bistroer, baguette, chokolade og kager fra "patisserie", som pakkes ind i fine hvide æsker med snor omkring. Besøg L'Arche Museum med udstillinger om øernes historie, herunder forbudstiden. Hovedattraktionen er guillotinen - Nordamerikas eneste. Øboerne lod kun "retfærdighedens bjælke" falde én gang, i 1889, over en morders hals. Er du fugleinteresseret, så bør du besøge den lille ø Grand Colombier, hvor du finder mere end 100.000 ynglende stormsvalepar. 


Dag 15. Ankomst til St. John's 
Du har nu sidste dag på egen hånd. St. John's er Nordamerikas ældste og østligste by med smalle gader og skjule gyder. Du kan blandt andet se Johannes Døberen-katedralen med de smukke tvillingklokketårne.  

Dit hjem ombord på M/S Fram

På denne rejse indkvarteres du ombord på Hurtigrutens ekspeditionsskib MS Fram, der blev bygget i 2007 med det primære formål at bringe gæster tættere på naturen. Skibet er designet til sejlads i polarvande og opfylder de højeste sikkerhedsstandarder. Et ekspeditionsskib betyder, at der ombord vil være et ekspeditionsteam, som tager dig med på en mere aktiv rejse, hvor de laver foredrag og aktiviteter undervejs. De øvrige deltagere på krydstogtet kommer fra mange forskellige lande, ligesom besætning og øvrigt personale ombord er internationalt, og arbejdssproget på båden er derfor primært engelsk. Ombord lægges der vægt på afslapning og opdagelse, og skibet har et stort udvalg af spændende udflugter. Alle kahytterne er uspecificerede Basic, hvilket betyder, at kahytsnummer først tildeles ombord på skibet, og Ruby Rejser derfor ingen indflydelse har på placeringen af kahytterne. Nedenfor kan du læse nærmere om de enkelte kahytstyper. 

 • Standard udvendig kahyt (kahytklasse N2)
  Denne kahytstype er placeret på skibets midterste dæk og har plads til to personer. Kahytten har vindue, eget bad/toilet og separate senge. Du skal vælge denne kahyt, hvis du gerne vil opholde dig på dækket og i panoramasalonen, men også gerne have mulighed for at opholde dig i kahytten og se ud.
 • Superior kahyt på øvre dæk (kahytklasse U2)
  Denne kahytstype er placeret på skibets øvre dæk og har plads til to personer. Kahytten har vindue, eget bad/toilet og separate senge, hvor en af disse kan laves om til en sofa. Superior kahytterne har også kaffe og te på værelset. 
 • Superior kahyt på midterste dæk (kahytklasse F2)
  Denne kahytstype er placeret på skibets midterste dæk og har plads til to personer. Kahytten har begrænset eller ingen udsigt, men også eget bad/toilet, dobbeltseng og sofagrupper. Du finder også TV, minibar og kaffe/te til din disposition. Kahytten betegnes også som en minisuite.
Bestil
Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Vælg antal af rejsende X
Afrejsedato
Vælg afrejsedato

Send rejseforespørgsel

Fra Grønland til Newfoundland
Jeg accepterer Travelnorths Privatlivspolitik og giver samtykke til, at Travelnorth må behandle min persondata i overensstemmelse hermed.
Ja tak, tilmeld mig Ruby Rejser nyhedsbrev
Praktiske Informationer

Rejsens pris inkluderer:

 • Fly fra København til Grønland enkeltvej 
 • Transport fra lufthavn til skib
 • 15 dages ekspeditionsrejse med Hurtigruten med kahytskategori efter eget valg

 • Helpension ombord (morgenmad, frokost og aftensmad) 
 • Kaffe og te ad libitum om bord

 • Vind- og vandtæt jakke
 • Landgange og aktiviteter om bord og i land
 • Professionelt engelsktalende ekspeditionshold, der holder foredrag og deltager i landgange og aktiviteter

Ikke inkluderet:

 • Fly fra Canada (st Johns) til Danmark
 • Transport fra skib til lufthavn
 • Rejseforsikring og afbestillingsforsikring
 • Udflugter (kan tilkøbes ca. 6 måneder før afrejse)
 • Drikkepenge (ikke et krav, men ønsker du at give anbefaler vi ca. 80 NOK per person per dag)
 • Drikkevarer

Krav for deltagelse:

 • Lægeerklæring
  Det kræves, at alle medbringer en lægeerklæring udfyldt på Hurtigrutens formular tidligst 8 uger inden afrejse. Formularen fremsendes sammen med øvrige dokumenter ved bestilling af rejsen. Lægeerklæringen skal afleveres ved ombordstigning.
   
 • Personlige oplysninger
  Der skal udfyldes et skema med personlige oplysninger efter bestilling. Vi gør opmærksom på, at pas skal være gyldigt mindst 6 måneder efter hjemkomst.

Hurtigrutens fleksible prissystem

De bedste priser og kahytter får du ved at bestille din rejse så tidligt som muligt. Priser er fleksible, hvilket betyder at de kan variere afhængigt af måned, afrejsedato, kahytstype og tilgængelighed ombord på skibene. Prisen ændrer sig ikke efter du har fået en bekræftelse fra os. Priser oplyses også gerne ved anmodning ved at kontakte os pr mail eller telefon.

Bemærk: Vi tager forbehold for ændringer i planlagte program og rejserute grundet vind- og vejrsituation.

Gå til toppen af siden