INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSELUdskriv

Ekspedition langs den Grønlandske og Canadiske kyst

Oplev den fortryllende og storslåede natur

Kom med på Hurtigruten, og oplev fantastiske landskaber, fjerntliggende bebyggelser som emmer af historie. Oplev steder som L'Anse aux Meadows og hvalbyen Red Bay, som begge er UNESCO-steder. 

Afrejse 22. september 2018

In stock
Travel Code
EX-009
På tværs af Labradorhavet

Din ekspeditionsrejse foregår på M/S Fram, som er del af Hurtigrutens ekspeditionsflåde. På skibet er et ekspeditionsteam.

På turen besøger du steder og byer, hvor kun de færreste mennesker har været, og du får et indblik i de historiske bosættelser, de fantastiske hvalfiskebyer og den fantastiske natur fra den grønlandske til den canadiske kyst. 

Turen starter i København, hvor flyet går til Grønland, nærmere byen Kangerlussuaq, hvor vi i de følgende 17 dage vil bo ombord på ekspeditionsskibet M/S Fram. Herfra vil skibet og dets besætning tage dig ned langs Grønlands fantastiske kyst til Qassiarsuk, hvor turen går tværs gennem Labrador havet, hvorefter skibet fortsætter langs den canadiske kyst. 

På den Canadiske kyst vil du kunne opleve nogle fantastiske UNESCO-steder, eksempelvis arkæologiske fund fra vikingetiden, som var tegn på nogle af de første europæerer i det store kontinent eller den berømte hvalfanger sted, hvor baskerne for alvor gjorde sig bemærket som hvalfangere og meget meget mere. 

Endestationen i Canada er Halifax, hvor der på 17. dagen går fly tilbage imod København.  

Ekspeditionsruten Grønland til Canada

Dagsprogram - fra Grønland til Canada


*Der tages forbehold for ændringer

Dag 1: Ankomst på Grønland

Turen starter med fly fra København til Kangerlussuaq, hvorfra du går ombord på M/S Fram.
Kangerlussuaq ligger på den vestlige side af Grønland og det tager cirka 4½ timer i fly fra København.

Dag 2: Kangerlussuaq - Maniitsoq

Maniitsoq kaldes "Grønlands Venedig",  og er kendt for sin ujævne overflade. Byen ligger mellem forrevne bjergtoppe og enorme gletsjere, og er rigt på fisk og vildt, hovedsageligt rensdyr og moskusokser. I farvandene i nærheden er det muligt at se legende pukkelhvaler, der ofte vise sig. 

Dag 3: Maniitsoq - Paamiut

Der forstættes fra Maniitsoq til Paamiut, hvor golfstrømmen er årsag til at havet ved Paamiut er isfrit, hvilket begrunder den primære beskæftigelse, fiskeri. 

At gå rundt i Paamiut er indbegrebet af enkel og skøn natur. Det anbefales at besøge kirken i byen, som er en af Grønlands fineste kirker bygget af træ, i 1909 i en norsk stil. 

I byen er det muligt, at komme med ekspeditionsholdet på vandretur i det bjergede landskab. 

I området er havørnene talrige, og det siges, at held og lykke kommer til alle, der ser denne himlens konge. 

Dag 4: Paamiut - Igaliku

Igaliku er blandt Grønlands smukkeste byer, som indeholder ruiner, der stammer helt tilbage fra vikingetiden. Området har været oppe på over 100 beboere, men rummer nu kun 27 indbyggere, som alle er meget stolte af deres samfund. Områdets sandstenshuse skaber en helt særlig følelse og blandet med udsigten til Igaliku-fjorden er dette et fantastisk stop på ruten.   

Dag 5: Igaliku - Qassiarsuq 

I Qassiarsuq findes grønne marker, hvor hvide får går og græsser. Det frodige område er en flot kontrast til det tidligere ishav der er oplevet, og der findes i området travle gårde. 

For mere end 1000 år siden, bosatte Erik den Røde sig i Qassiarsuq, og den historie er at høre på en guidet tur gennem byen. 

Dag 6: Over Labrador havet

Denne dag bliver udelukkende på havet, hvor der sættes kurs fra Grønland til det store kontinent. På disse dage på havet, er der foredrag på båden, hvor guiderne deler ud af deres erfaringer og ekspertise. Her er også tid til at socialisere med de andre rejsende på båden. 

Dag 7-9: Labradors kyst

Der er afsat tre dage til at udforske den canadiske kyst, nærmere Labrador kysten. Det består i, at besøge fjerntliggende samfund samt den uberørte kyst, og på den måde opleve den store kulturrelle forskel. 

I disse tre dage er der rig mulighed for vandreture i områdets vildmark.

Et område som besøges er Nain, og hvor et traditionsrigt samfund er bosat, som stammer tilbage fra 1771, oprettet af inuitter. Området er omgivet af gammel historie. En anden by vi forsøger at besøge er Rigolet. Der er bosat 300 mennesker, og er verdens sydligste inuit-samfund. Det er kun muligt at komme til byen med skib, eller snescooter om vinteren, da ingen veje eller infrastruktur fører ud af byen. 

Her fra tilbyder Hurtigruten aktiviteter i form af Fiskeri, ud at sejle i speedbåd, hvalsafari eller ridning. 

Der planlægges et besøg til Hopedale, som blev grundlagt som Agvituk, hvilket betyer "Hvalernes sted". 

Dag 10: Labradors kyst - Battle Harbour

På kanten af Labrador kysten findes Battle Harbour, som er et fantastisk sted, for dig som elsker naturen. Vandet her er fyldt med liv og drama, hvor der på land findes smukke bygninger midt i en vild og storslået natur. Nyd atmosfæren i byen, hvor du kan se kirker, butikker, fiskeribygninger, huse og andet. I området er det muligt at se delfiner, hvaler, havfugle, isbjørne og meget mere. 

Dag 11: Battle Harbour - St. Anthony 

Byen St. Anthony er en fjerntliggende by, som er et paradis for isbjørne, og vandet her er et fourageringsområde for mange hvaler. Her kan også ses både sæler, delfiner og marsvin. 

Hvis der er interesse for vikingehistorie er det et must at tage på udflugten til L'Anse aux Meadows. Her findes de første spor af de Europæiske rejsends tilstedeværelse i det amerikanske continent.  

Dag 12: St. Anthony - Red Bay 

Byen Red Bay er en fiskerby, hvor baskerne for alvor satte gang i hvalfangsten. Byen er nu, grundet deres opdagelse af Galeoner og Chalupper, som satte sit præg på den baskeriske hvalfangst, på UNESCOs verdensarvsliste. Se den fantastiske udstilling, hvor der er opstillet de historiske fiskerbåde, som bliver sammenlignet med et hval-skelet. 

Dag 13: Red Bay - Bonne Bay

Bonne Bay er en af områdets absolut smukkeste bugter, hvor en dyb bjergrig fjord deler Gros Morne National Park i to. Dette område er med på UNESCO's verdensarvsliste, og skyldes deres fantastiske geologi, som består af Tablelands Mountains. 

Woody Point er det sydlige af parken, hvor gamle huse og popler skaber et småt med fantastisk samfund. Her ses ofte elge, rensdyr store bjørne og andet. 

Dag 14: Bonne Bay - St. Lawrence-bugten

Bugten St. Lawrence er en enorm bugt, som udmunder i de sydøstlige Canada. Denne udmunding er mere et "lukket hav", end en flodudmunding. Bugten blev brugt til at fiske igennem historien, og vi forsætter lige gennem bugten her. 

Dag 15: St. Lawrence-bugten - Saint-Pierre-et-Miquelon 

Dette område er et fransk område fra de gamle franske kollonier, og det siges at folk i området er meget stolte over deres franske rødder. 

I Fortune Bay i Newfoundland findes den typiske franske livsstil med flotte bistroer, cafeer, vin og andre goder. Peugeot og Renault er at finde i bybilledet. 

Det er muligt at besøge L'Arche Museum, hvor øernes historie er udstillet. Nordamerikas eneste guillotine er hovedattraktion her, og er også kun blevet brugt én gang i 1889. På museet tilbydes også vandreture med arkitektur som hovedemne. 

Dag 16: Saint-Pierre-et-Miquelon - Louisbourg

Der sejles til Louisbourg, hvor du kan opleve livet i den befæstede by Louisbourg. Her tilbydes både dykning, vandring eller afslapning. Det er oplagt at benytte byens ekspertise omkring fiskeri og smage på dagens friske fangst. Byen er den travleste hummer- og krabbefiskeriby i området. 

Dag 17: Louisbourg - Halifax 

Du ankommer til Halifax, som er en hip og moderne by, som er en fed by at afslutte dit eventyr i med skbiet M/S Fram. Rejsen slutter i Halifax og du flyver herfra og hjem og er tilbage i Danmark på dag 18.

Livet ombord på M/S Fram

Ekspeditionsskibet M/S Fram, er det skib vi kommer til at bo på i alle de 17 dage vi er afsted. 

Skibet er bygget til at kunne sejle på alle farvande uden at gå på kompromis med komforten. M/S Fram blev bygget i 2007 i Italien, og kan huse op til 400 gæster på en tur. 

Læs mere om M/S Fram.

Dækkene:

 • Dæk 8 har et udendørs oberservationsdæk
 • Dæk 7 har en fantastisk observationslounge, der byder på skønne udsigter fra de store panoramavinduer og komfortable siddeområder. På dæk 7 finder du også et veludstyret fitnessrum med panoramaudsigt og trapper, der fører op til en skøn sauna på skibets øverste dæk. Her er også mulighed for at slappe af i jacuzzi.
 • Dæk 6 er kahytsdæk
 • Dæk 5 er kahytsdæk og promenadedæk.
 • Dæk 4 har restaurant, bistro og konferencerum.
 • Dæk 3 er kahytsdæk
 • Dæk 2 er ekspeditionsdæk

kahytterne: 

I-polar outside: Indvendig kahyt uden vindue. Komfortable, hvor nogle har har seperate senge og nogle har køjesenge.
N-polar outside: Udvendig kahyt med vindue. Komfortable kahytter, hvor nogle af disse kahytter har separate senge, hvor en af disse kan laves om til sofa. Nogle har over- og underkøjer. 
Bestil

Send rejseforespørgsel

Ekspedition langs den Grønlandske og Canadiske kyst
Jeg accepterer Travelnorths Privatlivspolitik og giver samtykke til, at Travelnorth må behandle min persondata i overensstemmelse hermed.
Ja tak, tilmeld mig Ruby Rejser nyhedsbrev
Praktiske Informationer

Prisen inkluderer: 

 • Ekspeditionssejlads i valgt kahytskategori
 • Flyrejse fra København til Kangerlussuaq 
 • Landgange i polarcirkelbåde 
 • Transfer t/r fra lufthavnen
 • Helpension ombord
 • Kaffe og te ombord
 • Erfarent ekspeditionsteam, der holder faglige foredrag
 • Vind- og vandafvisende Explorer-jakke

Ikke inkluderet:

 • Afbestillings- og rejseforsikring
 • Tilvalgsudflugter
 • Drikkepenge - anbefales ca. 80 NOK pr dag

I øvrigt:

 • Alle planlagte landgange afhænger af vejr- og isforhold
 • Program og rejserute kan udsættes for ændringer

Rejsebetingelser: 

Ruby Rejser er agent for Hurtigruten, og det er Hurtigrutens bestemmelser, der er gældende for denne rejse.
Disse bestemmelser fremgår ikke i sin helhed på denne hjemmeside. Vi tager forbehold for ændringer i rejseplanen pga. vejr- og vind.
Vi gør opmærksom på at der efter bestilling skal udfyldes et dokument med personlige informationer. 


Ekstra tilvalgsudflugter: 

*Med forbehold for ændringer

1. Besøg en fårefarm
Igaliku beskrives som en by, hvilket man forstår når man besøger den. Du kan her også få en kulturrel oplevelse og besøge en fårefarm. 
Varighed: 2 timer
Pris: 305 DKK

2. Vandretur ved to fjorde
M/S Frams ekspeditionsteam byder dig med på en vandreutr i de smukke sydgrønlandske omgivelser. 
Varighed: 3½ time
Pris: 387 DKK

3. Besøg Erik den Rødes bygd
Besøg et frilandsmuseum, og hør spændende vikingehistorier.
Varighed: 3 timer
Pris: 343 DKK

4. De første oversøiske europæere
Besøg det sted, hvor de første vikinger besøgte det amerikanske continent, L'Anse aux Meadows, som er på UNESCO's verdensarvsliste.
Varighed: 4 timer
Pris: 865 DKK

5. Gros Morne National Park
Tag med på en vandretur i naturen med en lokal guide, som fortæller om den lokale historie. Bonne Bay bugten er en af områdets smukkeste bugter. 
Varighed: 3½ time 
Pris: 691 DKK

6. Oplev jordens indre
Oplev Tablelands, som er den landskabsform, som gør Gros Morne så speciel og sætter stedet på UNESCOs verdensarvsliste. En guide fortæller om områdets fascinerende geologi. 
Varighed: 3 timer 
Pris: 691 DKK

7. Rundtur på St. Pierre
Oplev St. Pierre og hør områdets historier, som også indeholder historier om den brygtede gangster Al Capone. Få en rundtur i den franske by.
Varighed 1½ time
Pris: 522 DKK

8. Fæstningen Louisbourg og fyrtårnet
Oplev fæstningen Louisbourg og rejs tilbage i tiden til år 1744. Det franske fort er en imponerende seværdighed. 
Varighed: 3½ time
Pris: 778 DKK

Gå til toppen af siden