INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSEL

Den ultimative ekspedition

Antarktis, Falklandsøerne og South Georgia | Rejs i februar 2022

Tag med på dette ekspeditionskrydstogt, hvor du virkelig får tid til at fordybe dig i udforskningen af Falklandsøerne, South Georgia og det altid imponerende Antarktis.

In stock
Travel Code
EX-076

Det kan du glæde dig til

Oplev de fabelagtige Falklandsøer, der byder på en anden kulturel oplevelse, hvor du oplever får der græsser ved siden af pingvinkolonier, mens røde engelske busser og hyggelige pubber findes i landsbyen.

Du oplever også fængslende Syd-Georgien, som er kendt som Sydhavets Serengeti - et yndet rejsemål for naturfotografer. Du har her også mulighed for at se kongepingvinen.

Højdepunktet er det imponerende Antarktis. Den antarktiske iskappe dækker 98 % af kontinentet, og er verdens største sammenhængende ismasse. Vi går i land og oplever pingviner i deres støjende og overfyldte kolonier.

Rejseplan

Dag Sted
1      Santiago de Chile
2 Santiago de Chile / Punta Arenas
3-5 Beagle-kanalen og Drake-passagen
6-10 Antarktis
11 Til søs
12-16 South Georgia
17-18 Til søs
19-21 Falklandsøerne
22 Til søs
23 Punta Arenas / Santiago de Chile 

Kort

Antarktis, Falklandsøerne og South Georgia - den ultimative ekspedition

Dagsprogram

Dag 1. Dynamisk og mangfoldig

Din ekspedition starter med en overnatning i Santiago, det energiske og kulturelle centrum i Chile. Byen er fyldt med museer, smuk arkitektur og førsteklasses restauranter og har alle de spændende højdepunkter, du forventer af en hovedstad. Der er et væld af steder og attraktioner at se, og det eneste, der vil begrænse dig, er tiden, ikke udvalget.

Tag en tur med den historiske svævebane op til Cerro San Cristbal for en imponerende udsigt over byen og Andesbjergenes gletsjere bagved. Det er den største park i byen og stedet, hvor du finder den nationale zoologiske have og de botaniske haver. Rundt om parken ligger det trendy Bella Vista-kvarter, som er fantastisk, hvis du har lyst til at besøge afslappede caféer om dagen og latininspirerede barer og klubber om aftenen. På en gåtur til præsidentpaladset fra det 18. århundrede og det historiske hjerte, Plaza de Armas vil du helt sikkert få nok billeder af de vigtigste landemærker. Hvis der er tid, kan du tage en tur på Mercado Central-fiskemarkedet for at prøve den klassiske, chilenske skaldyrsgryderet caldillo de congrio.

Dag 2. Gå ombord på din ekspedition

Du forlader Santiago tidligt om morgenen, så husk at sæt alarmen til. Fra lufthavnen flyver du til Punta Arenas, hovedstaden i Chiles sydligste område, der befinder sig på Brunswick-halvøen, lige nord for Magellan-strædet. Hvad der begyndte som en straffekoloni, boomede under guldfeberen og fåreavlsperioden fra 1880’erne og de tidlige 1900’erne og er nu den ene ud af kun to havne med lav beskatning i Chile.

MS Fram venter på dig her, klar til at lade dig starte på dit ekspeditionskrydstogt til Antarktis. Ombord på skibet vil du møde og hilse på ekspeditionsteamet og besætningsmedlemmerne. De vil afholde et sundheds- og sikkerhedsmøde for alle gæster, før vi sætter sejl. Gå ud på observationsdækket for at fange et sidste glimt af Punta Arenas, når vi begynder vores kurs sydpå. Nyd derefter en drink, og vend dit blik mod Antarktis, mens du nyder udsigten fra Explorer Lounge & Bar.

Dag 3-5. Land i sigte

Vi har fem uforglemmelige dage i Antarktis foran os, når vi sejler ind i den naturskønne Beagle-kanal, hvor vi er omgivet af bjerge, der fortsætter direkte ned i det iskolde vand. Hold udkig efter den sjældne sydlige hvidskævning (Peale’s delfin), der kun lever i dette område, og andre vilde dyr, mens vi sejler i dette vilde og fjerntliggende område, der virker næsten uforstyrret af mennesker.

MS Fram fører os frem til Drake-passagen. Passagen, som er kendt for sine potentielt kraftige vinde og stærke strømme, kan også være rolig og stille, hvilket har givet anledning til tilnavnene “Drake Shake” og “Drake Lake”. Men bare rolig, selv hvis vi oplever barske havstrømme, vil du være i fuldkommen sikkerhed på vores specialbyggede ekspeditionsskib.

Når vi nærmer os Antarktis, vil ekspeditionsteamet tale om de meget strenge miljømæssige retningslinjer og bæredygtighedsregler, der er udstedt af IAATO, som vi følger. Det er et kontinent dedikeret til fred, videnskab og turisme. Ingen menneskelig aktivitet, der kan forstyrre den naturlige balance, der eksisterer her, er tilladt. Vi ønsker kun at efterlade fodspor og tager ikke andet end billeder. Vi fjerner endda sommetider vores fodspor for at forhindre, at pingvinerne sidder fast i dem!

Som altid, er skibets faciliteter der, for at du kan nyde dem. Hvis du endnu ikke har fået sved på panden i motionscentret eller saunaen, er muligheden der nu. Glem ikke at gå ud på dækket en gang imellem på vejen til Antarktis. Det er altid et ægte højdepunkt at spotte det første kæmpe isbjerg.

Dag 6-10. En verden fuld af is og vidundere

Glem alt, hvad du hidtil har oplevet. Antarktis er i en liga for sig. Uanset hvor høje dine forventninger er, så skuffer Antarktis ikke. Med 90 % af verdens is lige her er det enormt i ordets rette forstand. Det eneste land i verden med mere overfladeareal er Rusland. Man kan faktisk finde jord under al isen, men visse steder skal du grave dig gennem fire kilometer sne og is for at nå den.

Du vil højst sandsynligt se dine første sæler og pingviner fra skibet, og det er i sig selv en fantastisk oplevelse. Men vent, til du står på den samme bred som en koloni bestående af tusindvis af pingviner. Eller hvis en sæl dukker op ved siden af dig, mens du nyder en frivillig aktivitet som kajakroning blandt isbjergene. Fanget i spændingens øjeblik glemmer du måske endda at række ud efter dit kamera for at tage et billede!

Ligesom islandskabet i Antarktis ændrer sig i løbet af årstiderne, ændrer dyrelivet sig også. I det tidlige forår vil der være meget mere sne, hvilket får landskabet til at virke endnu mere uberørt. Det er på dette tidspunkt, hvor pingvinerne mødes. Vi ser sjældent hvaler på dette tidspunkt af året, i oktober og november. I december derimod bliver hvalerne et mere hyppigt syn. Det er også her, at de første pingvinunger kommer ud af æggene, hvilket altid er et charmerende syn. Februar og marts er højsæson for hvalsafarimuligheder, da store mængder af krill i havene tiltrækker de fleste hvalarter, som kommer for et veritabelt ædegilde.

Der vil være mindre sne nu, og du vil være i stand til at se de kluntede pingvinunger løbe rundt. Hvis du er interesseret i fugle, er der faktisk 46 fuglearter her, inklusive forskellige stormfugle, albatrosser og terner.

Vores Ekspeditionsteam vil tage sig rigtig godt af dig, mens du nyder alt det, som Antarktis har at byde på i løbet af de næste fem dage. Du kan tage med dem på iskrydstogt og landgange for virkelig at opleve islandskaberne på dette frosne kontinent. Hvis du er her tidligt på sæsonen, når sneforholdene er gode, får du måske endda en chance for at tage på sneskovandring. Som tidligere nævnt, har vi ikke nogen fastlagt liste over steder, vi helt sikkert vil besøge. Vi indordner os under forholdene, og lader vind og havis guide os i udvælgelsen af de bedste landgangszoner.

Dag 11. Vi sejler mod Sydatlanten

Med længere ophold på både Falklandsøerne og South Georgia vil du have tid til rigtigt at fordybe dig i destinationerne og deres vilde dyr. Vores ekspeditionsteam fokuserer nu din opmærksomhed på disse kommende destinationer. Du vil opleve omfattende foredrag og præsentationer, der fortæller om polarekspeditioners historie, miljø og, selvfølgelig, områdets vilde dyr. En af de fascinerende historier er den om Sir Ernest Shackleton, besætningen fra det skæbnesvangre skib Endurance, og deres fantastiske og tapre bedrifter. Du vil lære, hvordan dit besøg bliver så sikkert og bæredygtigt som muligt, og du kan deltage i videnskabsprogrammer for civile og hjælpe med at indsamle data til faktisk, videnskabelig forskning.

Under hele rejsen vil ekspeditionsteamet også tage havprøver, som du kan undersøge under mikroskop i videnskabscentret, så du kan se naturen på celleniveau.

Dag 12-16. Det Sydlige Ishavs Serengeti

Hvis du elsker vilde dyr, vil du elske South Georgia. Tilnavne som “Det Sydlige Ishavs Serengeti” og “Polernes Galápagos ” lover en masse, men øerne lever mere end op til deres ry. Når du kommer her, vil du forstå, hvorfor South Georgia er et af de vigtigste steder for naturfotografer fra hele verden.

Unikt placeret i det antarktiske økosystem og alligevel uden for rækkevidde af havis er South Georgia et ideelt hjem for tusindvis af ynglende pingviner og sæler. Der er bemærkelsesværdige bestande af kongepingviner, der foretrækker det varmere vejr her til forskel fra deres kejserslægtninge i Antarktis. Både South Georgia og South Sandwich Islands er også blevet identificeret som vigtige fugleområder, der understøtter mange havfugle, inklusive albatrosser, pingviner, stormfugle, topskarve, kjover og terner.

Vi tilbringer fem dage i South Georgia og planlægger at gå i land flere mulige steder for at tage dig tættere på ødemarken og de vilde dyr. Et af disse steder er bosættelsen Grytviken, hjemsted for en norsk sømandskirke bygget i 1913 og det sidste hvilested for den antarktiske opdagelsesrejsende Sir Ernest Shackleton.

Men, som Falklandsøerne, står vores ruteplan ikke skrevet i sten. Vi kender alle de spændende steder og pingvinkolonier, vi kan vise dig, men vi tilpasser altid vores planer efter vejrforholdene. Det er det, der gør vores ekspeditionskrydstogter så mindeværdige.

Dag 17-18. Vi sejler mod Sydatlanten

Med vores kurs sat mod Falklandsøerne vil du nu være i hænderne på ekspeditionsteamets eksperter. Du vil opdage, at de ikke kun er inspirerende undervisere og opmærksomme værter, men ægte eventyrere med deres andel af historier at berette. Uanset om det er om havbiologi, arktisk overlevelse, oceanografi eller fotografi, vil du blive smittet af deres entusiasme i hvert eneste foredrag. Du kan tage med dem ind i foredragssalen og i Videnskabscentret for at lære om Falklandsøernes spændende historie og fascinerende vilde dyr. Hvis du er interesseret i kunst, kan du deltage i kunsttimer og endda lære, hvordan du binder knob til brug under landgang.

Der er også gode stunder i vente i vores restauranter, som befinder sig i skibets agterstavn. Du vil bemærke, at uanset hvor dit bord står, vil du kunne se udsigten udenfor.

Dag 19-21. Ø-livets mange charmer

Falklandsøerne er muligvis bedst kendt for deres brogede fortid. Opdaget af briterne, bosat af franskmændene og spanierne, og derefter kæmpet om af Argentina og Storbritannien i Falklandskrigen. Du vil forstå, hvorfor disse øer er så attraktive, når du ser den naturlige skønhed skjult på disse øer i løbet af de tre dage, vi udforsker her.

I de vindblæste grønne bakker ligger der store gårde, der har været i familiens eje i generationer. Og strandene! Det hvide sand og klare vand kunne sagtens forveksles med Caribien. Du vil se pingvinkolonier ved siden af græssende får, mens caracaraer patruljerer ovenfor og gæs søger føde i vandkanten.

Der er tæt på 800 øer her, og listen over mulige steder at besøge er ret så lang. I stedet for at være tvunget ind på en fastsat ruteplan foretrækker vi at holde din udforskning løs og spontan. Det er trods alt et eventyr! Ekspeditionsteamet og kaptajnen vil se på havet og vejrforholdene på det givne tidspunkt og derefter vælge de sikreste steder for den pågældende dag. Så, uanset om det er Saunders Island, West Point, Carcass Island eller et andet sted, som vi besøger, kan du være sikker på, at det vil være den bedste mulighed for din ekspedition.

Et sted, som vi højst sandsynligt får mulighed for at besøge, er Stanley, hovedstaden i Østfalklands øhav. Det er en fantastisk lille by at udforske til fods og et fremragende startsted for valgfrie udflugter, du kan vælge imellem. Mens vi er i byens centrum, vil du sikkert gerne besøge dens udvalg af lokale butikker og måske endda gøre holdt på en engelsk pub for at dele et stort glas øl med de venlige lokale.

Dag 22. Rejsen nordpå

På vej tilbage mod Punta Arenas passerer vi gennem Magellanstrædet. Det blev opkaldt efter den portugisiske opdagelsesrejsende Fernando de Magallanes, som opdagede det, da han var kaptajn på en spansk ekspedition, der sejlede rundt om jorden i 1520. Mens du nyder den fortryllende udsigt hele vejen omkring dig, så tænk et øjeblik på Fernando og hans besætning, der kortlagde disse have i et gammelt og udtjent skib for 500 år siden.

I løbet af vores rejse vil Ekspeditionsteamet opsummere vores oplevelser fra Antarktis, så du får mulighed for at bevare Antarktis i hovedet lidt endnu. Da dit krydstogt er ved at være slut, er det også det perfekte tidspunkt at gå gennem de billeder, du har taget på dit krydstogt. Og hvad angår alle de ting, du har elsket at gøre på skibet indtil videre, er der stadig tid til at gøre dem et par gange mere.

Som altid, er skibets faciliteter der, for at du kan nyde dem. Hvis du endnu ikke har fået sved på panden i motionscentret eller saunaen, er muligheden der nu. Glem ikke at gå ud på dækket en gang imellem.

Dag 23. Må eventyret aldrig få en ende

Vi ankommer til Punta Arenas om morgenen, tilbage til civilisationen igen. Du bliver transporteret til lufthavnen og flyver tilbage til Santiago, hvor du får mulighed for at udforske Chiles hovedstad igen. Men inden da siger vi først et glædeligt farvel til hinanden, besætningen og ekspeditionsteamet.

Hvordan afslutter du en 23 dage lang oplevelse til søs omgivet af nogle af de mest fjerntliggende, imponerende landskaber kendt af menneskeheden? Svaret er: Det gør du ikke. Oplevelsen vil leve videre i de minder og den viden, du nu bærer med dig. Den lever i de billeder og historier, du bringer med tilbage til venner og familie. Vi håber, at din oplevelse af vores bæredygtige ekspeditionskrydstogt har været inspirerende, fornyet din ærefrygt for naturen og genantændt en passion for at beskytte den.

Livet ombord MS Fram

På denne rejse sejler du med MS Fram, som blev bygget i 2007 med henblik på polarekspeditioner med ét formål – at bringe gæster tættere på naturen. I 2020 blev skibet renoveret, så det har nu fået et opdateret interiør. Skibet blev fra starten designet til sejlads i polarvande og opfylder de højeste sikkerhedsstandarder. Således er dette krydstogtsskib spækket med udstyr og funktioner, der vil tilfredsstille den indre Jacques Cousteau på alle opdagelsesrejserne. Der er virkelig mulighed for at opleve noget helt unikt. Nedenfor kan du læse nærmere om de enkelte kahytstyper: 

 • Indvendige kahytter
  Denne kahytstype har intet vindue. Der er seperate senge, hvor den ene kan laves om til en sofa, eller køjesenge. Der er eget bad/toilet i kahytten. Ingen kahytter er under vandlinjen, hvilket betyder, at du kan være både placeret lavt og højt på skibet. Du skal vælge denne kahyt, hvis du foretrækker at være på dækket og i panoramasalonen i dagstimerne.

 • Udvendige kahytter
  Denne kahytstype har et form for vindue feks koøje eller et større vindue. Der kan dog være enkelte kahytter der har begrænset udsigt i form af, at der er en redningsbåd eller lignende som skærmer for udsigten. Der er seperate senge, hvor den ene kan laves om til en sofa. Der kan være køjesenge. Der er eget bad/toilet i kahytten. Kahytten er oftest placeret på de lavere dæk ved udgangen fra skibet. Du skal vælge denne kahyt, hvis du foretrækker at være på dækket og i panoramasalonen, men gerne vil have lidt naturligt lys ind i kahytten. Dette er den mest populære kahytstype.

 • Arctic superior udvendige kahytter placeret på øvre dæk
  Denne kahytstype har et vindue. Kahytterne er som oftest placeret højere oppe på skibet, og de kan også være placeret på panoramadækket. Der er seperate senge og eget bad/toilet i kahytten. Du skal vælge denne kahyt, hvis du gerne vil opholde dig på dækket og i panoramasalonen, men også gerne have mulighed for at opholde dig i kahytten.

Priser på andre kahytstyper oplyses gerne ved anmodning. Kontakt os pr mail eller telefon.

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato
Praktiske Informationer

Afrejsedatoer:

 • 2022: 3. februar
 • 2022: 24. februar

NB! Priser på andre kahytstyper, enkeltkahytter og afrejsedatoer end ovenstående oplyses ved anmodning. Kontakt os pr. mail eller telefon.

Prisen inkluderer:

 • Overnatning i Santiago de Chile før ekspeditionskrydstogtet, inklusive morgenmad
 • Transport fra hotellet i Santiago de Chile til Santiago de Chile lufthavn før ekspeditionskrydstogtet
 • Returflyafgange på økonomiklasse mellem Santiago de Chile og Punta Arenas
 • Transport mellem Punta Arenas lufthavn og skibet, inklusive orienteringstur og madpakke 
 • Ekspeditionskrydstogt i en kahyt efter eget valg
 • Morgenmad, frokost og aftensmad inklusive drikkevarer (husets øl og vin, sodavand og mineralvand) i restaurant Aune
 • À A la carte-restaurant Lindstrøm inkluderet for gæster i suite
 • Gratis te og kaffe
 • Gratis Wi-Fi ombord. Vær opmærksom på, at vi sejler i fjerntliggende områder med begrænset forbindelse. Der er ikke mulighed for at streame.
 • Gratis, genanvendelig vandflaske til brug ved drikkevandshaner ombord
 • Engelsktalende Ekspeditionsteam, som organiserer og ledsager dig i løbet af aktiviteter ombord og på land
 • Udvalg af inkluderede aktiviteter
 • Brug af skibets boblebade, panoramiske sauna, indendørs motionscenter
 • Eskorterede landgange med små ekspeditionsbåde i Antarktis
 • Lån af støvler, vandrestokke og alt udstyr til aktiviteter
 • Gratis vind- og vandtæt ekspeditionsjakk

Ikke inkluderet:

 • Flyrejse til/fra Danmark 
 • Rejse- og afbestillingsforsikring (muligt tilkøb)
 • Bagagehåndtering
 • Tilvalgsudflugter (muligt tilkøb ca 6 måneder før afrejse)
 • Tilvalgsaktiviteter i små grupper med vores Ekspeditionsteam

Tilkøbsudflugter:

 • Forlængede vandreture i Antarktis - fra 281kr 
 • Kajakeventyr i Anarktis - fra 865kr
 • Sneskovvandring i Antarktis - fra 430kr
 • Teltovernatning i Antarktis (en Amundsen-nat) - fra 3.034kr

Bemærkninger:

Vi tager forbehold for ændringer i planlagte program og rejserute grundet vind- og vejrforhold. På en ekspeditionsrejse er det ikke altid plan A, men nogle gange den ligeså gode plan B, der iværksættes. 

Krav for deltagelse i rejsen:

 • Personlige oplysninger
  Der skal udfyldes et skema med personlige oplysninger efter bestilling. Vi gør opmærksom på, at pas skal være gyldigt mindst 6 måneder efter hjemkomst. Rejsende skal selv sørge for at opfylde alle visumkrav. Læs mere om alle indrejsekrav her.

 • Sundhedserklæring
  Alle skal udfylde en sundhedserklæring inden afrejse, Godkendelse af en læge er obligatorisk for rejser til Antarktis, Nordvestpassagen, Nordøstgrønland og Svalbard med undtagelse af sejladser med MS Nordstjernen. Lægeerklæringen må ikke udfyldes af lægen tidligere end 8 uger før afrejsedato. Formularen fremsendes sammen med øvrige dokumenter ved bestilling af rejsen. 

Hurtigrutens fleksible prissystem:

De bedste priser og kahytter får du ved at bestille din rejse så tidligt som muligt. Priser er fleksible, hvilket betyder, at de kan variere afhængig af afrejsedato, kahytstype og tilgængelighed ombord på skibene. Prisen ændrer sig ikke, efter du har fået en bekræftelse fra os. Priser oplyses også gerne på anmodning ved at kontakte os pr. mail eller telefon.

Særlige betalingsvilkår:

Vi gør opmærksom på, at der på denne rejse er særlige betalingsvilkår, der afviger fra vores standard betalingsvilkår beskrevet i vores generelle betingelser. Depositummet er ifølge vores standardsats, mens restbetalingen forfalder 90 dage før afrejse. Er der mindre end 90 dage mellem bestillingsdatoen og afrejsedatoen forfalder hele beløbet til betaling straks.

For yderligere betalingsvilkår, som ikke er specificeret her, refereres der til vores generelle betingelser, der stadig vil være gældende.

Vi tager forbehold for ændringer til de viste priser og tilgængelighed

Gå til toppen af siden

Loading...