INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSEL

Det bedste af magiske Island

Sejlads rundt om alfernes, sagaernes og vulkanernes ø | Rejs sommer 2022

Tag med på en eventyrlig sejlads rundt om landet af ild og is, hvor du kan opleve alt fra kæmpe hvaler, skræppende søpapegøjer, smukke vandfald, vilde gletsjere, mørke lavamarker og historisk vikingearv.

In stock
Travel Code
EX-029

Det kan du glæde dig til

Islandsk natur har betagende landskaber med vandfald, der er blandt Europas mest kraftfulde. Hvorend du vender dig hen så er der gletsjere, lavemarker og regnbuer. Du kan se vulkaner og gejsere, opleve varmekilder, rå vildmark, dyreliv, historiske bopladser og opleve en række øer, byer og bygder, spektakulære udsigter og interessante steder, ledsaget af skibets dygtige ekspeditionshold. Du kommer til steder, hvor du har bedst tilgængelighed med på et skib. Island er også den perfekte destination til at spejde efter hvaler og fugle. Du har mulighed for at ride på Islandske heste - en race der anses for at være den reneste hesterace og i det hele taget er øen et vandre paradis med flere flotte ruter.

Rejseplan

Dag Sted
1 Reykjavík
2 Stykkishólmur
3 Patreksfjördur
4 Nordvestlige Island
5 Djupavik
6 Akureyri
7 Grimsey og Húsavík
8 Húsavík og Langanes
9 Bakkageroi
10 Heimaey
11 Reykjavik

Kort

Rundt om Island med Hurtigruten - Ruby Rejser

Dagsprogram

Dag 1. Ankomst i Island

Under- og efter landing er allerede det første specielle syn. Lufthavnen er placeret mellem dragende bjerge og vildmark med lavasten dækket af mos. Kort herfra ligger Reykjavik, en moderne by, med hyggelige smalle gader, museer mm. 

Dag 2. Sagalandet

Det vestlige Island bliver ofte kaldt Sagaland, fordi det er tydeligt hvordan landskabet er blevet formet af lava. Stykkishólmur er fyldt med vulkansk aktivitet, varme og kolde kilder. Du finder her velbevarede gamle huse i byens centrum og kan udforske museer eller tage med på udflugt. Det kan f.eks. være kajakture, ridning eller vandreture, alt efter hvad du ønsker.  

 • Inkluderet aktivitet:
  • Stykkisholmur: Vandretur og edderfuglecenter

 • Tilvalgsudflugter:
  • Gå berserk i lavamarkerne: Deltag i en guidet vandretur i nogle af Islands mest fascinerende landskaber. Vi besøger de enorme Berserkjahraun-lavamarker, der blev dannet af et vulkansk udbrud for tre-fire tusind år siden.
  • Grotter, kratere og bugter: Velkommen til en eventyrlig tur til nogle af områdets mest populære vandrestier langs kysten - og tre kvarters huleforskning - med den berømte Snæfellsjökull oven over os.
  • Stykkishölmur - seværdighederne på Snæfellsnes: Denne tur tager os til mange af halvøen Snæfellsnes’ fantastiske seværdigheder – et område rig på naturlig skønhed, historie og kultur

  Dag 3. Malerisk fjorde

  Petreksfjördur er en charmerende bosættelse med omkring 690 indbyggere på Islands vestkyst. Du vil finde smukke vandrestier som ligger ved den maleriske fjord. Vestfjordene er et af Islands specielle steder. Her sejler vi rundt om spidsen af Látrabjerg halvøen, hvor Bjargtangar Fyrtårn kan ses fra dækket - Fyrtårnet er Europas vestligste punkt. På land kan Látrabjarg-klipperne udfordskes, klipperne har hjemsted for millioner af fuglarter, såsom suler, lovier, alke og søpapegøjer. Du har også mulighed for at komme tæt på det kraftfuld og store Dynjandi-vandfald, der ligger tæt på Petreksfördur.

  • Inkluderet aktivitet:
   • Gåtur gennem den mest vestlige beliggende landsby i Europa: Vi begynder med en gåtur gennem fiskerlandsbyen Patreksfjörðurs travle havn, lærer om vigtigheden af landsbyens fiskeri og lærer nogle forskellige slags fisk at kende.
  • Tilvalgsudflugter:
   • Patreksfjördur - flot kombination: Bliv betaget af Vestfjordenes skønhed og kultur på en smuk køre- og vandretur til det smukke vandfald Dynjandi.
   • Patrekfjördur - Latrabjarg klippen: Gå på Europas største fuglefjeld, imponerende Látrabjarg, der er Europas vestligste punkt. Nyd det fantastiske fugleliv, den utrolige natur og et besøg på et fascinerende museum.

  Dag 4. Det nordvestlige hjørne

  Vi lader vores indre ekspeditionsrejsende bestemme oplevelserne og forholdene er med til at bestemme programmet for dagen og forsøger at udforske en af de fanstiske fjorde, der er omringet af høje bjerge. 

  Dag 5. Fjerne ruiner

  Vi udforsker i dag en lille havneby Djupavik, der er omringet af smuk natur, og kun har syv huse og et hotel. Det er også stedet hvor Elías Stefánsson bosatte sig og byggede en sildefabrik, og resterne kan stadig ses.

  Dag 6. Nordligste centrum Akureyri

  Islands næststørste by og mest folkerige samfund, der hedder Akureyri og er det nordligste centrum for handel, kultur og service. Byen er energisk og kendt for sin botantiske have. Betragt trafiklysene så kan du se et rødt hjerte i stedet for en rød mand. Byen er også tæt på imponerende Goðafoss-vandfald.

  Hrísey besøges, som er kendt som værende paradis for fugleelskere. I den moderne fiskerby er der 200 beboere. De bor i pæne moderne huse, og sammen med bjergene i baggrunden, udgør dette et aldeles unikt syn. 

  • Inkluderet aktivitet:
   • Akureyri - Byvandring og besøg i botanisk have: Du vil opdage Akureyris fortid og nutid, mens du går i et afslappet tempo gennem byen.

  • Tilvalgsudflugter:
   • Akureyri på hesterygOplev og nyd Islands smukke natur på hesteryg.
   • Mývatns naturbade: Vi besøger det spektakulære Goðafoss-fald, inden vi tager til Mývatn Naturbade (Jarðböðin við Mývatn), hvor man kan nyde en helt naturlig oplevelse. Tag en afslappende dukkert midt i dampskyerne og en luksuriøs svømmetur i en pool med geotermisk vand, der er pumpet op fra 2.500 meters dybde.
   • Væk fra alfarvej: Tør du vove dig væk fra den slagne vej? På turen ses seværdigheder, man ikke ser normalt. I firehjulstrukne Super Jeeps er der mulighed for sjov og spænding, mens vi oplever noget af det bedste af Island.

   Dag 7. Kryds Polarcirklen

   Her kommer vi forbi Grímsey, hvor vi med små både entrere den flotte og græsbeklædte ø. Øen er kendt for, at Polarcirklen går over øen, så det er muligt at krydse linjen til fods. Vi sejler om eftermiddagen videre til Húsavík bugten, der anses som et af de bedste steder i hverden til hvalsafari.

   • Inkluderet aktivitet:
    • Grímsey - Ceremoni ved krydsningen af den arktiske polarcirkel: Lige ud for Islands nordlige kyst ligger øen Grímsey – Islands nordligst beliggende, beboede ø. Med et areal på kun 5,3 km² er øen lille nok til at blive udforsket til fods.

   Dag 8. Hvalhovedstaden

   Floder og smeltet sne transportere nærrigsstoffer fra bjergsider ned til havet. Dette, sammen med sommersolen, skaber masser af plankton, som er bardehvalens fortrukne fødekilde. Byen er ydermere Islands ældste bosættelse, og huser bl.a. Hvalfangstmuseet. Efter besøget her, sejler vi borne Langanes halvøen. Om aftenen sejler vi forbi smukke Langanes.

   • Inkluderet aktivitet:
    • Husavik - Besøg til hvalmuseum:  Vi tager den korte gåtur til hvalmuseet, hvor vi har mulighed for at lære om havets fascinerende, rolige kæmper.
   • Tilvalgsudflugter:
    • Hvaler og søpapegøjer: Hvordan kan den originale hvalsafari i Húsavík overhovedet blive bedre? Selvfølgelig ved at sejle rundt om Puffin Island, der er hjemsted for tusindvis af søpapegøjer
    • Husavik - Diamantcirklen: Udforsk Islands fantastiske og surrealistiske skønhed på denne tur til Hljóðaklettar (også kaldet Ekkoklipperne og De hviskende Klipper), Ásbyrgi-kløften og brusende Dettifoss på en uforglemmelig, guidet tur.

   Dag 9. Alfernes land

   Bakkagerdi er en rigtig vigtig boplads. Området er kendt som Alfernes land og for sin naturlige skønheder. Her vrimler det med søpapegøjer i området, som er et spændende og specielt syn. Normalt er her ikke mange turister, så her er meget fred og ro og plads til lidt afslapning. 

   • Inkluderet aktivitet:
    • Bakkagerdi - Besøg en søpapegøjekoloni: Tag med på tur med en af skibets RIB-både til en lille mole ved siden af en stor koloni af lunder, der også kaldes søpapegøjer. 

   Dag 10. Islands svar på Pompeii

   Heimaey er den største af Vestmannøerne. Disse øer bærer stort præg af storslåede klipper og er levested for mange søpapegøjer, rider og forskellige havfuglearter. Heimaey er et godt sted at spotte hvaler. Byen er islands svar på Pompeii, da der i 1973 opstod et sturt vulkanudbrud, som tvang samtlige mennesker på øen at evakuere og sejle til fastlandet. Mange bygninger blev ødelagt og begravet i lava og aske, andre er gravet fri og restaureret. På øen findes museet Eldmeimar, som er bygget op omkring begivenheden.

    • Inkluderet aktivitet:
     • Sjov og livlig gåtur over lavaen med en lokal: Denne vandretur er en fantastisk måde til at lære om øens vulkanhistorie og være i kontakt med den smukke natur.
    • Tilvalgsudflugter:
     • Rundtur på Heimaey: Nyd en tre timers bustur til Heimaeys hovedattraktioner. Besøg adskillige betagende naturperler og lær noget om vulkanudbruddet i 1973, når vi besøger museet Eldheimar.
     • Bådtur til Heimaey: Sejl rundt om Heimaey og se dets landskaber og dyreliv fra en anderledes vinkel.

    Dag 11. Eventyrrejsen slutter

    Her slutter rejsen i Reykjavik. Før du rejser hjem, er en sidste mulighed for en udflugt. Dette er til Den Gyldne Cirkel og Den Blå Lagune. 

    Livet ombord MS Fram

    På denne rejse sejler du med MS Fram, som blev bygget i 2007 med henblik på polarekspeditioner med ét formål – at bringe gæster tættere på naturen. I 2020 blev skibet renoveret, så det har nu fået et opdateret interiør. Skibet blev fra starten designet til sejlads i polarvande og opfylder de højeste sikkerhedsstandarder. Således er dette krydstogtsskib spækket med udstyr og funktioner, der vil tilfredsstille den indre Jacques Cousteau på alle opdagelsesrejserne. Der er virkelig mulighed for at opleve noget helt unikt. Nedenfor kan du læse nærmere om de enkelte kahytstyper: 

    • Indvendige kahytter
     Denne kahytstype har intet vindue. Der er seperate senge, hvor den ene kan laves om til en sofa, eller køjesenge. Der er eget bad/toilet i kahytten. Ingen kahytter er under vandlinjen, hvilket betyder, at du kan være både placeret lavt og højt på skibet. Du skal vælge denne kahyt, hvis du foretrækker at være på dækket og i panoramasalonen i dagstimerne.

    • Udvendige kahytter
     Denne kahytstype har et form for vindue feks koøje eller et større vindue. Der kan dog være enkelte kahytter der har begrænset udsigt i form af, at der er en redningsbåd eller lignende som skærmer for udsigten. Der er seperate senge, hvor den ene kan laves om til en sofa. Der kan være køjesenge. Der er eget bad/toilet i kahytten. Kahytten er oftest placeret på de lavere dæk ved udgangen fra skibet. Du skal vælge denne kahyt, hvis du foretrækker at være på dækket og i panoramasalonen, men gerne vil have lidt naturligt lys ind i kahytten. Dette er den mest populære kahytstype.

    • Arctic superior udvendige kahytter placeret på øvre dæk
     Denne kahytstype har et vindue. Kahytterne er som oftest placeret højere oppe på skibet, og de kan også være placeret på panoramadækket. Der er seperate senge og eget bad/toilet i kahytten. Du skal vælge denne kahyt, hvis du gerne vil opholde dig på dækket og i panoramasalonen, men også gerne have mulighed for at opholde dig i kahytten.

    Priser på andre kahytstyper oplyses gerne ved anmodning. Kontakt os pr mail eller telefon.

    Bestil

    Antal rejsende
    Vælg antal af rejsende
    Afrejsedato
    Vælg afrejsedato
    Praktiske Informationer

    Afrejsedatoer:

    • 28. juli 2022
    • 7. august 2022

    NB! Priser på andre kahytstyper, enkeltkahytter og afrejsedatoer oplyses ved anmodning ved at kontakte os pr mail eller telefon.

     
     

    Prisen inkluderer:

    • Ekspeditionsrejse med Hurtigruten med kahytskategori efter eget valg.
    • Helpension (morgenmad, frokost og aftensmad)
    • Kaffe/te ad lib 
    • Drikkevarer til middagen (øl, vin eller sodavand)
    • Gratis wifi om bord - vær opmærksom på at vi sejler i fjerne områder og der kan være begrænset forbindelse
    • Vind- og vandtæt jakke
    • Landgange med små polarcirkelbåde og aktiviteter om bord
    • Professionelt engelsktalende ekspeditionshold, der holder foredrag og deltager i landgange og aktiviteter
    • Lån af vandtætte støvler ombord.

    Ikke inkluderet:

    • Fly tur/retur 
    • Rejse- og afbestillingsforsikringer 
    • Tilvalgsudflugter (Nogle udflugter kan kun købes ombord)
    • Drikkevarer - er ikke inkluderet for rejser i 2019
    • Transfer fra lufthavn til/fra skib

    Tilkøb af udflugter:

    • Vandretur i Berserkjahrauns lavamarker - Fra kr 1.387
    • Grotter, kratere og bugter - Fra kr 1.561
    • Stykkishólmur - Fra kr 1.213
    • Patreksfjördur, flot kombination - Fra kr 1.430
    • Patreksfjördur, Latrabjarg klippen - Fra kr 1.430
    • Væk fra den slagne landevej - Fra kr 2.083
    • Akureyri på hesteryg - Fra kr 691
    • Mývatns nature baths - Fra kr 1.039
    • Hvaler og søpapegøjer - Fra kr 1.213 
    • Heimaey rundtur - Fra kr 952
    • Heimaey bådtur - Fra kr 604 

    Mulige tilkøb:

    • Fly tur/retur 
    • Rejse- og afbestillingsforsikringer 
    • Tilvalgsudflugter (Nogle udflugter kan kun købes ombord)

    Bemærkninger:

    Vi tager forbehold for ændringer i planlagte program og rejserute grundet vind- og vejrforhold. På en ekspeditionsrejse er det ikke altid plan A, men nogle gange den ligeså gode plan B, der iværksættes. 

    Krav for deltagelse i rejsen:

    • Personlige oplysninger
     Der skal udfyldes et skema med personlige oplysninger efter bestilling. Vi gør opmærksom på, at pas skal være gyldigt mindst 6 måneder efter hjemkomst. Rejsende skal selv sørge for at opfylde alle visumkrav. Læs mere om alle indrejsekrav her.

    • Sundhedserklæring
     Alle skal udfylde en sundhedserklæring inden afrejse, Godkendelse af en læge er obligatorisk for rejser til Antarktis, Nordvestpassagen, Nordøstgrønland og Svalbard med undtagelse af sejladser med MS Nordstjernen. Lægeerklæringen må ikke udfyldes af lægen tidligere end 8 uger før afrejsedato. Formularen fremsendes sammen med øvrige dokumenter ved bestilling af rejsen. 

    Hurtigrutens fleksible prissystem:

    De bedste priser og kahytter får du ved at bestille din rejse så tidligt som muligt. Priser er fleksible, hvilket betyder, at de kan variere afhængig af afrejsedato, kahytstype og tilgængelighed ombord på skibene. Prisen ændrer sig ikke, efter du har fået en bekræftelse fra os. Priser oplyses også gerne på anmodning ved at kontakte os pr. mail eller telefon.

    Særlige betalingsvilkår:

    Vi gør opmærksom på, at der på denne rejse er særlige betalingsvilkår, der afviger fra vores standard betalingsvilkår beskrevet i vores generelle betingelser. Depositummet er ifølge vores standardsats, mens restbetalingen forfalder 90 dage før afrejse. Er der mindre end 90 dage mellem bestillingsdatoen og afrejsedatoen forfalder hele beløbet til betaling straks.

    For yderligere betalingsvilkår, som ikke er specificeret her, refereres der til vores generelle betingelser, der stadig vil være gældende.

    Vi tager forbehold for ændringer til de viste priser og tilgængelighed

    Gå til toppen af siden

    Loading...