INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSEL

Den ultimative ekspedition

Antarktis, Falklandsøerne og Sydgeorgien | Rejs i vinteren 2021-2022

Kom i land på 3 isolerede øer ved sydpolen. En rejse på 23 dage, hvor du oplever de fabelagtige Falklandsøer, smukke Sydgeorgien og imponerende Antarktis på denne ekspeditionsrundrejse. 

In stock
Travel Code
EX-017

Det kan du glæde dig til

Oplev de fabelagtige Falklandsøer, der byder på en anden kulturel oplevelse, hvor du oplever får der græsser ved siden af pingvinkolonier, mens røde engelske busser og hyggelige pubber findes i landsbyen.

Du oplever også fængslende Syd-Georgien, som er kendt som Sydhavets Serengeti - et yndet rejsemål for naturfotografer. Du har her også mulighed for at se kongepingvinen.

Højdepunktet er det imponerende Antarktis. Den antarktiske iskappe dækker 98 % af kontinentet, og er verdens største sammenhængende ismasse. Vi går i land og oplever pingviner i deres støjende og overfyldte kolonier.

Rejseplan

Dag Sted Overnatning
1 Buenos Aires Hotel i Buenos Aires
2 Buenos Aires / Ushuaia På skib
3 Til søs På skib
4-6 Falklandsøerne På skib
7-8 Til søs På skib
9-13 Sydgeorgien På skib
14-15 Til søs På skib
16-20 Antarktis På skib
21-22 Drake-passagen På skib
23 Ushuaia/Buenos Aires -

Kort

Dagsprogram

Dag 1. Rejsen begynder i Buenos Aires

Ekspeditionsrejsen starter med en overnatning i Buenos Aires, Argentinas sprudlende hovedstad. Tag med på en af Hurtigrutens udflugter om eftermiddagen og oplev "Sydamerikas Paris" på egen hånd om aftenen.

Dag 2. Ildlandet

Om morgenen flyver vi fra Buenos Aires til Ushuaia, hvor vi skal påmynstre skibet. Du har et par timer til på egen hånd at udforske Ushuaia, eller du kan tage med på en udflugt til Parque Naciaonal Tierra del Fuego (Ildlandets Nationalpark), inden du går ombord på M/S Fram. Om aftenen begynder vi at sejle gennem den smukke Beagle-kanal.

Dag 3. På åbent hav

Vi er på vej mod Falklandsøerne og krydser derfor det åbne hav. Ombord vil ekspeditionsholdet holde foredrag, og du kan holde udkig efter havdyr fra dækket.

Dag 4-6. Falklandsøerne

Falklandsøernes vilde natur og dyreliv er helt specielt. Det er en helt anden verden med hvide sandstrande og endeløse horisonter. Fårene græsser sammen med enorme kolonier af albatrosser og spring-, konge- og guldlokkede pingviner, mens aggressive tværstribede caracaraer patruljerer ovenover og bjerggæs agerer i vandkanten. Du vil opleve, at pingvinerne vralter tæt på for at kigge på dig, og derefter går de videre igen - du vil derfor få fantastiske muligheder for at tage unikke billeder med retur fra din rejse. Byen Stanley er et godt udgangspunkt for udflugter. Det er lidt surrealistisk, når man kommer til en by, der ligner et miniature-England med røde telefonbokse, røde dobbeltdækkerbusser og engelske pubber. Byen er let at opleve til fods, da de fleste butikker og servicesteder er centreret om havnen.

 • Inkluderet aktivitet:
  • Stanley – Vandretur i lokalsamfundet (2t): Tag på en vandretur gennem Stanleys hovedstad og se de lokale seværdigheder med tid til at tage på oplevelse på egen hånd. Turen stopper ved Historic Dockyard Museum, Jubilee Villa Gardens, Christchurch Cathedral, Victory Green og Great Britton Mast hvor guider og ansatte vil stå til rådighed, så I har mulighed for at stille spørgsmål og få en historie eller to med på vejen.
 • Tilvalgsudflugter:
  • Stanley - Vandretur i naturen på Falklandsøerne (3t): Denne tur er for naturentusiasten, og giver en eksklusiv mulighed for at opleve Falklandsøernes dyreliv og flora. Turen starter ved Whalebone Cove, hvor der er mulighed for at se masser af plante- og dyrearter samt en spektakulær udsigt over Stanley. Udflugten er meget mere end en typisk pingvintur, da der vil også være tid til at udforske Stanley og byens butikker.
  • Stanley - Tur til Bluff Cove Lagoon (3t): Hattie og Kevin Kilmartin inviterer på denne eksklusive tur til deres private dyrekoloni. Her vil I opleve konge-, æsel- og magellanpingviner på gården tæt ved Stanley. Her er dyrelivet spektakulært, stranden er uberørt og Sea Cabbage Cafe er unik. Denne uforglemmelige tur giver mulighed for virkelig at opleve Falklandsøerne, og der er også tid til at udforske Stanley. Du bliver forkælet fra havnen til pingvinkolonien af det entusiastiske team fra Bluff Cove, som ser frem til at underholde dig.
  • Stanley - Se Falklandsøerne fra luften (1,5t): Tag på en sightseeingtur udover det sædvanlige! Flyveturen i sig selv er ca. 35 min. lang, og vil give en smagsprøve på Falklandsøernes vilde og bjergrige landskab. I vil flyve over steder såsom Stanley, Gypsy Cove, Nyre Cove, Two Sisters, Blue Cove Lagoon og Harriet mm. I vil få tildelt headsets, så I kan snakke med piloten og hinanden, og der må fotograferes fra flyet, så I kan tage nogle af oplevelserne med hjem.
  • Stanley - Port Stanleys seværdigheder (2t): Tag med på en guidet bustur, hvor du kan lære en masse om Falklandsøernes historie. Turen går gennem Stanley og videre udad Ross Road, hvor I vil passere mindesmærker fra befrielsen i 1982, vrag fra gamle sejlskibe, en privat hvalknogleudstilling. Derudover vil I opleve forskellige arter af flora og fauna og dyreliv såsom magellangåsen og falklandskæmpeanden. Turen slutter ved Historic Dockyard and Museum, hvor der vil være mulighed for at lære en masse om Falklandsøernes sejlhistorie.

Dag 7-8. Foredrag til søs

Vi bruger de næste to dage på at sejle sydpå til smukke Sydgeorgien. Undervejs får vi mere viden omkring destinationen, dvs. om områdets dyreliv, hvalfangst og polarhistorie. Ekspeditionsteamet har en masse viden omkring alt fra geologi og glaciologi til albatrossens parringsritualer og legender om de norske hvalfangere.

Dag 9-13. Sydgeorgien

En af de fascinerende historier omkring Sydgeorgien, er om den antarktiske opdagelsesrejsende Ernest Shackleton og de 22 mænd, som strandet på Elephant Island, blev reddet gennem forbløffende bedrifter af tapperhed og sømandskab. Området er kendt som Sydhavets Serengeti, og øen har en enestående position i Antarktis' økosystem, nemlig uden for havisens grænse – hvilket gør øerne til hjem for millioner af ynglende pingviner, sæler og havfugle. Vi bruger ca. 5 dage på at udforske området, og besøger bl.a. et hvalfangstmuseum, den norske sømandskirke og Ernest Shackletons grav. Undervejs vil vi sandsynligvis også se søelefanter som hviler sig på sandet, pelssælunger der løber ud i og op fra vandet, albatrosser der svæver over os og kongepingviner i tusindvis.

Dag 14-15. Mod Antarktis

Nu går rejsen mod Antarktis og du kan undervejs lærer noget om historie, miljø og dyreliv. Vi sejler gennem Washington-strædet og forbi Coronation Island, inden vi sætter kurs mod Elephant Island og Antarktis.

Dag 16-20. Antarktis

Du kan begynde at se antarktiske pingviner i vandet - og glem ikke at holde udkig efter det første isbjerg. Vi forsøger at komme i land forskellige steder på Syd Shetlandsøerne og på den antarktiske halvø, for at se det fantastiske landskab og dyreliv. Ekspeditionsteamet planlægger fra dag til dag hvad dagene skal byde på, alt efter hvad vind og vejr tillader. Når det er muligt, tilbydes der kajakture, at slå telt op på land og at komme på fantastiske vandreture. 

Dag 21-22. Drake passagen mod Ushuaia

På vej tilbage til civilisationen fortsætter foredragsrækken, og vi genopfrisker oplevelserne fra Antarktis. Turen fra den antarktiske halvø til Ushuaia ved Argentinas sydspids er næsten 1000 kilometer eller 40 timers sejlads i godt vejr.

Dag 23. Verdens sydligste by Ushuaia og rejsens sidste dag

Vi går i land ved Tierra del Fuego - Ildlandet. Ekspeditionsrejsen slutter i verdens sydligste by, Ushuaia, og rejsen fortsætter med fly til livlige Buenos Aires. Her har du mulighed for at deltage i udflugter, og nyde lidt sol og varme inden turen går hjemad.

Livet ombord MS Fram

På denne rejse sejler du med MS Fram, som blev bygget i 2007 med henblik på polarekspeditioner med ét formål – at bringe gæster tættere på naturen. I 2020 blev skibet renoveret, så det har nu fået et opdateret interiør. Skibet blev fra starten designet til sejlads i polarvande og opfylder de højeste sikkerhedsstandarder. Således er dette krydstogtsskib spækket med udstyr og funktioner, der vil tilfredsstille den indre Jacques Cousteau på alle opdagelsesrejserne. Der er virkelig mulighed for at opleve noget helt unikt. Nedenfor kan du læse nærmere om de enkelte kahytstyper: 

 • Indvendige kahytter
  Denne kahytstype har intet vindue. Der er seperate senge, hvor den ene kan laves om til en sofa, eller køjesenge. Der er eget bad/toilet i kahytten. Ingen kahytter er under vandlinjen, hvilket betyder, at du kan være både placeret lavt og højt på skibet. Du skal vælge denne kahyt, hvis du foretrækker at være på dækket og i panoramasalonen i dagstimerne.

 • Udvendige kahytter
  Denne kahytstype har et form for vindue feks koøje eller et større vindue. Der kan dog være enkelte kahytter der har begrænset udsigt i form af, at der er en redningsbåd eller lignende som skærmer for udsigten. Der er seperate senge, hvor den ene kan laves om til en sofa. Der kan være køjesenge. Der er eget bad/toilet i kahytten. Kahytten er oftest placeret på de lavere dæk ved udgangen fra skibet. Du skal vælge denne kahyt, hvis du foretrækker at være på dækket og i panoramasalonen, men gerne vil have lidt naturligt lys ind i kahytten. Dette er den mest populære kahytstype.

 • Arctic superior udvendige kahytter placeret på øvre dæk
  Denne kahytstype har et vindue. Kahytterne er som oftest placeret højere oppe på skibet, og de kan også være placeret på panoramadækket. Der er seperate senge og eget bad/toilet i kahytten. Du skal vælge denne kahyt, hvis du gerne vil opholde dig på dækket og i panoramasalonen, men også gerne have mulighed for at opholde dig i kahytten.

Priser på andre kahytstyper oplyses gerne ved anmodning. Kontakt os pr mail eller telefon.

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato
Praktiske Informationer

Afrejsedatoer:

 • 2021: 1. november, 13. december
 • 2022: 3. januar, 3. februar, 24. februar

NB! Priser på andre kahytstyper, enkeltkahytter og afrejsedatoer end ovenstående oplyses ved anmodning. Kontakt os pr. mail eller telefon.

 

Prisen inkluderer:

 • En overnatning i Buenos Aires inkl. morgenmad inden sejladsen
 • Transport fra hotellet til lufthavnen i Buenos Aires
 • Flyrejse på økonomiklasse fra Buenos Aires til Ushuaia tur/retur
 • Transport fra lufthavnen til skibet i Ushuaia inklusiv guidet sightseeing
 • Ekspeditionssejlads med Hurtigruten
 • Helpension (morgen-, frokost-, og aftensmad) inkl. skibets øl, vin og vand
 • Kaffe og te ombord 
 • Vind- og vandafvisende jakke
 • Landgange og aktiviteter ombord og på land
 • Professionelt, engelsktalende ekspeditionshold, der holder foredrag og følger med på landgange og aktiviteter
 • Gratis Wi-Fi (bemærk at vi sejler i fjerntliggende områder med begrænset internet forbindelse. Streaming understøttes ikke)
 • Træningsrum, varme boblebade og sauna med panoramaudsigt
 • Udflugter: 
  • Stanley - Vandretur i lokalsamfundet

Ikke inkluderet:

 • Flyrejse til/fra Danmark 
 • Rejse- og afbestillingsforsikring (muligt tilkøb)
 • Tilvalgsudflugter (muligt tilkøb ca 6 måneder før afrejse)
 • Drikkepenge (ikke et krav, men ønsker du at give så anbefaler vi ca. 80,- NOK per person per dag)

Tilkøbsudflugter:

 • Stanley, vandretur i naturen på Falklandsøerne - 735kr
 • Stanley, tur til Bluff Cove Lagoon - 1039kr
 • Stanley, se Falklandsøerne fra luften - 3039kr
 • Stanley, tur til Port Stanleys seværdigheder - 604kr

 

Bemærkninger:

Vi tager forbehold for ændringer i planlagte program og rejserute grundet vind- og vejrforhold. På en ekspeditionsrejse er det ikke altid plan A, men nogle gange den ligeså gode plan B, der iværksættes. 

Krav for deltagelse i rejsen:

 • Personlige oplysninger
  Der skal udfyldes et skema med personlige oplysninger efter bestilling. Vi gør opmærksom på, at pas skal være gyldigt mindst 6 måneder efter hjemkomst. Rejsende skal selv sørge for at opfylde alle visumkrav. Læs mere om alle indrejsekrav her.

 • Sundhedserklæring
  Alle skal udfylde en sundhedserklæring inden afrejse, Godkendelse af en læge er obligatorisk for rejser til Antarktis, Nordvestpassagen, Nordøstgrønland og Svalbard med undtagelse af sejladser med MS Nordstjernen. Lægeerklæringen må ikke udfyldes af lægen tidligere end 8 uger før afrejsedato. Formularen fremsendes sammen med øvrige dokumenter ved bestilling af rejsen. 

Hurtigrutens fleksible prissystem:

De bedste priser og kahytter får du ved at bestille din rejse så tidligt som muligt. Priser er fleksible, hvilket betyder, at de kan variere afhængig af afrejsedato, kahytstype og tilgængelighed ombord på skibene. Prisen ændrer sig ikke, efter du har fået en bekræftelse fra os. Priser oplyses også gerne på anmodning ved at kontakte os pr. mail eller telefon.

Særlige betalingsvilkår:

Vi gør opmærksom på, at der på denne rejse er særlige betalingsvilkår, der afviger fra vores standard betalingsvilkår beskrevet i vores generelle betingelser. Depositummet er ifølge vores standardsats, mens restbetalingen forfalder 90 dage før afrejse. Er der mindre end 90 dage mellem bestillingsdatoen og afrejsedatoen forfalder hele beløbet til betaling straks.

For yderligere betalingsvilkår, som ikke er specificeret her, refereres der til vores generelle betingelser, der stadig vil være gældende.

Vi tager forbehold for ændringer til de viste priser og tilgængelighed

Gå til toppen af siden

Loading...