INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSEL

Den ultimative ekspedition Svalbard rundt

Sejl rundt om Spitsbergens største ø

På denne rejse kommer du til at gå på opdagelse i alt, hvad Svalbard har at byde på, når vi sejler nordpå for at krydse 80. breddegrad og til Øst-Svalbard, der er hjem for øgruppens største bestand af isbjørne.

In stock
Travel Code
EX-042

Det kan du glæde dig til

Denne rejse er for dig, der vil opleve det hele af Svalbard: isolerede steder, hvor ingen bor, arktisk vildmark og vildt dyreliv. Øgruppen Svalbard ligger ikke langt fra Nordpolen, og den geografiske placering betyder kolde temperaturer, mørke vintre og somre med midnatssol. Denne rejse foregår i sommerhalvåret, hvor naturen blomstrer, dyrelivet stortrives og hvor isen smelter, så det er muligt at sejle tæt på de vilde kyster.

Vi sejler rundt om Spitsbergen, der er Svalbards største ø, og hvor vi kan nyde den uberørte vildmark. Vi planlægger at sejle nord for 80. breddegrad på vej rundt om øerne, mens vi holder udkig efter den mægtige isbjørn. Vi kommer forbi naturreservater og nationalparker, der er anderledes end alle andre steder på jorden. Denne ekspeditionsrejse kommer længere ud end nogen anden af Hurtigrutens ekspeditioner. Er du klar til et eventyr af de helt store?

Rejseplan

Dag Sted Overnatning
1 Oslo/Longyearbyen Hotel i Longyearbyen
2 Longyearbyen På skib
3-5 Nordvest-Spitsbergen Nasjonalpark På skib
6-8 Øst-Svalbard Naturreservat På skib
9-10 Syd-Spitsbergen Nationalpark og Bellsund-området På skib
11 Isfjorden På skib
12 Longyearbyen/Oslo På skib

Kort

Svalbard rundt - Ultimative Ekspedition

Dagsprogram

Dag 1. Fly fra Oslo til Longyearbyen

I Oslo har du mulighed for at opleve museer, parker og cafeer inden aftenens flyrejse til Longyearbyen. Du ser de store kontraster, når du lander på kanten af tundraen i denne lille lufthavn i Longyearbyen. Der er transport fra lufthavnen til hotellet og her har du en overnatning på hotel.

Dag 2. Den farverige by - Longyearbyen

Efter frokost kan du komme med på en spændende udflugt for at udforske byen noget mere. Det arktiske miljø dominerer, men Longyearbyen har et interessant kulturliv, og byen er en førsteklasses destination for eventyrrejsende. Nyd den enestående atmosfære i den farverige forpost til den arktiske vildmark, inden skibet sejler om eftermiddagen.

Dag 3-5. Imponerende fjorde og fascinerende historie

Svalbards nordvestlige hjørne har masser af øer, fjorde og isolerede strande. Det er kaptajnen der bestemmer hvor vi sejler hen grundet vejr og vind. Måske kan vi sejle ind i Kongsfjorden, der anses for at være et af Svalbards smukkeste fjordområder med mægtige gletsjere, der kælver isbjerge ud i havet, og fjorden er indrammet af fantastiske fjeldformationer. På Kongfjordens bred ligger den tidligere kulmineby Ny-Ålesund, der nu er internationalt forskningscenter med en pittoresk blanding af gamle og nye bygninger. Der er spændende landgange og mulighed for smukke kajakture på vej nordpå.

Dag 6-8. Nationalparken til østsiden

Øst-Svalbard har øgruppens største bestand af isbjørne. Vi håber virkelig, at vi ser en på denne rejse! Havet er fyldt med drivis, og det frosne landskab ændres konstant. Der bliver vurderet, hvor vi kan komme sikkert på land eller om vi skal sejle videre. Vi satser på at kunne sejle nord for 80. breddegrad og muligvis endnu længere nordpå til Isflakbukta på Phippsøya, der er en af Sjuøyane (De syv øer), der ligger allernordligst i Svalbard-øgruppen. Det kan ske at det bliver muligt at sejle øst om Nordaustlandet til Kvitøya. Vi fortsætter sejladsen til Edgeøya, der er den tredjestørste ø I Svalbard-øgruppen. 

Dag 9-10. Bellsund-området

Vi har nu nået Spitsbergens sydspids. Der er store variationer i landskabet og geologien ved Hornsund. Tidligst i sæsonen bliver havisen skubbet ind i fjorden, hvilket er med til at tiltrækker isbjørne, der jager fra isflagerne.

Dag 11. Isfjorden imponerende fjordsystem

Dagen bruges på at nyde det imponderende fjordsystem ved isfjorden. Landskabet ændrer sig konstant i de indre dele af isfjorden. De enorme U-formede dale, der er skåret ud af fjeldene af gigantiske gletsjere, der dækkede området for omkring 10.000 år siden, er hjemsted for store bestande af Svalbardrensdyr.

Dag 12. Rejsen slutter i Longyearbyen

Rejsen er ved at være ved sin ende og vi kan nu nyde indsejlingen til Longyearbuen, der byder på et betagende syn af sne- og islandskaberne. Du har nu været hele øen rundt og været kun nogle få hundrede kilometer fra den geografiske Nordpol. Der er transport til luthavnen og du har en natflyvning til Oslo. Ankomst i Oslo tidligt morgen.

Livet ombord MS Spitsbergen

MS Spitsbergen er opkaldt efter Norges arktiske kronjuvel – ø-gruppen Spitsbergen. Efter en total renovering er MS Spitsbergen blevet en del af Hurtigrutens flåde fra maj 2016. Skibet har en udsøgt høj standard med komfortable og moderne fællesområder og kahytter. MS Spitsbergen er et moderne og miljøvenligt skib, der hele tiden bliver forbedret for at reducere udslip og brændstofforbrug. Skibet sejler langs Norges kyst fra september til maj og er en del af Hurtigrutens globale explorer-flåde resten af året.

Du kan læse mere om kahytstyperne herunder:

 • Indvendige kahytter
  Denne kahytstype har intet vindue. Der er seperate senge, hvor den ene kan laves om til en sofa, eller køjesenge. Der er eget bad/toilet i kahytten. Ingen kahytter er under vandlinjen, hvilket betyder, at du kan være placeret både lavt og højt på skibet. Du skal vælge denne kahyt, hvis du foretrækker at være på dækket og i panoramasalonen i dagstimerne.

 • Udvendige kahytter (der kan være begrænset udsigt)
  Denne kahytstype har et form for vindue fx koøje. Der kan dog være enkelte kahytter, der har begrænset udsigt i form af, at der er en redningsbåd eller lignende, som skærmer for udsigten. Der er seperate senge, hvor den ene kan laves om til en sofa. Der kan være køjesenge. Der er eget bad/toilet i kahytten. Kahytten er oftest placeret på de lavere dæk ved udgangen fra skibet. Du skal vælge denne kahyt, hvis du foretrækker at være på dækket og i panoramasalonen, men gerne vil have lidt naturligt lys ind i kahytten. Dette er den mest populære kahytstype.

 • Arctic superior udvendige kahytter placeret på øvre dæk
  Denne kahytstype har et vindue. Kahytterne er som oftest placeret højere oppe på skibet, og de kan også være placeret på panoramadækket. Der er enten dobbeltsenge eller seperate senge og eget bad/toilet i kahytten. Du skal vælge denne kahyt, hvis du gerne vil opholde dig på dækket og i panoramasalonen, men også gerne have mulighed for at opholde dig i kahytten.

Priser på andre kahytstyper oplyses gerne ved anmodning. Kontakt os pr mail eller telefon.

Læs mere om skibet og kahytskategorier her

Livet ombord MS Fram

På denne rejse sejler du med MS Fram, som blev bygget i 2007 med henblik på polarekspeditioner med ét formål – at bringe gæster tættere på naturen. I 2020 blev skibet renoveret, så det har nu fået et opdateret interiør. Skibet blev fra starten designet til sejlads i polarvande og opfylder de højeste sikkerhedsstandarder. Således er dette krydstogtsskib spækket med udstyr og funktioner, der vil tilfredsstille den indre Jacques Cousteau på alle opdagelsesrejserne. Der er virkelig mulighed for at opleve noget helt unikt. Nedenfor kan du læse nærmere om de enkelte kahytstyper: 

 • Indvendige kahytter
  Denne kahytstype har intet vindue. Der er seperate senge, hvor den ene kan laves om til en sofa, eller køjesenge. Der er eget bad/toilet i kahytten. Ingen kahytter er under vandlinjen, hvilket betyder, at du kan være både placeret lavt og højt på skibet. Du skal vælge denne kahyt, hvis du foretrækker at være på dækket og i panoramasalonen i dagstimerne.

 • Udvendige kahytter
  Denne kahytstype har et form for vindue feks koøje eller et større vindue. Der kan dog være enkelte kahytter der har begrænset udsigt i form af, at der er en redningsbåd eller lignende som skærmer for udsigten. Der er seperate senge, hvor den ene kan laves om til en sofa. Der kan være køjesenge. Der er eget bad/toilet i kahytten. Kahytten er oftest placeret på de lavere dæk ved udgangen fra skibet. Du skal vælge denne kahyt, hvis du foretrækker at være på dækket og i panoramasalonen, men gerne vil have lidt naturligt lys ind i kahytten. Dette er den mest populære kahytstype.

 • Arctic superior udvendige kahytter placeret på øvre dæk
  Denne kahytstype har et vindue. Kahytterne er som oftest placeret højere oppe på skibet, og de kan også være placeret på panoramadækket. Der er seperate senge og eget bad/toilet i kahytten. Du skal vælge denne kahyt, hvis du gerne vil opholde dig på dækket og i panoramasalonen, men også gerne have mulighed for at opholde dig i kahytten.

Priser på andre kahytstyper oplyses gerne ved anmodning. Kontakt os pr mail eller telefon.

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato
Praktiske Informationer

Afrejsedatoer:

2022:

 • 5. juli (MS Fram)
 • 16. juli (MS Spitsbergen)
 • 26. juli (MS Spitsbergen)
 • 5. august (MS Spitsbergen)
 • 15. august (MS Spitsbergen)
 • 25. august (MS Spitsbergen)
 • 4. september (MS Spitsbergen)

 

Prisen inkluderer:

 • Kahytskategori efter eget valg
 • Flyrejse på økonomiklasse fra Oslo til Longyearbyen og retur
 • En nat på hotel i Longyearbyen inkl. morgenmad og frokost inden sejladsen
 • Transport i Longyearbyen inkl. en udflugt inden sejlads
 • Helpension om bord (morgenmad, frokost og aftensmad)
 • Drikkevarer til måltiderne (øl, vin, sodavand og mineralvand)
 • Te og kaffe ad libitum om bord
 • Wifi for alle rejsende. Bemærk, vi sejler i fjerntliggende områder, så der kan være begrænset forbindelse. Streaming ikke mulig.
 • Vind- og vandtæt jakke
 • Landgange med små både og aktiviteter om bord og på land.
 • Professionelt engelsktalende ekspeditionshold, der holder foredrag om bord og deltager i landgange og aktiviteter.
 • Lån af støvler, vandrestave og udstyr, der er nødvendigt til aktiviterne.

Ikke inkluderet:

 • Flyrejser, der ikke er nævnt herover
 • Tilvalgsudflugter 
 • Rejse- og afbestillingsforsikring (kan tilkøbes)

Bemærkninger:

Vi tager forbehold for ændringer i planlagte program og rejserute grundet vind- og vejrforhold. På en ekspeditionsrejse er det ikke altid plan A, men nogle gange den ligeså gode plan B, der iværksættes. 

Krav for deltagelse i rejsen:

 • Personlige oplysninger
  Der skal udfyldes et skema med personlige oplysninger efter bestilling. Vi gør opmærksom på, at pas skal være gyldigt mindst 6 måneder efter hjemkomst. Rejsende skal selv sørge for at opfylde alle visumkrav. Læs mere om alle indrejsekrav her.

 • Sundhedserklæring
  Alle skal udfylde en sundhedserklæring inden afrejse, Godkendelse af en læge er obligatorisk for rejser til Antarktis, Nordvestpassagen, Nordøstgrønland og Svalbard med undtagelse af sejladser med MS Nordstjernen. Lægeerklæringen må ikke udfyldes af lægen tidligere end 8 uger før afrejsedato. Formularen fremsendes sammen med øvrige dokumenter ved bestilling af rejsen. 

Hurtigrutens fleksible prissystem:

De bedste priser og kahytter får du ved at bestille din rejse så tidligt som muligt. Priser er fleksible, hvilket betyder, at de kan variere afhængig af afrejsedato, kahytstype og tilgængelighed ombord på skibene. Prisen ændrer sig ikke, efter du har fået en bekræftelse fra os. Priser oplyses også gerne på anmodning ved at kontakte os pr. mail eller telefon.

Særlige betalingsvilkår:

Vi gør opmærksom på, at der på denne rejse er særlige betalingsvilkår, der afviger fra vores standard betalingsvilkår beskrevet i vores generelle betingelser. Depositummet er ifølge vores standardsats, mens restbetalingen forfalder 90 dage før afrejse. Er der mindre end 90 dage mellem bestillingsdatoen og afrejsedatoen forfalder hele beløbet til betaling straks.

For yderligere betalingsvilkår, som ikke er specificeret her, refereres der til vores generelle betingelser, der stadig vil være gældende.

Vi tager forbehold for ændringer til de viste priser og tilgængelighed

Gå til toppen af siden

Loading...