INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSEL

De Britiske Øer - 15 dages sejlads

Maleriske havne, isolerede øer og vidunderligt dyreliv | Rejs april-juli 2022

Tag med på ekspeditionsrejse gennem det robuste landskab og den fantastiske natur langs Englands smukke sydkyst. Vi besøger bl.a. Nordirlands største havfuglekoloni og UNESCO-anerkendte St. Kilda.

In stock
Travel Code
EX-051

Det kan du glæde dig til

Tag med på en fantastisk ekspeditionsrejse gennem historien på denne ultimative sejltur til smukke steder i England, Wales, Nordirland, Isle of Man, Irland, Skotland og Hebriderne. På rejsen blandt de britiske øer udforsker vi vidunderligt dyreliv, fjerntliggende øer og historiske islæt. Der findes skatte overalt - fra de skjulte til dem lige foran os.

På vores vej gennem det robuste landskab og den fantastiske natur, finder vi nogle af de største uberørte områder i Europa. Det isolerede miljø skaber fantastiske habitater fra et stort antal fugle, der svæver over den endeløse himmel, herunder rovfuglen kongeørnen. Vågehvalerne gennembryder havoverfladen og odderne tumbler langs kysten – det er ren idyl.

Vi vil også lægge vejen forbi fiskerlandsbyen Fishguards maleriske havn, den forladte UNESCO-landsby St. Kilda, Nordirlands største havfuglekoloni og whiskyens land, Islay. Vi vil også deltage i oprydning ved naturreservater i tråd med Hurtigrutens bæredygtighedsprogram.

Glæd dig til en rejse for livet.

Rejseplan

Dag Sted
1 Dover, England 
2 Til søs
3 Fishguard, Wales
4 Rathlin Island, Nordirland
5 Isle of Iona, Skotland og Staffa, Skotland
6 St. Kilda, Hirta Island, Skotland
7 Stornoway, Lewis, Skotland
8 Fort William, Skotland
9 Islay, Skotland
10 Douglas, Isle of Man
11 Waterford, irland
12 Isles of Scilly, England
13 Fowey, England
14 Portland, England
15 Dover, England

Kort

Dagsprogram

Dag 1. Dover, England

Inden kursen sættes mod Englands sydkyst, kan du tage dig tid til at udforske kystbyen Dover med det storslåede middelalderslot. Du kan fra kysten se Dovers velkendte hvide klitter, og samtidig strække dine ben, mens vi er til havs. 

Dag 2. Til søs

Denne dag kan du bruge på at lære MS Maud at kende. På skibet kan du blandt andet finde Videnskabscentret, boblebadene og Explorer-loungen. Du kan lytte til foredrag fra vores ekspeditionsteam, som deler ud af deres oplevelser og viden samt klæder dig godt på til de eventyr, der venter forude. 

Dag 3. Fishguard, Wales

Fishguard finder du mellem Presili Hills og Pembrokeshires kyst. Byen er opdelt i to af en stejl, snoet bakke, hvor der på klippetoppen ligger den "nye" by med en imponerende udsigt. Fishguard har en fortid, som er gennemsyret af en historie, der går helt tilbage til det 10. århundrede og inkluderer vikingetogter og nordiske bosættelser. Byen giver et godt indblik i denne fascinerende historie og er charmerende med sine lokale butikker, caféer og restauranter. Du kan udforske de omkringliggende områder der byder på en unik atmostfære med masser af dyreliv og forhistoriske steder at udforske. 

Dag 4. Rathlin, Island, Nordirland

Øen Rathlin er til at finde lige ud for nordkysten og er kendetegnet ved sine forrevne klipper, utallige søer og store, naturlige græsarealer. Øen har en længde på 9 kilometer, hvilket gør det til et ideelt sted at udforske på cykel eller til fods. Her kan du både vælge vandreture på toppen af klipperne eller vandrestier på tværs af øen. Med Nordirlands største havfuglekoloni kan du besøge havfuglecentret eller opleve en panoramaudsigt over kysten fra fyrtånet. Verdensarvstedet Giant's Causeway ligger på fastlandet, kun en kort færge- og køretur væk.

Dag 5. Isle of Iona og Staffa, Skotland

Isle of Iona er verdenskendt for sine religiøse forbindelser og blev i 563 e.Kr. bosat af den irske missionær, Columba. Det restaurerede kloster er et af Skotlands mest historie og hellige steder. Du kan tilbringe tid med at udforske klosteret og lære om dets fascinerende historie, samt besøge den gamle kirkegard, hvor 48 af Skotlands konger er begravet. Du kan også tage på en kort gåtur til det højeste punkt på Iona, der har en spektakulær udsigt. 

Hvis vejforholdende tilllader det vil vi tidligt på eftermiddagen tage en sejltur forbi den hullede ø Staffa. Staffa har fået sit navn efter vikingernes oldnordiske ord for søjle eller kolonne, og har været besøgt af dronning Victoria, Sir Walter Scott og Samuel Johnson og er en af Skotlands mest berømte øer.

Dag 6. St. Kilda, Hirta Island, Skotland

Med et dobbelt UNESCo-verdensarvssted og "juvelen i kronen" af National Trust for Skotland byder St. Kild's vilde øhav på en uforglemmelig oplevelse. De fjerntliggende øer, som er resterne af et vulkansk krater, giver klippeafsatser for tusindvis af ynglende havfugle. Vågehvaler ses ofte omkring øhavets hvirvlende vand. Brug tid på land på at udforske denne fjerntliggende, ubeboede ø, og nyd det storslåede, robuste landskab. Øen var engang hjemstedet for Storbritanniens fjerneste øsamfund og blev evakueret i 1930 på deres egen anmodning efter 5.000 års kontinuerlig beboelse. Det lille museum, der er tilbage, er et bevis på, hvor hårdt livet var på denne udsatte ø. 

Dag 7. Stornoway, Lewis, Skotland

Den oprindelig vikingeby Stornoway er en travl havn og havnefront med museer og kunstgallerier, der overses af det smukke Lews Castle, som du får lov til at udforske. Lidt længere væk fra Stornoway kan du finde møller og hytter, hvor den slidstærke Harris Tweed er blevet vævet. Der er små folkemuseer, de verdensberømte Callanish Standing Stones, beskrevet som Skotlands Stonehenge fra omkring 3.000 f.Kr. og den mystiske Carloway Broch – det bedst bevarede fort i Skotland, der går mere end 2.000 år tilbage.

Dag 8. Fort William, Skotland 

Med sit ry som “Storbritanniens hovedstad for friluftsliv”, tæt på Storbritanniens højeste bjerg og nogle af de mest spektakulære landskaber i Storbritannien, har Fort William en ideel placering. Der er masser af lokale seværdigheder, der er værd at besøge – hvad enten det er det fremragende West Highland Museum i centrum af byen, St. Andrews kirke, St. Marys katolske kirke eller det gamle fort. Attraktioner i nærheden inkluderer byen Glenfinnan – bedst kendt for den fantastiske jernbaneviadukt, der var med i en Harry Potter-film, den 96 kilometer lange Caledonian-kanal, Glencoe – et af Skotlands mest spektakulære områder, og længere væk er Urquhart Castle – et af Skotlands største slotte ved bredden af Loch Ness.

Dag 9. Islay, Skotland

Islay er "whiskyøen", som er en af de største øer i Hebriderne og er verdensberømt for sine tørvede single-malt whiskyer og de mange lokale destillerier. Islay byder på et alsidigt landskab sammen med gamle keltiske ruiner og er et stop for trækfugle, hvilket gør det ideelt at se på havfugle, når man går langs de fantastiske vandrestier på toppen af klipperne.

I den charmerende lille by Bowmore er der en håndfuld små butikker, en rund kirke uden hjørner, og nogle siger, at de lokale er de mest venlige i Storbritannien.

Dag 10. Douglas, Isle of Man

Øen har mere end 160 kilometer lang kystlinje med forrevne klipper og et spektakulært landskab med bølgende bakker, hede og lyng, vandfald, stenstrande og kyststier - en ideel destination at udforske. Douglas har en stærk keltisk- og vikingearv, hvilket giver os mulighed for at besøge vinkemuseer, gå ombord på et historisk damptog, se øens slotte eller bare tage en spadseretur gennem byen og de lokale omgivelser på egen hånd. Ved tidligere besøg på Isle of Man har vi tilsluttet os lokalsamfundet og deltaget i en strandoprydning samt deltaget i en træplantningsceremoni sammen med Department of Forestry, der har identificeret et sted, hvor de agter at plante 84.000 træer som en national skov.

Dag 11. Waterford, Island

Med sine stærke nordiske rødder kan du udforske vikingetrekanten, der er opkaldt efter de 1.000 år gamle vikingemure, der engang omgav området og er en integreret del af byen Waterford kultur og arv. Området, der er gennemsyret af historie og ligger i et smukt irsk landskab, er kendt for sine fremragende arkæologiske skatte. Dele af den gamle murede kerne er stadig tilbage, hvilket også er tilfældet for en række normanniske forter og majestætiske middelalderlige klosterruiner og gamle klostre.

Du kan udforske det nærliggende Kilkenny Castle fra det 12. århundrede, et af de tidligste normanniske stenslotte, gå en tur gennem hyggelige og charmerende landsbyer i nærheden eller nyde det smukke landskab på en cykeltur langs Waterford Greenway. 

Dag 12. Isles of Scilly, England

Dette fortryllende øhav ud for Cornwalls kyst er hjemsted for enestående smukke, tyndt befolkede og uspolerede øer og omkring 140 holme. Disse øer, der er dækket af hede og med storslåede sandstrande, er omgivet af klipper og rev og tilbyder maleriske vandreture langs kysten. Den lille by Tresco, der er ideel at udforske til fods, er hjemsted for den verdensberømte Tresco Abbey Garden med sine 20.000 planter fra 80 forskellige lande. Du kan også udforske slotsruinerne, Valhalla-museet eller slentre langs de hvide strande, som kan minde om troperne. Hvis forholdene tillader det, tilstræber vi at rydde op på stranden på denne charmerende ø.

Vi deler vores tid op i området, og du kan også vælge at besøge St. Mary's – den største af øerne – med sine stenede bugter, arkæologiske steder og den charmerende Hugh Town. Udforsk byen, og prøv nogle af de nyfangede fisk og skaldyr, mens du nyder den dejlige udsigt over øen. Alternativt kan du deltage i en af vores ekstra udflugter såsom en tur rundt om øerne, besøge steder med skibbrud, få øje på sæler, der basker rundt på klipperne og gå rundt i fuglereservatet Annet for at observere søpapegøjer og mange andre ynglende havfugle.


Dag 13. Fowey, England

Den smukke havneby Fowey liger på vestsiden af udmundingen af floden Fowey, en oversvømme dal skåret af smeltevand efter den sidste istid. Du kan udforske stedet til fods, og gå ned til det panoramiske Gribbin Head på vestiden, hvor Gribbin Headland Daymark i 1832 blev sat op for at hjælpe søfolk med at finde vej. 

Dag 14. Portland, England

Portland er beliggende midt på Jurassic Coast, et UNESCO-verdensarvssted, kendt for sin naturlige skønhed og historiske arv og en destination sprængfyldt med intriger og historie. Med stille bugter, nedlagte stenbrud, en rig og fascinerende historie med en af de bedste udsigter i Storbritannien samt et paradis for dyreliv. 

Dag 15. Dover, England

Igen passerer vi Dovers velkendte hvide klipper og lægger til i byens havn, hvor eventyret er nået vejs ende.

Livet ombord MS Maud

MS Maud (Tidligere MS Midnatsol) har fået et navn med lange traditioner både i og uden for Hurtigruten. Skibet er opkaldt efter en af historiens mest berømte polarbåde, Roald Amundsens "Maud" fra 1917. Skibet fik sit navn fra Norges første dronning i moderne tid, der også gav navnet til Hurtigrutens tidligere flagskib, DS dronning Maud fra 1925.

Norges fantastiske natur afspejles i skibets interiør. Komfortable kahytter og suiter har naturlige skandinaviske materialer - granit, eg, birk og uld. Skibets stilfulde og indbydende fællesarealer er fantastiske steder at se verdens smukkeste kyst fra.

Du kan læse mere om de forskellige kahytstyper her: 

 • Polar indvendig kahyt 
  Polar Indvendig-kahytterne ligger på dækkene 4, 6, 7 og 8 og har badeværelse med bruser og toilet. Kahytterne har dobbeltsenge eller adskilte senge og er individuelt indrettet. Kahytterne er mellem 9-15 m2. 

 • Polar udvendig kahyt 
  Polar Udvendig-kahytterne ligger mest på midterste eller nederste dæk. De har badeværelse med bruser og toilet. De har dobbeltseng eller adskilte senge og er individuelt indrettet. Kahytterne er mellem 9-15 m2.

 • Arctic Superior 
  Afslapning og komfort kendetegner Arctic Superior-kahytterne. De ligger på både øverste og midterste dæk og har badeværelser med bruser og toilet. De fleste har dobbeltsenge, og nogle har adskilte senge. Kahytterne er individuelt indrettet. Kahytterne er mellem 10-17 m2.
   
 • Expedition Suite
  Expedition-suiterne er skibets mest luksuriøse kahytter. De ligger på de øverste dæk og har siddeområde med tv, dobbeltseng, badeværelse med bruser og toilet. Nogle suiter har flere faciliteter end andre. Kahytterne er mellem 20-45 m2.

Priser på andre kahytstyper oplyses gerne ved anmodning. Kontakt os pr mail eller telefon.

Læs mere om skibet og kahytskategorier her

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato
Praktiske Informationer

Afrejsedatoer: 

2022: 24. april / 27. juni / 25. juli

NB! Priser på andre kahytstyper, enkeltkahytter og afrejsedatoer end ovenstående oplyses ved anmodning. Kontakt os pr. mail eller telefon.

Prisen inkluderer: 

 • Ekspeditionssejlads i valgt kahytskategori
 • Helpension ombord (morgenbuffet, frokostbuffet, middag)
 • Drikkevarer til middagen (øl, vin eller sodavand)
 • Kaffe og te ad lib
 • Professionelt engelsktalende ekspeditionshold, der holder foredrag og følger med på landgange og aktiviteter
 • Vind- og vandafvisende Explorer-jakke, der kan beholdes efter rejsen
 • Lån af støvler og vandrestave

Prisen inkluderer ikke: 

 • Internationale flyrejser
 • Rejse- og afbestillingsforsikring (muligt tilkøb)
 • Tilvalgsudflugter (udflugtsliste er klar ca. 6 måneder før afrejse)
 • Behandlinger i skibets wellness- og spa-område 
   
   

Bemærkninger:

Vi tager forbehold for ændringer i planlagte program og rejserute grundet vind- og vejrforhold. På en ekspeditionsrejse er det ikke altid plan A, men nogle gange den ligeså gode plan B, der iværksættes. 

Krav for deltagelse i rejsen:

 • Personlige oplysninger
  Der skal udfyldes et skema med personlige oplysninger efter bestilling. Vi gør opmærksom på, at pas skal være gyldigt mindst 6 måneder efter hjemkomst. Rejsende skal selv sørge for at opfylde alle visumkrav. Læs mere om alle indrejsekrav her.

 • Sundhedserklæring
  Alle skal udfylde en sundhedserklæring inden afrejse, Godkendelse af en læge er obligatorisk for rejser til Antarktis, Nordvestpassagen, Nordøstgrønland og Svalbard med undtagelse af sejladser med MS Nordstjernen. Lægeerklæringen må ikke udfyldes af lægen tidligere end 8 uger før afrejsedato. Formularen fremsendes sammen med øvrige dokumenter ved bestilling af rejsen. 

Hurtigrutens fleksible prissystem:

De bedste priser og kahytter får du ved at bestille din rejse så tidligt som muligt. Priser er fleksible, hvilket betyder, at de kan variere afhængig af afrejsedato, kahytstype og tilgængelighed ombord på skibene. Prisen ændrer sig ikke, efter du har fået en bekræftelse fra os. Priser oplyses også gerne på anmodning ved at kontakte os pr. mail eller telefon.

Særlige betalingsvilkår:

Vi gør opmærksom på, at der på denne rejse er særlige betalingsvilkår, der afviger fra vores standard betalingsvilkår beskrevet i vores generelle betingelser. Depositummet er ifølge vores standardsats, mens restbetalingen forfalder 90 dage før afrejse. Er der mindre end 90 dage mellem bestillingsdatoen og afrejsedatoen forfalder hele beløbet til betaling straks.

For yderligere betalingsvilkår, som ikke er specificeret her, refereres der til vores generelle betingelser, der stadig vil være gældende.

Vi tager forbehold for ændringer til de viste priser og tilgængelighed

Gå til toppen af siden