INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSEL

Alaska og British Columbia

Den Indre Passage, bjørne og Aleuterne (nordgående og sydgående) | Rejs sommeren 2022

Tag med på denne ubeskrivelige rejse, hvor du får muligheden for at udforske Alaskas enestående landskaber. Du har mulighed for enten at rejse i nordgående eller sydgående retning. 

In stock
Travel Code
EX-055

Det kan du glæde dig til

På denne rejse tager vi fra Vancouver til Alaskas Misty Fjords og Icy Bay og byerne med blandede kulturer, Wrangell og Sitka. Find hvidhovedede ørne i fiskerbyen Chignik Bay og andre sjældne fugle på de isolerede øer Saint Paul og Saint Matthew i Beringshavet. Vi besøger også Katmai National Park for at spejde efter brune og sorte bjørne.

Obs. Det er muligt at vælge denne rejse i enten nordgående eller sydgående retning. Kort, rejseplan samt dagsprogram tager udgangspunkt i rejsen i nordgående retning - Vælger du rejsen i sydgående retning, vil programmet blot være omvendt af, hvad du ser her. 

Kort

Alaska og British Columbia - Den Indre Passage, bjørne og Aleuterne (nordgående)

Rejseplan

Dag Sted
1 Vancouver, Canada
2 Til søs
3 Misty Fjords National Monument
4 Wrangell, Alaska
5 Sitka, Alaska
6 Icy Bay
7 Til søs
8 Kodiak, Alaska
9 Geographic Harbor / Kukak Bay / Kinak Bay
10 Chignik
11 Unga Village, Alaska
12 Dutch Harbor / Unalaska
13 Til søs
14 Saint Paul Island, Alaska
15 Saint Matthew Island, Alaska
16 Til søs - Beringshavet
17 Nome, Alaska
18 Vancouver Canada

Dagsprogram

Dag 1. Ekspeditionsrejsen begynder
Fra butikkerne på Main Street til kaffebarerne på Commercial Drive, dampuret i Gastown eller kulturhistoriske strandfronter i Kitsilano, finder man hurtigt ud af, hvorfor denne kystmetropol konsekvent kåres som en af verdens bedste byer at bo i. Tag eventuelt en togrejse inden ekspeditionsrejsen med den berømte Rocky Mountaineer.

Dag 2. Sejlads i Canadas Indre Passage
Vi sejler ud i åbent hav med nogle timer gennem Den Indre Passage og beundrer steder som f. eks Grenville Channel, Princess Royal Channel eller Johnstone Strait. Nyd en enestående udsigt til rolige fjorde og bjerge dækket af stedsegrønne skove. I modsætning til passagerer på andre krydstogtskibe, der normalt passerer området om natten, ser vi det sublime sommerlandskab i løbet af dagen.

Dag 3. Uspoleret vildmark
Det største vildmarksområde i det sydøstlige Alaska, Misty Fjords National Monument, har tætte, stedsegrønne regnskove, granitbjerge, der er prydet af dramatiske vandfald, bjergstrømme og vådområder langs kysten. Ofte fylder en mælkeagtig tåge bugterne. Når vejret tillader det, kan man opleve området i RIB-båd eller i kajak.

Dag 4. Alaskas sjæl
Wrangell er en af Alaskas ældste øbyer, og den har tilhørt fire nationer - Tlingit, Rusland, Storbritannien og USA. Talrige helleristninger på stranden og mos-dækkede totempæle er områdes historiske minder. Wrangell, ligger uden for andre krydstogtskibes ruter, og er nu blot en hyggelig fiskerby.

Dag 5. Sitka, blandede kulturer
Fra Sitka er der udsigt over Sisters Mountains og Mount Edgecumbe, der er en sovende vulkan. Sitka var hovedstad i Alaska, da området hørte til Rusland. Nu er den historiske by en blanding af kulturer. Besøg den russisk-ortodokse Saint Michael's Cathedral (Sobor Arkhangela Mikhaila - efter ærkeenglen Michael), eller besøg den nærliggende Sitka National Historical Park, der har mange udsmykkede tlingit-totempæle udstillet.

Dag 6. Tidevandsgletsjere
Icy Bay lever op til sit navn. I Prince William-sundet er den spektakulære natur skabt af de tre gletsjere, der fortsat kælver is i bugten. Vores mål er at udforske Guyot-gletsjeren. Vejret og isbjergene afgør, hvilke områder vi kan besøge.

Dag 7. Ro på havet
Nyd en dag på havet! Ekspeditionsteamet fortsætter sit foredragsprogram og deler omfattende viden og erfaring samt opsummerer rejsen indtil videre og præsenterer planer for de kommende spændende dage.

Dag 8. Emerald Isle City
Den travle by Kodiak ligger på Alaskas største ø - omgivet af frodig skov. Gå en tur i Fort Abercrombie State Historic Park og se bunkere fra Anden Verdenskrig samt havets og skovens vilde dyr. Sørg for også at besøge Baranov Museum, Alaskas ældste bygning, der fortæller Kodiaks mangfoldige historie.

Dag 9. På udkig efter brune bjørne
Valley of Ten Thousand Smokes i Katmai National Park er et dramatisk vulkansk landskab med op til 915 meter høje bjerge. Her er der håb om at finde brune bjørne, mens de søger efter muslinger langs kysten, bær på buske eller fisk i det klare, rindende vand fra bjergene.

Dag 10. Hvor Aleuter-bjergene møder Alaska-golfen
I den lille landsby Chignik Bay har fiskeri efter rød laks været kernen i samfundets økonomi i over et århundrede. Tag ind på fiskefabrikken og mød den venlige lokalbefolkning eller udforsk laksestrømme i den smukke natur. Spejd ved kysterne efter cirka 20 svømmefuglearter eller i luften efter hvidhovedede ørne.

Dag 11. Spøgelsesby i Alaska
Unga Village er en malerisk, men forladt by på den sydlige del af den ubeboede Unga-ø i de fjerntliggende Aleuter-øer. Byen blev grundlagt af aleuterne i 1833, men fiskeriet var utilstrækkelig til at kunne opretholde samfundet, der forlod byen i 1969. Nu er en samling træhuse alt, hvad der er tilbage, omgivet af et tæppe af lyserød troldeurt.

Dag 12. USAs største fiskerihavn
På vej mod Unalaska, der er bedre kendt som Dutch Harbor, ser vi Makushin Volcano, en 2.036 meter høj rygende vulkan. Den populære tv-dokumentarserie Deadliest Catch (på dansk Livsfarlig Fangst) om de lokale fiskekutterbesætninger er optaget her. Gå en tur i byen, se Museum of the Aleutians, tag et kig på den russisk-ortodokse kirke eller spejd efter nogle af de 600 hvidhovedede ørne omkring byen.

Dag 13. Foredrag og afslapning
MS Roald Amundsen fortsætter nordpå gennem Beringshavet - fra Aleuterne til Saint Paul. Ekspeditionsteamet holder foredrag om de kommende destinationer som forberedelse til de kommende dages oplevelser. 

Dag 14. Paradis for fugleelskere
Øen Saint Paul er et ideelt ynglested for trækfugle. Omkring 300 arter findes her - inklusive hornet lunde og toplunde, rødbenet ride og klire. Cirka halvdelen af verdens nordlige pelssælbestand lever i farvandene her. 

Dag 15. Øde ø i Beringshavet
Når vi kommer på land på de sorte sandstrande på den isolerede Saint Matthew Island, er vi de eneste mennesker på øen. Den ligger over 300 kilometer fra den nærmeste by og er kun hjemsted for ynglende havfugle som lomvier og skarve, indfødte Saint Matthew Island studsmus og polarræve.

Dag 16. Krydsning af den internationale datolinje
Brug den sidste dag til søs til at spejde efter hvaler fra dækket, snak med de medrejsende, genopfrisk rejsens oplevelser med Ekspeditionsteamet i Videnskabscentret - eller nyd bare at se verden glide forbi. I løbet af dagen krydser vi den internationale dato linje - ind i i morgen for en kort stund, inden vi sejler tilbage til i dag!

Dag 17. Intet sted er som Nome
Nome på spidsen af Seward-halvøen og med udsigt over Beringshavet er måske den mest berømte guldfeberby i Alaskas historie. Der er genstande fra guldfebertiden overalt, inklusive forladte muddermaskiner, datidens dampmaskiner og gamle jernbanespor. Transport til lufthavnen og flyrejse til overnatning i Vancouver.

Dag 18. Ekspeditionsrejsen slutter
Ekspeditionsrejsen slutter i Vancouver. Forlæng eventuelt opholdet med ekstra tid i den livlige by. Få mest muligt ud af sommervejret på en cykeltur i Stanley Park eller nyd den smukke udsigt fra Sea-to-Sky-kabineliften. Richmond Night Market har utallige madboder, og Granville Island er det kunstneriske knudepunkt.

Livet ombord MS Roald Amundsen

Ekspeditionsskibet MS Roald Amundsen er et af Hurtigrutens nyeste skibe og stod færdigt i 2019. Skibet er præget af banebrydende skandinavisk design med elegante møbler og komfortable kahytter, og er desuden et af de første ekspeditionsskibe i verden til at sejle fuldt elektrisk med hybridteknologi. Skibet har store udsigtsplatforme på flere dæk, så vores gæster kan komme så tæt som muligt på naturen og dyrelivet. MS Roald Amundsen har også tre restauranter med menuer, der afspejler råvarerne fra de områder, vi sejler forbi. Der findes et separat pooldæk inklusiv pools, jacuzzi og barer. Det nye skib har kun udvendige kahytter. Nedenfor kan du læse mere om to af kahytstyperne:  

 • Udvendig kahyt (kahytklasse RS)
  Denne udvendige kahytstype er på midterste eller nederste dæk. Kahytterne er på 17 m2, er rummelige og har vindue. Der er fleksibelt sovearrangement med separate senge og TV med høj kahyt-standard. Sengepladser fra 2 til 4 personer. 

 • Udvendig kahyt (kahytklasse RR)
  Denne udvendige kahytstype på mellemdækket er større og meget rummelig. Kahytterne er mellem 19 og 23 m2, har fleksible sengearrangementer og TV med høj kahyt-standard. Dobbeltseng er standard i denne kahytstype, men kan fås med enkeltsenge efter forespørgsel. Sengepladser fra 2 til 4 personer.

Priser på andre kahytstyper oplyses gerne ved anmodning. Kontakt os pr mail eller telefon.

Læs mere om skibet og kahytskategorier her

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato
Praktiske Informationer

Afrejsedatoer: 

 • 7. juli 2022 (Nordgående)
 • 22. juli 2022 (Sydgående)
 • 8. august 2022 (Nordgående) 

Prisen inkluderer:

 • Flyrejse på økonomiklasse fra Nome til Vancouver eller Vancouver til Nome efter ekspeditionsrejsen
 • Overnatning og morgenmad på hotel i Vancouver inden eller efter ekspeditionsrejsen
 • Transport mellem skibet og lufthavnen i Nome
 • Transport mellem lufthavnen og hotel i Vancouver
 • Ekspeditionsrejse med kahytskategori efter eget valg
 • Morgenmad, frokost og aftensmad inklusive drikkevarer (skibets vin, øl, sodavand og mineralvand) i Restaurant Aune og Restaurant Fredheim
 • À la carte-restaurant Lindstrøm for suite-rejsende
 • Te og kaffe
 • Internetadgang. Vi sejler i fjerne egne med begrænset internetforbindelse. Streaming er ikke muligt.
 • Vandflaske til genopfyldning ved skibets vandstationer
 • Engelsktalende Ekspeditionsteam, der organiserer og leder aktiviteter ombord og i land
 • En række udflugter
 • Aktiviteter ombord
 • Lån af støvler, vandrestave og andet udstyr til aktiviteter
 • Vind- og vandtæt ekspeditionsjakke

Ikke inkluderet:

 • Flyrejser der ikke er nævnt herover
 • Rejse- samt afbestillingsforsikring (Kan tilkøbes)
 • Tilbudte ekstra aktiviteter og udflugter

Bemærkninger:

Vi tager forbehold for ændringer i planlagte program og rejserute grundet vind- og vejrforhold. På en ekspeditionsrejse er det ikke altid plan A, men nogle gange den ligeså gode plan B, der iværksættes. 

Krav for deltagelse i rejsen:

 • Personlige oplysninger
  Der skal udfyldes et skema med personlige oplysninger efter bestilling. Vi gør opmærksom på, at pas skal være gyldigt mindst 6 måneder efter hjemkomst. Rejsende skal selv sørge for at opfylde alle visumkrav. Læs mere om alle indrejsekrav her.

 • Sundhedserklæring
  Alle skal udfylde en sundhedserklæring inden afrejse, Godkendelse af en læge er obligatorisk for rejser til Antarktis, Nordvestpassagen, Nordøstgrønland og Svalbard med undtagelse af sejladser med MS Nordstjernen. Lægeerklæringen må ikke udfyldes af lægen tidligere end 8 uger før afrejsedato. Formularen fremsendes sammen med øvrige dokumenter ved bestilling af rejsen. 

Hurtigrutens fleksible prissystem:

De bedste priser og kahytter får du ved at bestille din rejse så tidligt som muligt. Priser er fleksible, hvilket betyder, at de kan variere afhængig af afrejsedato, kahytstype og tilgængelighed ombord på skibene. Prisen ændrer sig ikke, efter du har fået en bekræftelse fra os. Priser oplyses også gerne på anmodning ved at kontakte os pr. mail eller telefon.

Særlige betalingsvilkår:

Vi gør opmærksom på, at der på denne rejse er særlige betalingsvilkår, der afviger fra vores standard betalingsvilkår beskrevet i vores generelle betingelser. Depositummet er ifølge vores standardsats, mens restbetalingen forfalder 180 dage før afrejse. Er der mindre end 180 dage mellem bestillingsdatoen og afrejsedatoen forfalder hele beløbet til betaling straks.

For yderligere betalingsvilkår, som ikke er specificeret her, refereres der til vores generelle betingelser, der stadig vil være gældende.

Vi tager forbehold for ændringer til de viste priser og tilgængelighed

Gå til toppen af siden

Loading...