Norges kyst med Hurtigruten

Oplev verdens smukkeste sørejse

Norges kyst blomstrer med kulturelle seværdigheder, dybe fjorde, høje fjelde og hyggelige kystbyer. Vælg en sejlads ombord på Hurtigruten og oplev den fortryllende kyststrækning.

Vælg en af de 3 klassiske sejladser - Flybilletten er inkluderet

Rejs med Hurtigruten mellem den 5. april og 31. december 2022 - Køb rejsen som en samlet pakke og få lommepenge med ombord, hvis du bestiller din rejse senest den 25. april 2022. Du får 1000,- NOK pr. person på 6- og 7-dages rejserne og 2000,- NOK på 12-dages rejsen i lommepenge, som kan bruges ombord på skibet. Lommepengene kan du bruge på spændende udflugter eller drikkevarer i baren, restauranten og/eller i butikken ombord.

Uanset hvilken af de 3 klassiske sørejser ombord på Hurtigrutens skibe du vælger, har Norges kyst meget at byde på. På et krydstogt i Norge oplever du enestående natur og et fantastisk dyreliv på verdens smukkeste sørejse. Du kan bl.a. udforske Tromsø i skønne Nordnorge eller tage på opdagelse efter det dansende nordlys – mulighederne er mange! Uanset hvad vil en rejse langs Norges kyst byde på uberørt natur og vilde udsigter af smukke bjerge og fjorde. 

På vores tre klassiske rejser med Hurtigruten er der afrejse året rundt, så du bestemmer selv, hvilken årstid, du vil rejse i. Hver årstid byder på helt unikke oplevelser. Tager du afsted om vinteren, har du mulighed for at jage det fantastiske nordlys. På en sådan jagt vil du, hvis du er heldig, opleve himlen blive fyldt af et hypnotiserende grønt lys, der er vidt beskrevet som et af de smukkeste naturfænomener. Vælger du derimod at tage afsted om sommeren, kan du opleve midnatssolen, hvilket også er et helt særligt naturfænomen, du ikke vil gå glip af. Når du bestemmer dig for at tage afsted på en rejse langs Norges kyst med Hurtigruten, vil du opleve fænomenal, storslået natur og et sprudlende dyreliv, hvor isbjørne og sneræve m.m. har hjemme.

Frapriser:
Kirkenes-Bergen: Fra 10.063 kr.
Bergen-Kirkenes: Fra 11.399 kr.
Bergen-Kirkenes-Bergen: Fra 14.458 kr. 

Priserne er pr. person med udgangspunkt i en delt indvendig dobbeltkahyt med afrejse i december måned og med forbehold for ændringer. 

Se betingelser og mere information om sejladsen i bjælken til venstre

Læs mere
Vi kunne desværre ikke finde nogen rejser her. Prøv venligst igen.

3 spændende byer du kan opleve på din Hurtigruten-rejse langs Norges kyst

Kirkenes
400 km nord for polarcirklen ligger byen Kirkenes. Selvom byen ligger i Norge er 10 % af de 8.684 indbyggere russere, men det er ikke så mærkeligt taget i betragtning af, at byen ligger tættere på Sankt Petersborg end på Oslo. Byens placering gør også, at man kan nyde godt af midnatssolen, hvor solen nogle dage på året aldrig går ned. Kirkenes fik først sit nuværende navn i 1862, da der blev bygget en kirke på næsset. 

Bergen
Bergen er uden tvivl en fantastisk by at gå på opdagelse i. Den lille storby er en kulturby med både store og små begivenheder året rundt. Derudover byder Bergen på god shopping, smuk natur og et hav af fabelagtige restauranter. Byen ligger smukt omgivet af "De syv fjelde", som er en betegnelse for de syv store bjerge, som omkranser byen. 

Tromsø
Byen har både fået kaldenavnet "Hovedstaden af Arktis" og "Nordens Paris", og det er ikke uden grund. Den smukke by er et perfekt sted både at opleve det dansende nordlys, eller nyde de lyse nætter imens midnatssolen skinner. Du skal ikke langt fra centrum, før du befinder dig i fantastisk natur, hvor du bl.a. kan vandre og køre i hundeslæde.

Slædekørsel

Norges smukke landskaber set fra oven

Norges kyst

Vidste du at...?

  1. Norges kulderekord er på -51,4 og blev målt i Karasjok i 1886.
  2. Norge officielt har verdens 7. længste kystlinje, men hvis man medregner øer og fjorde, har de verdens 2. længste kystlinje.
  3. Klimaet ved kysten i Norge påvirkes i høj grad af havet, som er med til at give milde vintre og relativt kølige somre. I indlandet er vintrene som regel koldere end ved kysterne. 
  4. Næsten 3000 km² af Norge er dækket af rene iskapper og gletsjere.

Den bedste chance for nordlys

Hvis nordlyset er målet med din rejse mod nord, så skal du først og fremmest tænke i årstider. Vinteren er uden tvivl den bedste sæson at jagte nordlyset på. Dette skyldes, at nætterne er længere og koldere om vinteren, hvilket betyder, at der er færre vanddampe i luften grundet kulden, som ellers kan danne et tæppe af skyer over nattehimlen og derved mindske chancerne for at fange nordlyset. Søger du nordlyset bør du derfor tage på en rejse imellem oktober og marts måned, og du bør bevæge dig ud på jagt mellem kl. 18:00 og 01:00. Derved giver du dig selv de bedst mulige chancer.

Nu hvor du har et par nordlys-tricks, kan du begynde at overveje selve destinationen for din rejse. Du har selvsagt chance for at se nordlys på alle de nordlysrejser, vi tilbyder, men nogle destinationer har bedre forudsætninger end andre. Hvis du ønsker, kan du få et indblik i hele vores udbud af nordlysrejser her.

Ombord på Hurtigruten Nordlys Solnedgang ved Norges kyst

                

Vores sørejser med Hurtigruten langs Norges kyst byder på vidt forskellige oplevelser, alt efter hvilken årstid du rejser i. Uanset hvilken årstid du vælger, vil du opleve en natur ud over det sædvanlige. Du har derudover mulighed for at tage på en masse spændende udflugter både nordgående og sydgående, og hvis du er interesseret i at vide, hvornår skibene er i havn, kan du kigge nærmere på vores ruteplaner for Hurtigruten. 

Hvis du allerede har været afsted på en rejse med Hurtigruten langs Norges kyst, kan du bl.a. tage et kig på vores nordlysrejser til Nordnorge og vores ekspeditionsrejser. Gå ikke glip af en rejse i norden – uanset hvilken destination du vælger, kan du være sikker på, at det bliver en oplevelse for livet!