INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSELUdskriv

Den klassiske rundrejse langs Norges kyst - AFREJSE HVER DAG med Hurtigruten

Bergen - Kirkenes - Bergen | 12 dage

Hurtigrutens klassiske rundrejse fra Bergen til Kirkenes og tilbage igen, anses som værende verdens smukkeste sørejse med de spektakulære landskaber.

0,00 kr
In stock
Travel Code
HR-003
Mange oplevelser uanset årstid | verdens smukkeste sørejse

På den klassiske rundrejse med Hurtigruten oplever du mange spændende byer langs Norges smukke kyst – besøger 34 havne langs Norges kystlinje, der strækker sig over 2.400 sømil.

Det er muligt at rejse på alle 4 årstider, hvor du ved hver sæson får mulighed for at opleve Hurtigruten i et helt nyt lys i rejsen mod nord tilbage til syd. Afgangstidspunktet afspejler også den aktuelle årstid. Det betyder at både de mulige tilvalgsudflugter samt de lokale råvarer, der serveres ombord, afspejler årstiden.

Den klassiske rundrejse med Hurtigruten giver mulighed for at se og opleve den fantastiske natur, som Norge kan tilbyde, krydse polarcirklen, hvor du kan opleve det magiske nordlys, midnatsolen og nyde et besøg til Norges tidligere hovedstad Trondheim.

Turen starter i Bergen, hvorfra kursen sættes mod Kirkenes i nord, hvorefter båden sejler retur mod Bergen.

Rejseperiode: Daglig afgang året rundt i både forår, sommer, efterår og vinter sæsonen

    

Hvilket skib vil du sejle med langs Norges kyst?

Læs mere om Hurtigrutens skibe 

Ruteplan efter årstider: 

Forår   |    Sommer    |     Efterår    |    Vinter

NORDGÅENDE

Dag 1: Rejsens start i Bergen

Sejladsen begynder i Bergen. Der findes ikke mange vitale byer, der har så godt bevarede historiske bygninger som Bergen.

Udnyt tiden og rejs tidligt fra Danmark, så du har mulighed for at besøge Bryggen, der er på UNESCOs verdensarv liste og dateres tilbage til 1300-tallet. Nyd de mange restauranter og caféer.

Tag turen op på fjeldet Fløyen med Fløibanen, besøg Fisketorget, se Edvard Griegs hjem og museum, eller tag turen til Fantoft Stavkirke.

Bergen kaldes også “Byen mellem de 7 fjelde” og betegnes dermed som indgangen til de Norske fjorde. Her starter og slutter de traditionelle skibsruter over Nordsøen. Vi sejler ud fra Bergen mod nord ved aftenstid.

Dag 2: Ålesund og Geirangerfjorden

Dette er dagen for spektakulære oplevelser! Før morgenmaden kan du mod vest se Hornelen fjeldet, der er tilknytte til vikingehistorier. Sejlturen går nordover til Ålesund – det perfekte eksempel på en by med jugendstil. Ålesund brændte nemlig ned i 1904 og blev genopbygget i jugendstil. Midt i byen ligger fjeldet Aksla, der er 418 trappetrin fra centrum.

Om sommeren fra juni til august: Vi besøger den naturskønne Geirangerfjorden, der er med på UNESCOs liste over verdens kultur og naturarvs steder. Der er både høje fjeldtoppe, stejle sider og vilde vandfald.

I efteråret fra september til oktober:
 Vi sejler som de eneste ind i Hjørundfjorden, der er en lille fjordperle omkranset af smy bygder, fjeldgårde og uberørt natur. De aktive kan tage på udflugt til fjeldet, hvor du får de mest fantastiske udsigter.

Vælg dine udflugter for dag 2 her (Tilkøb).

Dag 3: Kongernes by, Trondheim

Trondheim er midt-Norges hovedstad, der er blevet grundlagt af vikingekongen Olav Tryggvason i år 997. Byen er den tredje største og med sin pragtfulde Nidarosdomen og andre seværdigheder, så er byen stadig hovedmålet for mange pilgrimsrejsende. 

Vi sejler gennem Trondheimsfjorden, hvor vi på vejen kan se den lille ø Munkholmen. Den historiske ø har fungeret både som rettersted, kloster, fort og fængsel.

Nidarosdomen er rent faktisk Norges mest berømte kirke. På samme tid er den også den eneste kirke, der er bygget i gotisk stil. Besøg den gamle bydel Bakklandet, med velbevarede og gamle farverige træhuse, inden vi sejler videre mod polarcirklen (midnatssolens rige).

Vælg dine udflugter for dag 3 her (Tilkøb). 

Dag 4: Polarcirklen og Lofoten

Vi kryder den usynlige grænse – polarcirklen! Vi er nu 66o 33′ Nord er det sydligste punkt, hvor solen om midsommeren skinner 24 timer, og hvor nordlyset oplyser vinterhimlen. Ombord fejrer vi krydsningen på dæk med en polarcirkeldåb. Vi kan afsløre at det bliver koldt og vådt.

Det er første dag i det arktiske farvand på denne rejse, og i løbet af aftenen ankommer Hurtigruten til Svolvær – også kaldet Lofoten. Lofoten er byen man forelsker sig i. Lofoten byder på den rå lofotvæg af granit og vulkanske sten, fjelde, der gemmer små fiskelandsbyer, og hvide sandstrande.

Flere små steder som Henningsvær, Å eller Stamsund har de klassiske fiskestativer, og Rorbue, har små traditionelle fiskeboliger.

Vælg dine udflugter for dag 4 her (Tilkøb).

Dag 5: Tromsø, porten til Ishavet

I løbet af natten sejler vi gennem det smalle Raftsundet.  Hurtigruten har et stop i Harstad inden turen fortsætter via Finnsnes til Tromsø, hvor vi har et længere stop. Her møder vi også det nordgående og sydgående Hurtigruten skib. Om sommeren kan de morgenfriske gå i land ved Riøyhamn og tage med på hvalsafari på fjorden. Udflugten kan kun bestilles om bord.
Tromsø er den arktiske hovedstad og det er en smuk by med et levende kulturliv. Byen er omgivet af fjelde, fjorde og øer, og med sit kendte landmærke Ishavskatedralen, som er et besøg værd.

Vælg dine udflugter for dag 5 her (Tilkøb). 

Dag 6: Honningsvåg og Nordkap

Turen går i dag til Honningsvåg, også kendt som indgangen til Nordkap, der er det nordligste punkt på europæisk fastland. Vi sejler gennem Lapland, hvor Hurtigruten passerer klippeformationen Finnkjerka og fiskelandsbyen Køllefjord, hvor der er muligt at møde de lokale samere.

Vælg dine udflugter for dag 6 her (Tilkøb).

SYDGÅENDE

Du besøger de samme havne på tilbagevejen, som på den nordgående sejlads, men ankommer på andre tidspunkter af døgnet.

Dag 7: Kirkenes – rejsens vendepunkt og start på rejsen mod syd

Udsigten og havet bliver mere dramatisk når vi sejler mod Kirkenes. Kirkenes ligger kun få kilometer fra den Russiske grænse og de samiske lokalsamfund i det nordlige Skandinavien. Kirkenes er kendt som hovedstaden i Barentsregionen og porten mod øst. Sommeren er fantastisk i Kirkenes med op til 30 varmegrader og den lokale befolkning snakker norsk, samisk, finsk og russisk som også genspejler kulturen i Lapland. På turen sydover, langs den norske kyst, besøger vi nu de havne vi besøgte om natten på vej nordover, om dagen.

Vælg dine udflugter for dag 7 her (Tilkøb).

Dag 8: Hammerfest og Tromsø

Start eksempelvis din dag med en morgenmad i Nordkapp-hallen ude på Nordkap klippen. Senere på dagen er der et ophold i byen Hammerfest, inden vi sejler videre til Tromsø. Her inviteres I med til en helt speciel musikalsk oplevelse – en Midnatskoncert i Ishavskatedralen.

Vælg dine udflugter for dag 8 her (Tilkøb).

Dag 9: Vesterålen og Lofoten

Turen går videre gennem fantastiske Lofoten. Hurtigruten sejler gennem et imponerende netværk af holme og øer, inden turen går til et af de mange højdepunkter for mange – en tur ind til den imponerende og storslået Trollfjorden. Der er også mulighed for at tage med på en spektakulær RIB båd safari gennem Lofoten under midnatsolen (se tilvalgs udflugter)!

Vælg dine udflugter for dag 9 her (Tilkøb).

Dag 10: Polarcirkelen og “De Syv Søstre”

Hurtigruten sejler i dag langs den flotte Helgelandskyst, som består af et utal holme, frodige landbrugsområder og stejle klippevægge, der er værd at stå tidlig op for at opleve. Det er den sidste dag på turen nord for polarcirklen, og Hurtigruten forlader det arktiske område for denne gang. Vi sejler forbi de unikke fjeldformationer såsom “De syv søstre” og “Torghatten”. Hurtigruten sejler tæt på øgruppen Vega, der er på UNESCOs liste over verdens kultur og naturarvs steder, inden skibet ankommer til Sandnessjøen (Se udflugt).

Vælg dine udflugter for dag 10 her (Tilkøb).

Dag 11: Trondheim og Kristiansund

Hurtigruten lægger til kaj i Trondheim, så I har endnu en mulighed til at opleve dejlige Trondheim. Nidarosdomen, hvor tre dronninger og syv konger er blevet kronet, er Skandinavias største middelalderbygning. Hurtigruten sejler videre til Kristiansund, som ligger ved den spektakulære Atlanterhavsvej (se udflugt), og som regnes som Norges hovedstad for tørret torsk «klippfisk», som er den vigtigste norske eksporthavn for tørrfisk.

Vælg dine udflugter for dag 11 her (Tilkøb).

Dag 12: Bergen,  rejsen ender

Sidste dag på rejsen. Den imponerende klassiske runderejse med Hurtigruten langs Norges kyst afsluttes, når skibet lægger til kaj i Bergen igen. Tag med dig dine minder hjem om verdens smukkeste sørejse, og dine oplevelser ombord.


Bestil rejse

Send rejseforespørgsel

Bergen - Kirkenes - Bergen | 12 dage
Jeg accepterer Travelnorths Privatlivspolitik og giver samtykke til, at Travelnorth må behandle min persondata i overensstemmelse hermed.
Ja tak, tilmeld mig Ruby Rejser nyhedsbrev
Praktiske Informationer

Priseksempler

Vinter (november - marts)
November: priser fra DKK 8.400,- per person i indvendig kahyt
Februar 2019: priser fra DKK 10.117,- per person i indvendig kahyt

Forår (april - maj)
April: priser fra DKK 10.463,- per person i indvendig kahyt
Maj: priser fra DKK 15.881,- per person i indvendig kahyt

Sommer (juni - august)
Juni: priser fra DKK 19.994,- per person i indvendig kahyt
Juli: priser fra DKK 17.757,- per person i indvendig kahyt
August: priser fra DKK 15.734,- per person i indvendig kahyt

Efterår (september - oktober)
September: priser fra DKK 11.475,- per person i indvendig kahyt
Oktober: priser fra DKK 9.317,- per person i indvendig kahyt

Frapriser ved 2 personer i indvendig kahyt.

Alle priser er flydende ved Hurtigruten, det vil sige at de varierer fra sæson til sæson og måned til måned, samt i forhold til afrejsedato og tilgængelighed ombord på skibene. De laveste priser er dem der sælges først, og  priserne vil stige ved mange bookinger. Priserne tager udgangspunkt i 2 personer i én kahyt

Fly er ikke inkluderet, men vi hjælper gerne med at bestille flybilletter. Gør venligst opmærksom på dette ved bestilling.

Der er altid helpension (morgenmad, frokost og aftensmad) inkluderet på de klassiske rundrejser

Det er også muligt at medbringe bil - for priser kontakt os venligst

Gå til toppen af siden