INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSELUdskriv

Den klassiske rundrejse med Hurtigruten - AFREJSE HVER DAG

Bergen - Kirkenes | 7 dage

Tag med på den klassiske 7-dages rejse med Hurtigruten, hvor du oplever verdens smukkeste sørejse langs Norges kyst fra Bergen til Kirkenes.

0,00 kr
In stock
Travel Code
HR-002
Mange oplevelser uanset årstid | verdens smukkeste sørejse

Oplever verdens smukkeste sørejse med spektakulære fjelde, magiske fjorde og spændende byer langs Norges smukke kyst. Turen starter i Bergen, hvorfra kursen sættes mod Kirkenes i Nordnorge og hvor rejsen med Hurtigruten også stopper.

Det er muligt at rejse på alle 4 årstider, hvor du ved hver sæson får mulighed for at opleve Hurtigruten i et helt nyt lys i rejsen mod nord tilbage til syd. Afgangstidspunktet afspejler sig af den aktuelle årstid. Det betyder at både de mulige tilvalgsudflugter samt de lokale råvarer, der serveres ombord, afspejler årstiden.

Rejseperiode: Daglig afgang året rundt i både forår, sommer, efterår og vinter sæsonen.

    

Hvilket skib vil du sejle med langs Norges kyst?

Læs mere om Hurtigrutens skibe 

Ruteplan efter årstider: 

Forår   |    Sommer    |     Efterår    |    Vinter

Nordgående

Dag 1: Rejsens start i Bergen

Sejladsen begynder i Bergen. Der findes ikke mange vitale byer, der har så godt bevarede historiske bygninger som Bergen.

Udnyt tiden og rejs tidligt fra Danmark, så du har mulighed for at besøge Bryggen, der er på UNESCOs verdensarv liste og dateres tilbage til 1300-tallet. Nyd de mange restauranter og caféer.

Tag turen op på fjeldet Fløyen med Fløibanen, besøg Fisketorget, se Edvard Griegs hjem og museum, eller tag turen til Fantoft Stavkirke.

Bergen kaldes også “Byen mellem de 7 fjelde” og betegnes dermed som indgangen til de Norske fjorde. Her starter og slutter de traditionelle skibsruter over Nordsøen. Vi sejler ud fra Bergen mod nord ved aftenstid.

Dag 2: Ålesund og Geirangerfjorden

Dette er dagen for spektakulære oplevelser! Før morgenmaden kan du mod vest se Hornelen fjeldet, der er tilknytte til vikingehistorier. Sejlturen går nordover til Ålesund – det perfekte eksempel på en by med jugendstil. Ålesund brændte nemlig ned i 1904 og blev genopbygget i jugendstil. Midt i byen ligger fjeldet Aksla, der er 418 trappetrin fra centrum.

Om sommeren fra juni til august: Vi besøger den naturskønne Geirangerfjorden, der er med på UNESCOs liste over verdens kultur og naturarvs steder. Der er både høje fjeldtoppe, stejle sider og vilde vandfald.

I efteråret fra september til oktober: Vi sejler som de eneste ind i Hjørundfjorden, der er en lille fjordperle omkranset af smy bygder, fjeldgårde og uberørt natur. De aktive kan tage på udflugt til fjeldet, hvor du får de mest fantastiske udsigter.

Vælg dine udflugter for dag 2 her (tilkøb).

Dag 3: Kongernes by, Trondheim

Trondheim er midt-Norges hovedstad, der er blevet grundlagt af vikingekongen Olav Tryggvason i år 997. Byen er den tredje største og med sin pragtfulde Nidarosdomen og andre seværdigheder, så er byen stadig hovedmålet for mange pilgrimsrejsende. 

Vi sejler gennem Trondheimsfjorden, hvor vi på vejen kan se den lille ø Munkholmen. Den historiske ø har fungeret både som rettersted, kloster, fort og fængsel.

Nidarosdomen er rent faktisk Norges mest berømte kirke. På samme tid er den også den eneste kirke, der er bygget i gotisk stil. Besøg den gamle bydel Bakklandet, med velbevarede og gamle farverige træhuse, inden vi sejler videre mod polarcirklen (midnatssolens rige).

Vælg dine udflugter for dag 3 her (tilkøb). 

Dag 4: Polarcirklen og Lofoten

Vi krydser den usynlige grænse – polarcirklen! Vi er nu 66o 33′ Nord er det sydligste punkt, hvor solen om midsommeren skinner 24 timer, og hvor nordlyset oplyser vinterhimlen. Ombord fejrer vi krydsningen på dæk med en polarcirkeldåb. Vi kan afsløre at det bliver koldt og vådt.

Det er første dag i det arktiske farvand på denne rejse, og i løbet af aftenen ankommer Hurtigruten til Svolvær – også kaldet Lofoten. Lofoten er byen man forelsker sig i. Lofoten byder på den rå lofotvæg af granit og vulkanske sten, fjelde, der gemmer små fiskelandsbyer, og hvide sandstrande.

Flere små steder som Henningsvær, Å eller Stamsund har de klassiske fiskestativer, og Rorbue, har små traditionelle fiskeboliger.

Vælg dine udflugter for dag 4 her (Tilkøb).

Dag 5: Tromsø, porten til Ishavet

I løbet af natten sejler vi gennem det smalle Raftsundet.  Hurtigruten har et stop i Harstad inden turen fortsætter via Finnsnes til Tromsø, hvor vi har et længere stop. Her møder vi også det nordgående og sydgående Hurtigruten skib. Om sommeren kan de morgenfriske gå i land ved Riøyhamn og tage med på hvalsafari på fjorden. Udflugten kan kun bestilles om bord.
Tromsø er den arktiske hovedstad og det er en smuk by med et levende kulturliv. Byen er omgivet af fjelde, fjorde og øer, og med sit kendte landmærke Ishavskatedralen, som er et besøg værd.

Vælg dine udflugter for dag 5 her (Tilkøb). 

Dag 6: Honningsvåg og Nordkap

Turen går i dag til Honningsvåg, også kendt som indgangen til Nordkap, der er det nordligste punkt på europæisk fastland. Vi sejler gennem Lapland, hvor Hurtigruten passerer klippeformationen Finnkjerka og fiskelandsbyen Køllefjord, hvor der er muligt at møde de lokale samere.

Vælg dine udflugter for dag 6 her (Tilkøb).

Dag 7: Kirkenes – rejsens vendepunkt og start på rejsen mod syd

Udsigten og havet bliver mere dramatisk når vi sejler mod Kirkenes. Kirkenes ligger kun få kilometer fra den Russiske grænse og de samiske lokalsamfund i det nordlige Skandinavien. Kirkenes er kendt som hovedstaden i Barentsregionen og porten mod øst. Sommeren er fantastisk i Kirkenes med op til 30 varmegrader og den lokale befolkning snakker norsk, samisk, finsk og russisk som også genspejler kulturen i Lapland. Rejsen slutter i Kirkenes, og du kan nu vælge at fly hjem lige efter sejlads, eller f.eks. tage en nat på hotel og tage med på udflugter. 

Vælg dine udflugter for dag 7 her (Tilkøb).

Bestil rejse

Send rejseforespørgsel

Bergen - Kirkenes | 7 dage
Jeg accepterer Travelnorths Privatlivspolitik og giver samtykke til, at Travelnorth må behandle min persondata i overensstemmelse hermed.
Ja tak, tilmeld mig Ruby Rejser nyhedsbrev
Praktiske Informationer

Priseksempler

Vinter (november - marts)
November: priser fra 5.361,- per person i indvendig kahyt.
Februar 2019: priser fra 5.361,- per person i indvendig kahyt.

Forår (april - maj)
April: priser fra DKK 6.420,- per person i indvendig kahyt.
Maj: priser fra DKK 11.172,- per person i indvendig kahyt.

Sommer (juni - august)
Juni: priser fra DKK 14.441,- per person i indvendig kahyt.
August: priser fra DKK 11.363,- per person i indvendig kahyt.

Efterår (september - oktober)
September: priser fra DKK 7.911,- per person i indvendig kahyt. 
Oktober: priser fra DKK 6.117,- per person i indvendig kahyt. 

Alle priser er flydende ved Hurtigruten. Det vil sige at priserne kan varierer i forhold til sæson, afrejsedato og tilgængelighed ombord på skibet. Priserne er som udgangspunkt lavest ved køb af rejse lang tid før afrejse, og herfter vil priserne stige ved mange bookninger. Priserne er beregnet ud fra to personer i én kahyt, og derfor tager vi forbehold for ændring i prisen, i forhold til antallet af rejsende. 

Udflugter er ikke inkluderet, men er et tilvalg.

Der er altid helpension (morgenmad, frokost og aftensmad) inkluderet på de klassiske rundrejser.

Fly er ikke inkluderet, men vi hjælper gerne med bestilling af flybilletter. Gør venligst opmærksom på dette ved bestilling.

Det er muligt at medbringe bil -  kontakt os venligst for flere informationer, herom priser. 

Gå til toppen af siden