Svalbard – et arktisk eventyr med MS Nordstjernen

Svalbard – et arktisk eventyr med MS Nordstjernen

Oplev Svalbard i højsommeren, når det er allersmukkest. Afrejse 29. juni 2017 med fly fra København. Dette er et arktisk polareventyr, hvor vi kommer så tæt på Nordpolen, som man kan komme som almindelig turist

 


Priserne afhænger af hvilken kahytstype du vælger:

 • 2 sengs kahyt – I2 indvendig – fra DKK 18.398,- pr person
 • 2 sengs kahyt – A2 udvendig – fra DKK 21.198,- pr person

Udvendig = med vindue
Indvendig = uden vindue


Prisen inkluderer: 

 • Fly fra København via Oslo til Longyearbyen tur/retur
 • Transfer fra lufthavnen til hotel i Longyearbyen
 • Hotelovernatning i delt dobbeltværelse inklusive morgenmad
 • Byrundtur i Longyearbyen med besøg på galleri og museum.
 • Transfer til skibet
 • Ekspeditionssejlads i valgt kahytskategori
 • Alle landgange og aktiviteter ombord
 • Helpension ombord (morgenbuffet, frokostbuffet, 3 retters a la carte middag)
 • Kaffe og te ombord
 • Professionelt engelsktalende ekspeditionshold
 • Transfer fra skibe til lufthavnen

Ikke inkluderet: 

 • Rejseforsikring og afbestillingsforsikring
 • Drikkevarer
 • Drikkepenge

Rejsen er arrangeret i samarbejde med Travelnorth og Hurtigruten.
Der knytter sig særskilte betingelser til denne rejse.

Tæt på Nordpolen 

6 dages rejse til Svalbard |Travelnorth.dkDette er et arktisk polareventyr, hvor vi kommer så tæt på Nordpolen, som man kan komme som almindelig turist. Vi krydser 80 grader nord ved Moffen, hvor hvalrosserne holder til.
Svalbard er et geologisk mekka, og vi udforsker de arktiske landskaber, kælvende gletsjere og fuglefjelde.

Det er højsommer, og vi oplever 24 timers dagslys og midnatssolen. Vegetationen er sparsom og max 10 cm høj, men der er masser af farverige alpine blomster. Dyrelivet er unikt og der er chance for at se hvaler, rener, polarræv, søpapegøje, mv. Hvis vi er virkeligt heldige ser vi også kongen af Arktis – isbjørnen. (På sidste rejse i 2017 så vi 3 isbjørne). De længere stræk sejles om natten og om dagen koncentrerer vi os om oplevelser nær og i land. Til landgangene benytter vi primært polarcirkelbådene.

Indkvartering på Svalbard 

Første nat i Longyearbyen er enten på Spitsbergen Hotel (hvis man har købt kahytskategori A2 eller I2 ombord på skibet) eller på Hotel Coal Miners’ Cabins (hvis man har købt kahytskategori D2 ombord på skibet).

Spitsbergen Hotel (4*)

…ligger lige ovenfor det man kan kalde centrum i Longyearbyen. Fra Funktionærmessen Restaurant er der en fin panoramaudsigt over byen og fjorden. Hotellet var oprindeligt beboelse og kantine for funktionærer i Store Norske Spitsbergen Coal Company. Det var også her man tog imod gæster og havde det sociale liv. Bygningerne er fredet, og det historiske præg er bevaret i den moderne indretning. Værelserne er med eget bad/toilet.
Coal Miners’ Cabins

…er et hotel, som før i tiden var kulminearbejdernes beboelseskvarter. Det ligger i Nybyen, som er den øverste del af Longyearbyen ca. 2 km fra centrum.
Hotellet er nyrenoveret og med rigtigt pæne værelser. Bad og toilet er på gangen.

Uanset hvor du bor i Longyearbyen, er det kotume at tage sit udendørsfodtøj af, inden man går ind. Hotellerne har Wi-Fi.

MS Nordstjernen – dit hjem om bord

Ekspeditionskrydstogtet foregår med skibet MS Nordstjernen, der blev bygget i 1956. Skibet er selvfølgelig opkaldt efter Nordstjernen, som siden vikingetiden har hjulpet søfolk til navigere langt mod nord. Det er ren Styrmand Karlsen nostalgi i klassisk stil med træpaneler og messing. Et rigtigt smukt og charmerende skib, der i 2000 blev moderniseret og klargjort til arktisk sejlads.
Kahytterne er meget forskellige i størrelse og indretning. Forvent ikke luksus, da det er et ældre skib. De fleste sengepladser er køjesenge med en overkøje og en underkøje.

På denne rejse kan du vælge mellem 3 forskellige kahytskategorier:
A2. Udvendig kahyt 6-8 m2 med eget bad/toilet. Størstedelen af disse kahytter ligger på mellemste dæk.
I2. Indvendig kahyt 6-10 m2 med håndvask. Bad/toilet findes på gangen.
D2. Ind- eller udvendig kahyt med håndvask. 5-7 m2. Bad/toilet på gangen.

Enkeltkahytstillæg på disse afgange er ret højt (fra ca. 8.000 kr. pr. 24/11-2016) og på forespørgsel. Prisen er variabel frem mod afrejse. Er du alene-rejsende kan vi til gengæld tilbyde at skrive dig op til delekahyt med en anden rejsende af samme køn.

Forplejning ombord består af en stor morgenmadsbuffet, frokost buffet og 3-retters ala carte servering til aften. Hele dagen er der kaffe og te. Øvrige drikkevarer til toldfri priser kan tilkøbes.

Al navigation er elektronisk baseret og i loungen findes en stor skærm, hvor man hele tiden kan følge med i skibets sejlrute og ankomsttidspunkter.

Rejsefakta

Denne ekspeditionssejlads foretages to gange om ugen fra juni til september. Denne afgang er vi dog i stand til at tilbyde til en specialpris inklusive fly, og jo før du booker, jo billigere er det.

Selve flyrejsen foregår på egen hånd fra indcheck i Københavns lufthavn til ankomst i Longyearbyen og det samme på returflyvningen. Lokalt er der guide med – både på transfers, byrundtur og på skibet.

Er du alene-rejsende kan du forhøre nærmere omkring delekahyt med en anden alene-rejsende af samme køn.

Ved færdsel i disse arktiske egne er der visse sikkerhedsmæssige forholdsregler, som det er vigtigt at følge. Overalt er der risiko (eller chance om man vil) for at møde isbjørn. Derfor foregår alle udflugter i land med en bevæbnet guide, som man skal følges med. I Longyearbyen er det muligt at færdes på egen hånd, men også her skal man være opmærksom på at isbjørn kan forekomme. Det er dog sjældent i sommerperioden.
Naturen er sårbar, og det kan tage mange år for den sparsomme vegetation at regenerere, så følg guidens anvisninger.

 

Dag til dag program

Longyearbyen Svalbard med HurtigrutenDag 1. Afrejse fra Danmark
Afrejse først på aftenen og ankomst over midnat. Transfer til hotel.


Dag 2.  Longyearbyen og Barentsburg

Efter morgenmaden er der tid på egen hånd i Longyearbyen. Guidet sightseeingtur der ender på kajen, hvor MS Nordstjernen ligger klar til at tage os med på ekspeditionstogt. Folklore på Svalbard HurtigrutenFørste stop er den russiske bosættelse Barentsburg med ca. 500 russere og ukrainere. Mulighed for at besøge Pomormuseet (entré ikke inkluderet) og den lokale bar for en vodka. Dernæst et livligt folkloreshow med sang og dans.
Vi fortsætter ud af Isfjorden og sætter kursen nordpå mod Prins Karls Forland.

Dag 3. Magdalenefjorden og Nordvesthjørnet
isbjørn på Svalbard HurtigrutenOm morgenen ankommer vi til den smukke Magdalenefjorden. Polarcirkelbådene sejler os ind til stranden ved Gravneset, hvor vi går i land. Gravneset ligger omgivet af høje fjelde og kælvende gletsjere. Stedet var udgangspunkt for jagt og hvalfangst i gamle dage, og er
opkaldt efter de cirka 130 grave fra det 17. og 18. århundrede. Vi ser resterne af hvalolieovne, hvor spækket blev kogt af. Måske mulighed for en badetur fra stranden.

svalbard i polarcirkelbådeVi cruiser så langt ind i bunden af fjorden, som isen tillader det.
Er vejret med os hopper vi i polarcirkelbådene og kan fra nært hold betragte de mægtige gletsjere.

Dag 4. Woodfjorden, Liefdefjorden, Moffen og 80 grader N
Vi bruger dagen til at sejle mod Monaco-gletsjeren. Fra dæk har vi udsigt til en række små øer, hvor edderfuglene yngler om sommeren. Er vi heldige, ser vi måske en isbjørn på jagt efter fugleæg.
svalbard på land Hurtigruten | TravelnorthVi kommer til den gamle fangststation Texas Bar i Liefdefjorden og ser, hvordan fangerne boede i en simpel hytte og satte fælder for bl.a. ræve.
I bunden af Bockfjorden finder vi de ”varme” kilder, hvor vandet er 11 grader.
Kursen sættes nu mod nord til øen Moffen, hvor der er en stor hvalroskoloni. Vi har nu passeret 80 grader nord. Natsejlads sydover.

svalbard Hurtigruten - TravelnorthDag 5. Kongsfjorden og Ny-Ålesund
Kongsfjorden er den største fjord på nordvestkysten, og det er muligt at tage en afstikker ind i en af sidefjordene, som hedder Krossfjorden. Naturen varierer fra store vidder til høje fjelde med dramatiske isblå gletsjere som ender i havet. Inderst i fjorden vil du se den majestætiske Kongsbræen. Senere på dagen besøger vi Ny-Ålesund, som var en mineby i gamle dage. Nu er stedet dedikeret til polarforskning, og om sommeren bor her ca. 130 videnskabsfolk. svalbard med MS Nordstjernen - TravelnorthOm vinteren reduceres indbyggertallet til ca. 30 personer.
Kursen sættes retur mod Longyearbyen, hvor vi ankommer på den anden side af midnat.

Dag 6. Hjemrejse fra Longyearbyen
Ved ankomst til Longyearbyen er der transfer direkte til lufthavnen og hjemrejse via Oslo til København med ankomst om formiddagen.

Svalbard Hurtigruten - TravelnorthProgrammet kan variere lidt fra tur til tur. Kaptajnen vil gøre sit yderste for at sejladsen bliver så komfortabel som mulig. Sejlplanen vil altid være underlagt ændringer, så programmets ruter vil derfor altid kun være vejledende. Sikkerheden har altid første prioritet, og det er kaptajnen som bestemmer sejlplanen. Det er altid kaptajn og ekspeditionsleder, der i samråd afgør om det er forsvarligt at gå i land.

svalbard TravelnorthUdover vejr- og andre operative forhold vil båden også være underlagt skrevne og uskrevne regler om at bistå andre skibe eller personer i nød. Ændringer af denne grund kan ikke danne grundlag for reklamation.

 

6 dages rejse til Svalbard |Travelnorth.dk

Kontakt Travelnorth - din Hurtigruten partner