Med Hurtigruten langs Norges kyst:
Hvad kan jeg opleve i havnene…

Kom tæt på oplevelserne langs den norske kyst og de norske kystbyer. Hurtigruten besøger 34 havne på den ene strækning og det samme retur.

 

De havne Hurtigruten besøger om natten på rejsen mod nord, besøges om dagen på rejsen sydpå. Hurtigruten lægger til kaj ved de største byer i længere tid, så der er god mulighed og tid til at gå i land og opleve atmosfæren, eller til at tage med på de mange udflugter som Hurtigruten arrangerer.

 

HAVNENE LANGS NORGES KYST

Bergen
Bergen |Travelnorth.dk

Bergen er byen, som også kaldes  indgangen til de Norske fjorde. Besøg Bryggen, der er på UNESCOs verdensarv liste, og nyd de mange restauranter og caféer. Tag turen op på fjeldet Fløyen med Fløibanen, besøg Fisketorget, se Edvard Griegs hjem og museum, eller tag turen til Fantoft Stavkirke. Færgen sejler ud ved aftenstid.

 

Ålesund

Ålesund | Hurtigruten

Skibet navigerer mellem øer, skær og holme, før vi ankommer til Ålesund. Sejlturen går nordover til Ålesund, det perfekte eksempel på en by med jugendstil. Ålesund er også kendt for fiskerestauranter i verdensklasse.

Geirangerfjorden med Hurtigruten langs Norges kyst |Travelnorth.dkGeirangerfjorden

Den naturskønne Geirangerfjorden er med på UNESCOs liste over verdens kultur og naturarvs steder. Vi sejler kun ind i fjorden juni til juli

Hjørundfjorden

I efteråret besøger man den smukke Hjørundfjord. Vi sejler kun ind i fjorden september til november

Kristiansund

Kristiansund ligger på den spektakulære Atlanterhavsvej, og som regnes som Norges hovedstad for tørret torsk «klippfisk», som den vigtigste norske eksporthavn for tørrfisk.

Nidaros Katedral | travelnorth.dkTrondheim | Travelnorth.dkTrondheim

Trondheim er kongernes by. Trondheim er midt-Norges hovedstad med sin pragtfulde Nidarosdomen (Domkirke) og andre seværdigheder, og er stadig hovedmålet for mange pilgrimsrejsende. Besøg den gamle bydel Bakklandet, med velbevarede og gamle farverige træhuse.

 

Svolvær – Lofoten

Svolvær er en af områderne ved Lofoten. Lofoten regnes også som en af rejsens store højdepunkter med sine majestætiske fjelde, der gemmer små fiskelandsbyer og hvide sandstrande.

Tromsøe med HurtigrutenPolarcirklen med nordlysetTromsø

Tromsø kaldes også porten til Ishavet. Tromsø er den arktiske hovedstad, en smuk by med et levende kulturliv. Byen er omgivet af fjelde, fjorde og øer, og  med sit kendte landmærke Ishavskatedralen, som er et besøg værd. Der plejer at være gode muligheder i vinterperioden for at opleve nordlyset danse på himlen over Tromsø.

HammerfestTil Hammerfest med Hurtigruten | Travelnorth.dk

Hammerfest er på listen over verdens 10 nordligste byer. Det er dog et definitionsspørgsmål. Det er Norges første by der har haft elektrisk gadelys og nu om dage er byen vigtig for norsk gasproduktion.

Honningsvåg og Nordkap

Honningsvåg med Hurtigruten

Honningsvåg er indgangen til Nordkapp, der er det nordligste punkt på europæisk fastland. Honningsvåg er dermed det nordligste punkt vi sejler med Hurtigruten.

Kirkenes panorama | Travelnorth.dkKirkenes

Udsigten og havet bliver mere dramatisk når vi sejler mod Kirkenes. Kirkenes ligger kun få kilometer fra den Russiske grænse og de samiske lokalsamfund i det nordlige Skandinavien. Kirkenes er kendt som hovedstaden i Barentsregionen og porten mod øst. Sommeren er fantastisk i Kirkenes med op til 30 varmegrader og den lokale befolkning snakker norsk, samisk, finsk og russisk som også genspejler kulturen i Lapland.

 

NRK lavede i 2011 en dokumentar om Hurtigruten – Der blev sendt live fra Hurtigrutens skib “Nordnorge” 24 timer i døgnet. Se et 60 minutters udklip af filmen Minutt for Minutt herunder.

Forespørgsel

Dit navn (skal udfyldes)

Din e-mail (skal udfyldes)

Telefon

Vælg Rejse/Rute

Vælg kahytstype

Vælg dato

Beskriv dit ønske her