Bergen – Kirkenes – Bergen (12 dage)

En klassisk rundrejse på 12 dage med Hurtigruten

Denne klassiske rundrejse med Hurtigruten er kendt som verdens smukkeste sørejse med spektakulære fjelde og magiske fjorde. Rejsen starter i Bergen op til Kirkenes og retur til Bergen.

 

Den klassiske rundrejse med Hurtigruten på 12 dage |Travelnorth.dkPå den klassiske rundrejse med Hurtigruten oplever du mange spændende byer langs Norges smukke kyst – du oplever 34 havne langs Norges kystlinje, der dækker over 2.400 sømil.

Det er muligt at rejse på alle 4 årstider, hvor du ved hver sæson får mulighed for at opleve Hurtigruten i et helt nyt lys i rejsen mod nord tilbage til syd. Afgangstidspunktet afspejler også den aktuelle årstid. Det betyder at både de mulige tilvalgsudflugter samt de lokale råvarer, der serveres ombord, afspejler årstiden.

Den klassiske rundrejse med Hurtigruten giver mulighed for at se og opleve den fantastiske natur, som Norge kan tilbyde, krydse polarcirklen, hvor du kan opleve det magiske nordlys, midnatsolen og nyde et besøg til Norges tidligere hovedstad Trondheim.

Turen starter i Bergen, hvorfra kursen sættes mod Kirkenes i nord, hvorefter båden sejler retur mod Bergen.

Rejseperiode: Daglig afgang året rundt i både forår, sommer, efterår og vinter sæsonen

Vinter (november – marts)
November: priser fra DKK 8.400,- per person i indvendig kahyt
Februar 2019: priser fra DKK 10.117,- per person i indvendig kahyt

Forår (april – maj)
April: priser fra DKK 10.463,- per person i indvendig kahyt
Maj: priser fra DKK 15.881,- per person i indvendig kahyt

Sommer (juni – august)
Juni: priser fra DKK 19.994,- per person i indvendig kahyt
Juli: priser fra DKK 17.757,- per person i indvendig kahyt
August: priser fra DKK 15.734,- per person i indvendig kahyt

Efterår (september – oktober)
September: priser fra DKK 11.475,- per person i indvendig kahyt
Oktober: priser fra DKK 9.317,- per person i indvendig kahyt

Frapriser ved 2 personer i indvendig kahyt.
Der er selvfølgelig mulighed for at opgraderer til udvendige kahytter. Se alle kahytskategorier her.

Kontakt os

 


NORDGÅENDE


Bergen med Hurtigruten - Travelnorth.dkDag 1: Rejsens start i Bergen

Rejsen begynder i Bergen. Der findes ikke mange vitale byer, der har så godt bevarede historiske bygninger som Bergen.

Udnyt tiden og rejs tidligt fra Danmark, så du har mulighed for at besøge Bryggen, der er på UNESCOs verdensarv liste og dateres tilbage til 1300-tallet. Nyd de mange restauranter og caféer . Tag turen op på fjeldet Fløyen med Fløibanen, besøg Fisketorget, se Edvard Griegs hjem og museum, eller tag turen til Fantoft Stavkirke. Bergen kaldes også “Byen mellem de 7 fjelde” og betegnes dermed som indgangen til de Norske fjorde. Her starter og slutter de traditionelle skibsruter over Nordsøen. Vi sejler ud fra Bergen mod nord ved aftenstid.

 

 

Dag 2: Ålesund og Geirangerfjorden

Ålesund

Dette er dagen for spektakulære oplevelser! Før morgenmaden kan du mod vest se Hornelen fjeldet, der er tilknytte til vikingehistorier. Sejlturen går nordover til Ålesund – det perfekte eksempel på en by med jugendstil. Ålesund brændte nemlig ned i 1904 og blev genopbygget i jugendstil. Midt i byen ligger fjeldet Aksla, der er 418 trappetrin fra centrum.

Om sommeren fra juni til august: Vi besøger den naturskønne Geirangerfjorden, der er med på UNESCOs liste over verdens kultur og naturarvs steder. Der er både høje fjeldtoppe, stejle sider og vilde vandfald.

I efteråret fra september til oktober:
 Vi sejler som de eneste ind i Hjørundfjorden, der er en lille fjordperle omkranset af smy bygder, fjeldgårde og uberørt natur. De aktive kan tage på udflugt til fjeldet, hvor du får de mest fantastiske udsigter.

Udflugter:

Geiranger med Trollstigen .

Et lille stykke af Norge | Hjørundfjorden

 


Trondheim - TravelnorthDag 3: Kongernes by, Trondheim

Trondheim er midt-Norges hovedstad, der er blevet grundlagt af vikingekongen Olav Tryggvason i år 997. Byen er den tredje største og med sin pragtfulde Nidarosdomen og andre seværdigheder, så er byen stadig hovedmålet for mange pilgrimsrejsende.

Vi sejler gennem Trondheimsfjorden, hvor vi på vejen kan se den lille ø Munkholmen. Den historiske ø har fungeret både som rettersted, kloster, fort og fængsel.

Nidarosdomen er rent faktisk Norges mest berømte kirke. På samme tid er den også den eneste kirke, der er bygget i gotisk stil. Besøg den gamle bydel Bakklandet, med velbevarede og gamle farverige træhuse, inden vi sejler videre mod polarcirklen (midnatssolens rige).

Udflugter:

3H Trondheim på cykel .

Nidaros Domkirke & Ringve Museum (Trondheim)

 

Nordlys over polarcirklen med Hurtigruten - Travelnorth.dkDag 4: Polarcirklen og Lofoten

Vi kryder den usynlige grænse – polarcirklen! Vi er nu 66o 33′ Nord er det sydligste punkt, hvor solen om midsommeren skinner 24 timer, og hvor nordlyset oplyser vinterhimlen. Ombord fejrer vi krydsningen på dæk med en polarcirkeldåb. Vi kan afsløre at det bliver koldt og vådt.

Det er første dag i det arktiske farvand på denne rejse, og i løbet af aftenen ankommer Hurtigruten til Svolvær – også kaldet Lofoten. Lofoten er byen man forelsker sig i. Lofoten byder på den rå lofotvæg af granit og vulkanske sten, fjelde, der gemmer små fiskelandsbyer, og hvide sandstrande.

Flere små steder som Henningsvær, Å eller Stamsund har de klassiske fiskestativer, og Rorbue, har små traditionelle fiskeboliger.

Udflugter:

Svartisen | Norges største gletsjer .

Lofotr vikingefest (Sommer) .

Havsafari til Salttraumen (Bodø)

 

 

 

 

Tromsøe-kirke med Hurtigruten - TravelnorthDag 5: Tromsø, porten til Ishavet

I løbet af natten sejler vi gennem det smalle Raftsundet.  Hurtigruten har et stop i Harstad inden turen fortsætter via Finnsnes til Tromsø, hvor vi har et længere stop. Her møder vi også det nordgående og sydgående Hurtigruten skib. Om sommeren kan de morgenfriske gå i land ved Riøyhamn og tage med på hvalsafari på fjorden. Udflugten kan kun bestilles om bord.
Tromsø er den arktiske hovedstad og det er en smuk by med et levende kulturliv. Byen er omgivet af fjelde, fjorde og øer, og med sit kendte landmærke Ishavskatedralen, som er et besøg værd.

Udflugter:
Ishavsbyen Tromsø .

Landskab og husky .

Kajakpadling .

Hundeslædekørsel | Tromsø .

Polarhistorisk byvandring

 

 

Dag 6: Honningsvåg og Nordkap

Nordkapp med Hurtigruten - TravelnorthTuren går i dag til Honningsvåg, også kendt som indgangen til Nordkap, der er det nordligste punkt på europæisk fastland. Vi sejler gennem Lapland, hvor Hurtigruten passerer klippeformationen Finnkjerka og fiskelandsbyen Køllefjord, hvor der er muligt at møde de lokale samere.

Udflugter:

Nordkap (Honnigsvåg) .

Fuglesafari (Honningsvåg) .

Samisk høst (Kjøllefjord-Mehamn)  .

Samisk kultur (Kjøllefjord-Mehamn) .

Scoortertur i Lapland vinter (Kjøllefjord-Mehamn) .

Fiskesværsvandring

 

SYDGÅENDE

Du besøger de samme havne på tilbagevejen, som på den nordgående sejlads, men ankommer på andre tidspunkter af døgnet.

 

Dag 7: Kirkenes
– rejsens vendepunkt og start på rejsen mod syd

MS Nordlys ved Kirkenes |travelnorth.dkUdsigten og havet bliver mere dramatisk når vi sejler mod Kirkenes. Kirkenes ligger kun få kilometer fra den Russiske grænse og de samiske lokalsamfund i det nordlige Skandinavien. Kirkenes er kendt som hovedstaden i Barentsregionen og porten mod øst. Sommeren er fantastisk i Kirkenes med op til 30 varmegrader og den lokale befolkning snakker norsk, samisk, finsk og russisk som også genspejler kulturen i Lapland. På turen sydover, langs den norske kyst, besøger vi nu de havne vi besøgte om natten på vej nordover, om dagen.

Udflugter:

Kirkenes panorama | Travelnorth.dk Kirkenes snehotel .

Den russiske grænse .

Elvebåd til den russiske grænse .
Snescooter safari i Kirkenes (Vinter) .

ATV safari til den russiske grænse .Midnattsol i juni med Hurtigruten |Travelnorth.dk

Huskeslædetur Kirkenes (vinter) .

Kongekrabbesafari 

 

 

 

Dag 8: Hammerfest og TromsøTil Hammerfest med Hurtigruten | Travelnorth.dk

Start eksempelvis din dag med en morgenmad i Nordkapp-hallen ude på Nordkap klippen. Senere på dagen er der et ophold i byen Hammerfest, inden vi sejler videre til Tromsø. Her inviteres I med til en helt speciel musikalsk oplevelse – en Midnatskoncert i Ishavskatedralen.

 

Udflugter:

Morgenmad på Nordkap .

Arktik Katedral efter midnat | Travelnorth.dk Verdens nordligste by .

Midnatskoncert i Ishavskatedralen .

 

 

 

Dag 9: Vesterålen og Lofoten

Lofoten | Travelnorth.dkTuren går videre gennem fantastiske Lofoten. Hurtigruten sejler gennem et imponerende netværk af holme og øer, inden turen går til et af de mange højdepunkter for mange – en tur ind til den imponerende og storslået Trollfjorden. Der er også mulighed for at tage med på en spektakulær RIB båd safari gennem Lofoten under midnatsolen (se tilvalgs udflugter)!


Udflugter:

Nordlyset ved Lofoten, Svolvaer | Travelnorth.dk En smagsprøve på Vesterålen (Harstad-Sortland) .

Lofoten (Svolvær-Stamsund) .

Havørne safari .

Lofoten til hest .

RIB båd eventyr i Lofoten .

 

Vega øerne med Hurtigruten | Travelnorth.dkDag 10: Polarcirkelen og “De Syv Søstre”

Hurtigruten sejler i dag langs den flotte Helgelandskyst, som består af et utal holme, frodige landbrugsområder og stejle klippevægge, der er værd at stå tidlig op for at opleve. Det er den sidste dag på turen nord for polarcirklen, og Hurtigruten forlader det arktiske område for denne gang. Vi sejler forbi de unikke fjeldformationer såsom “De syv søstre” og “Torghatten”. Hurtigruten sejler tæt på øgruppen Vega, der er på UNESCOs liste over verdens kultur og naturarvs steder, inden skibet ankommer til Sandnessjøen (Se udflugt).

Udflugter:Seven Sisters - Helgelandskysten |Travelnorth.dk

Vegaøerne (Sandnes-Sjøen-Brønnøysund) .

Det norske lakseeventyr (Brønnøysund) .

 

 

Dag 11: Trondheim og KristiansundTrondheim | Travelnorth.dk

Hurtigruten lægger til kaj i Trondheim, så I har endnu en mulighed til at opleve dejlige Trondheim. Nidarosdomen, hvor tre dronninger og syv konger er blevet kronet, er Skandinavias største middelalderbygning. Hurtigruten sejler videre til Kristiansund, som ligger ved den spektakulære Atlanterhavsvej (se udflugt), og som regnes som Norges hovedstad for tørret torsk «klippfisk», som er den vigtigste norske eksporthavn for tørrfisk.

Udflugter:

Trondheim med Nidarosdommen .

Travelnorth.dk Atlanterhavsvejen .

Trondheim byvandring .

 

Bergen |Travelnorth.dkDag 12: Bergen,  rejsen ender

Sidste dag på rejsen. Den imponerende klassiske runderejse med Hurtigruten langs Norges kyst afsluttes, når skibet lægger til kaj i Bergen igen. Tag med dig dine minder hjem om verdens smukkeste sørejse, og dine oplevelser ombord.

Udflugter:

Bergen by sightseeing – kan kun bestille på skibet

 

 

Kontakt

Inkluderet i den klassiske rundrejse på 12 dage

12 dages rejse
Afrejsetidspunkter: 365 dage om året

Forespørgsel

Dit navn (skal udfyldes)

Din e-mail (skal udfyldes)

Telefon

Vælg Rejse/Rute

Vælg kahytstype

Vælg dato

Beskriv dit ønske her