Hurtigruten Norge – Rejs langs Norges kyst

hurtigruten norge

Norges kyst og de klassiske rundrejser

Hurtigruten sejler i Norge. Kystlinjen mellem Bergen og Kirkenes er  over 2.400 km lang, og Hurtigruten har været en del af kystkulturen i Norge siden 1893. Alle afgange, 365 dage i året, er en oplevelsesrig rejse, der binder Norges kystsamfund sammen. På rejsen kan du opleve steder der er på UNESCOs verdensarvsliste, udforske de fantastiske norske fjorde, se det enestående dyreliv og den varierende natur langs hele kysten.

Læs om de 4 klassiske rundrejser med Hurtigruten

Oplev de 4 årstider med Hurtigruten

Hvornår vil du rejse med Hurtigruten? Hver årstid i Norge har sin egen charme, og i naturen og omgivelserne er der stor forskel mellem de forskellige årstider. Rejs med Hurtigruten uanset årstid og oplev den dramatiske forskel. Læs mere under forår, sommer , efterår og vinter og find ud af, hvad du kan opleve på din rejse gennem året.

Læs mere om: Forår | Sommer | Efterår | Vinter

 


hurtigruten-minut-forminut

Hurtigruten – minut for minut

En norsk dokumentar fra 2011 om Hurtigrutens rejse fra Bergen til Kirkenes og tilbage til Bergen. Hurtigruten kom i 2012 på listen over Norsk dokumentar arv af UNESCOs verdenskomité i Norge. Er du nysgerrig efter at se noget af rejsen?

Se uddrag af dokumentaren

 

 


Fakta – Hvad er Hurtigruten i Norge

Hurtigruten har en flåde på 11 skibe og med dem er det muligt at opleve mange af de smukke skærgårde langs Norges Kyst – hele vejen fra Bergen i syd og helt op til Kirkenes i Nord, som er tæt ved den russiske grænse. Undervejs med Hurtigruten ligger skibene til ved forskellige havne og fjorde – dermed er det muligt at besøg 33 spændende destinationer og fjorde langs Norges kyst. Blandt højdepunkterne er bl.a. Bergen, Geirangerfjord, Ålesund, Trondheim, Lofoten, Tromsø, Hammerfest, Berlevåg og Kirkenes.

Over halvdelen af Hurtigrutens destinationer ligger på den nordlige side af Polarcirklen på 66° 33′ Nord. Den Nordligste destination ligger helt oppe ved Nordkap, som ligger på 71° Nord. Nordkap er også kendt som Norges, og Nordeuropas nordligste fastlandspunkt. På denne populære destination med Hurtigruten er der selvfølgelig indlagt rigelig tid, så man virkeligt kan opleve og indtage Nordkap. Mange af vores nordiske gæster, bruger således Hurtigruten Norge til at udforske og opleve netop dette fantastiske sted.

Rejse i august med Hurtigruten

Forespørgsel

Dit navn (skal udfyldes)

Din e-mail (skal udfyldes)

Telefon

Vælg Rejse/Rute

Vælg kahytstype

Vælg dato

Beskriv dit ønske her