Pakket og klar nordlys rejse fra Kirkenes til Bergen i November

Jagten på nordlyset i november

Bestseller-rejsen fra sidste år er tilbage. Drømmer du om at opleve det magiske nordlys? I november er nordlyssæsonen i gang i Norge. Flere gange oplevede vi nordlys og har store forhåbninger igen i år. Bemærk intet singletillæg.

 

Rejsen begynder med spændingen i den arktiske vildmark, inden vi sejler sydpå gennem nogle af verdens mest maleriske landskaber. En rejse på i alt 7 oplevelsesrige dage. Sidste år blev der spottet nordlys flere gange på sejladsen, og november måned er netop en af de måneder, hvor der er gode muligheder for at opleve det fantastiske nordlys over himlen – og det bedste sted at opleve det er fra Hurtigruten.

     Dato: 17. til 23. november 2017
     Pris for indvendig kahyt er DKK 7.998,- per person ved to personer (udsolgt)

     Pris for udvendig kahyt er DKK 8.498,- per person ved to personer (Udsolgt)

     Pris for indvendig kahyt er DKK 7.998,- ved enkelt person (Udsolgt)

     Pris for udvendig kahyt er DKK 9.998,- ved enkelt person (Udsolgt)

 

Bemærk: Der er intet single kahyts tillæg, men gælder kun et begrænset antal kahytter, hvorefter der er tillæg. Udvendige enkeltkahytter er udsolgt.
Kahytterne er uspecificeret og der kan være køjesenge og ved udvendige kahytter være begrænset udsigt.

Rejsen finder sted ved et deltagerantal på min. 10 personer
Rejsen er lavet i samarbejde med Ruby Rejser

Ja, tak. Jeg vil gerne bestille rejsen

Dette er en fast pris som inkluderer:

  •  – Fly ud fra København kl. 15.25 via Oslo til Kirkenes ankomst kl. 20.05
  •  – Fly hjem fra Bergen kl. 18.10 direkte til København ankomst kl. 19.30
  •  – Guidet udflugt i privat bus til den Russiske grænse på ankomstdagen, hvor vi jagter nordlyset.
  •  – Transfer tur/retur til lufthavn
  •  – 1 x hotelovernatning i Kirkenes inkl. morgenmad
  •  – 6 dages sejlads med Hurtigruten med helpension (morgenmad, frokost og aftensmad)
  •  – Uspecificeret kahyt (ind- eller udvendig (kan have koøje))


Tilvalg:

Fly t/r: Rejser du fra Billund er der et tillæg på DKK 300,- pr person. Begrænset antal pladser
Afrejse fra Billund kl. 14.00 via Oslo ankomst kl. 15.30.
Afrejse fra Bergen kl. 18.10 via København til Billund ankomst kl. 21.40

Udflugter:
Der er mulighed for at tilvælge flere udflugter undervejs på M/S Nordkapp.  Udflugter er ikke inkluderet i prisen. Vi anbefaler at du bestiller udflugterne på forhånd, men de kan også købes og betales ombord på skibet. Spændende eksempler på udflugter:

Hammerfest – verdens nordligste by
En smag af Vesterålen (fra Harstad til Sortland)
Midnatskoncert i ishavskatedralen (Tromsø)
Nidarosdomen i Trondheim

Bestil din rejse nu

 


Skibet MS Nordkapp

MS Nordkapp er nyrenoveret i 2016 og har fået et nyt skandinavisk interiør. Skibet er et af de 3 ekspeditionsskibe, som sejler langs Norges kyst. Det betyder, at ekspeditionsteamet er om bord, og inviterer dig med til foredrag og akiviteter undervejs. I panoramasalonen kan du synke ned i en af de behagelige stole og nyde det maleriske landskab, som vi sejler forbi.

MS Nordkapp Hurtigruten - Travelnorth


Ruteplanen:

Kirkenes til Bergen med Hurtigruten

Dag til dag program for rejsen:

 

Dag 1. Fly fra København

HurtigrutenDu flyver fra København ved eftermiddagstid og ankommer til Kirkenes om aftenen. Du befinder dig nu ved porten mod øst. Du er længere mod øst end både Istanbul og st. Petersborg og er ikke mange kilometer fra den russiske grænse. Det ses ved at skiltene både er på norske og russisk. Vi starter rejsen med en udflugt ud i polarmørket mod den Russiske Grænse på jagt efter det betagende nordlys. Vores lokale guide i Kirkenes har kigget på prognoserne for den magnetisk aktivitet og udflugten varer ca. 2 timer. Efterfølgende bliver vi kørt til hotellet, hvor du kan slappe af på hotellet.

 

Dag 2. Kirkenes – Porten til Øst

Kirkenes med Hurtigruten - travelnorth.dkDagen efter ankomsten kan du nyde en lækker morgenmad og gå på opdagelse i Kirkenes på egen hånd inden du sejler med M/S Nordkapp kl. 12.30 fra Kirkenes. Når du forlader Kirkenes, så har du kun set en brøkdel af det Norges kyst byder på af oplevelser. Du kan nu nyde en lækker frokost om bord på skibet når vi sejler ud fra Kirkenes på Varangerfjorden. Du får et godt indblik i Norges måske mest karakteristiske kystnatur, når Barentshavet bliver din arena ombord på Hurtigruten. Her kan du nyde Finnmarken fra søsiden, hvilket er et spektakulært syn udover de hvide vidder. Når der lægges til kaj i Vardø vil du få dit første indtryk af kystkulturen. Vardø er en lille
fisker/handelsby med en gammel fæstning fra 1737.
Vi sejler herfra videre til Båtsfjord og Berlevåg.

 

Dag 3: Den arktiske hovedstad og nordlys

HammerfestVi tager i dag afsked med Finnmarkens vildmark. Midt om natten lægger vi til i Mehamn. Luk ikke øjnene endnu, men tag i stedet varmt tøj på og gå med ud i polarnatten for at se om du kan spotte det magiske nordlys. Undervejs sejler vi forbi nogle af de mest nordlige fiskersamfund og på Fruholmen ligger Europas nordligste fyr. I Hammerfest kan du gå tur i det, der traditionelt kaldes “verdens nordligste by”. Sidste destination for dagen er Tromsø, hvor vi lægger til kaj tidsnok til at du kan tage med på en udflugt til den spektakulær midnatskoncert i Ishavskatedralen. I og omkring Tromsø er der de bedste forhold til at spotte nordlys, så er vi heldige byder polarnatten også her på
en fortryllende dans af nordlysets flamme over den mørke stjernehimmel.

Tilvalgs udflugt: “Hammerfest – verdens nordligst by”

Dag 4: Harstad og dramatiske lofoten

Norge med Hurtigruten

Sov ikke for længe! For mange er det et af dagens højdepunkter at sejle i det smukke ørige Vesterålen til magiske Lofoten. Området er kendt for sit smukke landskab med høje fjelde, vild natur og charmerende små fiskevær. På udflugten “En smagsprøve af Vesterålen” kan du se den uberørte natur ved Harstad og Trondenes kirke, der er en af landets flotteste steder fra middelalderen. Bliver du ombord, kan du se kirken, når vi sejler mod Risøyrenna, der er en kun 7 meter dyb rende, der blev gravet for Hurtigruten i 1920’erne.

svolvær nordlys Hurtigruten - TravelnorthVi fortsætter fra Sortland til Stokmarknes, hvor Hurtigruten blev grundlagt for mere end 120 år siden. På vej sydover ser det ud som om at vi sejler lige ind i fjeldmuren, men der er en åbning mellem fjeldene ved Raftsundet, hvor vi kommer til den snævre Trollfjord. Da mørket er faldet på så kan vi ikke sejle ind i fjorden. Dagen slutter ved Svolvær – også kaldt Lofoten. Her kan du eksempelvis tage hen til Magic Ice, der byder på forskellige isskulpturer (ikke en del af Hurtigrutens udflugter).

Tilvalgs udflugt: “En smag af Vesterålen”
Tilvalgs udflugt: “Midnatskoncert i Ishavskatedralen”

Dag 5: Helgelandskysten og polarcirklen

Krydning af polarcirklen med HurtigrutenOm morgenen krydser vi polarcirklen og forlader det arktiske nord, hvilket markeres med en ceremoni på dækket. Helgelandskysten har utallige holme, frugtbare landbrugsområder og stejle fjelde. De magiske fjelde kommer på rad og række. Der findes mange myter og legender om denne del af kysten. På stækningen oplever du eksempelvis de syv søstre, der er mellem 910 og 1072 meter høje. Ifølge legenden blev de syv søstre til sten, fordi de glemte at gemme sig for solen.

De syv søstre med Hurtigruten - TravelnorthEt af højdepunkterne på dagen er at vi krydser den usynlige linje – polarcirklen. Linjen er markeret med en globus på en lille ø og vi samles alle på dækket og du kan her få en smagsprøve på en skefuld tran, der siges at være sundt for kroppen. Tager du udfordringen må du få lov at beholde skeen og kan tage et ekstra lille minde med hjem fra din sejlads.

Tilvalgsudflugt: “Brønnøysund byvandring”

 

Trondheim med Hurtigruten - Travelnorth.dkDag 6: De gamle byer og havet

Om morgenen ankommer du tidligt til Trondheim. Her kan du se Norges eneste katedral i gotisk stil – Nidarosdomen. Hurtigruten sejler ud gennem Trondheimsfjorden, der er 170 km lang og op til 25 km bred. Vi sejler her forbi Munkholmen og tusindevis af øer før vi lægger til kaj ved Norges klipfiskhovedstad, Kristansund. Vi krydser herfra det åbne hav på vej videre til Molde.

Tilvalgsudflugt: “Nidarosdomen i Trondheim”

 

Dag 7: Fra Ålesund til Bergen

Bergen om vinteren med Hurtigruten - travelnorth.dkVerdens smukkeste sørejse er snart ved sin ende. Inden rejsen slutter når vi til Ålesund, Torvik, Måløy og Florø. Der tjekkes ud af kahytten kl. 10.00, og vi ankommer først til havnen kl. 14.30. Baggagen kan opbevares ved receptionen, så du kan nyde den sidste del af kysten. Når vi lægger til i Bergen, har du tilbagelagt 2700 km med unikke og uforglemmelige kysteventyr. Ved ankomst til havnen er der transfer med bus tilbage til lufthavnen, hvor du flyver hjem samme dag.

Bestil din rejse i november med Hurtigruten

 

Der tages forbehold for programændringer ift. vind og vejrforhold