Pakket og klar fra Kirkenes til Bergen i august

Pakket og klar fra Kirkenes til Bergen i august

 

Rejsen mod syd med Hurtigruten begynder med spændingen i den arktiske vildmark, inden vi sejler sydpå gennem nogle af verdens mest maleriske landskaber. En rejse på i alt 7 oplevelsesrige dage.

 

Kirkenes til Bergen pakket og klar rejse med HurtigrutenEn unik og uforglemmelig rejse i sensommeren langs Norges kyst med Hurtigruten i august.
Dato: 29 august til 4. september 2016

     Prisen er DKK 9.995,- per person (UDSOLGT)

 

BESTIL REJSEN SENEST DEN 15. JULI
Rejsen finder sted ved et deltagerantal på min. 10 personer
Dette er en fast pris som inkluderer:

  •  – Flybilletten tur/retur fra enten København eller Billund
  •  – Transfer til/fra lufthavn
  •  – Hotelovernatning i Kirkenes inkl. morgenmad
  •  – Sejlads med Hurtigruten i uspecificeret (udvendig) kahyt
  •  – Helpension under sejladsen (morgenmad, frokost og aftensmad)

 

Bestil din rejse til kun DKK 9.995,- per person

Bemærk: Kontakt os for pris ved kahyt til en person

 

Dag til dag program for rejsen:

Rejse i august med HurtigrutenDag 1. Fly fra enten København eller Billund

Du flyver ved eftermiddagstid og ankommer til Kirkenes om aftenen. Du befinder dig nu ved porten mod øst. Du er længere mod øst end både Istanbul og st. Petersborg og er 60 kilometer fra den russiske grænse. Det ses ved at skiltene både er på norske og russisk. Fra lufthavnen er der inkluderet transfer til hotellet i Kirkenes.

 

Dag 2. Kirkenes – Porten til Øst

Vardø med HrutigrutenDagen efter ankomsten kan du nyde en lækker morgenmad og gå på opdagelse i byen inden du sejler med M/S Trollfjorden kl. 12.30. Når du forlader Kirkenes, så har du kun set en brøkdel af det Norges kyst byder på af oplevelser. Vi sejler ud fra Kirkenes på Varangerfjorden. Du får et godt indblik i Norges måske mest karakteristiske kystnatur, når Barentshavet bliver din arena ombord på Hurtigruten. Her vil du kunne nyde Finnmarken fra søsiden, hvilket er et spektakulært syn. Når der lægges til kaj i Vardø vil du få dit første indtryk af kystkulturen, som beboerne i dette område er kendte for.Vi sejler herefter videre til Båtsfjord og Berlevåg.

 

Ishavskatedralen i TromsøDag 3. “Verdens nordligste by” til Tromsø, den arktiske hovedstad

 

Vi tager i dag afsked med Finnmarkens vildmark og ser nogle af de mest nordlige fiskersamfund. På Fruholmen ligger Europas nordligste fyr. På Hjelmsøy ligger Europas største fuglefjeld for lomvier og alke og i Hammerfest kan du gå tur i det, der traditionelt kaldes “verdens nordligste by”.

 

Solopgang på NordkapNår vi kommer til Honningsvåg kan du vælge at tage med på en udflugt til Nordkap, hvor du nyder en morgenmad på toppen af det nordligst punkt. Sidste destination for dagen er Tromsø, hvor vi lægger til kaj tidnok til at du kan tage med på en udflugt til den spektakulær midnatskoncert i Ishavskatedralen.

 

 

 

TrollfjordenDag 4: Trollfjorden og magiske lofoten

Sov ikke for længe! For mange er det et af dagens højdepunkter at sejle i det smukke ørige Vesterålen til magiske Lofoten. Se den uberørte natur ved Harstad og se Trondenes kirke, der er en af landets flotteste steder fra middelalderen. Bliver du ombord, kan du se den når vi sejler mod Risøyrenna, der er en kun 7 meter dyb rende, der blev gravet for Hurtigruten i 1920’erne. Der er omkring 200 indbyggere.

 

TrollfjordenPå vej sydover ser det ud som om at vi sejler lige ind i fjeldmuren, men der er en åbning mellem fjeldene
ved Raftsundet, hvor vi finder den snævre Trollfjord. Husk kameraet! Dagen slutter ved Svolvær – også kaldt Lofoten. Her er der forskellige aktiviteter du kan deltage i og din indre opdagelsesrejsene kan slippes løs.

 

Dag 5: De syv søstre og polarcirklen

TorghattenOm morgenen krydser vi polarcirklen og forlader det arktiske nord, hvilket markeres med en ceremoni på dækket. Helgelandskysten har utallige holme, frugtbare landbrugsområder og stejle fjelde. De magiske fjelde kommer på ræd og række. Der findes mange myter og legender om denne del af kysten. På stækningen oplever du eksempelvis de syv søstre, der er mellem 910 og 1072 meter høje. Ifølge legenden blev trolde til sten, når de så solen. De 7 søstre blev til sten, fordi de glemte at gemme sig for solen.

TorghattenVi sejler ved Vegaøerne, hvor de der bor her er omgivet af gamle bopladser og gravhøje, der er op til 10.000 år gamle. Vegaøerne er på UNESCOS verdensarvsliste og ligger tæt ved Sandnessjøen. Når vi sejler videre fra Brønnøysund kommer vi til Torghatten, der er et 260 meter højt fjeld med hul igennem. Ifølge eventyret blev det lavet af Hestmandens pil, men videnskaben siger det blev skab i istiden.

 

TrondheimDag 6: De gamle byer og havet

Om morgenen ankommer du tidligt til Trondheim. Nogle af de fantastiske oplevelser her byder på Nidarosdomen, Norges nationalmomument og den eneste gotiske katedral. Hurtigruten sejler ud gennem Trondheimsfjorden, der er 170 km lang og op til 25 km bred.
Vi sejler her forbi Munkholmen og Hitra og tusindevis af øer før vi lægger til kaj o Norges klipfiskhovedstad, Kristansund. Vi krydser nu det åbne hav på vej videre til Molde.

 

BergenDag 7: Fra Ålesund til Bergen

Verdens smukkeste sørejse er snart ved sin ende. Inden når vi i løbet af natten til Ålesund, Torvik, Måløy og Florø. Der tjekkes ud af kahytten kl. 10.00, men vi ankommer først til havnen kl. 14.30. Baggagen kan opbevares ved receptionen, så du kan nyde den sidste del af kysten. Når vi ligger til i Bergen, har du tilbagelagt 2700 km med unikke og uforglemmelige kysteventyr. Ved ankomst er der transfer med bus tilbage til lufthavnen, hvor du flyver hjem samme dag.

 

Bestil din rejse med Hurtigruten

 

Rejse i august med Hurtigruten