Nordlys

Oplev fortryllende nordlys med Hurtigruten i Norge

Nordlyset er et af de smukkeste naturfænomener der findes på en rejse med Hurtigruten i Norge. Oplev det grønne skær samtidig med at du kommer i berøring med den arktiske natur.

 

Nordlys

Hvad er Nordlys?

det magiske nordlys |Travelnorth.dkDet er enorme elektriske ladede partikler der kastes ud af solen og ud i rummet under store solareksplosioner. Når partiklerne kolliderer med jordens magnetfelt, føres de imod en cirkel omkring den magnetiske nordpol, hvor de interagerer med atmosfærens øverste lag. Energien der frigives danner hermed nordlys. Alt dette sker omkring 100 kilometer over hovedet på os.

Afrejseperiode:

September til marts

“Lyset der kan høres”

Fortryllende med nordlyset skær |Travelnorth.dk

Fænomenet har flere forskellige navne på samisk og der er blevet fundet symboler for nordlyset på samiske shaman-trommer. Det kaldes for eksempel Gouvssahas, hvilket betyder “lyset der kan høres”, fordi de associerede nordlyset med lyd. I vikingetiden var sagnet at det var valkyriernes rustninger, som glimtede særegent.

Styret af naturkræfterne
Man skal dog huske på at nordlyset styres af naturkræfterne, og at man derfor skal være tålmodig. Det kan være en kamp mellem dig og din tålmodighed for at få et glimt af det smukke lys. Nordlys fra Hurtigruten i Norge | Travelnorth.dkHold en eller helst 12 dages ferie i et område, hvor der er nordlys, for at være sikker på at opleve nordlyset – og kryds fingre for at vejret ikke beslutter sig for at ødelægge udsigten med skyer.

Hvornår kan jeg opleve nordlys med Hurtigruten?

Den bedste årstid at opleve fænomenet er i vinter månederne. Faktisk har du allerede mulighed for at opleve det i Norge fra september til og med marts. Du skal så være opmærksom på at den bedste tid på dagen er fra ca. kl. 23-24 og at det er bedst at befinde sig over polarcirklen. Der er rigtig gode muligheder for at opleve nordlys ombord på hurtigrutens skibe op langs Norges kyst, men også på Svalbard. På Svalbard er det bedst mellem sen efterår og tidlig forår.  Find din årstid for rejsen til Svalbard her.

Find din nordlys rejse med Hurtigruten i Norge

 

Se billeder af det magsiske og dansende nordlys

Nordlys i lofoten  NordlysTromsø i nordlysNordlysets skær

 

 

 

 

 

 

Forespørgsel

Dit navn (skal udfyldes)

Din e-mail (skal udfyldes)

Telefon

Vælg Rejse/Rute

Vælg kahytstype

Vælg dato

Beskriv dit ønske her