Nordlys

Oplev det fortryllende nordlys
med Hurtigruten langs Norges kyst

Oplev et af de smukkeste naturfænomener der findes, nemlig Nordlyset på en rejse med Hurtigruten. Oplev nordlysets skær, samtidig med at du kommer i berøring med den arktiske natur.

Nordlys

Hvad er Nordlys...

det magiske nordlys |Travelnorth.dkDet er solen, der er grunden til, at der opstår nordlys

Enorme elektriske ladede partikler kastes ud af solen og ud i rummet under store solareksplosioner. Når partiklerne kolliderer med jordens magnetfelt, føres de imod en cirkel omkring den magnetiske nordpol, hvor de interagerer med atmosfærens øverste lag. Energien der frigives danner hermed nordlys. Alt dette sker omkring 100 kilometer over hovedet på os.

 

“Lyset der kan høres”

Fænomenet har flere forskellige navne på samisk og der er blevet fundet symboler for nordlys på samiske shaman-trommer. Fortryllende med nordlyset skær |Travelnorth.dkDet kaldes for eksempel Gouvssahas, hvilket betyder “lyset der kan høres”, fordi de associerede nordlyset med lyd. I vikingetiden var sagnet at nordlyset var valkyriernes rustninger, som glimtede særegent.

 

Styret af naturkræfterne
Man skal dog huske på at nordlyset styres af naturkræfterne, og at man derfor skal være tålmodig. Det kan være en kamp mellem dig og din tålmodighed for at få et glimt af det smukke lys. Hold en eller helst to ugers ferie i et område, hvor der er nordlys, for at være sikker på at opleve nordlyset – hvis ikke vejret lige pludselig beslutter sig for at ødelægge udsigten med skyer.

Hvornår kan jeg opleve nordlys...

Nordlys fra Hurtigruten i Norge | Travelnorth.dkDen bedste årstid for at have mulighed for at opleve det mystiske grønne nordlys er i vinter månederne. Faktisk har du allerede mulighed for at opleve nordlys i Norge fra september til og med marts. Du skal så være opmærksom på at den bedste tid på dage er fra ca. kl. 23-24 og være over polarcirklen. Ønsker du at opleve nordlys på Svalbard, så er det muligt mellem sen efterår og tidlig forår. Der er rigtig gode muligheder for at opleve nordlys ombord på hurtigrutens skibe op langs Norges kyst.

Se billeder af det magsiske og dansende nordlys

Nordlys i lofoten  NordlysTromsø i nordlysNordlysets skær

 

 

 

 

 

 

 

 

Forespørgsel

Dit navn (skal udfyldes)

Din e-mail (skal udfyldes)

Telefon

Vælg Rejse/Rute

Vælg kahytstype

Vælg dato

Beskriv dit ønske her