Oplev Grønlands sydvestkyst

Oplev Grønlands sydvestkyst med MS Spitsbergen

Skibet MS Spitsbergen sætter kursen mod sin første ekspeditionssejlads på Grønland! En unik sejlads på 19 dage med afrejse den 23. juni 2017 fra Island til Grønlands sydvestkyst. Fly fra Billund og København. Bemærk vi har få kahytter uden singletillæg – så det er først til mølle

 

Priser og afrejsedato

Afrejse den 23. juni 2017. Specialtilbud, hvor du sparer mere end DKK 7000,- pr person.
Vi har få kahytter, hvor der ikke er singletillæg, så det er først til mølle.

 

Afrejsedato

   Kahyt

  Pris per person 

23. juni 2017

   Indvendig uspecificeret kahyt – 2 sengs kahyt

 

  Fra DKK 29.998,- 

 

   Indvendig uspecificeret kahyt – Enkeltkahyt

  Fra DKK 29.998,-

   Udvendig (Begrænset udsigt)  kahyt – 2 sengs kahyt

 

  Fra DKK 32.998,-

 

   Udvendig (Begrænset udsigt)  kahyt – Enkeltkahyt

  Fra DKK 32.998,-

   Udvendig kahyt med udsigt – 2 sengs kahyt

  Fra DKK 36.998,-

   Udvendig kahyt med udsigt – Enkeltkahyt

   Fra DKK 36.998,-    

 

Det nyeste skib MS Spitsbergen

Skibet er opkaldt efter Norges arktiske kronjuvel – ø-gruppen Spitsbergen. Efter en total renovering er MS Spitsbergen blevet en del af Hurtigrutens flåde fra maj 2016. Skibet har en udsøgt høj standard med komfortable og moderne fællesområder og kahytter. MS spitsbergen er et moderne og miljøvenligt skib, der hele tiden bliver forbedret for at reducere udslip og brændstof forbrug.

I maj sætter MS Spitsbergen så kursen mod sin første ekspeditionssejlads fra Bergen til Island og i slutningen af juni forlader hun så Island og sætter kursen mod Grønland.

Dækkene på skibet:

 

  • – Dæk 8 har et udendørs oberservationsdæk
  • – Dæk 7 er kahytsdæk og du har også her en outdoor jacuzzi og sauna. Man kan også nyde at lade det varme vand omslutte sig i en udendørs jacuzzi, mens du flyder forbi den smukke natur.
  • – Dæk 6 er kahytsdæk og explorer lounge og bar
  • – Dæk 5 har restaurant, bistro og Explorer Lounge og Panorama bar.
  • – Dæk 4 er kahytsdæk

 

Læs mere om skibet her

Inkluderet i prisen

– Fly fra København og Billund til Reykjavik
– Fly fra Narsarsuaq til København
– Transfer i Narsarsuaq mellem lufthavn og skib
– Middag og udflugt i Narsarsuaq
– Landgange i polarcirkelbåde (Udflugten “Erik den Rødes Bygd” er inkluderet)
– Ekspeditionssejlads i valgt kahytskategori
– Helpension om bord
– Kaffe/te om bord
– Erfarent ekspeditionsteam der holder faglige foredrag
– Vind- og vandafvisende jakke

Ikke inkluderet:

– Rejse- og afbestillingsforsikring (kan tilkøbes ved booking)
– Drikkevarer
– Tilvalgsudflugter (Kan tilkøbes forinden afrejse, hvor du kan spare op til 20%)
– Drikkepenge

Kort over sydvestgrønland rejse med Hurtigruten TravelnorthHøjdepunkter for rejsen

  1. Besøg på Island
  2. Oplev Diskobugten og isfjorden
  3. Mulighed for at deltage i ekspeditionsholdets foredrag om populære historiske og miljø-emner.
  4. Deltag i Hurtigrutens valgfrie udflugter.
  5. Kulissen er sat med midnatssolen, der giver 24 timers dagslys.

 

Rejseprogram

Dag 1. Reykjavik – den rygende bugt

Der er afrejse fra Københavns lufthavn til Reykjavik. Island kaldes for “Sagalandet” – landet af ild og vand. Reykjavik (som betyder “den rygende bugt”) er navngivet efter de søjler af damp, der steg fra de varme kilder i området og gjorde et stort indtryk på de første bosættere. Omgivelserne byder på fantastisk natur med gejsere, bjerge, gletsjere og geotermiske bade. På havnen kan du opleve et nyt og moderne musikhus, Harpan, der absolut er et besøg værd. Du har tid til at gå rundt i byen på egen hånd inden skibet afgår skibet MS Spitsbergen fra Reykjavik på Island og sætter kursen mod Grønland.

MS Spitsbergen Hurtigruten rejse til Grønland

Dag 2-3. Sejlads gennem Danmarksstrædet

Fra Reykjavik går turen ud på åbne hav. Vi krydser Danmarksstrædet! Vi har mere end 1000 km til Grønlands sydspids, som er næste mål for rejsen. Når vi krydser Danmarksstrædet, sejler vi i kølvandet på de store nordiske bosættere, der forlod Islands kyst for mere end 900 år siden.

Dag 4. Tasiusaq – En af verdens 10 mest spektakulære steder

Vores først stop er ved den maeriske bygd i Tasermiut-fjorden i Sydgrønland. Tasiusaq betyder “En bugt med en lille boplads”, hvilket er meget sigende, da der heller ikke er nogen veje forbundet til den lille bygd. National Gographic anser Tasermiut fjorden til at være en af verdens 10 mest spektakulære steder med imponerende klipper, krystalklare vandløb og blå gletsjere samt Sydgrønlands største hængende gletsjer. Vi benytter derfor tiden til at udforske området og der er gode forhold til både kajakroning og vandreture.

Dag 5. Varme kilder og “kaffemik”

Den lille ubeboede ø Uunartoq er velsignet med naturlige varme kilder. Vandet der bobler op fra undergrundet har en bahagelig temperatur på 34-38 grader og det er det enest sted på Grønland, hvor kilderne er varme nok til at bade i – så hop i og nyd omgivelserne.

Vi tager herefter videre til Qaqortoq , som mange betragter som en af de smukkeste byer i Grønland på grund af de farverige huse. De udflugter, der tilbydes her, omfatter et interessant besøg på det eneste garveri i Grønland, en byvandring med guide og en kaffemik, hvor du kan møde lokalbefolkningen.

rejse til Grønland - Ivittuut - Hurtigruten - Travelnorth

Dag 6. Moskusokser og vikingeboplads

Den forladte mineby Ivittuut er en højborg for moskusokser. Bygden blev anlagt oven på vikingernes Mellembygd. For mere end tusind år siden boede vikinger på omkring tyve gårde i området. Det er den mindste og mindst kendte af nordboernes bosættelser på Grønland, og der er ikke fundet skriftlige optegnelser om dens beboere. Det er derfor, arkæologer mener, bygden var den sidste etablerede, og den første, der blev opgivet. Vi kan møde nogle af de jægere, der vender hjem for at søge ly i de gamle huse ved havet.

Grønland - Hurtigruten

Dag 7. Fjorden Nuup Kangerlua – den længste fjord

Fjorden Nuup Kangerlua var tidligere kendt som Godthåbsfjorden, Gilbertsundet og Baal-floden. Den længste fjordarm er 160 kilometer og det er den længste fjord på kysten til Labradorhavet. Du oplever her snedækkede bjerge, tårnhøje vandfald og skinnende isfjelde. Vi besøger også den lille bygd Kapisillit, der betyder “laks”, og hvor der er færre end 100 helårsbeboere, hvoraf de fleste er jægere og fiskere.

Dag 8. Maniitsoq “Grønlands Venedig”

Rejse til Grønland med Hurtigruten til Maniitsoq - Travelnorth

Fordi Maniitsoq ligger i et skærgårdsområde, der er gennemskåret af små, naturlige kanaler, så er byen i folkemunde blevet døbt “Grønlands Venedig”. Men dér hvor sammenligningen med Vendig ender, der starter kontrasten mellem Evighedsfjordens rå fjeldtoppe, enorme gletsjere og det rolige hverdagsliv. I farvandene i nærheden leger især pukkelhvaler, der elsker at vise luftakrobatik og at slå med halen. Byens navn betyder “Det ujævne sted” og henviser til de mange klippehøje og småfjelde, der bestemmer placeringen af bygninger og veje. Små veje og trætrapper forbinder de farverige huse. Området er perfekt til kajakture og ellers er der mulighed for at se udstillingerne på Maniitsoq Museum, der er en god introduktion til den lokale kultur og historie.

Rejse til Grønland med Hurtirguten Sisimut - travelnorth

Dag 9. Sisimiut

Vi er nu nord for polarcirklen. Dette betyder noget helt specielt i Grønland, hvilket vi hurtigt opdager, når vi kommer i land. Sisimiut er Grønlands 2. største by med ca 5.600 indbyggere. I Sisimiut kan du se kunstnere fremstille smykker og kunsthåndværk af ben, læder og metal eller tage på sightseeing, vandreture og smage på grønlandske specialiteter på en lokal restaurant.

Dag 10. Camp Frieda

I nærheden af Saqqaq besøger vi et sted, der ikke havde et officielt navn indtil 2013. Ekspeditionsholdets medlem Friederike Bronny har en særlig tilknytning til stedet, da hun som geologistuderende tilbragte et år i et telet i den lille dal. Stedet fik sit navn, da kaptajnen var nødt til at underette myndighederne, da det var planlagt at MS Fram skulle lægge til her. Stedet havde intet navn, og kaptajnen forklarede at “På Hurtirguten kalder vi det Camp Frieda”. Kort efter meddelte myndighederne, at Camp Frieda nu var stedets officielle navn.

Rejser til Grønland - Ilulissat - Travelnorth

Dag 11. Ilulissat, Isfjorden og UNESCO

Ilulissat er Grønlands 3. største by med ca 5.000 indbyggere og næsten lige så mange slædehunde. Byen er Grønlands største turistmagnet. Og det er der en helt naturlig årsag til. Syd for byen ligger den imponerende Isfjord, der har været optaget på UNESCO’s verdensarvsliste siden 2004. Isfjorden rummer en af de største og mest aktive gletsjere i verden, og bevæger sig fremad med ca. 20 meter i døgnet. Gletsjeren kælver ca. 10 % af den indlandsis, der presses ud i havet fra Grønland om året. Man skal opleve isbjergene før man rigtig kan forstå, hvor store de egentlig er. Pludselig er MS Spitsbergen blot en lille prik ved siden af de hvide mastodonter. Skrønen siger, at det var et isbjerg her fra fjorden, der var årsag til Titanics forlis. Og måske er der noget om snakken. Isbjergene driver meget langt mod syd før de smelter. Ilulissat er et oplagt sted at vandre rundt. Lidt uden for centrum kan du besøge den originale bosætning, Sermemiut. Det var her de første inuitter bosatte sig i byen. Man kan stadig se deres spor og visse steder kan man ligefrem se deres jordiske rester.

Rejse til Grønland - Qeqertarsuaq - Travelnorth

Dag 12: Diskobugten

Qeqertarsuaq er den eneste by på den gamle vulkanø Disko og alting omkring dette sted er enten at det er det første, det største eller det eneste. Deltage i guidet byrundtur, tag med på kajakeventyr eller på en isbrydertur. Det er stedet hvor der er gode muligheder for at se hvaler. Ønsker du at vide mere om grønlandsk historie, så besøg Qeqertarsuaq Museum.

Dag 13. Et typisk grønlandsk jæger- og fiskersamfund

Den lille bygd Itilleq har ca. 130 indbyggere. De er hovedsageligt beskæftiget med jagt og fiskeri. Besøg en af de familier, der bor her, invester i lokalt kunsthåndværk eller spil fodbold med de lokale.

Rejser til Grønland - Nuuk - Travelnorth

Dag 14. Nuuk – Grønlands hovedstad

Dagen byder på et besøg i Grønlands hovedstad Nuuk. Grønlands største by med næsten 17.000 indbyggere, byder på alle storbyens glæder og står i slående kontrast til de små bygder vi tidligere har besøgt. Vi kan anbefale at besøge Nuuks smukke kulturhus, hvor man finder byens biograf, spillested og café mm. Byens svømmehal er også et populært sted for byens beboere. En tur ud til Universitetet og Grønlands Naturinsitut kan også anbefales.
By- og vandreture er blandt de valgfrie udflugter.

Rejser til Grønland - Paamiut - Travelnorth

Dag 15. Paamiut

Vi fortsætter mod syd og nyder den grønlandske natur på vej mod Paamiut, et område, hvor folk har boet siden omkring 1500 før vor tidsregning. Ordet Paamiut betyder “de mennesker, der bor ved mundingen” og henviser til placeringen ved ??Kuannersooq-fjordens udmunding. At gå rundt i Paamiut handler om at værdsætte skønheden i enkle oplevelser og møde den venlige lokalbefolkning. Sørg for at besøge kirken, en af Grønlands fineste, bygget i 1909 af træ i norsk stil. Stop ved den farverige bro i byens centrum. Gå i de gamle kvarterer og se de maleriske bygninger. Paamiut er kendt for sine fedtstenkunstnere og ekstraordinære nationaldragter af sælskind og tusindvis af perler. Du kan se eksempler på disse kunstformer, når du går rundt i bygden. Havørne er talrige i Paamiut, og byens borgere føler en stærk forbindelse med dem. Det siges, at held og lykke kommer til alle, der ser denne himlens konge. Tag med ekspeditionsholdet på vandretur til bjergtoppe.

Rejse til Grønland - Uunartoq - med Hurtigruten - Travelnorth

Dag 16. Hvalsey og nordboernes ruiner

Hvalsey finder man nogle af de bedst bevarede ruiner fra nordbotiden – Hvalsey Kirke blev sandsynligvis bygget i det 14. århundrede. Vi bruger polarcirkelbådene til at komme i land, så du kan udforske området på egen hånd.

Dag 17. Qassiarsuk – en farverig kontrast

Qassiarsuk ligger i bunden af Skovfjorden. En lille bygd med knap 50 indbyggere. Her findes grønne marker med hvide får, frodige områder med grøntsager og travle gårde. Dette danner en farverig kontrast til isen på havet. Qassiarsuk er også det sted, hvor vikingen Erik den Røde byggede sin gård Brattahlíð i 982 e.Kr. Det er et fantastisk område til valgfrie aktiviteter såsom kajaksejlads, vandring eller udforskning af byen til fods

Dag 18. Narsarsuaq

Vores ekspedition slutter i Narsarsuaq i Sydgrønland. Navnet betyder, at arktisk skov dækkede store dele sletten. De nordiske vikinger tog historien om den grønne natur i en dyb fjord med sig hjem, og vikingerne kaldte landet “Grønland”. Vores rejser slutter med en bådtur og en huidet vandretur, før vi nyder nogle grønlandske kulinariske specialiteter. Transport til lufthavnen og natflyvning til København.

Dag 19. København

Flyet lander i København tidligt om morgenen. En imponerende rejse er slut. Forhåbentlig fyldt med en masse dejlige minder fra en rejse langs Grønlands sydvestkyst.