Nordlysrejse med dansk rejseleder

Nordlysrejse med dansk rejseleder

En uforglemmelig rejse med muligheder for at opleve det magiske nordlys ombord på M/S Trollfjord. Fly t/r, transfer, hotel og helpension ombord på skibet er inkluderet. Intet singletillæg (men begrænset antal). Afrejse 8. til 14. februar 2018.

 

Vinter med Hurtigruten - Gratis fly 2018 - Travelnorth.dk

Priser:

DKK 8.998,- Enkeltkahyt indvendig kahyt (intet singletillæg)
DKK 10.498,- Enkeltkahyt udvendig kahyt (kan have begrænset udsigt)
DKK 11.498,- Enkeltkahyt udvendig superior kahyt (kan have begrænset udsigt)  

DKK 8.498,- per person i indvendig kahyt til to personer
DKK 8.998,- per person i udvendig kahyt (kan have begrænset udsigt) til to personer 
DKK 9.498,- per person i udvendig superior kahyt (kan have begrænset udsigt) til to personer 

 

Bemærk: Der er begrænset antal singlekahytter uden singletillæg, og derfor er det først til mølle, og herefter er der singletillæg.

Bestil din rejse her (via Ruby Rejser)

 

Afrejse 8 – 14 februar 2018.
Prisen inkluderer:

  • – Flyrejse ud fra København kl. 06.00 via Oslo ankomst kl. 7.10 og afgang kl. 08.50 til Kirkenes ankomst kl. 11.00
  • – Flyrejse hjem fra Bergen kl. 18.10 direkte til København ankomst kl. 19.30
  • – Transfer til/fra lufthavnen i Norge
  • – 1 x hotelovernatning i Kirkenes inkl. aftensmad og morgenmad
  • – Guidet udflugt i privat bus på ankomstdagen i Kirkenes på jagt efter nordlys
  • – 6 dage ombord på M/S Trollfjord med helpension (morgenmad, frokost, aftensmad)
  • – Uspecificeret kahyt i valgt kahytstype
  • – Dansk rejseleder

 

Tilvalgs udflugter:
Der er mulighed for at tilvælge flere udflugter undervejs på M/S Trollfjord.  Ikke alle udlfugter er inkluderet i prisen. Vi anbefaler at du bestiller udflugterne på forhånd, men de kan også købes og betales ombord på skibet. Spændende eksempler på udflugter (Åbner på Travelnorths hjemmeside):

Hammerfest – verdens nordligste by 

En smag af Vesterålen (fra Harstad til Sortland)

Nidarosdomen i Trondheim

 

Klik her og bestil din rejse, hvis du vil opleve nordlys

Travelnorth er en del af Ruby Rejser

 

 

Magisk Nordlys i polarmørket

Travelnorth kan i samarbejde med Ruby Rejser tilbyde en enestående mulighed for at opleve det magiske nordlys – aurora borealis.

Turen starter i Kirkenes ikke langt fra den russiske grænse. Herfra tager vi på guidet tur ud i polarmørket på jagt efter det fortryllende nordlys. Vi vil de efterfølgende 6 dage bo ombord på M/S Trollfjord, hvor vi starter en betagende sørejse på 2700 km ned langs den norske kyst.

Vi krydser polarcirklen og oplever så småt lyset vende tilbage i dagstimerne, men bevarer stadig gode muligheder for at se nordlyset i aftentimerne. Undervejs vil der være mulighed for at tilkøbe spændende udflugter, når vi kommer i havn. Du kan også vælge at gå rundt i de små byer på egen hånd og suge stemningen til dig.

Vi tilbyder rejsen til dig med fly fra Danmark t/r, transfers, skønt hotel i Kirkenes, valgt kahyt og helpension ombord på M/S Trollfjord.

Vi du med?

Skibet hedder MS Trollfjord

MS Trollfjord vil være vores flydende hotel hele vejen op til Kirkenes.

Skibet er opkaldt efter den spektakulære Trollfjorden ved ø-gruppen Lofoten. Det kræver et spektakulært skib, hvis det skal døbes efter Trollfjord, som i sig selv er helt unik. Dette er en af Hurtigrutens moderne klassikere og skibet vandt også en pris i 2003 for design og fællesarealerne. På dette skib er der mulighed for at gå i jacuzzi og fitnessrum. Synk ned i stolene i panoramasalonen og nyd udsigten imens vi sejler afsted, eller tag vinterjakken på og stå på dækket når vi sejler forbi kystlinjen.

Der lægges om bord vægt på afslapning og opdagelse, og ikke på kommerciel underholdning, som ellers ofte er en del af konventionelle krydstogter. Skibet har et omfattende program med tilbud til alle rejsedeltagere. Kyndige eksperter formidler deres viden gennem forelæsninger ombord. Du kan ombord på telefonen i kahytten vælge at tilmelde “nordlys alarm”. Hermed bliver du kontakten i den kahyt, når man har spottet nordlys på himlen.

Kirkenes til Bergen med Hurtigruten

Dagsprogram

Dag 1. Ankomst Kirkenes og udflugt på jagt efter nordlys

Bergen om vinteren med Hurtigruten - travelnorth.dk

Du flyver fra København tidlig morgen og ankommer dermed til Kirkenes om formiddagen. Du befinder dig nu ved porten mod øst. Du er længere mod øst end både Istanbul og st. Petersborg og er ikke mange kilometer fra den russiske grænse. Det ses ved at skiltene både er på norsk og russisk. Efterfølgende bliver vi kørt fra lufthavnen til hotellet, hvor du kan slappe af på hotellet eller gå på opdagelse i Kirkenes (solen går først ned ca.14.30). Vi mødes på hotellet til en fælles middag sidst på eftermiddagen, hvor vi kan hilse nærmere på hinanden. Herefter finder vi vores varme tøj frem inden vi tager på en fælles tur ud i mørket i vores søgen efter nordlyset. Vi har en lokal guide med på turen, der vil fortælle mere om naturfænomenet.

Dag 2. Kirkenes – Porten til Øst

Kirkenes med Hurtigruten - travelnorth.dk

Dagen efter ankomsten kan du nyde en lækker morgenmad og gå på opdagelse i Kirkenes på egen hånd inden du sejler med M/S Trollfjord kl. 12.30 fra Kirkenes. Når du forlader Kirkenes, så har du kun set en brøkdel af det Norges kyst byder på af oplevelser. Du kan nu nyde en lækker frokost om bord på skibet når vi sejler ud fra Kirkenes på Varangerfjorden. Du får et godt indblik i Norges måske mest karakteristiske kystnatur, når Barentshavet bliver din arena ombord på Hurtigruten. Her kan du nyde Finnmarken fra søsiden, hvilket er et spektakulært syn udover de hvide vidder. Når der lægges til kaj i Vardø vil du få dit første indtryk af kystkulturen. Vardø er en lille fisker/handelsby med en gammel fæstning fra 1737. Vi sejler herfra videre til Båtsfjord og Berlevåg.

Dag 3. Den arktiske hovedstad og nordlys

Hammerfest med Hurtigruten - Travelnorth

Vi tager i dag afsked med Finnmarkens vildmark. Midt om natten lægger vi til i Mehamn. Luk ikke øjnene endnu, men tag i stedet varmt tøj på og gå med ud i polarnatten for at se om du kan spotte det magiske nordlys. Undervejs sejler vi forbi nogle af de mest nordlige fiskersamfund og på Fruholmen ligger Europas nordligste fyr. I Hammerfest kan du gå tur i det, der traditionelt kaldes “verdens nordligste by”. Sidste destination for dagen er Tromsø, hvor vi lægger til kaj tidsnok til at du kan tage med på en udflugt til den spektakulær midnatskoncert i Ishavskatedralen. I og omkring Tromsø er der de bedste forhold til at spotte nordlys, så er vi heldige byder polarnatten også her på en fortryllende dans af nordlysets flamme over den mørke stjernehimmel.

Dag 4: Harstad og dramatiske lofoten

Nordlys i lofoten | travelnorth.dk

Sov ikke for længe! For mange er det et af dagens højdepunkter at sejle i det smukke ørige Vesterålen til magiske Lofoten. Området er kendt for sit smukke landskab med høje fjelde, vild natur og charmerende små fiskevær. På udflugten “En smagsprøve af Vesterålen” kan du se den uberørte natur ved Harstad og Trondenes kirke, der er en af landets flotteste steder fra middelalderen. Bliver du ombord, kan du se kirken, når vi sejler mod Risøyrenna, der er en kun 7 meter dyb rende, der blev gravet for Hurtigruten i 1920’erne.

Vi fortsætter fra Sortland til Stokmarknes, hvor Hurtigruten blev grundlagt for mere end 120 år siden. På vej sydover ser det ud som om at vi sejler lige ind i fjeldmuren, men der er en åbning mellem fjeldene ved Raftsundet, hvor vi kommer til den snævre Trollfjord. Da mørket er faldet på så kan vi ikke sejle ind i fjorden. Dagen slutter ved Svolvær – også kaldt Lofoten. Her kan du eksempelvis tage hen til Magic Ice, der byder på forskellige isskulpturer (ikke en del af Hurtigrutens udflugter).

Dag 5: Helgelandskysten og polarcirklen

seven Sister med Hurtigruten | Travelnorth

Om morgenen krydser vi polarcirklen og forlader det arktiske nord, hvilket markeres med en ceremoni på dækket. Helgelandskysten har utallige holme, frugtbare landbrugsområder og stejle fjelde. De magiske fjelde kommer på rad og række. Der findes mange myter og legender om denne del af kysten. På stækningen oplever du eksempelvis de syv søstre, der er mellem 910 og 1072 meter høje. Ifølge legenden blev de syv søstre til sten, fordi de glemte at gemme sig for solen.

Et af højdepunkterne på dagen er at vi krydser den usynlige linje – polarcirklen. Linjen er markeret med en globus på en lille ø og vi samles alle på dækket og du kan her få en smagsprøve på en skefuld tran, der siges at være sundt for kroppen. Tager du udfordringen må du få lov at beholde skeen og kan tage et ekstra lille minde med hjem fra din sejlads.

Dag 6: De gamle byer og havet

Nidarosdomen i Trondheim | Travelnorth.dk

Om morgenen ankommer du tidligt til Trondheim. Her kan du se Norges eneste katedral i gotisk stil – Nidarosdomen. Hurtigruten sejler ud gennem Trondheimsfjorden, der er 170 km lang og op til 25 km bred. Vi sejler her forbi Munkholmen og tusindevis af øer før vi lægger til kaj ved Norges klipfiskhovedstad, Kristansund. Vi krydser herfra det åbne hav på vej videre til Molde.

Dag 7: Fra Ålesund til Bergen og hjemrejse

Verdens smukkeste sørejse er snart ved sin ende. Inden rejsen slutter når vi til Ålesund, Torvik, Måløy og Florø. Der tjekkes ud af kahytten kl. 10.00, og vi ankommer først til havnen kl. 14.30. Baggagen kan opbevares ved receptionen, så du kan nyde den sidste del af kysten. Når vi lægger til i Bergen, har du tilbagelagt 2700 km med unikke og uforglemmelige kysteventyr. Ved ankomst til havnen er der transfer med bus tilbage til lufthavnen, hvor du flyver hjem samme dag.

Klik her og bestil din rejse, hvis du vil opleve nordlys