Fra Kap Horn til Pingvinerne på Antarktis

Fra Kap Horn til pingvinerne på Antarktis i 2018

Fra Kap Horn til pingvinerne i Antarktis - Travelnorth din Hurtigruten partner

Afrejsedato: 12. februar 2018 til 1. marts 2018 

Fra Kap Horn til pingvinerne i Antarktis | Travelnorth og Ruby Rejser med Hurtigruten

Klik på billedet for at gøre det større

Din rejse begynder i februar 2018, hvor det er den mest
isfrie periode og muligheden for oplevelser er størst.
Ruby Rejser er teknisk arrangør af rejsen
– Travelnorth er en del af Ruby Rejser

 

Læs mere om rejsen herunder:

 – Information om Antarktis
 – Landgange på Antarktis
 – Dag til dag program for rejsen
 – Bestil din rejse til Antarktis

 

Grupperejse med dansk rejseleder:

Dit livs naturrejse med ekspeditions-krydstogtsskibet MS Midnatssol, der sejler gennem chilenske fjorde, over Drake Passagen til den Antarktiske Halvø. Det er en naturoplevelser udover det sædvanlige. I vil opleve naturens storhed og et imponerende dyreliv helt tæt på. Som en ekstra bonus starter og slutter denne Antarktis-rejse i Chiles hovedstad Santiago de Chile samt med sejlads fra Punta Arenas gennem de chilenske fjorde, hvor Andes bjergene rejser sig højt om ørene på os.

 

Praktisk information om rejsen

Prisen til Antarktis inkluderer:

 • Flyrejse Danmark-Santiago de Chile t/r
 • Charterfly Santiago de Chile-Punta Arenas t/t
 • Ophold med fuld pension på MS Midnatssol i specificeret kahyt
 • Daglige landgange på Antarktis i 60-90 minutter (vejrafhængigt)
 • Dagligt Cruise i landgangsbåde i 60-90 minutter (vejrafhængigt)
 • En række foredrag og øvrige aktiviteter på MS Midnatssol i ht. beskrivelse
 • Dansk rejseleder til grupperejsen

Priserne afhænger af hvilken kahytstype du vælger:

 • 2 sengs kahyt – I2 indvendig – DKK 49.998,-
 • 2 sengs kahyt – J2 udvendig* – DKK 54.698,-
 • 2 sengs kahyt – O2 udvendig – DKK 56.998,-
 • 2 sengs kahyt – N2 udvendig – DKK 55.998,-
 • 2 sengs kahyt – U2 udvendig – DKK 59.998,-

Udvendig = med vindue
Udvendig* = begrænset udsigt
Indvendig = uden vindue

Rejsebetingelser:
Ruby Rejser er agent for Hurtigruten, og det er Hurtigrutens vilkår og bestemmelser der er gældende for denne rejse.
Disse bestemmelser fremgår ikke i sin helhed på denne hjemmeside, du kan læse om Hurtigrutens fulde rejsebestemmelser her

Betalingsbetingelser:
Ved bestilling betales et depositum, og ca. 3 måneder før afrejse skal hele rejsens pris være indbetalt. Ved afmelding ydes ingen refusion af indbetalte beløb. Du kan tegne afbestillingsforsikring til dækning af afbestilling som følge af sygdom etc.

Lægeerklæring:
Det kræves at alle medbringer en lægeerklæring, udfyldt på Hurtigrutens formular. Lægeerklæringen skal afleveres ved ombordstigning. Udfyld din lægeerklæring her

Kahytskategorier
I2 – Indvendig kahyt, 6–10 m2. 2 separate senge, en seng kan omdannes til sofa. Nogle kahytter har køjer. dæk 4, 6 eller 7.
J2 – Udvendigt kahyt 7–13 m2, 2 separate senge, en seng kan omdannes til sofa. Nogle kahytter har køjer. Begrænset eller ingen udsigt. Dæk 6
N2 – Udvendigt kahyt 7–13 m2, 2 separate senge, en seng kan omdannes til sofa. Nogle kahytter har køjer. Dæk 4.
O2 – Udvendig kahyt 5-13 m2, 2 separate senge, en seng kan omdannes til sofa. Dæk 4/6
U2 – Superior kahyt: 8–13 m2, 2 separate senge, en seng kan omdannes til sofa. Kahytterne har tv, vandkoger og et lille bord med kaffe / te. Dæk 7/8

Der er drikkevandshane i alle kahytterne.
Alle udvendige kahytter har koøje.
På dæk 6 er der promenadedæk på ydersiden af kahytterne hele båden rundt.
Kahytstypen J2 får spærret havudsigten af rednngsbåde.

Drikkepenge
Det er ikke noget krav, men der er en forventning om at der gives drikkepenge til personalet ombord. Hurtigruten anbefaler at man betaler 80 Nok/døgn ombord på Midnatssol.

De unikke oplevelser om bord på MS Midnatsol

MS Midnatsols faciliteter svarer til et moderne ekspeditions-krydstogskib, meget smagfuldt udstyret og indrettet.

Hurtigruten har et omfattende program med tilbud til alle. Kyndige eksperter har et bredt udbud af muligheder og formidler deres viden med engagement og indsigt. Skibet har et “videnskabslaboratorium”, hvor vi laver feltarbejde – fx ved at studere tre millioner år gammel is gennem et mikroskop eller meteorer fundet på land. I det hele taget kan man høre fantastiske foredrag om mange emner, knyttet til Antarktis. Hurtigrutens mål er at lade passagererne komme tæt på unik natur og give mulighed for at dele erfaringer med andre rejsende.

Der lægges om bord vægt på afslapning og opdagelse, men ikke på kommerciel underholdning, som ellers ofte er en del af konventionelle krydstogter.

Deltagerne på turen kommer fra mange lande, og arbejdssproget på båden er derfor engelsk. Rejselederen er behjælpelig såfremt du måtte have brug for oversættelse.

Skift position via MENU’en i bunden 

Dækoversigt på Ms Midnatssol:

 • Dæk 9 har ydendørs Jacuzzi, soldæk. Desuden er der Fitnessrum, sauna, bar og åben dæk.
 • Dæk 8 har den fantastiske to-etagers panoramasalon, desuden bibliotek, internetcafe, bar og det stemningsfulde Hamsun rum.
 • Dæk 7 er kahytsdæk.
 • Dæk 6 er også kahytsdæk, med der er adgang til promenadedækket, der går hele båden rundt.
 • Dæk 5 er servicedækket med restauranter, cafeer, butik og ikke mindst amfiteatrer, den store foredragssal med plads til 200 tilhørere.
 • Dæk 4 er kahytsdæk
 • De nedre dæk er med personalekahytter, bildæk samt motor- og teknikområde.

M/S Midnatsol er bygget til sejlads i den høje isklasse 1X, og med sin avancerede teknologi er hun meget velegnet til ekspeditionssejladser i Antarktis. Der er plads til 500 passagerer, men på Antarktis sejles der med et reduceret passagerantal.

 

Oplev Antarktis med Hurtigruten – verdens mest øde kontinent

Antarktis er et ubeboet kontinent, med en storslået og meget dramatisk natur, stort set helt dækket af is. Antarktis kan kun besøges med specialudrustede skibe –  13 forskningstationer udgør de eneste beboelser på kontinentet.

 

Rejsen til Antarktis med Hurtigruten | TravelnorthDet er meget få mennesker der besøger Antarktis. Ruby Rejser tilbyder dig at være en del af en lille gruppe med rejseleder. Vi er en gruppe ombord på
Hurtigrutens nyudrustede båd M/S Midnatsol, der til efteråret 2016 starter på sin jomfrusæson til Antarktis.
Du får ikke kun muligheden for at besøge Antarktis. Hurtigruten har siden 2008 sejlet på Antarktis, og under turen er der en stab af de mest erfarne kendere og forskere om bord. Gennem foredrag,  inviterer og aktiverer dig til at bruge de avancerede geologiske og biologiske mikroskoper, samt et fotocenter, hvor du kan teste en række kameraer sammen med professionelle fotografer.

 

Landgange – I land på Antarktis

I løbet af dagene på Antarktis (dag 8-12) er der planlagt aktiviteter hver dag for alle ombord. Ekspeditionsteamet udgiver hver dag et dagsprogram, som viser planlagte landstigninger, udover de daglige informationer om dagens foredrag, måltider og aktiviteter ombord.

 

Antarktis med Hurtirgruten |Travelnorth.dkMulighederden for at sejle deltagere i land med polarcirkelbådene er helt afhængig af vejrforhold og andre uforudsete hændelser. Det er altid kaptajnen og ekspeditionslederen, der i samråd afgør om det er forsvarligt at gå i land.

Lidt praktisk om MS Midnatsols landinger:
1) En landing (varighed ca 60-90 minutter)
2) En lille bådcruise (varighed ca 60-90 minutter)

 

Polarcirkelbåd - Travelnorth - din hurtigruten partnerHalvdelen af skibets gæster går i land om formiddagen, imens den anden halvdel sejler et bådcruise. Om eftermiddagen byttes der, således at dem der sejlede bådcruise om formiddagen går i land om eftermiddagen – og omvendt.
Alt er dog overladt til hvorledes forholdene er de enkelte dage. Som deltager kan man kun håbe på at kunne gå i land og tage på bådcruise – ingen er herre over de forhold vi bliver budt, og alle deltagere må acceptere at være underlagt disse betingelser.

Udflugterne sker med polarcirkelbådene.Polarcirkelbåde og hval | Travelnorth din hurtigruten partner

Polarcirkelbåde er solide både, der gør det muligt at udforske ellers utilgængelige områder både til lands og til vands. Man skal være lidt adræt for at komme ombord, derudover er der ikke noget at bekymre sig om. Mandskabet viser dig, hvad du skal gøre, så i løbet af kort tid bliver ombordstigning en rutine.

På alle udflugter på Antarktis  skal du have gummistøvler på, når vi går i land.Paradise Bay med Hurtigruten | Travelnorth.dk Du kan gratis låne gummistøvler på båden, eller du kan medbringe dine egne. Sikkehed har altid første prioritet og det er altid kaptajnen som bestemmer sejlplanen.
Sejlplanen vil altid være underlagt ændringer, så programmets ruter vil derfor altid kun være vejledende. Udover vejr- og andre operative forhold vil båden også være underlagt skrevne og uskrevne regler om at bistå andre skibe eller personer i nød. Ændringer af denne grund kan ikke danne grundlag for reklamation.

 

Program for rejsen

Dag 1-3: Rejsedag og ankomst

DSC00371.JPGDag 1. Rejsedag
Afrejse fra Kastrup

Dag 2. Santiago de Chile 
Ankomst til Santiago de Chile i Chile, transfer til hotel i Santiago. Dagen til egen disposition.

Dag 3. Punta Arenas
Indenrigsflyvning til Punta Arenas, hovedstaden i Chiles sydligste region. Byen har ca. 125.000 indbyggere og var omdrejningspunkt for skibstrafikken mellem Stillehavet og Atlanterhavet før Panamakanalens åbning i 1914. Her venter ekspeditionsskibet MS Midnatsol, hvor vi indlogeres. Flyvningen er med charterfly.

 
Dag 4. Chilenske fjorde

Antarktis med Hurtigruten | TravelnorthDag 4. Chilenske fjorde
Vi sejler mod syd gennem en del af den 600 kilometer lange og 5-30 kilometer brede Magellan stræde, som forbinder Sydamerikas fastland med Ildlandet. Strædet er opkaldt efter portugiseren Ferdinand Magellan, der som den første europæer sejlede gennem strædet i 1520. Landskabet er præget af høje grønne bjerge på begge sider af skibet. Vi passerer den smukke lille ø, Isla Tucker – kendt for sine store kolonier af skarver, pingviner, sæler og søløver. Allerede her er der mulighed for at se blåhvaler samt andeskondorer med et vingefang på op til 3 meter. Via den meget smalle Gabriel kanal kommer vi ud i Gabriel fjorden med den imponerende Gabriel gletsjer.

 
Dag 5: Chilenske fjorde og Kap Horn

Dag 5. Chilenske fjorde og Kap Horn
Kursen er stadig sydlig for at nå Kap Horn – Sydamerikas sydligste punkt. Kap Horn ligger i øgruppen, Ildlandet (Tierra del Fuego), og før Panamakanalens blev bygget, skulle al transport af gods og personer mellem USA’s vest- og østkyst runde den sydlige spids. Kaptajnen vil gøre sit bedste for at lægge til på Kap Horn – men området er kendt for sit åbne hav og udfordrende betingelser, og det er altid en stor præstation at lægge til.

 
Dag 6-7: Til søs

Til søs på vej til Antarktis med Hurtigruten |TravelnorthDag 6. Til søs
Vi kan næsten føle os som ægte opdagelsesrejsende, når vi fortsætter mod det mest fjerntliggende område af verden, Antarktis, med dets endeløse hav og et kontinent dækkes af sne og is. Om bord på skibet vil der via film, foredrag og et besøg i ekspeditionslokalet være mulighed for at sætte sig mere ind i området.

 

Dag 7. Til søs
Isbjerge ved Antarktis med Hurtigruten | Travelnorth.dkAntarktis overvælder alle. Alt er endeløst og hvidt. Havet er fyldt med isbjerge og hvaler. Der venter ærefrygtindgydende møder med de store kolonier af pingviner, som ikke er bange for mennesker. Se frem til ægte nærkontakt med den mest charmerende fugleart.

 
Dag 8-12. Antarktis

Antarktis med Hurtirgruten |Travelnorth.dkDag 8-12. Antarktis
Tag med i land for at opleve Antarktis’ imponerende natur, pingviner og pelssæler. Fra dækket er der masser af chancer for at se hvaler. Nyd den tætte kontakt med dyrelivet, gletsjere, gamle hvalfangststationer og relikvier.

Vi besøger bl.a. South Shetlandsøerne og Cuverville Island, der er hjemsted for en af de største kendte kolonier af æsel-pingviner. Neko Harbour ligger smukt i den inderste del af Andvord bugtenParadis Harbour fik sit beskrivende navn af hvalfangere i sidste århundrede.
Se også frem til at besøge Half Moon Island, der er en juvel af mangfoldighed i polarlandskabet. Tag med ekspeditionsteamet og udforsk Antarktis (den sydlige iskalot) på landgange for at se tusindvis af pingviner og sæler på nært hold. Også mulighed for tilkøb af kajakture.

South Shetlandsøerne

South Shetlandsøerne ligger ca. 150 km. nord for den Antarktiske halvø og tilhører ikke nogen stat, så alle lande kan frit forske her, men alle former for militær aktivitet og udnyttelse af råstoffer er forbudt. Der er over 20 øer med King Georg Island som den største. Næsten al landområde er dækket af sne og is. Øerne er ubeboede undtagen nogle bemandede baser, bestyret af nationale Arktiske programmer fra forskellige lande.

Cuverville Island

Kajak i Antarktis |travelnorthCuverville Island er en mørk, klippefyldt ø, opkaldt efter en fransk admiral i 1898. 2/3 af øen er dækket af permanent is. Arealet er på 2 gange 2,5 km.
Du kan opleve store Gentoo-pingvin kolonier og forskellige sælarter. Den blåøjede haj kan ses i området.

 

 

Neko Harbour

Neko Harbour med Hurtigruten | Travelnorth.dkNeko Harbour er opkaldt efter en skotsk hvalfangerbåd, som opererede i området 1911-1924. Stedet har mange Leopard sæler og vågehvaler. Neko Harbour ligger ved  Andvord bugten, Stor Gentoo pingvin koloni. Neko Harbour og Paradise Harbour er de eneste punkter på Antarktis kontinentet som krydsto lægger til på. De andre steder er øer.

 

 

Andvord bugten

Andvord bugten er en lille og smal bugt, 17 km. lang og 6 km. bred, meget smuk bugt. Hele bugten er ofte isbelagt, og med store gletcherarme fra Arago gletcheren, der rækker ned til vandet, der er god mulighed for at se en gletsjer kælve.

Paradise Harbour

Paradise Bay med Hurtigruten | Travelnorth.dkParadise Harbour (eller Paradise Bay) er omgivet af op til 1000 meter høje bjerge med gletsjere. En klassiker og favorit for alle Antarktis rejsende. Navnet kommer fra hvalskibene, der kom meget i området i 1920’erne. To af de 13 forskningsstationer på Antarktis ligger her, den argentinske Almirante Brown Antarctic Base, og den Chilenske Gonzalez Videla Antarctic Base.

 

 

Half Moon Island

Half Moon Island med Hurtigruten | Travelnorth.dkHalf Moon Island: hører ind under South Shetlands Islands og en af de smukkeste øer. Øen ligger i Moon Bay. Her er et rigt fugleliv og massevis af sæler.

Google Street View kan vise Half Moon Island, som det eneste sted på det syvende kontinent

 

 
Dag 13. Til søs

Dag 13. Til søs

Efter spændende dage i Antarktis er der nu tid til at fordøje nogle af de mange oplevelser, ”forske” videre i ekspeditionslokalet eller slappe af på dækket, når vi bevæger os mod Sydamerika igen.

 
Dag 14. Kap Horn og Chilenske fjorde

Dag 14. Kap Horn og Chilenske fjorde
Puerto Williams ved de chilienske fjorde med Hurtigruten til Antarktis |TravelnorthHvis det ikke lykkedes at komme i land på Kap Horn på vejen sydover, forsøges det igen. Ellers besøges Puerto Williams, der har et interessant museum for antropologi og resterne af gamle indianske lejrpladser.

Puerto Williams: ligger på øen Navarino. Få kilometer syd for P. W. ligger verdens sydligste by, Puerto Toro.

 
Dag 15. Chilenske fjorde

Dag 15. Chilenske fjorde
Vi sejler gennem de chilenske fjorde og nyder en dag med vild natur og imponerende seværdigheder. Kaptajnen finder et godt sted at gå i land – omgivet af ørken og gletsjere. Om aftenen er der afskedsmiddag.

 
Dag 16. Punta Arenas

Dag 16. Punta Arenas
Ankomst til Punta Arenas. Efter landgang er der transport til lufthavnen, hvorfra der flyves til Santiago de Chile. Transfer til hotel i Santiago de Chile, indkvartering og overnatning.
Det er dog muligt på egen hånd at få flybilletten forlænget, således du kan vælge at fortsætte på egen hånd med at opleve Chile og evt. andre lande i Sydamerika.

Dag 17-18: Hjemrejse

Dag 17. Hjemrejse
Afrejse fra Santiago de Chile

Dag 18. Hjemkomst
Ankomst til Kastrup lufthavn


Kontakt Travelnorth - din Hurtigruten partner