Sejl rundt om Island – Landet af is og ild

Rundrejse til Island – Landet af is og ild

En 12 dages rejse til Island, hvor du udforsker mystiske Island. Rejsen starter og slutter i Reykjavik. Oplev bjergtagende landskaber, vildt dyreliv, øer, lokalsamfund og farverig flora.

island

Afrejse maj og juni:
18.5.2019, 29.05.2019, 09.06.2019, 20.06.2019

Priser fra DKK 32.268,- per person

Send forespørgsel

 

Inkluderet i prisen:

  • – Valgt kahyt
  • – Helpension (morgenmad, frokost og aftensmad)
  • – Vind og vandtæt jakke
  • – Landgange
  • – Engelsktalende ekspeditionsteam, der holder foredrag og deltager i aktiviteter
  • – Te og kaffe om bord

Kort over island med Hurtigruten - Travelnorth

Rejsens indhold

Dag 1: Afrejse fra Reykjavik
Islandsk Gletcher - Travelnorth.JPG

Rejsen starter ved at vi sejler til Grundarfjördur, hvor et naturskønt og mangfoldigt landskab folder sig ud. Vulkanerne i området har været meget aktive, så der kan opleves forskellige typer af lavasten og vilde bjergformationer, imponerende gletsjere og ikke mindst kan både varme og kolde kilder. Tag med på en udflugt til den gyldne cirkel, byrundtur eller Den Blå Lagune.

Dag 2: Stykkishólmur, Flateyri og Ísafjördur

Sejl rundt om Island.jpgPå den videre sejlads besøger vi byerne Stykkishólmur, Flateyri og Ísafjördur. Byerne er på hver sin måde charmerende og har alle velbevarede kulturskatte. Efter at have besøgt byerne hopper vi i polarcirkel-bådene for at komme helt tæt på de mange forskellige fuglearter.

Dag 3: Fuglefjeld ved Látrabjarg

I dag er det muligt at se millioner af fugle herunder søpapegøjer, suler, lomvier og alke. Sejladsen går mod Bildudalur, der ligger ved bredden af en smuk fjord.

Dag 4: Ísafjördur – havnen med de ældste huse

VSejl rundt om Island - Søpapegøjer.jpgi sejler til byen der har Islands ældste huset og vi ser et eksempel herpå som huser det maritime museum. Der er mulighed for at tage med på nogle tilvalgsudflugter såsom at følge i alfernes fodspor eller nyde den smukke natur fra hesteryg.

Dag 5: Et af Islands største havfugleområde

Denne dag byder på Hornbjarg-klinten, der er et af Islands største havfugleområder. For at opleve et af de største havfugle områder på Island besøger vi også Hornbjarg-klippen i Hornstrandir. Mærk suset i maven, når du ser ud over Hornbjarg fugleklippe, hvor højdepunktet er 534 meter. Vi forsøger også at komme i land ved Reykjafjördur.

Dag 6: Fugleelskernes paradis

Island med Hurtigruten - taget af Sten Vi starter ved Hrísey, der er et paradis for fugleelskere. Der er ca. 40 arter som yngler her. Vi besøger herefter Akureyri, som er islandsk 4. største by og en vigtig universitetsby. I nærheden ligger nogle af Islands mest kendte og smukkeste områder. Det er her muligt at opleve den meget berømte Akureyri Botaniske Have, som er kendt for sine bedårende stier og farverige flora.

Dag 7: Grimsey med frodig natur

Efter besøget i Akureyri sejler vi mod øen Grimsey, hvor vi drager i land for at opleve den grønne og frodige natur, som findes her. Udover det lille ø-samfund, der er beliggende her, danner Grimsey hjemsted for store kolonier af søfugle. Her kan bl.a. opleves følgende arter: Søpapegøje, alk, teist, polarlomvie og flere mågearter. Øen Grimsey er bedst kendt for at være øen der krydser polarcirklen.

Sejl rundt om Island - Húsavik nordens centrum for hvalsafari.jpgDag 8: Húsavik – Nordens centrum for hvalsafari

Næste stop hedder Húsavik og er en af de ældste bosættelser på Island. Det er blevet Nordens uofficielle centrum for hvalsafari. Flere forskellige hvalarter besøger ofte bugten ud for Húsavik og kan her opleves på nært hold. En anden interessant attraktion er også en 100 år gammel kirke, som er opført af drivtømmer. Efterfølgende besøger vi også halvøen Langanes, som er 40km lang og hvor højeste punkt er 400meter.

Dag 9: Alfernes land

Vi besøger i dag Bakkargerdi, der er kendt for sin naturlige skønhed og som Alfernes land. Bakkagerdi er ikke et typisk turiststed, så her er fred, ro og dejlig udsigt. Hvis du foretrækker mere action, så tag med på en udflugt til skoven ved Hallormsstaður. Vi sejler videre til landsbyen Seyðisfjörður, hvor du let kan se den norske arv tydligt trænge igennem på de farverige træhuse fra det tidlige 20. århundrede. Den håndlavede arkitektur skaber en helt unik identitet i bygden. Udforsk byen, deltag i en guidet vandretur eller i en udflugt til Skálanes.

Island - taget af StenDag 10: Gletsjere

Naturen omkring Djupivogur er meget varieret og Búlandsnes-fuglereservat er kendt blandt fugleelskere over hele verden. Det er det, fordi man her kan observere de fleste islandske fuglearter yngle i deres naturlige habitat. Ikke langt fra er Vatnajökull-gletsjeren, som er Europas største. Langabúð er Djúpivogurs ældste hus, oprindeligt bygget i 1790, og det er nu renoveret for at fungere som et kulturelt centrum. Det huser nogle værker af billedhuggeren Ríkarður Jónsson, et historisk museum, en kaffebar med lækre hjemmelavede kager og en udstilling af lokalt kunsthåndværk.

Dag 11: Vestmannaeyjar

Øen Heimaey er den største af Vestmannaøerne ved Islands sydkyst. Øerne er domineret af storslåede klipper og er naturligt levested for søpapegøjer, rider og andre havfugle. Det er dagen hvor vi også håber at spotte hvaler. I 1973 tvang et stort vulkanudbrud på Heimaey øens beboere til at evakuere og sejle til fastlandet. Et stort antal bygninger blev begravet under lava og aske. Mange blev fuldstændig ødelagt, men andre blev senere gravet fri og restaureret. Et helt museum, Eldheimar, er bygget op omkring resterne af en af boligerne.

Dag 12: Tilbage ved Reykjavik

Vi slutter rejsen i Reykjavik og takker af for denne gang. Du vil have en storslået naturoplevelse med tilbage i kufferten, som du sent vil glemme.

Kontakt os for priser og information

Vi tager forbehold for ændringer af rejseplan

 

Forespørgsel

Dit navn (skal udfyldes)

Din e-mail (skal udfyldes)

Telefon

Vælg Rejse/Rute

Vælg kahytstype

Vælg dato

Beskriv dit ønske her