Den ultimative Svalbard ekspedition

Den ultimative Svalbard ekspedition

Oplev isbjørne, isolerede øer, og charmerende fiskerlejer, hvoraf nogle kun kan besøges med båd. Oplev isbjørne under midnatssolen, naturreservater og isfjord. 

 

Spitsbergen Svalbard

Afrejse 16.7 eller 26.7 2018
12 dages rejse med skibet MS Spitsbergen
Priser fra DKK 42.295,- per person i indvendig kahyt

Send forespørgsel

 

Rejsens indhold

Dag 1: Oslo 

Dette arktiske eventyr starter med en tage aftenfly fra Norges hovedstad, Oslo. Det betyder, at man også skal have fly fra Danmark til Oslo. Inden afrejsen kan man derfor have mulighed for at opleve fjordbyen, der omgivet af skove, søer og bakker. Oslo har varieret arkitektur, en hyggelig café- og barkultur, førsteklasses restauranter og endeløse indkøbsmuligheder.

Longyearbyen på Svalbard |Travelnorth.dkDag 2: Longyearbyen

Efter en overnatning på hotel, kan du tage ud og opleve kontrasten fra Oslo, der er enorm i Longyearbyen. Men denne lille by har alt, der hører til i en moderne by – ud over dens fantastiske beliggenhed i et vildt og arktisk landskab. Du kan derfor inden MS Fram lægger fra kaj om eftermiddagen, tage ud på egen hånd og opleve denne lille by eller deltage i en spændende sightseeing i Longyearbyen.

Dag 3-4: Nordvest Svalbard, Nationalparken og Ny-Ålesund

Kongsfjorden Spitsbergen | travelnorth.dkKongsfjorden er et af de smukkeste områder på Svalbard. Den er 26 kilometer lang og varierer mellom 6 og 14 kilometers bredde, og er op til 250 meter dyb. I bunden af ??fjorden kælver mægtige gletsjere i havet, mens karakteristiske fjelde indrammer scenen.

Ved Krossfjorden og Mitrahalvøya er der rester fra hvalfangstperioden og smuk alpin flora, fuglefjelde og ofte også Svalbard-rensdyr.
Ekspeditionsteamet tager dig med på en tur ind til en gletsjer, og på vej tilbage besøger vi den tidligere mineby Ny-Ålesund. Ny-Alesund |Travelnorth.dkNy-Ålesund ligger på 78º 55′ Nord og er et af ??verdens nordligste helårs-samfund. Der er nu et internationalt center for forskning i en malerisk blanding af gamle og nye bygninger.

Dag 5: Nordvest svalbard og nationalparken

I løbet af natten er vi sejlet langs vestkysten helt op til det nordvestlige hjørne af Spitsbergen. Det er her man finder den største koncentration af grave, hval-kogningsovne og andre kulturelle skatte fra den første periode af udnyttelsen af ??Svalbards naturressourcer. Vi kommere senere til Raudfjorden, der har haft mange navne igennem tiden. Raudfjorden består af masser af stejle fjelde. Hamiltonbugten er desværre for lavvandet til, at skibet kan sejle helt ind til kysten, men det er muligt i kajak.

isbjørne på Svalbard | travelnorth.dkDag 6-9: Øst Svalbard og naturreservat

Det er på den østlige side af Svalbard, at du har store muligheder for at opleve isbjørne, fordi det er her der er flere end andre steder på Svalbard. Vi håber selvfølgelig også at se nogle på denne rejse.

Vi sejler gennem Sorgfjorden, der har været brugt til base for fangsfartøjer og videnskabelige ekspeditioner. Det var også her at der i slutningen af det 17. århundrede var et berømt slag mellem hvalfangere. Når vi når Akjefjellet, så skal du være klar med kameraet, hvor du vil få en faktastisk udsigt fra dækket. Fjeldet er et af Svalbards største og har et helt spektakulært fuglefjeld.

Dag 10-11: Sydvest Svalbard og fjorde

Edgeøya på Svalbard | Travelnorth.dk

Isfjorden er Svalbards største fjordsystem. I løbet af dagen oplever vi både den ydre og den indre del.

Et af den ydre dels mest slående træk er Alkhornet, hvor tusindvis af lomvier yngler om sommeren. I bunden af Isfjorden ændres landskabet konstant. Store U-formede dale, som de gigantiske gletsjere har fræset ud af fjeldene for ti tusinde år siden, er hjem for store bestande af de endemiske Svalbard-rensdyr. Inde i den smukke bi-fjord holder vi en afskeds-grillfest med smukke arktiske omgivelser.

Kapp Lee er det nordvestlige punkt af Edgøya, hvor man kan finde minder om epoker af menneskers tilværelse på Svalbard.
Vi runder i dag sydspidsen på Svalbard. Sejladsen går forbi Sørkappøya, der er en ø lige syde for Svalbards fastland, og videre mod Hornsund. Hornsund er en fjord, der tiltrækker isbjørne pga. de store stykker is, der skubbes ud i fjorden tidligt på året. Isbjørnene bruger isen til at jage op. I området omkring Hornsund findes en række kulturminder.

isfjorden på Svalbard | Travelnorth.dk

Dag 12: Longyearbyen og rejsens slutning i Oslo

Kameraet er fyldt op med fantastiske minder og det er sådan enhver god opdagelsesrejse slutter. Tidligt om morgenen efter ankomst til havnen kører vi til lufthaven for at du kan flyve tilbage til Oslo.

Forespørgsel

Dit navn (skal udfyldes)

Din e-mail (skal udfyldes)

Telefon

Vælg Rejse/Rute

Vælg kahytstype

Vælg dato

Beskriv dit ønske her