Svalbard – Den komplette ekspedition

Svalbard – Den komplette ekspedition

En enestående rundrejse med det nyeste skib MS Spitsbergen i den arktiske højsommer på Svalbard i juni eller juli måned. Du opleve de dramatiske fugleklipper ved Alkefjellet, kommer tæt på dyrelivet, besøger Spitsbergens nationalparker, smukke fjorde og gigantiske gletsjere.

 

 

En 10 dages rejse med skibet MS Spitsbergen
Afrejse 14. juni, 22 juni, 30 juni eller 8. juli 2018:

 

Pris fra DKK 37.045,- per person i indvendig kahyt
Pris fra DKK 51.892,- per person i udvendig kahyt

Udvendig = med vindue
Indvendig = uden vindue

 

Send forespørgsel

Prisen inkluderer: 

 •  – Fly tur/retur fra/til Oslo
 •  – En nat på hotel i Longyearbyen inkl. morgenmad før sejladsen
 •  – Transfer fra/til hotel i Longyearbyen
 •  – Landgange og aktiviteter ombord
 •  – Helpension ombord (morgenbuffet, frokostbuffet, og middag)
 •  – Kaffe og te ombord
 •  – Professionelt engelsktalende ekspeditionshold
 •  – Vind- og vandtætte ekspeditionsjakke

Ikke inkluderet: 

 •  – Rejseforsikring og afbestillingsforsikring (Kan tilkøbes)
 •  – Drikkevarer
 •  – Drikkepenge
 •  – Fly til Oslo tur/retur
 •  – Tilvalgs udflugter (kan tilkøbes)

Tæt på Nordpolen 

Rundt om Svalbard med Hurtigruten 10 dageDette er et arktisk polareventyr, hvor vi kommer så tæt på Nordpolen, som man kan komme som almindelig turist. Vi krydser 80 grader nord ved Moffen, hvor hvalrosserne holder til. Svalbard er et geologisk mekka, og vi udforsker de arktiske landskaber, kælvende gletsjere og fuglefjelde.

Det er sommer, og vi oplever 24 timers dagslys og midnatssolen. Vegetationen er sparsom og max 10 cm høj, men der er masser af farverige alpine blomster. Dyrelivet er unikt og der er chance for at se hvaler, rener, polarræv, søpapegøje, mv. Hvis vi er virkeligt heldige ser vi også kongen af Arktis – isbjørnen. De længere stræk sejles om natten og om dagen koncentrerer vi os om oplevelser nær og i land. Til landgangene benytter vi primært polarcirkelbådene.

Rejsefakta

Lyset på Svalbard i juli

I juli er forholdene flotte. I juli er der dagslys og midnatssol hele døgnet. Med arktiske endeløse sommernætter kan både dag og nat bruges til aktiviteter og betragte den anderledes natur.

Påklædning

Gennemsnitstemperaturen i juli er 6 grader. Vil du opholde dig meget udendørs så skal du tage påklædning med der kan holde dig varm. Et par handsker og en hue er en god ide.

Dyreliv

Sommeren i Arktis er kort og hektisk, og der er dyre- og fugleliv på øgruppen. Selv om antallet af fuglearter ikke overstiger 30, så er der et rigt fugleliv. Du kan se arter som auk, lomvier, sorte lomvier, rider, mallemukker og glaucous. Dyrelivet er ikke mindre imponerende – er du heldig så møder du en isbjørn, hvalros, sæl og polarræv.

Ved færdsel i disse arktiske egne er der visse sikkerhedsmæssige forholdsregler, som det er vigtigt at følge. Overalt er der risiko (eller chance om man vil) for at møde isbjørn. Derfor foregår alle udflugter i land med en bevæbnet guide, som man skal følges med. I Longyearbyen er det muligt at færdes på egen hånd, men også her skal man være opmærksom på at isbjørn kan forekomme. Det er dog sjældent i sommerperioden.

Naturen er sårbar, og det kan tage mange år for den sparsomme vegetation at regenerere, så følg guidens anvisninger.

 

Dag til dag program for Svalbard rundrejse

Longyearbyen Svalbard med HurtigrutenDag 1. Afrejse fra Oslo med aftenfly
Afrejse om aftenen. Tag evt. på opdagelse i Oslo inden afrejse.


Dag 2.  Longyearbyen og Barentsburg

Efter morgenmaden er der tid på egen hånd i Longyearbyen. Første stop er den russiske bosættelse
Barentsburg med ca. 500 russere og ukrainere. Mulighed for at besøge Pomormuseet (entré ikke Folklore på Svalbard Hurtigruteninkluderet) og den lokale bar for en vodka. Vi fortsætter ud af Isfjorden og sætter kursen nordpå mod Prins Karls Forland.

Dag 3: Nordvest-Spitsbergen Nationalpark

Vi kommer i dag til det enestående fjordområde, Kongsfjorden. Kongsfjorden er den største fjord på nordvestkysten, og det er muligt at tage en afstikker ind i en af sidefjordene, som hedder Krossfjorden på dag 4. Naturen isbjørn på Svalbard Hurtigrutenvarierer fra store vidder til høje fjelde med dramatiske isblå gletsjere som ender i havet. Her kælver de betagende gletsjere i bunden af fjorden og ud i havet. Det smukke sceneri fuldendes af de imponerende og omgivende klippeformationer.

Dag 4. Nordvest-Spitsbergen Nationalpark 

I dag ser vi kulturspor efter hvalfangerperioder. Der er også et storts fuglefjeld og mulighed for at se svalbard i polarcirkelbådeSvalbard-renen..Senere på dagen besøger vi Ny-Ålesund, som var en mineby i gamle dage. Nu er stedet dedikeret til polarforskning, og om sommeren bor her ca. 130 videnskabsfolk. Om vinteren reduceres indbyggertallet til ca. 30 personer.

Dag 5: Nordvest-Spitsbergen Nationalpark

Vi bruger dagen til at sejle mod Monaco-gletsjeren. Fra dæk har vi udsigt til en række små øer, hvor edderfuglene Kajak på Svalbard med Hurtigruten Travelnorthyngler om sommeren. Er vi heldige, ser vi måske en isbjørn på jagt efter fugleæg. Vi kommer til den gamle fangststation Texas Bar i Liefdefjorden og ser, hvordan fangerne boede i en simpel hytte og satte fælder for bl.a. ræve. Raudfjorden er et fantastisk sted til vandreture og havet omkring Hamiltonbukta er for lavt til , at vi kan sejle dertil, men perfekt at udforske i kajak. Vi har nu passeret 80 grader nord. Natsejlads sydover.

Dag 6: Øst-Svalbard naturreservat og syd-Spitsbergen Nationalpark

I isbjørnens rige på Svalbard med Hurtigruten | Travelnorth.dkDer findes ca. 3000 isbjørne på Svalbard. I dag er dagen, hvor der er bedst mulighed for at se isbjørne! Isbjørnebestanden er større end andre steder på Svalbard. Vi kommer til Sorgfjorden, der er 9 kilometer lang og 3 kilometer bred ved munningen helt nord. Fjorden har været brugt til base for fangstfartøjer og videnskabelige ekspeditioner. Det var her der var et berømt opgør mellem hvalfangere i det 17. århundrede. Vi oplever en fantastisk udsigt fra dækket ved Alkefjeldte, der er et kæmpe fuglefjeld og et af svalbard Hurtigruten - Travelnorthde største af sin art på Svalbard.

Dag 7: Øst-Svalbard naturreservat og syd-Spitsbergen nationalpark

Vi er nu ved Edgeøya, der er den tredjestørste ø i øgruppen. De vestvendte kystsider er næsten isfri modsat til de fleste andre steder på den østlige side. Vi besøger byen Kapp Lee på øen, som har en rig kulturarv.

Hurtigruten Hikes in Hornsund-SvalbardDag 8: Øst-svalbard Naturreservat og syd-Spitsbergen nationalpark

I dag når vi det sydligste punkt af den største ø på Svalbard: Sydkapland. Når vi har rundet spidsen kommer vi til Hornsund, der er en fjord på vestsiden af øen. Du kan fra dækket følge de mange variationer i landskabet på korte afstande.

Dag 9: Isfjorden

svalbard TravelnorthIsfjorden er det mest iøjenfaldende fjordsystem. Vi udforsker både de yre og indre områder. I den ydre del kan du se Alkehornet, hvor tusinde af kortnæbede Lombier reder om sommeren. I den indre del kan du se store u-formede dale med kæmpe gletsjere. Om aften bydes der på grillafskedsmiddag. Kursen sættes retur mod Longyearbyen, hvor vi ankommer

Dag 10: Longyearbyen

Svalbard Hurtigruten - TravelnorthVed ankomst til Longyearbyen er der transfer direkte til lufthavnen og hjemrejse til Oslo.
Programmet kan variere lidt fra tur til tur. Kaptajnen vil gøre sit yderste for at sejladsen bliver så komfortabel som mulig. Sejlplanen vil altid være underlagt ændringer, så programmets ruter vil derfor altid kun være vejledende. Sikkerheden har altid første prioritet, og det er kaptajnen som bestemmer sejlplanen. Det er altid kaptajn og ekspeditionsleder, der i samråd afgør om det er forsvarligt at gå i land. Udover vejr- og andre operative forhold vil båden også være underlagt skrevne og uskrevne regler om at bistå andre skibe eller personer i nød. Ændringer af denne grund kan ikke danne grundlag for reklamation.

 

Vi tager forbehold for ændringer i programmet, da det på denne ekspedition er elementerne der hersker, og vejr-, vind- og isforhold bestemmer vores tidsplan. 

Bestil din rejse til Svalbard

 

Rundt om Svalbard med Hurtigruten 10 dage

 

Forespørgsel

Dit navn (skal udfyldes)

Din e-mail (skal udfyldes)

Telefon

Vælg Rejse/Rute

Vælg kahytstype

Vælg dato

Beskriv dit ønske her