Den norrøne arv – oplev Vest-Grønland med MS Fram

Den norrøne arv:

Oplev Vest-Grønland og Island med MS Fram

 

Sejl i samme fodspor som de norrøne opdagelsesrejsende og kom tæt på et af jordens mest spektakulære og uberørte naturområder, når vi vender stævnen mod Grønlands arktiske vildmark. Sejl under midnatssolens skær, udforsk den rige kultur, historien og ikke mindst det arktiske dyreliv.

A0006919.jpg

Lokalbefolkningen er repræsenteret i ekspeditionsteamet, hvilket er med at til give dig et unikt indblik i Grønlands hemmeligheder og skjulte skatte. Eventyret lader ikke vente på sig.

Rejse til Grønland og Island i 12 eller 13 dage

    Pris: Fra DKK 31.095,- per person

Afrejse: 1. juni 2016  Bestillingskode = CENGRE 1603
Afrejse: 2 juli 2016 (modsat rejserute og slutter en dag tidligere). Bestillingskode = CENGRE 1605

Ja, tak. Jeg vil gerne booke rejsen

 

Rejse til Grønland med slut på Island | Travelnorth.dkRejsens program:

Dag 1: Reykjavik

Dag 2: Grundarfjördur

Dag 3-4: Danmarkstrædet

Dag 5-7: Syd-Grønland

Dag 8: Nuuk

Dag 9-11: Nordvest-Grønland

Dag 12-13: Kangerlussuaq/København


Rejsens indhold

Dag 1 – Afrejse fra Danmark til ReykjavikAFT01824958

Når vi ankommer til Island er der flere oplevelser, der venter på dig. Vi kan tilbyde en lang række udflugter, så du får så meget som muligt ud af din rejse og slutter på toppen, inden turen går hjem.

Lokalbefolkningen er repræsenteret i ekspeditionsteamet, hvilket er med at til give dig et unikt indblik i Grønlands hemmeligheder og skjulte skatte. Eventyret lader ikke vente på sig.

Dag 2: Grundarfjördur

Dag 3-4: Danmarksstrædet

Vi sejler igennem Prins Christian Sund og Danmarkstrædet for til sidst at sejle ind i Grønlands farvand. Når vi sejler på denne rute, så er det i de norrøne fodspor. De norrøne bosættere forlod nemlig Norge og Island for at slåsig ned på Grønland for mere end 900 år siden.

Prins Christian Sund er et smukt panorama med majestætiske isbjerge, levende gletsjere og høje stejle fjelde – et naturfarvespil, som vil brænde sig ind på din nethinde. Da der er trangt at sejle igennem dette sund og fordi der kan være meget is, kan det ske at vi i stedet sejler rundt om Nunap Isua (Kap Farvel)

Greenland_Fram_03-07-2012_Qeqertarsuaq_1628_edit.jpgDag 5-7: Syd-Grønland

Vi sejler videre og tager på opdagelse i sydgrønland.

Qaqortoq er en utroligt farverig by og opleves allerbedst til fods. Her svømmer legesyge hvaler rundt i fjorden og beboerne inviterer dig til kaffemik, som er en invitation til at træde en i grønlændernes hjem. Et meget interessant og privat indblik i en grønlændernes kultur. Det er også oplagt at sejle i kajak i fjordene her og kan sagtens arrangeres, hvis du er interesseret i det.

Er du interesseret i historie vil du finde Qassiarsuk interessant. Her er det muligt at se flere meget velbevarede ruiner fra de tidlige bosættelser flere år tilbage i tiden. Brattahlíd, som var stedet, hvor Erik den Røde anlagde sin boplads kan også ses her.

18_Upernavik-2544.jpgHerunder sejler vi til Narsaq – Grønlands mest særprægede landbrugsby. Her er indbyggerne glade for at være cowboys, selvom de er det i mindre grad end tidligere.Indbyggerne her lever af fårehold, kvægdrift og landbrug. Tidligere gik fårene rundt i byen og hestene stod tøjret på hovedgaden, men er i dag flyttet ud af byen til fjernere liggende marker. Narsaq er et oplagt sted til vandreture, hvor du kan opleve rigtig sydgrønlandsk landskab med grønne ådale, vilde fjelde og smukke fjorde.

Dag 8: Nuuk

Nuuk med MS Fram | Travelnorth.dkRejsen fortsætter til Nuuk, Grønlands hovedstad, som er spækket med fortryllende oplevelser. Nuuk ligger ved et af verdens største fjordsystemer og er en livlig by, indrammet af et mageløst naturscenarie. Indbyggerne i Nuuk lever en dynamisk tilværelse, som er berørt af den moderne tids tendenser, men bærer også præg af Grønlands traditionelle livsstil.

I Nuuk vil du opleve et væld af kontraster, som ikke kan opleves i særligt mange hovedstæder. Få rigtig lækker grønlandsk mad på gourmet restauranter, shop i modebutikker og gå på opdagelse i kulturhuset Katuaq.

Dag 9-11: Nordvest Grønland

Diskobugten er også en del af denne smukke sørejse i de norrøne bosætteres fodspor. Du kan her nyde den fantastiske natur, farverige landsbyer og dyrelivet. Der er mulighed for at tage med på forskellige udflugter såsom kajakture, vandreture i fjeldet eller andre aktiviteter. I Illulisat er der mulighed for at tage med på en gåtur i den forladte bosætning Sermermiut.

DSC_0231.JPGDag 12-13: Kangerlussuaq og rejsens slutning

Sejl i isfyldt farvand. Se hvordan de flydende isbjerge tårner sig højt op mod himmelen og mærk rystelserne fra de levende gletsjere. Hør isbjørnenes brøl og slædehundenes hyl, når vi besøger Ilulissatfjorden. Ilulissat Isfjorden er på UNESCOs Verdensarvsliste og er en enestående natur seværdighed.

Den Enestående Ilulissat Isfjord

Der er fundet bevis på, at hele tre forskellige kulturer har levet omkring Ilulissat Isfjord. Det giver Greenland_Fram_03-07-2012_Qeqertarsuaq_1793_edit.jpgfjorden en 4000-års lang kulturhistorie. De tre forskellige folk, som i flere århundrede har boet her var: Saqqaqfolket fra år 2400f.kr. til år 900 f.kr. – Dorsetfolket fra år 800 f.Kr. til omkring år 0 – og Thulefolket fra omkring år 1200.

Isfjordens rige forekomst af havpattedyr og mange fisk har tiltrukket stammerne. Her har det været muligt at skaffe mad, hvilket har været eksistensgrundlaget i dette barske og smukke islandskab.


Da havet i isfjorden er så næringsrigt, er dyrelivet også stort og varierende her. Store mængder af plankton, krebsdyr og fisk svømmer rundt og tiltrækker mange havfugle.

Flere arter af både sæler og hvaler opleves tit i dette område, så bliv ikke forskrækket hvis et højt luftpust pludselig bryder stilheden.

Landpattedyr kan også opleves her, dog i et mindre antal, da vegetationen ikke er så stor og landområdet mellem indlandsisen og kysten ikke er særlig bred. Polarræven snuser omkring i dette område efter mad og området syd for isfjorden besøges også af rensdyr og moskusokser. Sneharen og isbjørnen ses sjældent her.

Ja, tak! Rejsen gennem den Norrøne Arv lyder spændende. Jeg vil gerne booke rejsen 

 

 

Forespørgsel

Dit navn (skal udfyldes)

Din e-mail (skal udfyldes)

Telefon

Vælg Rejse/Rute

Vælg kahytstype

Vælg dato

Beskriv dit ønske her