Thule, nord og nordligst

Grønlands vestkyst og Thule

Oplev alle højdepunkterne langs Grønlands vestkyst med Hurtigruten: det ekstreme nord, isolerede bygder og Isfjorden med midnatsolen som kulisse. Inkl. fly t/r fra København

 

Pris og afrejsedato

17 dages rejse – Bestil senest 25. januar

Afrejsedato

    Kahyt

 Pris pr person 

   Pris pr person

14. august

    I Indvendig 

 

  DKK 38.998,-

 

   Før fra DKK 69.239,-  

    N Udvendig (Udsolgt) 

 

  DKK 48.998,-

 

    Før fra DKK 81.516,-

 

Ja, tak. Jeg vil bestille rejsen (online via Ruby Rejser)
Rejsen er lavet i samarbejde med Ruby Rejser

Inkluderet i rejsen:

– Fly fra København til Kangerlussuaq tur/retur
– Transfer i Kangerlussuaq mellem lufthavn og skib
– Landgange i polarcirkelbåde
– Valgt kahyt
– Helpension om bord
– Kaffe/te om bord
– Erfarent ekspeditionsteam der holder faglige foredrag
– Udflugt til indlandsisen inkl. middag efter udflugten
– Vind- og vandafvisende jakke

Ikke inkluderet i rejsen

  • – Afbestillings- og rejseforsikring
  • – Tilvalgsudflugter
  • – Drikkepenge – anbefales ca. 80 NOK pr dag

Film fra rejsen til Grønland med Hurtigruten

 

Thule, Nord og nordligst med Hurtigruten - Travelnorth og Ruby RejserThule, nord og nordligst

På denne rejser besøger du steder og byer langs den Vestgrønlandske kyst, som kun de færreste har besøgt! Det er en helt fantastisk følelse at stå ved enden af indlandsisen, og vide, at den strækker sig 2.400 kilometer længere nordpå og dækker 80% af øen. Et krydstogt i midnatsolens skær, hvor vi i løbet af de 17 dage, skal udforske historiske og afsidesliggende bygder. Vi sejler helt op til isbjørnens land og Thule-området, som polarforskerne Knud Rasmussen og Peter Freuchen satte på verdenskortet.

Du får den autentiske oplevelse, hvor du kommer tæt på gletsjerlandskaber, besøger Siorapaluk – verdens nordligste bygd – og det affolkede Dundas med 900 år gamle arkæologiske udgravninger. Vi følger de grønlandske indenskærsruter langs den smukke kystlinje med det nye skib MS Fram. Med ekspeditionsteamet om bord, så bliver du klogere på inuitternes fascinerende kultur og historie.

 

Dagsprogram for rejsen

Dag 1: Fly fra København til Kangerlusuaq (Søndre Strømfjord) på Grønland

Kangerlussuaq ligger lige nord for polarcirklen – tæt på indlandsisen i det vestlige Grønland. Det tager kun 4½ time af flyve fra København til Kangerlussuaq, hvor du ankommer om aftenen. Du skal sejle med vores ekspeditionsskib MS Fram, der både har den nødvendige størrelse og manøvredygtighed til at være det perfekte ekspeditionsskib i polarvande.

Dag 2: Sisimiut. Byvandring

SisimiutVores første stop på rejsen er ved Sisimiut, der er den næststørste by i Grønland med ca. 5.500 indbyggere. Er du interesseret i at opleve den grønlandske madkultur, kan du tilkøbe en kulinarisk udflugt til lokale spisesteder, hvor du kan smage mad lavet med grønlandske ingredienser. Eller skal det være mere aktivt, så er der en vandretur på bjerget Palasip Qaqqaa, der ligger lige uden for Sisimiut. En bustur igennem Sisimiut kunne også være en mulighed, hvor du med lokal guide kan høre mere om livet og historien.

Dag 3: Qeqertarsuaq på Diskoøen

Vi sejler nu i Diskobugten og skal besøge den største ø ved Nordgrønlands kyst. der ligger på Diskoøen. qeqertarsuaq

Øen er en gammel vulkan ø, der trods sin imponerende størrelse kun byder på én by. Vi besøger byen Qeqertarsuaq (Godhavn), der er en af Grønlands ældste og mindste byer med kun lidt over 1000 indbyggere. Hvalerne elsker Diskobugten, så vi håber at få et glimt af en pukkelhval. Byen er omgivet af smukke basaltfjelde og er skabt til vandreture. Tag på udflugter som byvandring, kajakture eller iskrydstogt. Du kan også udforske byen på egen hånd og besøge det lokale museum.

Dag 4: Uummannaq

UmmanaaqUummannaq har mange arkæologiske og historiske mindesmærker, og i byen findes en del gamle bygninger og bevarede jordhuse. Området er kendt for hvaler, som særligt kan opleves i august og september. På vores udflugt kan du møde lokalbefolkningen. Det kan eksempelvis være en jæger, der fortæller om hans arbejde og viser sit værktøj. Byen ligger højt på listen over en af de smukkeste beliggende byer i Grønland. Det siges, at når man besøger det hjerteformed bjerg, så bliver en del af ens eget hjerte på øen for evigt.

Dag 5: På vej nordover i Davisstrædet

Til søs i GrønlandVi sejler langs nordveskysten i Davisstrædet. Fra 71 til 76 grader nord krydser vi i dag den nordligste bosætningslinje. Det er her naturen hersker! Ekspeditionsteamet vil undervejs holde lærerige foredrag.

Dag 6: Det gamle Thule (Dundas)

Dundas er verdens nordligste samfund, men i dag bor der ingen mennesker. Der er bevis for, at der i 900 år har boet mennesker i bygden, og du kan se resterne af de gamle tørvehytter. Lige nord for Dundasbjerget er en række arkæologiske udgravninger, Dundas Grønlandherunder Comer’s Midden, hvor flere ruiner og affaldsdynger med skaller, dyreknogler og andet affald er blevet fundet. Den danske opdagelsesrejsende Knud Rasmussen etablerede i 1910 en handelsstation i det nordvestlige Grønland og opkaldte den efter den mytiske ø Thule. Knud Rasmussen undersøgte eskimostammer og forskede i deres myter og legender. USA-flybasen (Dundas) blev oprettet under Anden Verdenskrig og er fortsat i brug

Dag 7: Siorapaluk – verdens nordligst bygd

Siorapaluk er verdens nordligste beboede bygd. Den ligger så
langt mod nord, som man kan komme i Grønland, men der Siorapaluk i Grønlander elektricitet, toiletter og en butik. Siorapaluk betyder “et mindre, sandet sted”. Bygden ligger bag en lille sandstrand. Høje sandstensbjerge i røde og lilla toner omgiver landsbyen og slutter ved havet i en smal sandstribe, og der er en gletsjer i bunden af den lille Robertson-fjord. Siorapaluk er kun 1362 km fra Nordpolen. Det er ekspeditionsteamets nordligste landsætning, hvor du kan besøge den lokale kirke, museet eller butikken.

 

Dag 8-9: På ved sydover ved iskanten

Vi sejler til kanten af isen i kølvandet efter pionerer og Til søs i Grønlandopdagelsesrejsende, der sejlede her for at udforske det høje nord og videre op mod Nordpolen.
Vi forsøger at nå 80 ° Nord. Området er det største isfri havområde mellem Grønland og Canada.

Dag 10: Qaanaaq (Thule distriktet)

I dag kommer vi til Thule distriktet (Qaanaaq). Det var den første del af Grønland, der blev koloniseret af inuitter vestfra. Området er et af de nordligst beboede områder i verden med et indbyggertal på omkring 1.000. Det er også det amerikanske militærs sidste bastion i Grønland. Sæl-, hval- Traditionel grønlandsk dragtog isbjørnefangst er den eneste beskæftigelse i byen og de omkringliggende beboelser. Benyt den enestående mulighed for at besøge souvenirbutikken ”Ultima Thule”. Her kan du købe autentisk og traditionel kunst og kunsthåndværk fra Qaanaaq-distriktet.

 

Dag 11: Til søs

Dagen foregår på havet, så du kan nyde mens vi sejler langs Til søs i Grønland med HurtigrutenGrønlands fjerne nordvestkyst. Hold udkig fra dækket efter vilde dyr eller overvær et af ekspeditionsholdets foredrag.

 

 

Dag 12: Den lille bosættelse Upernavik

I dag kommer vi til Upernavik-øgruppen. Der er øer, så langt øjet kan se. Upernavik Isfjord ses mod nord og verdens største fuglefjeld, Apparsuit, er mod syd. Det er et oplagt sted for de lokale at gå på jagt og fiske. Du kan groenlandshund-verdens-aeldste-racemåske se et sælskind der hænger til tørre, og i august er der moskusokse-jagtsæson.
Du kan besøge verdens nordligste frilandsmuseum, der oplyser om koloni- og vikinghistorier.

Dag 13: Den kælvende gletsjer Equip Sermia

Vil du gerne opleve, hvordan en gletsjer kælver isbjerge ud i det åbne hav? I dag får du en unik mulighed for at opleve Eqip Sermia, Greenland, Hurtigrutennaturens kræfter på Eqip Sermia-gletsjeren. For at komme dertil sejler vi ud i polarcirkelbåde. Du kan også gå en kort tur rundt i området på egen hånd. Alle, der går i land, er inviteret til grillmiddag med en fantastisk udsigt over gletsjeren.

 

Dag 14: Ilulissat

Ilulissat kom på UNESCOs verdensarvliste i 2004, grundet Isfjorden og gletsjeren i bunden af fjorden. Det er en af de mest aktive gletsjere, hvor der ikke er to ens isbjerge. Det ilulissat Grønland Hurtigrutener en speciel oplevelse når midnatssolen når isbjerget og dets farver skifter fra hvid og blå til orange og rødlige nuancer. Du kan høre hvordan isbjergene revner og rumler, så det giver ekko i hele Ilulissat. Du kan i Ilulissat tage med på en bred vifte af tilvalgsudflugter såsom vandreture, historiske byrundture og en bådtur til Isfjorden.

Dag 15: Jagt- og fiskeribyen Itilleq

I Itilleq passerer polarcirklen kun 200 meter syd for landsbyens centrum, så Itilleq har med rette titlen
Polarcirkellandsbyen. Itilleq diskobugten HurtigrutenItilleq betyder “lavningen/hulen”. Som navnet antyder, ligger den lille bygd i et hul, der er majestætisk omgivet af høje bjerge og gletsjere. Der bor kun ca. 130 mennesker, som primært ernærer sig ved jagt og fiskeri. Øen har ikke ferskvand, så beboerne bruger et anlæg, der laver ferskvand af havvand. Byens kirke er blevet bygget i Thule (Umanak, Nord-Grønland) i 1930 og blev flyttet til Itilleq i 1963.

Dag 16: Kangerlussuaq og indlandsisen

Kangerlussuaq er endestationen for vores rejse med MS Spitsbergen. Ved landgang kan du tage med på en ekspedition til den grønlandske indlandsis, der strækker sig 2500 kilometer i nordlig retning. Vi kører Kangerlussuaq - Sondre stromfjord med Hurtigruten paa Gronlandigennem arktisk ørken og tundfra med lav bevoksning til bjergrige egne med fantastisk udsigt til indlandsisen. Først sent om aftenen tager du flyet tilbage til København

Dag 17: Du ankommer til København

Du ankommer til København tidligt om morgenen.

 

Ja, tak. Jeg vil bestille rejsen (online via Ruby Rejser)
Rejsen er lavet i samarbejde med Ruby Rejser. Vi tager forbehold for ændringer i dagsprogrammet.

 

MS Fram – dit hjem ombord

MS Fram blev bygget i 2007 med henblik på polarekspeditioner med ét formål – at bringe gæster tættere på naturen. Skibet blev fra starten designet til sejlads i polarvande og opfylder de højeste sikkerhedsstandarder. Således er dette krydstogtsskib spækket med udstyr og funktioner, der vil tilfredsstille den indre Jacques Cousteau på alle opdagelsesrejserne. Skibet er i øvrigt opkaldt efter Polarfartøjet Fram, som blandt andet Fridtjof Nansen og Roald Amundsen brugte på deres polarekspeditioner.

Dækkene:

  • Dæk 8 har et udendørs oberservationsdæk
  • Dæk 7 har en fantastisk observationslounge, der byder på skønne udsigter fra de store panoramavinduer og komfortable siddeområder. På dæk 7 finder du også et veludstyret fitnessrum med panoramaudsigt og trapper, der fører op til en skøn sauna på skibets øverste dæk. Her er også mulighed for at slappe af i jacuzzi.
  • Dæk 6 er kahytsdæk
  • Dæk 5 er kahytsdæk og promenadedæk.
  • Dæk 4 har restaurant, bistro og konferencerum.
  • Dæk 3 er kahytsdæk

kahytterne:

I polar outside: Indvendig kahyt uden vindue. Komfortable, hvor nogle har separate senge, hvor en af disse kan laves om til sofa.
N polar outside: Udvendig kahyt med vindue. Komfortable kahytter, hvor nogle af disse kahytter har separate senge, hvor en af disse kan laves om til sofa. Nogle har over- og underkøjer.
Tilbage til toppen

 

Rejsen gennemføres kun ved mindst 10 deltagere.

Betalingsbetingelser:

Rejsen betales i 2 rater.
Der betales et depositum på 20% af rejsens pris
14. februar skal hele rejsens pris være indbetalt.
Ved afmelding ydes ingen refusion af indbetalte beløb.

Rejsebetingelser:
Ruby Rejser er agent for Hurtigruten, og det er Hurtigrutens bestemmelser, der er gældende for denne rejse.
Disse bestemmelser fremgår ikke i sin helhed på denne hjemmeside.
Vi tager forbehold for ændringer i rejseplanen. vejr- og vind

 

 

Forespørgsel

Dit navn (skal udfyldes)

Din e-mail (skal udfyldes)

Telefon

Vælg Rejse/Rute

Vælg kahytstype

Vælg dato

Beskriv dit ønske her