Grønland og Island: mystisk og uberørt

Arven efter vikingerne fra Island til Grønland

Oplev arktiske højdepunkter såsom Diskobugt-området, spektakulær natur, fantastiske fjorde og midnassolen på dette ekspeditionskrydstogt på tværs af Island og Grønland med det moderne ekspeditionsskib MS Fram.

Qasigiannguit-45

Afrejsedato:

Den 11. juli 2019
Varighed er i alt 17 dage.

Pris fra DKK 56.566,- per person

>>> Send en rejseforespørgsel ude til højre

 

Inkluderet

– Fly fra Søndre Strømfjord (Kangerlussuaq) til København
– Transfer i Kangerlussuaq mellem lufthavn og skib
– Landgange i polarcirkelbåde
– Ekspeditionssejlads i valgt kahytskategori
– Helpension om bord
– Kaffe/te om bord
– Erfarent ekspeditionsteam der holder faglige foredrag
– Vind- og vandafvisende jakke

Ikke inkluderet: 

– Fly fra Danmark til Island
– Rejseforsikringer
– Tilvalgsudflugter
– Drikkepenge

 

Skibet MS Fram

MS Fram blev bygget i 2007 med henblik på polarekspeditioner med ét formål – at bringe gæster tættere på naturen. Skibet blev fra starten designet til sejlads i polarvande og opfylder de højeste sikkerhedsstandarder. Således er dette luksuriøse krydstogtsskib spækket med udstyr og funktioner, der vil tilfredsstille den indre Jacques Cousteau på alle opdagelsesrejserne. Skibet sejler i Grønland om sommeren og i Antarktis om vinteren og der er daglige ekspeditioner ud til de polare seværdigheder – der er virkelig mulighed for at opleve noget helt unikt. Skibet er i øvrigt opkaldt efter Polarfartøjet Fram, som blandt andet Fridtjof Nansen og Roald Amundsen brugte på deres polarekspeditioner

Læs mere om skibet

 

Fra mystiske island til uberørte Grønland med hurtigruten - TravelnorthHøjdepunkter for rejsen

  1. Udforske Islands vildmark og fugleliv
  2. Oplev Diskobugten, indlandsisen og isfjorden
  3. Mulighed for at deltage i ekspeditionsholdets foredrag om populære historiske og miljø-emner.
  4. Deltage i Hurtigrutens valgfrie udflugter.
  5. Kulissen er sat med midnatssolen, der giver 24 timers lys.

 

Film fra rejsen til Grønland med Hurtigruten

 

Dagsprogram

Dag 1. Reykjavik – den rygende bugt
Dagen byder på tid til at udforske Islands hovedstad Reykjavik. Island-gronland-norge-med-hurtigrutenReykjavik (som betyder “den rygende bugt”) er navngivet efter de søjler af damp, der steg fra de varme kilder i området og gjorde et stort indtryk på de første bosættere. Omgivelserne byder på fantastisk natur med gejsere, bjerge, gletsjere og geotermiske bade. Mulighederne er mange i Reykjavik. Måske har du lyst til at tage på hvalsafari eller blot så nærmere på byen. Havnen har et nyt og moderne musikhus, Harpan, der er et besøg værd. Vi kan også anbefale, at finde en af de lokale udendørs svømmehaller og sidde i det varme vand og nyde stemningen mellem de lokale islændinge. De kan være yderst snaksagelige.

Dag 2: Stykkishólmur – Sagalandet
Islandsk GletsjerNår vi når frem til det vestlige Island, vil du forstå, hvorfor dette område kaldes “Sagalandet”. Giv dig tid til at udforske Stykkishólmurs mangfoldighed, med lava- og klippe­formationer, gletsjere, vulkansk aktivitet, varme og kolde kilder.

 

 

Gronland-med-hurtigrutenDag 3-4. Sejlads gennem Danmarksstrædet.

Fra Reykjavik går turen atter ud på åbent hav. denne gang skal vi krydse Danmarksstrædet. Vi har mere end 1000 km til Grønlands sydspids, som er næste mål for rejsen. Når vi krydser Danmarksstrædet, sejler vi i kølvandet på de store nordiske bosættere, der forlod Islands kyst for mere end 900 år siden.

Dag 5. Kap Farvel – Prins Christians sund
Rejse til Gronland med HurtigrutenDe fleste har sikkert hørt om Grønlands sydspids, Kap Farvel. De færreste ved sikkert, at man faktisk kan krydse Grønland fra øst til vest gennem det smukke Prins Christians Sund. Vi sejler gennem det smalle sund og nyder landskabet her. Hvis sundet er blokeret af is, sejler vi rundt om Nunap Isua (Kap Farvel).

Dag 6-7. Uunartoq og nordboernes Grønland

Vi besøger den lille ubeboede ø Uunartoq, der har naturlige varmekilder, som man kan bade i. Mange anser Qaqortoq for at være en af Grønlands smukkeste byer på grund af dens mange farverige huse. Du kan her tage på kaffemik, og møde de lokale til åbent hus.

32_Qassiarsuk-8800

På øens ældste fårevalssted finder man høje bjerge med snedækkede toppe om sommeren og en fantastisk udsigt til fjorden – byen hedder Igaliku. Her finder du også den største af alle Grønlands kirker i middelalderen. Ruinerne er nu et attraktivt levn fra vikingetiden. I hvalsey findes der nogle af de bedst bevarede ruiner fra nordboernes tid.

Dag 8-9. Qassiarsuk: vikingehistorie 

Qassiarsuk ligger i bunden af Skovfjorden. En lille bygd med knap 50 indbyggere. Qasigiannguit-45

Her findes grønne marker med hvide får, frodige områder med grøntsager og travle gårde. Dette danner en farverig kontrast til isen på havet. Qassiarsuk er også det sted, hvor vikingen Erik den Røde byggede sin gård Brattahlíð i 982 e.Kr. Det er et fantastisk område til valgfrie aktiviteter såsom kajaksejlads, vandring eller udforskning af byen til fods.

Dag 10. Nuuk – Grønlands hovedstad
Dagen byder på et besøg i Grønlands hovedstad Nuuk. Grønlands største by med næsten 17.000 indbyggere, byder på alle storbyens glæder og står i slående kontrast til de små bygder vi tidligere har besøgt. Vi kan anbefale at besøge Katuaq. Nuuks smukke kulturhus, hvor man finder byens biograf, spillested og café mm. Byens svømmehal er også et populært sted for byens beboere. En tur ud til Universitetet og Grønlands Naturinsitut kan også anbefales.
Rejse-til-GrønlandBy- og vandreture er blandt de valgfrie udflugter.

Dag 11-12. Itelleq og Camp Frieda

Den lille bygd Itilleq har ca. 130 indbyggere. De er hovedsageligt beskæftiget med jagt og fiskeri. Besøg en af de familier, der bor her, invester i lokalt kunsthåndværk eller spil fodbold med de lokale.

Dag 13-14. Ilulissat, Isfjorden og Diskobugten
ilulissat-58-(1)Ilulissat er Grønlands 3. største by med ca 5.000 indbyggere og næsten lige så mange slædehunde. Byen er Grønlands største turistmagnet. Og det er der en helt naturlig årsag til. Syd for byen ligger den imponerende Isfjord, der har været optaget på UNESCO’s verdensarvsliste siden 2004. Isfjorden rummer en af de største og mest aktive gletsjere i verden, og bevæger sig fremad med ca. 20 meter i døgnet.

Gletsjeren kælver ca. 10 % af den indlandsis, der presses ud i havet fra Grønland om året. Man skal opleve isbjergene før man rigtig kan forstå, hvor store de egentlig er. Pludeslig er MS Fram blot en lille prik ved siden af de hvide mastodonter.ilulissat Grønland Hurtigruten Skrønen siger, at det var et isbjerg her fra fjorden, der var årsag til Titanics forlis. Og måske er der noget om snakken. Isbjergene driver meget langt mod syd før de smelter. Ilulissat er et oplagt sted at vandre rundt.
Lidt uden for centrum kan du besøge den originale bosætning, Sermemiut. Det var her de første inuitter bosatte sig i byen. Man kan stadig se deres spor og visse steder kan man ligefrem se deres jordiske rester

Dag 15. Sisimiut

SisimiutNår vi ankommer til Sisimiut er vi atter nord for polarcirklen. Dette betyder noget helt specielt i Grønland, hvilket vi hurtigt opdager, når vi kommer i land. Her er slædehunde. I Nuuk finder man alle mulige hunderacer, men
nord for polarcirklen er det kun tilladt at have slædehunde.
På den måde undgår man at miste slædehundenes unikke gener. De er hårdføre og lever hele deres liv udenfor i al slags vejr. Når man går rundt i byer med slædehunde er der altid en regel man skal huske. Man skal ikke gå hen til hundene med mindre man er blevet inviteret med af ejeren.
Sisimiut er Grønlands 2. største by med ca 5.600 indbyggere.

KangerlussuaqDag 16. Kangerlussuaq – den mægtige indlandsis
I bunden er den mere end 150 km dybe Søndre Strømfjord kommer vi til byen Kangerlussuaq, og det er her, ekspeditionen slutter. Vi er mindre end 30 km fra den mægtige indlandsis, så vi slutter hele ekspeditionen af med en tur til indlandsisen.  Herefter går turen med natflyet til København.

Dag 17. København
Flyet lander i København tidligt om morgenen. En imponerende rejse er slut. Forhåbentlig fyldt med en masse dejlige minder fra en rejse på tværs af Arktis.

 

Tilbage til toppen

Kontakt Travelnorth - din Hurtigruten partner

 

Forespørgsel

Dit navn (skal udfyldes)

Din e-mail (skal udfyldes)

Telefon

Vælg Rejse/Rute

Vælg kahytstype

Vælg dato

Beskriv dit ønske her