Ekspeditionskrydstogt i vestgrønland og diskobugten

Oplev vestgrønland og diskobugten

Et 12 dages ekspeditionskrydstogt i det nordvestlige Grønland med M/S Fram. Her i hjertet af Grønland finder du imponerende isfjelde, slædehunde, farverige bygder, arktisk dyreliv og ikke mindst en stolt befolkning, der nyder at vise deres land frem for den rejsende.

 

 

Afrejse : 30 juni, 10 juli og 20 juli 2018

Fra DKK 57.764,- per person i udvendig kahyt

 

Grønland

Inkluderet i rejsens pris:

 • – Ekspeditionsrejse med Hurtigruten med kahytskategori efter eget valg og helpension.
 • – Flyrejse mellem København og Kangerlussuaq på økonomiklasse.
 • – Transport mellem lufthavnen og skibet i Kangerlussuaq.
 • – Udflugt til indlandsisen inklusive middag efter sejladsen.
 • – Vind- og vandtæt jakke.
 • – Landgange og aktiviteter om bord og på land.
 • – Professionelt, engelsktalende ekspeditionshold, der holder foredrag og deltager i landgange og aktiviteter.
 • – Te og kaffe om bord.

 

Ikke inkluderet:

 • – Flyrejser, der ikke er nævnt ovenfor.
 • – Rejse- og afbestillingsforsikringer.
 • – Bagagehåndtering.
 • – Tilvalgsudflugter.
 • – Drikkepenge- vi anbefaler ca. 80 nok pr dag

 

Om rejsen til Grønland

Kort over rejsen til Grønland med Hurtigruten - TravelnorthDette ekspeditionskrydstogt er den helt ideelle måde at opleve Grønland på. Du får nemlig masser af tid til at indstille øjet og kameralinsen på den helt enestående arktisk natur samtidig med at du får et autentisk indtryk af landet og de mennesker der lever her. På turen her er der for alvor basis for oplevelser, der tager pusten fra dig. Oplev bl.a.

 1. Spektakulære landskaber
 2. Autentisk Iniut-kultur
 3. Nærkontakt med indlandsisen
 4. Ægte fangerkultur i et moderne Grønland
 5. Kælvende bræer og isfjelde
 6. Havets kæmper – hvalerne
 7. Grønlandsk tradition og historie

 

Dagsprogram for rejsen

Grønland med MS Fram - Travelnorth - din Huritgruten partnerDAG 1

Afgang med fly fra København. Efter 4 timers flyvetur lander du i Kangerlussuaq, Grønlands udenrigslufthavn. En kort køretur tager dig til den gamle basehavn, hvor M/S Fram venter. Om aftenen er der afgang ud af den 175km lange Søndre Strømfjord.

DAG 2 – 10

MS FramFra Kangerlussuaq sejler skibet nordpå til Diskobugten og Nordvestgrønland. På rejsen besøger vi byer og bygder der emmer af ægte grønlandsk atmosfære.

Sisimiut

Grønlands næststørste by med godt 5.500 indbyggere. Sisimiut ligger idyllisk placeret med fjeldet Naasaarsaaq, ”Kællingehætten” i baggrunden. Den gamle koloniby er velbevaret og absolut et besøg værd. Her er også rig Grønlandmulighed for at besøge byens kunsthåndværksted, hvor lokale kunstnere laver smykker og tupilak’er af fedtsten og ben.

Qeqertarssuaq

Kontrasten mellem den grønne ø og de majestætiske isfjelde er slående. De ca. 850 indbyggere er stort set de eneste på øen der er på størrelse med Sjælland. Qeqertarssuaq er oprindeligt en vulkan-ø og de karakteristiske basaltfjelde er øens kendetegn. Grønland 2Det er værd at slentre en tur gennem byen til det gamle forskningscenter, Arktisk Station eller gå en tur på bymuseet.

Qassiannguit

”Diskobugtens perle” er en stille by med et betagende bagland. Her findes et af de ældste kolonihuse i Grønland, der nu fungerer som byens museum. Tag en byrundtur til fods og besøg bl.a. museet og kirken.

Blomster på GrønlandUummannaq

Her nord for Nuussuaq halvøen ligger Uummannaq, ”Det hjerteformede” for foden af det karakteristiske 1175m høje hjerteformede fjeld. Uummmannaq er et rigtigt fisker- og fangersamfund, og på en solskinsdag er her utroligt smukt. Samtidig er byen rig på lokal fangertradition og kulturhistorie, så det er værd at besøge byens lokalmuseum, kirke og de gamle tørvehuse. Her er også mulighed for at deltage på en Grønland ekspeditionsbådebådudflugt til Qilakitsoq, hvor der bl.a. er fundet mumier fra den tidlige Thule-kultur.

Ukussissat

For de 155 indbyggere i bygden er det et festligt indslag, når der anløber skibe med turister. Folk her lever i pagt med naturen og alle her er afhængige af fangst og fiskeri. Her mødes gamle traditioner med nye og bygden har blandt andet deres egen lille fabriksanlæg til forarbejdning af 2013-06-20-150-gronland-saqqaq_1fangst.

Illorsuit

Her i udsejlingen til Uummannaq-fjorden ligger skibets nordligste destination på ruten. De høje fjelde der omgiver bygden gør, at solen ikke ses mellem midt oktober til starten af marts. Hovederhvervet her er fangst og indhandling af hellefisk og sæler.

Nussuaq

Grønland isPå vej sydover sejler skibet gennem Vaigat-sundet langs Nussuaq-halvøen. På vejen er der mulighed for at komme i land og strække benene på halvøen, et sted hvor der kun yderst sjældent kommer mennesker.

Eqip Sermia

Her oplever du for alvor naturens kræfter når vi kommer tæt på gletsjeren. Isen skubber sig langsomt ud i havet og brækker af i store stykker der driver ud i Ataa-sundet. Stedet abandoned-settlement-assaqutaq-near-sisimiut_-visit-greenland---niels-jakob-kleist_1har gennem tiden været udgangspunkt for mange ekspeditioner, bl.a. af den franske forsker Victor Emilio der blev kendt for talrige udforskninger af indlandsisen. Der er mulighed for landgang med M/S Frams Zodiacs. Her kan man vandre en tur på egen hånd eller blot sidde og nyde den betagende natur. Sidst på dagen arrangeres der grillmiddag på land med udsigt til den kælvende bræ.

Ilulissat

By i GrønlandIlulissat ligger ved mundingen af den UNESCO beskyttede Jakobshavn Isfjord. Her kan man opleve de enorme isfjelde der stammer fra Jakobshavn-bræen, der er en af de mest isfjelds-producerende gletsjere på den nordlige halvkugle. Her kan man også opleve området Sermermiut, et gammelt bopladsområde med fundamenter til tørveboliger og begravelsespladser. Ud for Sermermiut-bugten grundstøder mange af de store is-kolosser før de driver videre ud i Baffinbugten og videre sydpå. Af og til slår de revner eller Buffalo på Grønlandkælver med et drøn der høres milevidt omkring.

Itilleq

På vej videre sydpå krydser skibet igen polarcirklen. Som et sidste stop besøger vi bygden Itilleq, der nærmest ligger på polarcirklen. Her lever folk mest af fangst og fiskeri, dels til selvforsyning og dels til indhandling og videreforarbejdning.

DAG 11

Kajaktur på GrønlandI Kangerlussuaq slutter ekspeditionsrejsen med M/S Fram. Benyt muligheden for en sidste udflugt – til Grønlands indlandsis. Det enorme isområde strækker sig 2400 kilometer mod nord og op til 3200 meter over havoverfladen. Vejen til iskanten går gennem smukke landskaber – fra arktisk vildmark og tundra med lavtvoksende buske til bakket terræn med bjergtagende udsigter over landskaberne. Flyet til København letter sent om aftenen.

DAG 12: Ankomst til Danmark

NB! I Grønland er man i høj grad underlagt elementerne. Derfor kan vejret, hav- og isforhold påvirke rejseplanen. Således er ruter og udflugter foreløbige og kan ændres.

 

Rejsen er lavet i samarbejde med Ruby Rejser.
Kontakt os for spørgsmål eller bestilling eller bestil online via Ruby Rejser

 

Skibet MS Fram – dit hjem ombord

MS Fram

Skibet er fra 2007 og bygget til at bringe dets gæster tættere på de store naturoplevelser. Fram har plads til 318 passagerer og er bygget som et særdeles sikkert og miljøvenligt ekspeditionsskib til sejlads under de vanskeligste forhold. Ud over alle tænkelige sikkerhedsforanstaltninger og navigationssystemer rummer skibet en observationslounge med panoramaruder, restaurant med udsigt, fitnessrum, sauna, udendørs jacuzzi og 127 komfortable kahytter. Med på skibet er også landgangsfartøjer der bruges i forbindelse med landgang hvor det ikke er muligt at lægge til, samt kajakker og andet udstyr der bruges i forbindelse med udflugter og aktiviteter for gæsterne.

Kahytsmuligheder:

Polar Inside

Kahytterne ligger på nedre dæk og har alle et badeværelse med bad/toilet. De fleste kahytter har separate senge, hvoraf en af dem kan laves om til sofa. Enkelte af kahytterne har over- og underkøjer.

Polar Outside

Kahytterne findes på de nedre dæk. De er alle forsynet med et vindue og har et badeværelse med bad/toilet. De fleste kahytter har separate senge, hvoraf en af dem kan laves om til sofa. Enkelte har over- og underkøjer.

Arctic Superior

De komfortable kahytter ligger på øvre og midt dækket. Alle kahytter har bad/toilet. Kategori U har separate senge, hvor den ene af disse kan laves om til en sofa. Kategori F har dobbeltsenge og er lidt større. Arctic Superior hahytterne har alle vindue med udsigt, samt mulighed for at lave kaffe eller the

Kort over rejsen til Grønland med Hurtigruten - Travelnorth

 

Forespørgsel

Dit navn (skal udfyldes)

Din e-mail (skal udfyldes)

Telefon

Vælg Rejse/Rute

Vælg kahytstype

Vælg dato

Beskriv dit ønske her