Arktisk fjordekspedition imellem Island, Østgrønland og Jan Meyen

Tre arktiske øer – Jan Meyen, Østgrønland og Island

 

Vil du med på en unik ekspedition fra Island til verdens største fjordsystem i Østgrønland, hvorefter vi udforsker Island? En rejse på tværs af det smukke Arktis fra Norge, til Jan Meyen videre til Østgrønland og Island på det nye og moderne ekspeditionsskib MS Spitsbergen.

Grønland - Hurtigruten - Thomas Mauch

Afrejsedato er den 26. september 2019
12 dages rejse med skibet MS Spitsbergen

Pris fra DKK 24.585,- per person i indvendig kahyt
Pris fra DKK 28.765,- per person i udvendig kahyt

 

Prisen inkluderer: 

 1. Ekspeditionssejlads i valgt kahytskategori
 2. Alle landgange og aktiviteter ombord
 3. Helpension ombord (morgenbuffet, frokostbuffet, middag)
 4. Kaffe og te ombord
 5. Professionelt engelsktalende ekspeditionshold, der holder foredrag og følger med på landgange og aktiviteter.
 6. Vind- og vandafvisende Explorer-jakke, der kan beholdes efter rejsen.

Ikke inkluderet:

 • – Flyrejser, der ikke er nævnt ovenfor
 • – Rejse og afbestillingsforsikring
 • – Tilvalgsudflugter
 • – Drikkepenge

I øvrigt:

 • – Alle planlagte landgange afhænger af vejr- og isforhold
 • – program og rejserute kan udsættes for ændringer
 • – Gummistøvler kan lånes ombord

 

En arktis fjord- og nationalparks-ekspedition

Rå skønhed og episke landskaber. Sådan kan man meget kort karakterisere denne skønne fjord- og nationalparks-ekspedition gennem Arktis, hvor vi giver dig mulighed for at opleve Island, Østgrønland og Jan Meyen på én rejse ombord på ekspeditionsskibet MS Spitsbergen.

 

Efter vores afrejse fra Norge, så krydser vi havet med kurs mod Østgrønlands mest isolerede og fjerntliggende bygder. Ittoqqortoormiit (Scoresby sund) er næsten lige så langt væk, som man kan være fra andre beboede områder i Grønland. Vi sejler ind i verdens største fjordsystem ved Scoresbysund-fjorden med høje bjerge, basaltklipper og en enorm ødemark. Den overvældende skønhed i det kolossale fjordsystem er ikke mindre imponerende på grund af dyrelivet, der findes her. Vi ser fugle, moskusokser, rensdyr, hvalrosser og måske endda isbjørne. Dette er det ægte og uberørte Grønland.

 

Efter en lille uges ekspedition ved Scorebysund-fjorden krydser vi Ishavet og sejler til det smukke Island, hvor vi på to dages sejlads bl.a. besøger verdens nordligste hovedstad.

 

Rejsefakta

Du har sikkert mange praktiske spørgsmål til en rejse ombord på et ekspeditionsskib. Langt de fleste af dine spørgsmål kan du finde svar på ved at læse denne liste igennem (beskrivelsen er for skibet MS Fram). Her kan du bl.a. læse mere om forholdene ombord, redningsudstyr, telefoni, påklædning, lægehjælp og meget andet.

 

 

Grønland, Jan Meyen og island med Hurtigruten - Travelnorth.dk Højdepunkter på rejsen

 1. Scoresbysund fjordsystem der strækker sig 350 km
 2. Gletsjere & vandfald på Island
 3. Moskusokser og rigt fugleliv og mindre pattedyr såsom polarharer og fjeldryper
 4. Sneklædte bjergtoppe – og hvor der er sne kan der være isbjørne.
 5. Et af de mest isolerede steder på jorden – Jan Meyen

 

 

Dagsprogram

Dag 1: Tromsø i Norge

Vi starter rejsen i den norske by Tromsø. Tromsø er den arktiske hovedstad og det er en smuk by med et levende kulturliv. Byen er omgivet af fjelde, fjorde og øer, og med sit kendte landmærke Ishavskatedralen, som er et besøg værd.

Dag 2-3. Sejlads gennem Norskehavet

Afstandende er enorme på denne ekspedition. Til Jan Mayen har vi mere end 900 km til Lofoten og det norske fastland. Det giver god tid til at gå på opdagelse på skibet og benytte sig af de mange aktiviteter ombord. Der vil bl.a. være foredrag undervejs. Skibets bibliotek har også mange interessante bøger du kan kaste dig over.

Dag 4. Jan Mayen – den mest isolerede ø

Efter nogle begivenhedsrige dage i Scorebysund-fjorden er det tid til at sætte kursen mod Jan Mayen. Den mest isolerede ø på den nordlige halvkugle. Det er ekstremt sjældent, at turister besøger Jan Mayen, og endnu mere sjældent, at man får mulighed for at gå i land. Ekspeditionsholdet vil gøre deres bedste for at gøre det muligt at sætte fod på denne eksotiske forpost. Jan Mayen er en del af Norge og byder bl.a. på Norges eneste aktive vulkan, Beerenberg. Vulkanen er med sin højde på knap 2300 m blandt et af Norges højeste bjerge. Hollandske hvalfangere havde deres virke på Jan Mayen i det 16. århundrede, men i dag ligger der en norsk vejrstation, som huser et par modige individer hele året.

Dag 5. Ittoqqortoormiit – Scoresbysund

Dagen byder på et helt enestående besøg i Grønlands mest isolerede by Ittoqqortoormiit. Det er de færreste danskere, der kan udtale byens grønlandske navn korrekt. Men spørg en af de lokale og øv dig resten af dagen, så kan du helt sikkert sige navnet inden du rejser derfra igen. At besøge Ittoqqortoormiit er en helt unik oplevelse, da byens isolerede belligenhed kun kan nås via helikopter og med båd i en kort sommerperiode.
Her møder vi det ægte Grønland, hvor de lokale fangere stadig ernærer sig ved hval- og isbjørnefangst. På din tur rundt i byen vil du sandsynligvis se stativer til tørring af dyreskind. De lokale guider i byen vil tage imod os og give mere information om, hvad man kan opleve i byen imens vi er der.

Dag 6. Udforskning af fjordsystemet i Scoresbysund

Ittoqqortoormiit ligger lige ved siden af verdens største og dybeste multiforgrenede fjordsystem. Det er her ekspeditionen fortsætter de næste mange dage, hvor vi får mulighed for at besøge noget af det mest uberørte natur i verden. Du vil mærke ændringen i klimaet, når vi forlader Golfstrømmens varmere farvande og sejler ud i den koldere strøm, der følger kysten i Østgrønland. Nogle af de steder, vi besøger på denne ekspedition, har ikke været besøgt af mennesker de sidste 200 år – hvis overhovedet!

Dag 7. Udforskning af fjordsystemet i Scoresbysund

Fjeldene i Østgrønland er markant anderledes end fjeldene i Vestgrønland. Her i Østgrønland er fjeldene store og stejle og minder lidt om Alperne. De rejser sig direkte op fra fjordene til en højde på mere end 2.500 meter over havets overflade. Et imponerende syn. Inde i det store fjordsystem er klimaet mere beskyttet og i dalene myldrer det med brunlige prikker; Muskusokser. Efterhånden som vi udforsker mere af fjordsystemet kan vi være heldige at se mere at dyrelivet herinde. Måske ser vi den kridhvide polarhare, den lille polarræv eller måske den meget sjældne polarulv. Ud over landdyr får vi måske den hvide, grønlandske jagtfalk at se samt fjeldrypen, sneuglen og forskellige havfugle.
Scoresbysund fjord er 350 km lang. Sejlads i fjordsystemet er en oplevelse for livet- Du får fornemmelsen af at sejle i en labyrint med smukke sneklædte bjergtoppe omkring dig. Farvandet er fyldt med store isbjerge, der kælver fra flere gletsjere i fjorden. Og hvor der er is kan man også være heldig at møde isbjørne.

Dag 8. Udforskning af fjordsystemet i Scoresbysund

Når vi udforsker Scoresbysunds fjordsystem vil vi forsøge at komme i land flere forskellige steder ved brug af skibets polarcirkelbåde. Det vil foregå som rene ødemarksekspeditioner. Vi skal bl.a. besøge den tidligere handelsstation Syd Kap, hvor man kan se gamle hvalspækkedler og levn fra gamle inuit-boliger. I Bjørne Øer, kan du se endnu flere rester fra en gammel inuit-bebyggelse. Jægerhytten i Hekla Havn er et godt sted at spotte fugle og mindre pattedyr som arktiske hare og lemminger. I Vikingebugten, kan du studere Colombia-basaltklippeformationer eller besøge en stor gletsjer. Qupaulakajik er vigtig på grund af sin overflod af plante fossiler – det er muligt at finde fossiler, der er over 200 millioner år her.

Dag 9. Sejlads mod Island

Sejladsen mod landet af ild giver dig god tid til at gå på opdagelse på skibet og benytte sig af de mange aktiviteter ombord. Der vil bl.a. være foredrag undervejs. Skibets bibliotek har også mange interessante bøger du kan kaste dig over.

Dag 10. Charmerende Stykkishólmur

Fra Østgrønland går turen op langs Islands vestkyst med kurs mod charmerende Stykkishólmur. Stykkishólmur byder på varme og kolde kilder, vulkansk aktivitet, gletschere og et mangfold af lava og stenformationer. Det er muligt at deltage i spændende aktiviteter, som f.eks. kajakture, ridning og vandreture.

Dag 11. Reykjavik – Den rygende bugt.

MS Spitsbergen ankommer til Reykjavik (som betyder “den rygende bugt”), der er navngivet efter de søjler af damp, der steg fra de varme kilder i området og gjorde et stort indtryk på de første bosættere. Omgivelserne byder på fantastisk natur med gejsere, bjerge, gletsjere og geotermiske bade.
Mulighederne er mange i Reykjavik. Måske har du lyst til at tage på hvalsafari eller blot se nærmere på byen. På havnen kan du opleve et nyt og moderne musikhus, Harpan, der absolut er et besøg værd. Vi kan også anbefale, at finde en af de lokale udendørs svømmehaller og sidde i det varme vand og nyde stemningen mellem de lokale islændinge. De kan være yderst snaksagelige. Der er ikke fly inkluderet på hjemrejsen, hvorfor du på egen hånd kan vælge at fortsætte rejsen, hvis ønsket.

 

Kontakt

Forespørgsel

Dit navn (skal udfyldes)

Din e-mail (skal udfyldes)

Telefon

Vælg Rejse/Rute

Vælg kahytstype

Vælg dato

Beskriv dit ønske her