Antarktis og øerne i Sydatlanten

Antarktis og øerne i Sydatlanten

Tag med på en rejse med MS Fram til Antarktis og øerne i SydAtlanten. Sejl i farvande, som de første store polarhelte, hvor vi ser kontinentet, som de så det. Du kommer med på en rejse, der også byder på et besøg på Falklandsøerne, hvor der findes mere end 70 dyrearter.

Pingvin med Hurtigruten |Travelnorth.dk

En unik oplevelse til Antarktis med Hurtigruten

fra DKK 47.593,-

Afrejse: 28.10.2016
Bestillingskode: CENANT1601

Prisen er med udgangspunkt at det er en udvendig kahyt til 2 personer

Jeg ønsker at booke min rejse til Antarktis

 

 

Antarktis og øerne i sydatlanten |Travelnorth.dkRejsens program

Dag 1-2: Montevideo
Dag 3-5: Til søs
Dag 6-8: Falklandsøerne
Dag 9-10: Til søs
Dag 11-12: Sydgeorgien
Dag 13-14: Til søs
Dag 15-17: Antarktis
Dag 18-19: Drakestrædet
Dag 20: Ushuaia/Buenos Aires

 

Rejsens indhold:

Dag 1-2: Montevideo

Du ankommer til Uruguays hovedstad, Montevideo, og starter rejsen med en overnatning på hotel. Det giver dig mulighed for dagen efter af udforske denne kontrastfyldte by på en sightseeing tur, forinden du går ombord på MS Fram.

Dag 3-5Sejlads mod Falklandsøerne

Kursen er sat mod Falklandsøerne, der er vores første destination.

Øerne, der ligger i Sydatlanterhavet, ligger 1600 km fra Antarktis. De består af to store øer og ca. 700 mindre øer. Der er en beregnet befolkning på ca. 3000 personer. Det var kaptajnen John Strong (ud fra det der er registreret), der var den første, som gik i land på Falklandsøerne i 1690.

Dagene på vandet giver mulighed for at høre mere om den historie, og det forskelligartede dyreliv, der er på rejsen. Vores ekspeditionsteam holder nemlig løbende foredrag og er med til at gøre sejladsen ekstraordinær.

Du får også tid til at nyde den afslappende atmosfære på havet alt imens du kan holde udkig efter vandre albatros og delfiner.

Dag 6-8: Falklandsøerne

Rejsens første destination (!) Vi bruger næsten 2 fantastiske dage på at udforske disse fjerne øer.

Du kan se afsidesliggende gårde, der har været i familiernes eje igennem flere generationer. Det er et sted, hvor forurening ikke er tilstede, men kun blå himmel og en horisont, der fortsætter i store åbne og majestætiske landskab med smukke hvide sandstrande. Der findes omkring 247 vilde planterarter i området. Fårene græsser sammen og takket være det subantarktiske økosystem, så lever der mere en 70 dyre- og fuglearter på disse øer. Heriblandt den sortøjede albatros, springpingvinger, kongepingviner og makaroni-pingviner.

Stanley er Falklandsøernes hovedstad, og det er herfra vil tage udgangspunkt i de udflugter, der tilbydes. Byen kan nemt ses på en dag til fods, da det hele ligger lige ved havnen.

Dag 9-10: Sejlads mod sydgeorgien

Rejsen fortsætter til søs, hvor vi tilbringer de næste to dage på vej mod sydGeorgien. Undervejs bliver der igen holdt præsentationer af de områder vi nu skal besøge. Der vil specielt blive fortalt om hvalfangerstationerne og polarhistorie.

Dag 11-12: Sydgeorgien

Sydgeorgien (!) Ikke mange kan prale af at have besøgt denne isolerede ø beliggende godt 2000 km ud fra Sydamerikas sydlige spids. På grund af det bjergrige terræn er det kun muligt at besøge med skib. Øens unikke position gør den til hjem for millioner af ynglende pingviner, sæler og havfugle. Vi håber også at kunne besøge en hvalfangerstation, museet og kirken fra 1913.

Dyrelivet i Sydgeorgien er anerledes end på Antarktis. Du vil opleve både pelssælen humpe ind og ud af vandet, kongepingviner i tusindevis og albatrossen, der svæver over hovedet på dig.

Dag 13-14: Sejlads mod Antarktis

Efter et par spændende dage i Sydgeorgien rejser vi videre til søs og fortsætter rejsen mod Antarktis. Rejsen til Antarktis tager 2 dage og sætter kurs på nordspidsen af kontinentet, Antarktishalvøen og Sydshetlandsøerne. Om bord vil du også blive præsenteret for de arktiske retningslinjer for besøgende ifølge traktaten og den internationale sammenslutning af Antarktis Tour Operators (IAATO)

Dag 15-17: Antarktis

Nu er det nu at samlingen med uforglemmelige billeder skal fylde pladsen på kameraet (!) Du tror måske, du har set alt, men Antarktis er noget for sig selv. Det er det sidste sted på jorden med den skarpe friske luft, endeløse bjergkæder klædt i hvidt og det oser af fred.

Vi håber at finde alt fra store kantede isbjerge til vulkanske øer og de store kolonier af pingviner. Det er vejret, vinden og isen, der dikterer livet på Antarktis og vores rute. Et af stederne vi skal forsøge at udforske er den ringformede Deception Island, der blev brugt til hvalfangstskibe sidst i 1905, og Cuverville Island, der er hjemsted for de største kendte kolonier af æsel-pingviner.

Husk at medbring gummistøvlerne til når du skal i land, men ellers vil der være mulighed for leje af støvler ombord.

OBS: Planlagte landgange vil altså afhænge af vejr- og isforhold, så vi tager forbehold for ændringer i programmet.

Dag 18-19: Drakestrædet

Vi vinker farvel til det Antarktiske og sætter kursen mod nord igennem Drake passagen. Rejsen er på godt 950 km også kendt som ca. 40 timers sejlads i godt vejr. Alle har fået hver deres oplevelse og de næste dage bruges til at opsummere oplevelserne.

Dag 20: Ushuaia/Buenos Aires

Vi ankommer til Ushuaia om morgenen og rejsen slutter her. Ushuaia er den sydligste by og er hovedstaden i provinsen Tierra del Fuego – også kaldet Ildlandet.

 


image description   Fly og transport

 • – Ekspeditionssejlads med MS Fram
 • – Fly Ushuaia til Buenos Aires
 • – Transfer mellem hotel og skib inkl. sightseeing i Montevideo eller mellem hotel-lufthavn i Buenos Aires
 • – Transfer i Ushuaia mellom lufthavn og skib med orientering

image description  Overnatning

 • – En overnatning på hotel inkl. morgenmad i Montevideo før reisens start
 • – 18 nætter på M/S Fram

  Suiterne har en række ekstra inkluderede tillægstjenester.

image description   Forplejning

 • – Helpension på sejlads
 • – Morgenmad på hotel

image description   Andet

 • – Erfarent ekspeditionsteam, som holder faglige foredrag, samt deltager på landstigningerne og aktiviteter ombord.
 • – Vind- og vandafvisende jakke.
 • – Aktiviteter ombord og i land.

 

 • – Ekstra udflugter
 • – Rejseforsikringer
 • – Fly København – Montevideo t/r
 • – Transport mellem lufthavn og hotel
 • – Drikkepenge

 

Vær opmærksom på:
Planlagte landgange vil afhænge af vejr- og isforhold.
Vi tager forbehold for ændringer i planlagte program og rejserute.
Nogle udflugtsaktiviteter og ture med Polarcirkelbåd vil kun blive solgt ombord.
Udlejning af støvler ombord.
Suiter som enkeltkahyt kun på forespørgsel.

Vi anbefaler rejse- og afbestillingsforsikring

Forespørgsel

Dit navn (skal udfyldes)

Din e-mail (skal udfyldes)

Telefon

Vælg Rejse/Rute

Vælg kahytstype

Vælg dato

Beskriv dit ønske her