Antarktis og Falklandsøerne

Antarktis og Falklandsøerne

Ekspeditionskrydstogt med Hurtigrutens skib MS Midnatsol. Fra Sydamerika til Antarktis og Falklandsøerne. Inklusive fly fra København og dansk rejseleder på i alt 19 dage.

 

Antarktis og Falklandsøerne med Hurtigruten - Travelnorth

Priserne for 19 dages rejse med afrejse 25-02-2018 og retur 16.03.2018

Kahytskategori       Pris pr person ved to personer i én kahyt
I2 indvendig kahyt 2 sengs 49.998,- (udsolgt)
J3 udvendig kahyt 2 sengs 52.998,- (udsolgt)
N2 udvendig kahyt 2 sengs 54.998,- (udsolgt)
O2 udvendig kahyt 2 sengs 56.998,- (udsolgt)
U2 udvendig kahyt 2 sengs 59.998,-

 

Rejsen er lavet i samarbejde med Ruby Rejser
Rejser du alene er der singletillæg – kontakt os for priser

 

Bestil rejsen (via Ruby Rejser)

 

Prisen inkluderer:

 1. Flybillet fra København til Santiago de Chile og hjem fra Montevideo
 2. Alle transfers mellem lufthavn og hotel/skib
 3. Overnatning på hotel i Santiago med morgenmad
 4. Ekspeditionskrydstogt på MS Midnatsol, specificeret kahyt med helpension
 5. Kaffe/te ombord
 6. Daglige landgange på Antarktis (vejrafhængigt)
 7. Daglige sejlture i polarcirkelbåde på Antarktis (vejrafhængigt)
 8. Foredrag ombord
 9. Overnatning på hotel i Montevideo med morgenmad
 10. Vind- og vandafvisende Explorer-jakke
 11. Lån af gummistøvler ifm. landgange
 12. Dansk rejseleder

Ikke inkluderet:

 1. Rejseforsikring og afbestillingsforsikring
 2. Drikkevarer
 3. Drikkepenge
 4. Tilvalgsudflugter – se de mulige tilvalgsudflugter her


Rejsebetingelser:

Travelnorth er agent for Hurtigruten, og det er Hurtigrutens bestemmelser, der er gældende for denne rejse. Disse bestemmelser fremgår ikke i sin helhed på denne hjemmeside, du kan se de fulde rejsebestemmelser her.

Betalingsbetingelser:
Rejsen betales i 2-3 rater. Ved bestilling inden 1. august 2017 betales et depositum på DKK 9.000,-
1. august skal halvdelen af rejsens pris være indbetalt.
1. november 2017 skal hele rejsens pris være indbetalt.
Ved afmelding ydes ingen refusion af indbetalte beløb.

Du kan tegne afbestillingsforsikring til dækning af afbestilling som følge af sygdom etc.

MS Midnatsol – dit hjem ombord

Ms-midnatsol til Antarktis med HurtigrutenVi påmønstrer ekspeditionsskibet MS Midnatsol i Punta Arenas i det sydlige Chile, og det er vores flydende hotel indtil afmønstring i Montevideo, Uruguay. MS Midnatssol er et moderne veludstyret ekspeditions-krydstogtskib bygget til sejlads i den høje isklasse 1X, og med sin avancerede teknologi er hun derfor meget velegnet til ekspeditionssejladser i Antarktis. Skibet er meget smagfuldt indrettet, og fungerer næsten som en lille by med mange forskellige faciliteter.

 

MS Midnatsol

Klik på billede for at forstørre

Der lægges om bord vægt på afslapning og opdagelse, og ikke på kommerciel underholdning, som ellers ofte er en del af konventionelle krydstogter. Skibet har et omfattende program med tilbud til alle rejsedeltagere. Kyndige eksperter formidler deres viden gennem forelæsninger ombord. Skibet har et “videnskabslaboratorium”, hvor vi laver feltarbejde – fx ved at studere tre millioner år gammel is gennem et mikroskop eller meteorer fundet på land. I det hele taget kan man høre fantastiske foredrag om mange emner knyttet til Antarktis.

 

Der er helpension om bord og til aftensmaden vil du være seatet sammen med andre fra din danske gruppe.
De øvrige deltagere på krydstogtet kommer fra mange forskellige lande, ligesom besætning og øvrigt personale ombord er internationalt, og arbejdssproget på båden er derfor engelsk.
Vores danske rejseleder er behjælpelig såfremt du måtte have brug for oversættelse.

 

Kahytskategorier:

Arctic Superior:
U2 – Udvendig kahyt. Der er mulighed for at lave kaffe/te. 8–13 m2. Dæk 7 eller 8
De fleste har to separate senge, hvor den ene af disse kan laves om til en sofa. Nogle af kahytterne har dobbeltsenge.

Polar Outside:
O2 – Udvendig kahyt. 5-13 m2. Dæk 4, 6
N2 – Udvendig kahyt. 7–13 m2. Dæk 4.
J3 – Udvendig kahyt. Begrænset eller ingen udsigt pga. redningsbåde. 7–13 m2. Dæk 6 eller 7.

Polar Inside:
I2 – Indvendig kahyt. 6–10 m2. Dæk 4, 6 eller 7.

For Polar Inside og Outside gælder: De fleste kahytter har to separate senge hvoraf en seng kan omdannes til sofa. Nogle kahytter har køjesenge.
Ønskede kategori bookes, men der kan ikke garanteres en bestemt størrelse eller noget bestemt dæk. Alle kahytter har eget bad og toilet og drikkevandshane. Alle udvendige kahytter har koøje.

Dækkene:

Dæk 9 har udendørs jacuzzi, soldæk. Desuden er der fitnessrum, sauna, bar og åben dæk.
Dæk 8 har den fantastiske to-etagers panoramasalon, desuden bibliotek, internetcafe, bar og den stemningsfulde Hamsun lounge.
Dæk 7 er kahytsdæk.
Dæk 6 er også kahytsdæk med promenadedæk, der går hele båden rundt.
Dæk 5 er servicedækket med restauranter, cafeer, butik og en store foredragssal med plads til 200 tilhørere.
Dæk 4 er kahytsdæk
De nedre dæk er med personalekahytter, bildæk samt motor- og teknikområde.

Passagerkapaciteten er på 500 passagerer.

Læs mere om skibet MS Midnatsol

Praktisk information

Lægeerklæring
Det kræves at alle medbringer en lægeerklæring, udfyldt på Hurtigrutens formular tidligst 8 uger inden afrejse. Formularen fremsendes sammen med øvrige dokumenter ved bestilling af rejsen.Lægeerklæringen skal afleveres ved ombordstigning.

Drikkepenge
Det er ikke noget krav, men der er en forventning om at der gives drikkepenge til personalet ombord. Hurtigruten anbefaler at man betaler 80 Nok/døgn ombord på Midnatssol.

Ekspeditionsholdet på MS Midnatsol

Foredragsholdere på MS Midnatsol

VIGTIGT – LÆS HER: Hurtigrutens praktiske information om explorer-rejser med MS Midnatsol

Unikke oplevelser på den sydlige halvkugle

Rejsen går fra København til Santiago de Chile og videre sydpå til havnebyen Punta Arenas, hvor vi påmønstrer ekspeditionsskibet MS Midnatsol. Vi oplever den storslåede natur fra de chilenske fjorde med udsigt til Andesbjergene, før vi for alvor stikker til søs og sætter kursen mod den Antarktiske halvø. Det kaldes et ekspeditionskrydstogt, fordi der undervejs holdes lærerige foredrag om videnskabelige emner som biologi, geografi, glaciologi og historie, så vi er godt rustede til fire dages oplevelser på det hvide kontinent.

Dyrelivet

Dyrelivet er ganske enkelt imponerende. Her er store kolonier med tusindvis af vraltende pingviner, der yngler på dette tidspunkt. Både på land og på isflager hviler bl.a. talrige krillsæler og weddellsæler samt søleoparder med det frygtindgydende tandsæt. Både pingviner og sæler er en yndet spise for spækhuggere, der i flok jager dem. Det er et fascinerende skue når spækhuggerne laver bølger for at vippe sælerne ned af isflagerne. Her er bl.a. også pukkelhvaler og vågehvaler, som tiltrak hvalfangere for over 100 år siden, hvilket resterne af nogle af de gamle hvalfangerstationer vidner om. Havfugle skorter det heller ikke på. Store stormfugle kan af og til forveksles med albatrosser, og skarverne findes i kolonier med pingviner, men når de letter og flyver afsted, ved du at det IKKE var en pingvin.

Falklandsøerne

Efter oplevelserne på Antarktis sættes kursen nordpå mod Falklandsøerne, der fortsat administreres af England. Landskabet er overraskende med hvide sandstrande og turkisblåt vand der står i kontrast til det grønne og gule græs. Her findes andre andre pingvinarter end dem vi allerede har set undervejs og desuden de enorme søelefanter. Sidste etape går til Montevideo i Uruguay, hvor vi har en overnatning inden hjemrejsen til Danmark.

Rejseplan

Kort Antarktis og Falklandsøerne med Hurtigruten i februar 2018 - Travelnorth

Klik på kortet for at forstørre

Dag 1. Afrejse fra Danmark

Afrejse fra København om aftenen.

Dag 2. Ankomst til Santiago

Velkommen til Santiago de Chile, hvor dit eventyr starter med en overnatning på det 5-stjernede Sheraton Santiago Hotel & Convention Centre. Byen blev grundlagt i 1541 og har været Chiles hovedstad siden kolonitiden. Byens kerne består af nyklassicistisk arkitektur, og de snoede sidegader er oversået med bygninger i Art Deco, Neo-gotisk og andre arkitektoniske stilarter. Santiagos bybillede er formet af flere enkeltstående bakker og den hurtigt strømmende Mapocho flod, og omgivet af parker såsom Parque Forestal. Andesbjergene kan ses fra de fleste steder i byen. Dagen er til fri disposition. Slap af efter den lange rejse eller gå på opdagelse i gaderne.

Dag 3. Påmønstring i Punta Arenas

Der er tidlig afgang med flyet til Punta Arenas i det sydligste af Chile. Byen er knapt halvt så stor som Århus og var før Panamakanalens åbning for godt 100 år siden en stor anløbshavn for skibe der sejlede mellem Stillehavet og Atlanterhavet. Byen er smukt beliggende ud til Magellan Strædet og med udsigt til Andesbjergene og over mod Ildlandet, Tierra del Fuego. Efter en byrundtur påmønstrer vi MS Midnatsol og kaster trosserne.

rejse til Antarktis og de chilienske fjorde |Travelnorth.dkDag 4. Chilenske fjorde og Andesbjergene

Vi sejler mod syd gennem en del af den 600 kilometer lange og 5-30 kilometer brede Magellan stræde, som forbinder Sydamerikas fastland med Ildlandet. Strædet er opkaldt efter portugiseren Ferdinand Magellan, der som den første europæer sejlede gennem strædet i 1520. Landskabet er præget af høje grønne bjerge på begge sider af skibet. Vi passerer den smukke lille ø, Isla Tucker – kendt for sine store kolonier af skarver, pingviner, sæler og søløver. Allerede her er der chance for at se blåhvaler samt andeskondorer med et vingefang på op til 3 meter. Via den meget smalle Gabriel kanal kommer vi ud i Garibaldi-fjorden med den imponerende Garibaldi gletsjer.

Antarktis 6Dag 5. Chilenske fjord og Kap Horn

Vi fortsætter sydover for at nå Kap Horn, Sydamerikas sydligste punkt. Kap Horn ligger i øgruppen, Ildlandet (Tierra del Fuego), og før Panamakanalen blev bygget, skulle al transport af gods og personer mellem USA’s vest- og østkyst runde den sydlige spids. Kaptajnen vil gøre sit bedste for at lægge til på Kap Horn – men området er kendt for sit åbne hav og udfordrende betingelser, og det er altid en stor præstation at lægge til. Herfra sættes kursen mod Antarktis.

Dag 6-7. Til søs

antarktis_8Vi er i de opdagelsesrejsendes kølvand, når vi sætter kursen mod det mest fjerntliggende område af verden, Antarktis, med dets endeløse hav og et kontinent dækket af sne og is. Det er en speciel følelse at slukke for mobiltelefonen og melde sig ud af det civiliserede samfund og hengive sig til naturen og oplevelserne undervejs. Vi skal sejle i ca. 2 døgn over Drake Passagen. Sørejsen føles ikke så lang, da der er mange aktiviteter undervejs. Via film, foredrag og besøg i ekspeditionslokalet vil vi blive godt rustet til bedre at forstå, hvad vi kommer til at se undervejs. Emner spænder vidt over geologi, historie, biologi, geografi og glaciologi. Husk også at gå en tur på dæk for at spejde efter albatrosser ikke at forveksle med de store stormfugle, der ofte svæver rundt om skibe.
Som vi nærmer os den Antarktiske Halvø stiger spændingen.

paradisebay med Hurtigruten Dag 7-11. Antarktis

Antarktis er en overvældende naturoplevelse, som du aldrig vil glemme. Havet er isskosser, isflager, isbjerge og andre former for drivis i skulpturelle formationer. Mellem drivisen svømmer pukkelhvaler, spækhuggere og forskellige sæler på jagt efter dagens måltid.

South Shetland Island

Første landkending er South Shetland Islands, der ligger ca. 150 km ud for den Antarktiske Halvø. Der er over 20 øer mantarktis-polarcirkelbaadeed King Georg Island som den største. Næsten alle øer er dækket af sne og is, og de fleste af øerne er ubeboede undtagen nogle bemandede baser, bestyret af videnskabsfolk fra forskellige lande. Hele Antarktis tilhører ikke nogen stat, så alle lande kan frit forske her, men alle former for militær aktivitet og udnyttelse af råstoffer er forbudt og der er meget strikse regler for beskyttelse af naturen. Derfor er det meget vigtigt at følge ekspeditionsteamets anvisninger.

Antarktis grupperejseVi har god tid til at udforske området, og den nøjagtige sejlrute og landgange vil være afhængig af vejret, hav- og isforholdene. Hver dag udgives et dagsprogram, som fortæller om planlagte landgange og sejlture, ud over de daglige informationer om dagens foredrag, måltider og øvrige aktiviteter ombord. Tag med i land for at opleve Antarktis’ imponerende natur, tusindvis af pingviner og pelssæler. Halvdelen af skibets gæster går i land om formiddagen, medens den anden halvdel sejler et bådcruise i polarcirkelbådene. Om eftermiddagen byttes der, således at dem der sejlede bådcruise om formiddagen går i land om eftermiddagen – og omvendt.

antarktis med Hurtigruten Polarcirkelbådene

Udflugterne sker med polarcirkelbådene. Disse solide både gør det muligt at udforske ellers utilgængelige områder både til lands og til vands og man kommer meget tæt på naturen. Man skal være lidt adræt for at komme ombord, derudover er der ikke noget at bekymre sig om. Mandskabet viser dig, hvad du skal gøre, så i løbet af kort tid bliver ombordstigning en rutine. På alle udflugter på Antarktis med polarcirkelbådene skal du have gummistøvler på, når vi går i land. Du kan gratis låne gummistøvler på båden, eller du kan medbringe dine egne.
Fra Midnatssols dæk er der masser af chancer for at se både pukkelhvaler og spækhuggere. Nyd den tætte kontakt med dyrelivet, gletsjere, gamle hvalfangststationer og relikvier.

Antarktis med HurtigrutenHer er nogle af de mange steder der ligger på vores rute:

Half Moon Island: hører ind under South Shetlands Islands og en af de smukkeste øer. Øen ligger i Moon Bay. Her er et rigt fugleliv og massevis af sæler og en koloni af ringpingviner. På stranden ligger et gammelt forladt skib. Formentligt en gammel norsk hvalfangerbåd. Google Street View kan vise Half Moon Island som det eneste sted på det syvende kontinent

Cuverville Island er en mørk, klippefyldt ø, opkaldt efter en fransk admiral i 1898. 2/3 af øen er dækket af permanent is. Arealet er på 2 gange 2,5 km.
Du kan opleve store æselpingvin kolonier og forskellige sælarter. Den blåøjede haj kan ses i området.

antarktis med Hurtigruten i februar 2018Andvord bugten er en lille og smal men meget smuk bugt, 17 km lang og 6 km bred. Hele bugten er ofte isbelagt, og med store gletsjerarme fra Arago gletsjeren, der rækker ned til vandet. Der er god mulighed for at se en gletsjer kælve.

Neko Harbour er opkaldt efter en skotsk hvalfangerbåd, som opererede i området 1911-1924. Stedet har mange leopardsæler og vågehvaler. Neko Harbour ligger smukt i den inderste del af Andvord bugten. Stor æselpingvin koloni. Neko Harbour og Paradise Harbour er de eneste punkter på Antarktis kontinentet som krydstogtskibe lægger til på. De andre steder er øer.

Paradise Harbour (eller Paradise Bay) er omgivet af op til 1000 meter høje bjerge med gletsjere. En klassiker og favorit for alle Antarktis rejsende. Navnet stammer tilbage fra da hvalfangerskibene anduvede bugten i 1920’erne.

To af de 13 forskningsstationer på Antarktis ligger her, den argentinske Almirante Brown Antarctic Base, og den Chilenske Gonzalez Videla Antarctic Base.

Dag 12. Til søs

Efter nogle enestående oplevelser sættes kursen stik nord mod Falklandsøerne og der bliver god tid til at fordøje nogle af de mange oplevelser, forskel videre i ekspeditionslokalet, snakke med de mange gæster af forskellige nationaliteter eller slappe af på dækket.

Dag 13. Falklandsøerne – Stanley

Stanley er en meget lille by, men dog Falklandsøernes hovedstad. Det er en farverig havneby hvor du finder mange tegn på den britiske arv. Her er røde busser og telefonbokse og hele seks engelske pubber. Der vil være mulighed for at deltage i forskellige udflugter (mod merbetaling) eller udforske byen på egen hånd, hvilket er nemt til fods.

Antarktis med HurtigrutenDag 14. Falklandsøerne – New Island

New Island er en yndig ø med hvide sandstrande og turkisblåt vand. Bortset fra temperaturen kan den nemt forveksles med en caribisk ø. Vi passerer et gammelt skibsvrag på vej i land for at nyde en dag blandt pingviner, sæler og søelefanter. Der findes her helt andre pingviner end på Antarktis. Bl.a. Guldlokket pingvin med den gule ”punkfrisure” og Kongepingvinen, den næststørste i verden efter Kejserpingvinen. Dyrelivet på Falklandsøerne.

Dag 15. Falklandsøerne

Der tilbydes flere udflugter, hvor man kan se pingviner, vandre i området eller ro i kajak i det rolige farvand.

Dag 16-17. Til søs

De sidste par dage på skibet tilbringes med sejladsen op langs Argentinas østkyst og den sidste aften er der afskedsmiddag ombord.

Dag 18. Montevideo

Vi ankommer til Uruguays hovedstad om formiddagen og finder vores hotel inden vi kigger nærmere på den gamle bydel.

Dag 19. Afrejse

Det er blevet tid for hjemrejse, og som alle andre steder i Sydamerika tager vi i lufthavnen i god tid, inden flyveturen går over Atlanten mod Europa.

Dag 20. Hjemkomst

Efter en natflyvning og imod tiden ankommer vi i Europa og fortsætter den sidste bid vej mod København.

 

Bestil rejsen (via Ruby Rejser) Tilbage til toppen

 

Forespørgsel

Dit navn (skal udfyldes)

Din e-mail (skal udfyldes)

Telefon

Vælg Rejse/Rute

Vælg kahytstype

Vælg dato

Beskriv dit ønske her