Antarktis, Falklandsøerne og Chiles Fjorde

Antarktis, Falklandsøerne og Chiles Fjorde

Ekspeditionskrydstogt med Hurtigrutens nyeste skib MS Roald Amundsen. En rejse fra Sydamerika til Antarktis og Falklandsøerne retur.

 

Antarktis og Falklandsøerne med Hurtigruten - Travelnorth

Afrejse i nov, dec, jan & feb:

11.11 2019. 27.11.2019. 26.12.2019.
11.01.2020. 27.01.2020. 12.02.2020. 28.02.2020

 

Fra DKK 71.413,- per person i udvendig kahyt

Rejsens pris inkluderer:

 • Ekspeditionsrejse med Hurtigruten med kahytskategori efter eget valg og helpension om bord
 • En hotelovernatning i Santiago de Chile før sørejsen – inklusive morgenmad
 • Transport fra hotel til lufthavn i Santiago de Chile
 • Flyrejse på økonomiklasse fra Santiago de Chile til Punta Arenas
 • Transport i Punta Arenas inklusive guidet sightseeing
 • Vind- og vandtæt jakke
 • Landgange og aktiviteter om bord i land
 • Professionelt engelsktalende ekspeditionshold, der holder foredrag og deltager i landgange og aktiviteter
 • Te og kaffe om bord

Ikke inkluderet:

 • Flyrejser, der ikke er nævnt ovenfor
 • Rejseforsikring
 • Bagagehåndtering
 • Tilvalgsudflugter
 • Drikkepenge

Rute:


Unikke oplevelser på den sydlige halvkugle

Rejsen går fra København til Santiago de Chile og videre sydpå til havnebyen Punta Arenas, hvor vi påmønstrer ekspeditionsskibet MS Roald Amundsen. Vi oplever den storslåede natur fra de chilenske fjorde med udsigt til Andesbjergene, før vi for alvor stikker til søs og sætter kursen mod den Antarktiske halvø. Det kaldes et ekspeditionskrydstogt, fordi der undervejs holdes lærerige foredrag om videnskabelige emner som biologi, geografi, glaciologi og historie, så vi er godt rustede til fire dages oplevelser på det hvide kontinent.

Dyrelivet

Dyrelivet er ganske enkelt imponerende. Her er store kolonier med tusindvis af vraltende pingviner, der yngler på dette tidspunkt. Både på land og på isflager hviler bl.a. talrige krillsæler og weddellsæler samt søleoparder med det frygtindgydende tandsæt. Både pingviner og sæler er en yndet spise for spækhuggere, der i flok jager dem. Det er et fascinerende skue når spækhuggerne laver bølger for at vippe sælerne ned af isflagerne. Her er bl.a. også pukkelhvaler og vågehvaler, som tiltrak hvalfangere for over 100 år siden, hvilket resterne af nogle af de gamle hvalfangerstationer vidner om. Havfugle skorter det heller ikke på. Store stormfugle kan af og til forveksles med albatrosser, og skarverne findes i kolonier med pingviner, men når de letter og flyver afsted, ved du at det IKKE var en pingvin.

Falklandsøerne

Efter oplevelserne på Antarktis sættes kursen nordpå mod Falklandsøerne, der fortsat administreres af England. Landskabet er overraskende med hvide sandstrande og turkisblåt vand der står i kontrast til det grønne og gule græs. Her findes andre andre pingvinarter end dem vi allerede har set undervejs og desuden de enorme søelefanter. Sidste etape går til Montevideo i Uruguay, hvor vi har en overnatning inden hjemrejsen til Danmark.


Rejseplan

Dag 1. Santiago – Chiles hovedstad

Antarktis med rejseleder

Velkommen til Santiago de Chile, hvor dit eventyr starter med en overnatning. Byen blev grundlagt i 1541 og har været Chiles hovedstad siden kolonitiden. Byens kerne består af nyklassicistisk arkitektur, og de snoede sidegader er oversået med bygninger i Art Deco, Neo-gotisk og andre arkitektoniske stilarter. Santiagos bybillede er formet af flere enkeltstående bakker og den hurtigt strømmende Mapocho flod, og omgivet af parker såsom Parque Forestal. Andesbjergene kan ses fra de fleste steder i byen. Dagen er til fri disposition. Slap af efter den lange rejse eller gå på opdagelse i gaderne.

Dag 2. Påmønstring i Punta Arenas

Der er tidlig afgang med flyet til Punta Arenas i det sydligste af Chile. Byen er knapt halvt så stor som Århus og var før Panamakanalens åbning for godt 100 år siden en stor anløbshavn for skibe der sejlede mellem Stillehavet og Atlanterhavet. Byen er smukt beliggende ud til Magellan Strædet og med udsigt til Andesbjergene og over mod Ildlandet, Tierra del Fuego. Efter en byrundtur påmønstrer vi MS Roald Amundsen og kaster trosserne.

rejse til Antarktis og de chilienske fjorde |Travelnorth.dkDag 3. Chilenske fjorde og Andesbjergene

Vi sejler mod syd gennem en del af den 600 kilometer lange og 5-30 kilometer brede Magellan stræde, som forbinder Sydamerikas fastland med Ildlandet. Strædet er opkaldt efter portugiseren Ferdinand Magellan, der som den første europæer sejlede gennem strædet i 1520. Landskabet er præget af høje grønne bjerge på begge sider af skibet. Vi passerer den smukke lille ø, Isla Tucker – kendt for sine store kolonier af skarver, pingviner, sæler og søløver. Allerede her er der chance for at se blåhvaler samt andeskondorer med et vingefang på op til 3 meter. Via den meget smalle Gabriel kanal kommer vi ud i Garibaldi-fjorden med den imponerende Garibaldi gletsjer.

Antarktis 6Dag 4-5. Chilenske fjord og Kap Horn

Vi fortsætter sydover for at nå Kap Horn, Sydamerikas sydligste punkt. Kap Horn ligger i øgruppen, Ildlandet (Tierra del Fuego), og før Panamakanalen blev bygget, skulle al transport af gods og personer mellem USA’s vest- og østkyst runde den sydlige spids. Kaptajnen vil gøre sit bedste for at lægge til på Kap Horn – men området er kendt for sit åbne hav og udfordrende betingelser, og det er altid en stor præstation at lægge til. Herfra sættes kursen mod Antarktis.

Dag 6-12. Antarktis

Vi er i de opdagelsesrejsendes kølvand, når vi sætter kursen mod det mest fjerntliggende område af verden, Antarktis, med dets endeløse hav og et kontinent dækket af sne og is. Det er en speciel følelse at antarktis_8slukke for mobiltelefonen og melde sig ud af det civiliserede samfund og hengive sig til naturen og oplevelserne undervejs. Vi skal sejle i ca. 2 døgn over Drake Passagen. Sørejsen føles ikke så lang, da der er mange aktiviteter undervejs. Via film, foredrag og besøg i ekspeditionslokalet vil vi blive godt rustet til bedre at forstå, hvad vi kommer til at se undervejs. Emner spænder vidt over geologi, historie, biologi, geografi og glaciologi. Husk også at gå en tur på dæk for at spejde efter albatrosser ikke at forveksle med de store stormfugle, der ofte svæver rundt om skibe.
Som vi nærmer os den Antarktiske Halvø stiger spændingen.

antarktis-polarcirkelbaadeAntarktis er en overvældende naturoplevelse, som du aldrig vil glemme. Havet er isskosser, isflager, isbjerge og andre former for drivis i skulpturelle formationer. Mellem drivisen svømmer pukkelhvaler, spækhuggere og forskellige sæler på jagt efter dagens måltid.

Polarcirkelbådene

antarktis med Hurtigruten Udflugterne sker med polarcirkelbådene. Disse solide både gør det muligt at udforske ellers utilgængelige områder både til lands og til vands og man kommer meget tæt på naturen. Man skal være lidt adræt for at komme ombord, derudover er der ikke noget at bekymre sig om. Mandskabet viser dig, hvad du skal gøre, så i løbet af kort tid bliver ombordstigning en rutine. På alle udflugter på Antarktis med polarcirkelbådene skal du have gummistøvler på, når vi går i land. Du kan gratis låne gummistøvler på båden, eller du kan medbringe dine egne.
Fra Midnatssols dæk er der masser af chancer for at se både pukkelhvaler og spækhuggere. Nyd den tætte kontakt med dyrelivet, gletsjere, gamle hvalfangststationer og relikvier.

Antarktis med Hurtigruten

Dag 13. Til søs

Efter nogle enestående oplevelser sættes kursen stik nord mod Falklandsøerne og der bliver god tid til at fordøje nogle af de mange oplevelser, forske videre i ekspeditionslokalet, snakke med de mange gæster af forskellige nationaliteter eller slappe af på dækket.

Dag 14-16. Falklandsøerne – Stanley

Stanley er en meget lille by, men dog Falklandsøernes hovedstad. Det er en farverig havneby hvor du finder mange tegn på den britiske arv. Her er røde busser og telefonbokse og hele seks engelske pubber. Der vil være mulighed for at deltage i forskellige udflugter (mod merbetaling) eller udforske byen på egen hånd, hvilket er nemt til fods.

Antarktis med Hurtigruten

Dag 17. Magellan-strædet

De sidste par dage på skibet tilbringes med sejladsen i Magellan-strædet.

Dag 18. Ekspeditionen slutter

Vi ankommer i Punta Arenas om morgenen. Det er blevet tid til at rejse hjem efter et oplevelsesrigt eventyr.

Tilbage til toppen

 


Praktisk information

Lægeerklæring
Det kræves at alle medbringer en lægeerklæring, udfyldt på Hurtigrutens formular tidligst 8 uger inden afrejse. Formularen fremsendes sammen med øvrige dokumenter ved bestilling af rejsen.Lægeerklæringen skal afleveres ved ombordstigning.

Drikkepenge
Det er ikke noget krav, men der er en forventning om at der gives drikkepenge til personalet ombord. Hurtigruten anbefaler at man betaler 80 Nok/døgn ombord på Midnatssol.

Forespørgsel

Dit navn (skal udfyldes)

Din e-mail (skal udfyldes)

Telefon

Vælg Rejse/Rute

Vælg kahytstype

Vælg dato

Beskriv dit ønske her