Antarktis og Falklandsøerne 2019

Antarktis & Falklandsøerne i februar 2019

Et eventyr på den sydlige halvkugle med 19 dages unikke oplevelser med ekspeditionsskibet MS Midnatsol. På turen udforskes Falklandsøerne og Antarktis fjerne vildmark, hvor du bl.a. kan opleve uberørte områder, dyreliv og flot natur. Inklusive fly fra København og dansk rejseleder.

Afrejse: 25. februar 2019.

 

Antarktis rejse - Travelnorth

Enkeltkahytter
Pris for indvendig I2 er DKK 67.998,-
Pris for udvendig J1 er DKK 69.998,-

Dobbeltkahytter
Pris for indvendig I2 er DKK 49.998,-
Pris for udvendig J3 er DKK 52.998,-
Pris for udvendig N2 er DKK 52.998,-
Pris for udvendig O2 er DKK 56.998,-
Pris for udvendig U2 er DKK 59.998,- (arctic superior)

Det er en gruppetur og dermed faste priser, så længe kahytter haves. Du kan læse mere om kahytstyperne længere nede på denne side under “Dit hjem ombord”

Bestil din rejse nu (via Ruby Rejser)

 

Prisen inkluderer:

 • Flybillet fra København til Buenos Aires og hjem fra Montevideo
 • Alle transfers mellem lufthavn og hotel/skib
 • Overnatning på hotel i Buenos Aires med morgenmad
 • Fly fra Buenos Aires til Ushuaia
 • Ekspeditionskrydstogt på MS Midnatsol, specificeret kahyt med helpension
 • Kaffe/te ombord
 • Daglige landgange på Antarktis (vejrafhængigt)
 • Daglige sejlture i polarcirkelbåde på Antarktis (vejrafhængigt)
 • Foredrag ombord
 • Overnatning på hotel i Montevideo med morgenmad
 • Vind- og vandafvisende Explorer-jakke
 • Lån af gummistøvler ifm. landgange
 • Dansk rejseleder

Ikke inkluderet: 

 • Rejseforsikring og afbestillingsforsikring
 • Drikkevarer
 • Drikkepenge
 • Tilvalgsudflugter

Rejsebetingelser: 

Travelnorth har lavet rejsen i samarbejde med Ruby Rejser. Vi er agent for Hurtigruten, og det er Hurtigrutens bestemmelser, der er gældende for denne rejse. Disse bestemmelser fremgår ikke i sin helhed på denne hjemmeside, du kan se de fulde rejsebestemmelser her

Betalingsbetingelser:

Rejsen betales i 2-3 rater.
Ved bestilling inden 1. august 2018 betales et depositum på kr. 9.000
1. august skal halvdelen af rejsens pris være indbetalt.
1. november 2018 skal hele rejsens pris være indbetalt.
Ved afmelding ydes ingen refusion af indbetalte beløb.

Du kan tegne afbestillingsforsikring til dækning af afbestilling som følge af sygdom etc. Oplys ved bestilling.

 

Ekspedition på den sydlige halvkugle

Eventyret starter i København, hvor vi flyver til Buenos Aires, Argentina. Her kan du opleve den latinamerikanske charme før kursen går mod Ushuaia, hvor vi påstiger skibet MS Midnatsol og starter eventyrrejsen.

Denne tur kaldes et ekspeditionskrydstogt, da der undervejs på turen afholdes lærerige foredrag om videnskablige emner, som biologi, geografi, glaciologi (viden om naturligt forekommende is) og historie. Dette ruster os godt til det spændende eventyr der venter på det hvide kontinent.

Dyrelivet i området

Du bliver overvældet af det imponerende dyreliv, som du vil komme tæt på under rejsen. Her vil der være store kolonier med tusindvis af vraltende pingviner. Både på land og på isflager hviler bl.a. talrige krillsæler, weddelsæler samt sæleoparder med det frygtindgydende tandsæt. Både pingviner og sæler er en populær spise for spækhuggere, der jager dem i flok. Det er fascinerende at se spækhuggerne lave bælger for at vippe sælerne ned af isflagerne.

Der er også pukkelhvaler og vågehvaler, som tiltrak hvalfangere for over 100 år siden, hvilket resterne af nogle af de gamle hvalfangerstationer vidner om.

De store stormfugle kan af og til forveksles med albatrosser, og skarverne findes i kolonier med pingviner, men du ved, at det ikke er en pingvin, når de letter og flyver afsted.

Falklandsøerne

Efter de fascinerende oplevelser på Antarktis går kursen nordpå mod Falklandsøerne, som fortsat administreres af England, hvilket hovedstaden Stanley også bærer præg af. Hovedstaden er verdens sydligst beliggende hovedstad, og landskabet er overraskende med hvide sandstrande og turkisblåt vand, der står i konstrast med de farverige bygninger. Her kan du også opleve andre pingvingarter end dem, som vi får set set undervejs i Antarktis, og der er også mulighed for at se de enorme søelefanter.

Dagsprogram: Fra Buenos Aires til Antarktis og Falklandsøerne

Dag 1. Afrejse fra Danmark 

Afrejse fra København mod Buenos Aires.

Dag 2. Buenos Aires

Ankomst til Buenos Aires, hvor du har mulighed for at nyde en dag i byen og har en nat på hotel.

Dag 3. Ekspeditionen starter – påstigning i Ushuaia

Herfra går turen fra Buenos Aires til Ushuaia inden du går ombord på MS Midnatsol, og herfra venter en masse unikke oplevelser.

Fra Ushuaia fortsætter vi sydover til Kap Horn. Kap Horn ligger i øgruppen, Ildlandet 8Tierra del Fuego), og før Panamakanlen blev bygget skulle al transport af varer og personer mellem USA’s vest- og østkyst runde den sydlige spids. Området er kendt for sit åbne hav og udfordrende betingelser. Kursen sættes mod Antarktis.

Dag 4-5. Til søs

Rejsen til Antarktis er betagende og special. På de 2 dage krydser vi den antarktiske konvergens, og her mærker man luften bliver koldere og skarpere. Det er en speciel følelse at slukke for mobiltelefonen og hengive sig til naturen og oplevelserne undervejs. Undervejs begynder man at se isbjerge og hvaler. Sørejsen føles ikke lang, da der er mange aktiviteter ombord. Både film, foredrag og besøg i ekspeditionslokalet vil klæde dig godt på til at forstå, hvad vi kommer til at se undervejs.

Emnerne spænder bredt, og du kan blive klogere på geologi, historie, biologi, geografi og glaciologi.

En tur på dækket skal man heller ej forglemme – her kan du spejde efter albatrosser ikke at forveksle med de store stomfugle, der ofte svæver rundt om skibe.

Som vi nærmer os den Antarktiske Halvø kan man mærke spændningen og forventningsglæden stige.

Dag 6-11. Antarktis – pingviner, sæler og hvaler

Antarktis består af imponerende naturoplevelser, som du aldrig vil glemme. Du vil opleve endeløse hvide horisonter, isbjerge, isflager og andre former for drivis i skulpturelle formationer. Mellem drivisen svømmer pukkelhvlaer, spækhuggere og forskellige sæler på jagt efter dagens måltid. I denne del af verden bliver du  overvældet af spetakulærer sensationer.

Udflugterne sker med polarcirkelbådene, som er solide og gør det muligt at udforske ellers utilgængelige områder både til lands og til vands, og her kommer du meget tæt på naturen.

Man skal være lidt adræt for at komme ombord på polarcirkelbådene, men derudover er der ikke noget at bekymre sig om. Mandskabet ombord er behjælpelige, og viser dig hvad du skal gøre, så du i løbet af kort tid kender til proceduren for påstigning.

På alle udflugterne med polarcirkelbådene skal du have gummistøvler på, når vi går i land. Du kan medbringe din egen, ellers er det gratis at låne gummistøvler på båden.

Der er perfekte muligheder for at nyde den tætte kontakt med dyrelivet, gletsjere, gamle hvalfangsstationer og relikvier.

Steder vi besøger og går i land: 

Half Moon Island

Denne smukke ø hører til South Shetlenads Islands, og den ligger i Moon Bay. På øen er der et rigt fugleliv og massevis af sæler og ringpingviner. På stranden ligger et gammel forladt skib, som formentligt er en gammel norsk hvalfangerbåd.

Cuverville Island

Øen Cuverville er mørk og klippefyldt – opkaldt efter en fransk admiral i 1898. 2/3 af øen er dækket af permanent is – arealet er på 2 gange 2,5 km. Det er muligt at se den blåøjede haj i området, samt opleve store æselpingvin kolonier og forskellige sælarter.

Yankee Harbour

Er en tidligere base for sælfangere, da det var en naturlig og sikker havn. Det største trækplaster er den store koloni af æselpingviner – der anslås at være op til 4.000 ynglende par.

Dag 12. Afslapning til søs

Her står den på afslapning på MS Midnatsol, hvor du kan dele imponerende oplevelser og billeder med de andre gæster ombord på skibet eller vende tilbage til ekspeditionslokalet og blive klogere på omgivelserne vi sejler i. Kursen sættes nordpå mod Falklandsøerne.

Dag 13-14. Falklandsøerne hovedstad – Stanley

Stanley er en meget lille hovedstadsby på Falklandsøerne. Havnebyen er farverig, hvor du finder mange tegn på den britiske arv – der er hele seks engelske pubs, røde telefonbokse og busser. Du kan vandre i bjergene og langs kysten eller tage på forskellige udflugter (mod merbetaling). Det er også muligt at udforske byen på egen hånd, hvilket er nemt til fods.

Dag 15-17. Eventyrrejsen finder sin afslutning

Efter mange fantastiske og spændende dage i Antarktis og på Falklandsøerne, sejler vi nordpå til Montevideo, og her krydser vi Det sydlige Atlanterhav på vej tilbage til Sydamerika.

Dag 18. Uruguays hovedstad

Dagen slutter i Montevideo med en overnatning i Uruguays hovedstad. Her kan du vælge at udforske hovedstaden.

Dag 19. Hjemrejse

Eventyrrejsen slutter med fly retur til København, Danmark.

Jeg vil gerne med på mit livs eventyr (via Ruby Rejser)

 

Ms-midnatsol til Antarktis med Hurtigruten

Dit hjem ombord – Ekpeditionsskibet MS Midnatssol

Vi påstiger ekspeditionsskibet MS Midnatsol i byen Ushuaia i det sydelige Argentina, og her bor vi indtil afstigningen i Montevideo, Uruguay. Skibet er et moderne og veludstyret ekspeditions-krydstogtskib, og er det bygget til sejlads i den høje isklasse 1X. Grundet avanceret teknologi er hun meget velegnet og rustet til ekspeditionssejladser i Antarktis. Ombord føles det som at være i en lille by, da der er mange forskellige faciliteter, og der lægges vægt på afslapning, reflektion og opdagelse, og ikke kommerciel underholdning, som ofte er gældende på de mere traditionelle krydstogter.

Skibet har et spændende foredragsprogram med tilbud for enhver smag. Du kan deltage i forelæsninger afholdt af kyndinge eksperter, som fortæller om deres viden. Skibet har også et “videnskabslaboratorium”, hvor der laves feltarbejde – f.eks. ved at studere meteorer fundet på eller tre millioner år gammel is gennem et mikroskop.

Opholdet inkluderer helpension, og til aftensmaden vil du sidde sammen med andre fra din danske gruppe. De øvrige medrejsende på ekspiditionen kommer fra forskellige lande, ligesom besætningen og det øvrige personale ombord er internationalt tales der derfor engelsk. Der er en dansk rejseleder tilknyttet, som vil være behjælpelig såfremt du måtte have brug for oversættelse.

Kahytskategorier:

Arctic Superior:
U2 – Udvendig kahyt. Der er mulighed for at lave kaffe/te. 8–13 m2. Dæk 7 eller 8
De fleste har to separate senge, hvor den ene af disse kan laves om til en sofa. Nogle af kahytterne har dobbeltsenge.

Polar Outside:
O2 – Udvendig kahyt. 5-13 m2. Dæk 4, 6
N2 – Udvendig kahyt. 7–13 m2. Dæk 4.
J3 – Udvendig kahyt. Begrænset eller ingen udsigt pga. redningsbåde. 7–13 m2. Dæk 6 eller 7.

Polar Inside:
I2 – Indvendig kahyt. 6–10 m2. Dæk 4, 6 eller 7.

For Polar Inside og Outside gælder: De fleste kahytter har to separate senge hvoraf en seng kan omdannes til sofa. Nogle kahytter har køjesenge.
Ønskede kategori bookes, men der kan ikke garanteres en bestemt størrelse eller noget bestemt dæk. Alle kahytter har eget bad og toilet og drikkevandshane. Alle udvendige kahytter har koøje.

Dækkene:

Dæk 9 har udendørs jacuzzi, soldæk. Desuden er der fitnessrum, sauna, bar og åben dæk.
Dæk 8 har den fantastiske to-etagers panoramasalon, desuden bibliotek, internetcafe, bar og den stemningsfulde Hamsun lounge.
Dæk 7 er kahytsdæk.
Dæk 6 er også kahytsdæk med promenadedæk, der går hele båden rundt.
Dæk 5 er servicedækket med restauranter, cafeer, butik og en store foredragssal med plads til 200 tilhørere.
Dæk 4 er kahytsdæk
De nedre dæk er med personalekahytter, bildæk samt motor- og teknikområde.

Passagerkapaciteten er på 500 passagerer.

Læs mere om ekspeditionsskibet MS Midnatsol her. 

 

 

Praktisk information

Lægeerklæring
Det kræves at alle medbringer en lægeerklæring, udfyldt på Hurtigrutens formular tidligst 8 uger inden afrejse. Formularen fremsendes sammen med øvrige dokumenter ved bestilling af rejsen.Lægeerklæringen skal afleveres ved ombordstigning.

Drikkepenge
Det er ikke noget krav, men der er en forventning om at der gives drikkepenge til personalet ombord. Hurtigruten anbefaler at man betaler 80 Nok/døgn ombord på Midnatssol.

Ekspeditionsholdet på MS Midnatsol

Foredragsholdere på MS Midnatsol

VIGTIGT – LÆS HER: Hurtigrutens praktiske information om explorer-rejser med MS Midnatsol

Forespørgsel

Dit navn (skal udfyldes)

Din e-mail (skal udfyldes)

Telefon

Vælg Rejse/Rute

Vælg kahytstype

Vælg dato

Beskriv dit ønske her