Bergen – Kirkenes – Trondheim (11 dage)

Klassisk 11 dages sørejse med Hurtigruten

Verdens smukkeste sørejse går fra Bergen mod Kirkenes i nord til Trondheim i syd.

 

Norges kystlinje på den klassiske rejse med hurtigruten |Travelnorth.dkLettere forkortet version af den “klassiske 12 dages sørejse” – oplev de samme seværdigheder som på 12 dages turen. Turen starter i Bergen – herfra sættes kursen mod Kirkenes i Nordnorge, inden turen går tilbage sydpå. Turen slutter i det eventyrlige Trondheim, så man har mulighed for at opleve mere af denne spektakulære og charmerende by.

Det er muligt at rejse på alle 4 årstider, hvor du ved hver sæson får mulighed for at opleve Hurtigruten i et helt nyt lys. Afgangstidspunktet afspejler også den aktuelle årstid. Det betyder at både de mulige tilvalgsudflugter samt de lokale råvarer, der serveres ombord, afspejler årstiden.

En 11 dages rundrejse med Hurtigruten giver mulighed for at se og opleve den fantastiske natur, som Norge kan tilbyde. Du krydser polarcirklen, hvor du kan opleve det magiske nordlys og om sommeren kan du opleve Geirangerfjorden, og nyde et besøg til Norges tidligere hovedstad Trondheim.

Rejseperiode: Daglig afgang året rundt i både forår, sommer, efterår og vinter sæsonen

Kontakt os for aktuelle priser


 

NORDGÅENDE

Dag 1: Rejsens start i Bergenbergen |travelnorht.dk

Rejsen begynder i Bergen, hvor man inden afrejse har mulighed for at besøger byen, som også kaldes  indgangen til de Norske fjorde. Besøg Bryggen, der er på UNESCOs verdensarvs liste, og nyd de mange restauranter og caféer. Tag turen op på fjeldet Fløyen med Fløibanen, besøg Fisketorget, se Edvard Griegs hjem og museum, eller tag turen til Fantoft Stavkirke. Færgen sejler ud ved aftenstid.

Dag 2: Besøg Ålesund og Geirangerfjorden

Ålesund | Hurtigruten

Sejlturen går nordover til Ålesund, det perfekte eksempel på en by med jugendstil. Derefter går turen videre ind til den naturskønne Geirangerfjorden, der er med på UNESCOs liste over verdens kultur og naturarvs steder.

To tilvalgs udflugter på dag 2:

Geirange med Trollstigen .

Et lille stykke af Norge | Hjørundfjorden

 

Dag 3: Kongernes by, TrondheimNidaros katedral |Travelnorth.dk

Trondheim er midt-Norges hovedstad med sin pragtfulde Nidaros Domkirke og andre seværdigheder, og er stadig hovedmålet for mange pilgrimsrejsende. Besøg den gamle bydel Bakklandet, med velbevarede og gamle farverige træhuse, inden vi sejler videre mod midnatssolens rige.

To tilvalgs udflugter på dag 3:

Munkholmen | hitorisk fæstning .

Nidaros Domkirke & Ringve Museum (Trondheim)

 

Dag 4: Polarcirkelen og LofotenPolarcirklen med nordlyset set fra hurtigruten

En af dagens højdepunkter er at sejle over polar cirklen inden Hurtigruten ankommer til Ørnes. Det er første dag i det arktiske farvand på denne rejse, og i løbet af aftenen ankommer Hurtigruten til Svolvær. Lofoten regnes også som en af turens store højdepunkter med sine majestætiske fjelde, der gemmer små fiskelandsbyer og hvide sandstrande. Besøg gerne flere små steder som Henningsvær, Å eller Stamsund, der har fiskestativer, og  Rorbue, små traditionelle fiskeboliger.

Arktisk cirkel på Nordkapp med regnbue

Tre tilvalgs udflugt på 4. dag (bemærk årstid):

Svartisen | Norges største gletsjer .

Lofotr vikingefest (Sommer) .

Havsafari til Salttraumen (Bodø)

 

 

 

Tromsøe med HurtigrutenDag 5: Tromsø, porten til Ishavet

I løbet af natten sejler vi gennem det smalle Raftsundet.  Hurtigruten har et stop i Harstad inden turen fortsætter via Finnsnes til Tromsø med et langt stop. Her mødes det nordgående og sydgående Hurtigrute skib. Tromsø er den arktiske hovedstad, en smuk by med et levende kulturliv. Byen er omgivet af fjelde, fjorde og øer, og  med sit kendte landmærke Ishavskatedralen, som er et besøg værd.

Fire tilvalgs udflugter på dag 5:

Tromsö med Hurtigruten Ishavsbyen Tromsø .

Lanskab og husky .

Kajakpadling .

Hvalsafari

 

 

Dag 6: Honningsvåg og Nordkap

Honningsvåg med Hurtigruten

Turen går i dag til Honningsvåg, også kendt som indgangen til Nordkap, der er det nordligste punkt på europæisk fastland. Vi sejler gennem Lapland , hvor Hurtigruten passerer klippeformationen Finnkjerka og fiskelandsbyen Køllefjord, hvor der er muligt at møde de lokale samere.

Fem tilvalgs udflugter på dag 6:

Nordkap (Honnigsvåg) .

Fuglesafari (Honningsvåg) .Rensdyr ved Honningsvåg

Samisk høst (Kjøllefjord-Mehamn)  .

En smagsprøve på Lapland (Kjøllefjord-Mehamn) .

Scoortertur i Lapland vinter (Kjøllefjord-Mehamn) .

 

SYDGÅENDE

 

MS Nordlys ved Kirkenes

Dag 7: Kirkenes
– rejsens vendepunkt og start på rejsen mod syd

Udsigten og havet bliver mere dramatisk når vi sejler mod Kirkenes. Kirkenes ligger kun få kilometer fra den Russiske grænse og de samiske lokalsamfund i det nordlige Skandinavien. Kirkenes er kendt som hovedstaden i Barentsregionen og porten mod øst. Sommeren er fantastisk i Kirkenes med op til 30 varmegrader og den lokale befolkning snakker norsk, samisk, finsk og russisk som også genspejler kulturen i Lapland. På turen sydover, langs den norske kyst, besøger vi nu de havne vi besøgte om natten på vej nordover, om dagen.

Kirkenes panorama | Travelnorth.dkOtte tilvalgs udflugter på dag 7:

Kirkenes snehotel .

Den russiske grænse .

Elvebåd til den russiske grænse .

Snescooter safari i Kirkenes (Vinter) .Midnattsol i juni med Hurtigruten |Travelnorth.dk

ATV safari til den russiske grænse .

Huskeslædetur Kirkenes (vinter) .

Arktisk høstning (efterår) .

Fugle i Arktisk (Vadsø-Vardø)

 

Arktik Katedral efter midnat | Travelnorth.dkDag 8: Hammerfest og Tromsø

Start din dag med en sommer morgenmad i Nordkapp-hallen ude på Nordkap klippen. Senere på dagen er der et ophold i byen Hammerfest, inden vi sejler videre til Tromsø. Her inviteres I med til en helt speciel musikalsk oplevelse, en Midnats koncert i Ishavskatedralen.

Fire tilvalgs udflugter på dag 8:

Morgenmad på Nordkap .

Verdens nordligste by .Tromsø |Travelnorth.dk

Midnatskoncert i Ishavskatedralen .

Arktisk sommernat (Mehamn-Kjøllefjord)

 

 

Dag 9: Vesterålen og LofotenLofoten | Travelnorth.dk

Turen går videre gennem fantastiske Lofoten. Hurtigruten sejler gennem et imponerende netværk af holme og øer, inden turen går til et af de mange højdepunkter for mange – en tur ind til den imponerende og storslået Trollfjorden. Der er også mulighed for at tage med på en spektakulær RIB båd safari gennem Lofoten under midnatsolen (se tilvalgs udflugter)!

 

Nordlyset ved Lofoten, Svolvaer | Travelnorth.dkFem tilvalgs udflugter på dag 9:

En smagsprøve på Vesterålen (Harstad-Sortland) .

Lofoten (Svolvær-Stamsund) .

Havørn safari .

Lofoten til hest .

RIB båd eventyr i Lofoten .

Dag 10: Polarcirkelen , De Syv SøstreSeven Sisters - Helgelandskysten

Hurtigruten sejler i dag langs den flotte Helgelandskyst, som består af et utal holme, frodige landbrugsområder og stejle klippevægge, der er værd at stå tidlig op for at opleve. Det er den sidste dag på turen nord for polarcirklen, og Hurtigruten forlader det arktiske område for denne gang. Hurtigruten sejler tæt på øgruppen Vega, der er på UNESCOs liste over verdens kultur og naturarvs steder, inden skibet ankommer til Sandnessjøen.

 

Vega øerne med Hurtigruten | Travelnorth.dkTo tilvalgs udflugter på dag 10:

Vegaøerne (Sandnes-Sjøen-Brønnøysund) .

Det norske lakseeventyr (Brønnøysund) .

 

 

Dag 11: Trondheim og Kristiansund, rejsen enderTrondheim | Travelnorth.dk

Huritgruten lægger til kaj i Trondheim så I har endnu en mulighed til at opleve Trondheim. Nidarosdomen, hvor tre dronninger og syv konger er blevet kronet, er Skandinavias største middelalderbygning og vi vil gerne anbefale et besøg hertil. Hurtigruten sejler videre til Kristiansund, som ligger på den spektakulære Atlanterhavsvej, og som regnes som Norges hovedstad for tørret torsk «klippfisk», som den vigtigste norske eksporthavn for tørrfisk.

Tag minderne om verdens smukkeste sørejse og oplevelserne ombord med hjem.

 

Nidarosdom ved Trondheim på rejse med Hurtigruten |Travelnorth.dkTre tilvalgs udflugter på dag 11:

Trondheim med Nidarosdommen .

Atlanterhavsvejen .

Trondheim byvandring .

 

For at booke rejsen kontakt os pr mail eller tlf

Forespørgsel

Dit navn (skal udfyldes)

Din e-mail (skal udfyldes)

Telefon

Vælg Rejse/Rute

Vælg kahytstype

Vælg dato

Beskriv dit ønske her