April tilbud med afrejse fra Hirtshals

Forårsrejse med specialpris i april og afrejse fra Jylland

En 15-dages rejse med afrejse den 17. april. Der er færge fra Hirtshals til Bergen. 

 

 

Pris og afrejsedato

Afrejse den 17 april 2017 – Tilbud udløbet
Special tilbud, hvor du sparer mere end DKK 3000,- pr person

 

Afrejsedato

   Kahyt

  Pris per person 

17. april 2017

   Indvendig uspecificeret kahyt – 2 sengs kahyt

 

  Fra DKK 9.998,- 

   Udvendig uspecificeret kahyt – 2 sengs kahyt

 

 

  Fra DKK 11.998,-

 

 

Varighed er i alt 15 dage. Du rejser fra Hirtshals den 17/4 og ankommer i Hirtshals igen den 1/5.

 

Kontakt os for at bestille rejsen


Inkluderet i prisen

– Fjordline fra Hirtshals til Bergen t/r (valg af enten indvendig eller udvendig kahyt)
– Halvpension på Fjordline – morgenmad og aftensmad inkl drikkevarer t/r
– Uspecificeret kahyt på på Hurtigruten fra Bergen via Kirkenes retur til Bergen
– Helpension på Hurtigruten – morgenmad, frokost og aftensmad
– En nat på hotel i Bergen inkl. morgenmad

Ikke inkluderet:

– Rejse- og afbestillingsforsikring (kan tilkøbes ved booking)
– Drikkevarer til frokost og aftensmad på Hurtigruten (kan tilkøbes ombord)
– Tilvalgsudflugter (Kan tilkøbes forinden afrejse, hvor du kan spare op til 20%)

Skibet MS Finnmarken

MSFinmarken MS Finnmarken har været en fast del af Hurtigrutens flåde siden 1912 og dette er det tredje skib til at bære navnet. Hun er et af de større skibe, med en kapacitet på 1.000 mand. Skibet bliver også betegnet som det lidt mere luksuriøse, fordi det er det eneste skib, der har jacuzzi og swimmingpool på dækket. Stilen på skibet er Art Deco, som kendetegnes af brugen af aluminium, stål, zigzag mønstre, afskårne former og spændstige kurver.

 

Dækkene:

  • – Dæk 8 har et udendørs oberservationsdæk, sauna
  • – Dæk 7 har en fantastisk observationslounge, der byder på skønne udsigter fra de store panoramavinduer og komfortable siddeområder. Der er en cafe og a la carte restaurant, samt udendørs jacuzzi/pool på dækket.
  • – Dæk 6 er kahytsdæk
  • – Dæk 5 er kahytsdæk og promenadedæk.
  • – Dæk 4 har restaurant, café, shop, bar og konferencerum.
  • – Dæk 3 er kahytsdæk og receptionen

 

Læs mere om skibet

Udvendig

Udvendig kahyt

 

 

Indvendig

Indvendig kahyt


En af klassiskerne med nu et helt specielt tilbud

Hurtigruten_Hornøya_Ørjan_BertelsenEn 15 dages rejse med helpension, færge fra Hirtshals til Bergen t/r og hotel i Bergen. Vi har endda fjernet singletillægget på rejsen. Denne klassiske rundrejse med Hurtigruten er kendt som verdens smukkeste sørejse med spektakulære fjelde og magiske fjorde.

På den klassiske rundrejse med Hurtigruten oplever du mange spændende byer langs Norges smukke kyst – du oplever 34 havne langs Norges kystlinje, der dækker over 2.400 sømil.

Du får mulighed for at opleve havnene om aftenen og om dagen i rejsen mod nord tilbage til syd. Afgangstidspunktet afspejler også den aktuelle årstid. Det betyder at både de mulige tilvalgsudflugter samt de lokale råvarer, der serveres ombord, afspejler årstiden.

Den klassiske rundrejse med Hurtigruten giver mulighed for at se og opleve den fantastiske natur, som Norge kan tilbyde, krydse polarcirklen og nyde et besøg til Norges tidligere hovedstad Trondheim. Turen starter i Bergen, hvorfra kursen sættes mod Kirkenes i nord, hvorefter båden sejler retur mod Bergen.

Kort sejlads med Hurtigruten - TravelnorthRejseplan

17/4: Fjordline fra Hirsthals afrejse kl. 20:00
18/4: Ankomst til Bergen med Fjordline kl. 12:30
18/4: Afrejse med Hurtigruten fra Bergen kl. 22:30
18/4 – 29/4: Sejlads langs Norges kyst
29/4: Hurtigruten ankomst til Bergen kl. 14:30
29/4: Overnatning på hotel i Bergen
30/4: Afrejse med Fjordline fra Bergen kl. 13.30
1/5: Ankomst til Hirtshals kl. 08:00

 

 

Program for rejsen


Bergen med Hurtigruten - Travelnorth.dk
Dag 0: Rejsen starter i Hirtshals 

Din rejse starter i Hirtshals, hvor du kan gå ombord på skibet og få en lækker aftenbuffet. Skibet sejler ud kl. 20.00.

Dag 1: Bergen “Byen mellem de 7 fjelde”

Du ankommer kl. 12.30 til Bergen, og kan udnytte tiden på egen hånd til at udforske de mange bevarede historiske bygninger. Besøg Bryggen, der er på UNESCOs verdensarv liste og dateres tilbage til 1300-tallet, se Edvard Griegs hjem og museum, nyd de mange restauranter og caféer eller besøg Fisketorvet. Bergen kaldes også “Byen mellem de 7 fjelde” og betegnes som indgangen til de Norske fjorde. Her starter og slutter de den klassiske rundrejse med Hurtirguten. Vi sejler ud fra Bergen mod nord ved aftenstid kl. 22.30.

 

Dag 2: Jugendstil i Ålesund

Ålesund

Før morgenmaden kan du mod vest se Hornelen fjeldet, der har en vikingehistorie tilknyttet. Sejlturen går nordover til Ålesund – det perfekte eksempel på en by med jugendstil.

Ålesund brændte ned i 1904 og blev genopbygget i jugendstil, der er inspireret af naturens kurver. Vil du vide mere om jugendaktitekturen i Ålesund, så tag med på udflugten gn. Midt i byen ligger fjeldet Aksla, der er 418 trappetrin fra centrum. Det er en hyggelig by at gå rundt i på egen hånd og prøv at sætte dig ved statuen af Harald Grytten – der er varme i bænkene.

Når vi forlader Ålesund, så kommer vi til det “rigtige” vikingeland mod vest. I de områder reagerede de store vikingekonger. Herfra drog de til England, Skotland og Irland for at handle, plyndre og røve.

Udflugter:

2C Vandretur i Ålesund: Lær om den unikke jugendarkitektur i Ålesund
2D Atlanterhavsparken og Aksla: Besøg et af Nordeuropas største saltvandsakvarier

 

Trondheim med Hurtigruten - Travelnorth.dkDag 3: Kongernes by, Trondheim

Trondheim er midt-Norges hovedstad, og blev grundlagt af vikingekongen Olav Tryggvason i år 997. Byen er Norges tredje største og med sin pragtfulde Nidarosdomen, og andre seværdigheder, er byen stadig hovedmålet for mange pilgrimsrejsende.

Vi sejler gennem Trondheimsfjorden, hvor vi på vejen kan se den lille ø Munkholmen. Den historiske ø har fungeret både som rettersted, kloster, fort og fængsel.
Nidarosdomen er rent faktisk Norges mest berømte kirke. På samme tid er den også den eneste kirke, der er bygget i gotisk stil. Besøg f.eks. også den gamle bydel Bakklandet, med velbevarede og gamle farverige træhuse, inden vi sejler videre mod polarcirklen.

Udflugter:

3A Nidaros Domkirke & Ringve Museum (Trondheim)
3H: Cykling i Trondheim: En guidet tur

 

 

polarcirklen med Hurtigruten 2Dag 4: Polarcirklen og Lofoten

Vi kryder den usynlige grænse – polarcirklen! Vi er nu 66o 33? Nord, som er det sydligste punkt. Ombord fejrer vi krydsningen på dæk med en polarcirkeldåb. Vi holder en ceremoni på dækket. Det er første dag i det arktiske farvand på denne rejse, og i Bodø kan du tage med på udflugt til saltstraumen, der er verdens kraftigste tidevandstrøm.

I løbet af aftenen ankommer Hurtigruten til Svolvær – også en af øerne på Lofoten. Svolvær er byen man forelsker sig i. Svolvær byder på den rå lofotvæg af granit og vulkanske sten, fjelde, der gemmer små fiskelandsbyer, og hvide sandstrande. På denne årstid vrimler det med liv i Lofoten dvs. der svømmer millioner af torsk (skrei) fra Barentshavet til gydepladserne i det nordlige Norge. De vandrende torsk har været vigtige for Lofoten siden vikingetiden, og er siden blevet kendt som delikatessen stokfisk.

Udflugter:

4C Oplev Bodø og Salttraumen
4G: En smag af Lofoten: Højdepunkter i øriget venter
4D: Bodø RIB Safari ved saltstraumen
4F: Lofotr vikingegilde: En tur fra Stamsund til Svolvær

 

 

Tromsøe-kirke med Hurtigruten - TravelnorthDag 5: Tromsø, porten til Ishavet

I løbet af natten sejler vi gennem det smalle Raftsundet, der er en smal, kunstig passage mellem to store sandbanker.

Hurtigruten har et stop i Harstad tidligt om morgenen inden turen fortsætter via Finnsnes til Tromsø, hvor vi har et længere stop. Her møder vi også det nordgående og sydgående Hurtigruten skib.

Ved eftermiddagstid ankommer vi til Tromsø. Tromsø er den arktiske hovedstad og det er en smuk by med et levende kulturliv. Byen er omgivet af fjelde, fjorde og øer, og sit kendte landmærke “Ishavskatedralen”, som er et besøg værd. Byen er fyldt med ældre bygninger, som er lavet af træ og er der sne nok, vil det være muligt at tage med på hundeslædekørsel lige uden for byen.

Udflugter:

5A: Tromsø sightseeing med Ishavskatedralen
5B: Tromsø hundeslædekørsel (Afhænger selvfølgelig af om der er sne nok)

 

 

 

Dag 6: Nordkap og Honningsvåg

Nordkapp med Hurtigruten - TravelnorthRejsens højdepunkt i dag er Honningsvåg. Honningsvåg, også kendt som indgangen til Nordkap, er det nordligste punkt på europæisk fastland. Ønsker du at komme op til selve platauet, der rejser sig 307 meter over havet, så er vores udflugt lige noget for dig.

Naturreservatet Gjersværtappan ligger ikke langt fra Nordkap. En fuglesafari byder her på muligheden for at opleve det rige fulgeliv. Måske er vi heldige at se lunder og havørne.

Vi sejler gennem Lapland, hvor Hurtigruten passerer klippeformationen Finnkjerka og fiskelandsbyen Køllefjord.

Udflugter:

6H: Fiskesværsvandring
6A: Nordkap (Honningsvåg)
6B: Fuglesafari (Honningsvåg)
6D: Snescootersafari i Lapland: Man kører selv sin snescooter

SYDGÅENDE

Du besøger de samme havne på tilbagevejen, som på den nordgående sejlads, men ankommer på andre tidspunkter af døgnet.

 

Dag 7: Kirkenes

– rejsens vendepunkt og start på rejsen mod syd

Hurtigruten_Kongekrabbe_Safari_Photo_Ørjan_Bertelsen.jpgUdsigten og havet bliver mere dramatisk, når vi sejler mod Kirkenes. Kirkenes ligger kun få kilometer fra den Russiske grænse og de samiske lokalsamfund i det nordlige Skandinavien. Kirkenes er kendt som hovedstaden i Barentsregionen og porten mod øst. Den lokale befolkning snakker norsk, samisk, finsk og russisk, som også genspejler kulturen i Lapland. På turen sydover, langs den norske kyst, besøger vi nu de havne vi besøgte om natten på vej nordover, om dagen.

Udflugter:

7D: Kirkenes snehotel – en guidet rundvisning
7A: Den russiske grænse – en bustur
7C: Snescooter safari i Kirkenes
7F: Huskeslædetur Kirkenes
7H: Kongkrabbesafari

 

Dag 8: Hammerfest, Tromsø & LyngenfjordTil Hammerfest med Hurtigruten | Travelnorth.dk

Start eksempelvis med en snescootertur i Lapland ved Mehamn. Det er et af Europas vildeste og mest fasinerede naturområder. Senere på dagen er der et ophold i byen Hammerfest, hvor der er tid til at gå rundt på egen hånd. På vej mod Tromsø sejler vi ind i Lyngenfjord, hvis vejr og vind tillader. Ved midnat ankommer vi til Tromsø, hvor der er mulighed for en helt speciel musikalsk oplevelse i Ishavskatedralen.

Udflugter
8C: midnatskoncert i Ishavskatedralen
8F: Snescootertur i Lapland – fra Mehamn til Kjøllefjord

 

Dag 9: Vesterålen og Lofoten

HarstadVed Harstad ligger Trondenes middelalderkirke, som du kan se indvendigt på vores udflugt. Vi får også muligheden for at se fantastiske Lofoten igen. Hurtigruten sejler gennem et imponerende netværk af holme og øer. Der er her mulighed for at tage med på en havørnesafari og der er også mulighed for at tage på fisketur eller ridetur i Lofoten.


Udflugter:

9A: En smagsprøve på Vesterålen – fra Harstad til Sortland
9B: Lofoten fra Svolvær til Stamsund
9C: Havørn safari ved Trollfjorden
9D: Lofoten til Hest
9G: Fisketur i Lofoten

 

Seven Sisters - Helgelandskysten |Travelnorth.dkDag 10: Polarcirkelen og “De Syv Søstre”

Hurtigruten sejler i dag langs den flotte Helgelandskyst, som består af utallige holme, frodige landbrugsområder og stejle klippevægge, der er værd at stå tidligt op for at opleve. Det er den sidste dag på turen nord for polarcirklen, og Hurtigruten forlader det arktiske område for denne gang. Vi sejler forbi de unikke fjeldformationer “De syv søstre” og “Torghatten”, der gemmer på en af Norges mange sagaer.

Udflugter:

10A: En byvandring i Brønnøysund

 

Nidaros CathedralDag 11: Trondheim og Kristiansund

Hurtigruten lægger til kaj i Trondheim, så i har endnu en mulighed til at opleve dejlige Trondheim. Nidarosdomen, hvor tre dronninger og syv konger er blevet kronet, er Skandinavias største middelalderbygning. Hurtigruten sejler videre til Kristiansund, som ligger ved den spektakulære Atlanterhavsvej, og som regnes som Norges hovedstad for tørret torsk «stokfisk».

Udflugter:

11A: Trondheim med Nidarosdommen
11C: Atlanterhavsvejen
11D: Trondheim byvandring

 

Bergen |Travelnorth.dkDag 12: Tilbage i Bergen

Du ankommer til Bergen kl. 14.30 og den imponerende klassiske runderejse med Hurtigruten langs Norges kyst afsluttes, når skibet lægger til kaj i Bergen igen. Du har nu dagen til fri disposition, og kan tjekke ind på dit hotel i Bergen. Aftensmaden i aften er ikke inkluderet i rejsen, men der er mange muligheder for gode restaurant oplevelser i Bergen by.

 

Dag 13: Afrejse fra Bergen

Start dagen med en god morgenmad på hotellet og tag et sidste kig på Bergen by inden du sejler med Fjordline kl. 13.30 fra Bergen mod Hirtshals.

Dag 14: Ankomst til Hirtshals

Du ankommer til Hirtshals kl. 08.00 om morgenen. Inden du forlader skibet kan du nyde en god morgenmad og fundere over de mange minder fra verdens smukkeste sørejse.

 

 

Kontakt os eller udfyld formular til højre for at bestille din rejse