3 bedste steder at opleve nordlys, hvis du elsker at sejle

3 bedste steder at opleve nordlys, hvis du elsker at sejle

Af alle naturlige fænomener, så er nordlyset (Aurora Borealis) noget af det der fascinerer os mest. Når himlen fyldes med de grønne lysstråler i en rolig eller mere vild og magisk dans, og med følelsen af at man kan røre det og alligevel er det så uendeligt fjernt. Det er med til at man hurtigt fortaber følelsen af tid og sted og bliver bragt hen imod et øjeblik af uendelighed.

At opleve nordlyset kan ikke garanteres, men ved god planlægning, er der gode chancer for, at jagten på nordlyset vil være en succes. Det er eksempelvis oftest lettere at opleve, når man kommer nord for polarcirklen. Her er tre gode steder at opleve fænomenet.

1. Oplev lyset fra skibet på HurtigrutenNordlys fra Hurtigruten i Norge

Hvor: Om bord på Hurtigruten

»Der er observeret nordlys på himlen,« lyder det skrattende fra højtaleren.

Gæsterne ombord skynder sig at skubbe stole ud på dækket og nogen løber op mod øverste dæk. De rutinerede har taget vinterjakker og vanter med sig rundt på skibet, fordi det har man ikke tid til at hente i kahytten på vejen. Det bølgende lyshav på himlen bestemmer nemlig selv, hvornår det forsvinder igen. Og om det overhovedet vil
åbenbare sig. Nordlyset begynder at optræde
fra september til og med marts.

2. Nordlys og Isbjørne på SvalbardNordlys ved Svalbard

Hvor: Svalbard

Helt oppe mellem 74 og 81 breddegrad ligger Svalbard dybt inde i det arktiske. Generelt siges det, at jo højere breddegrad, jo større chance for at se det nordlyset. Du kan dog ikke være fuldstændig sikker på at opleve nordlys på den norske ø Svalbard, men muligheden er til stede, inklusiv møder med isbjørne. På rejsen med Travelnorth til Svalbard og rejsen langs Norges kyst besøger vi små isolerede øer, teltsteder og charmerende fiskelejre. Læs mere om rejser til Svalbard.

3. Nordlys ved Tromsø på snescooterSnescooter udflugt ved Tromsø.jpg

Hvor: Norge, Tromsø

I sydgående retning med Hurtigruten fra Kirkenes mod Bergen kan man i Tromsø tage med på en snescooter udflugt. Her får du muligheden for at opleve en spændende safari i polarnatten, hvor du jagter det flammende nordlys på snescooter.

En sådan oplevelse er foreviget i tankerne – og måske på billeder – for livet, og derfor er det at se nordlys i mange mennesker blevet en drøm at opfylde i løbet af deres levetid.